Blog
Psychedelische Theeën
4 min

Top 7 Psychedelische Theeën Die Je Thuis Kunt Maken

4 min

Tegenwoordig gaan psychonauten met iets meer klasse te werk. Het is hoog tijd voor een "high tea" met je vrienden, met deze 7 psychedelische theeën.

Wil je jezelf verwennen met een spirituele buzz of een psychedelisch uitstapje? Kies dan voor psychoactieve thee! Sommige geestverruimende middelen zijn moeilijk te verteren. Daarom is het brouwen van thee ervan soms een geweldig alternatief. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste dosis gebruikt voor het gewenste effect.

Ga er lekker voor zitten, ontspan, dol een beetje met je vrienden en neem zo nu en dan een slokje. Zodra de eerste effecten zich aandienen, kun je beslissen of je nog wat neemt of even wacht. Zelf psychedelische bouwseltjes maken is al zo oud als de weg naar Rome. Bovendien zijn er tal van middelen verkrijgbaar die elk op hun eigen manier geestverruimend werken.

Het inschakelen van een "trip sitter" is een heuse aanrader als je van plan bent psychedelische theeën te drinken, zeker als het je eerste keer is. Nu we dit uit de weg hebben geruimd, presenteren we je een aantal thee recepten voor een stijlvolle, psychedelische ervaring. Met deze Thee & Kruiden Infuser zit je helemaal goed.

Zamnesia Thee & Kruiden InfuserBekijk Zamnesia Thee & Kruiden Infuser

1. BLAUWE LOTUS THEE

Blauwe Lotus

Blauwe Lotus (Nymphaea caerulea) is een bloem die in het oude Egypte werd gebruikt voor spirituele rituelen. De plant is ook gevonden in hiërogliefen waarop verschillende (seks)evenementen zijn afgebeeld. De effecten van het drinken van deze visueel aantrekkelijke bloem, lijken op psychedelische en verdovende vibes. Droomachtige toestanden en caleidoscopische gedachten kunnen zichzelf presenteren tijdens de blauwe lotus ervaring. Je moet wel weten dat de verschillende blauwe lotus producten ook verschillende sterktes hebben. Ga dus altijd voorzichtig te werk.

Hoewel je blauwe lotus kunt roken of de gedroogde bloemen kunt weken in wijn, is het maken van thee van de mystieke bloem een betere optie als het gaat om het optimaliseren van de effecten. Het recept is relatief simpel. Doe kokend water in een of twee koppen en voeg de aanbevolen hoeveelheid blauwe lotus toe (volgens de aanwijzingen op de verpakking). Wacht ongeveer twintig minuten en je blauwe lotus thee is klaar om je in een psychedelische toestand te krijgen. De effecten komen na ongeveer dertig minuten op, maar het kan ook iets langer duren; wees dus geduldig voordat je besluit meer te gebruiken.

2. HAWAIIAN BABY WOODROSE "THEE"

Hawaiian Baby Woodrose

Hawaiian Baby Woodrose (Argyreia nervosa) is een klimplant met hartvormige bladeren en pluizige zaden die de psychoactieve stof LSA bevatten.

Het is een van de psychedelica van Moeder natuur en een makkelijk te verkrijgen product dat de gebruiker op een mentale reis stuurt. Gevoelens van euforie zijn daarbij niet ongebruikelijk. Psychonauten die het wagen om de wereld van Hawaiian baby woodrose te betreden, melden ook vaak audiovisuele veranderingen, een diepgaand mentaal bewustzijn en een andere ervaring van tijd en ruimte. Een behoorlijke trip dus!

Voordat we het extractieproces beschrijven, is het belangrijk dat je weet dat je negatieve bijwerkingen kunt ervaren als je een te hoge dosis gebruikt. Mocht je besluiten de substantie te consumeren, moet je voorzichtig zijn en goed onderzoek doen.

Een standaard dosis voor beginners is één tot vier zaden. Deze moeten tot poeder worden vermalen en uit de buurt worden gehouden van direct zonlicht. Vervolgens moet de poeder met koud water worden vermengd en ongeveer één tot twee uur in de koelkast of vriezer worden gezet. Roer zo'n elke vijftien minuten even. De mix moet nu door een kaasdoek worden gefilterd om de vloeistof van de plantenresten te scheiden. Vervolgens is het klaar voor gebruik.

3. PADDO OF TRUFFEL THEE

Top 10 Magic Truffels

Psychedelische paddo's behoren tot de meest populaire, psychoactieve stoffen onder ervaren trippers. Magic truffels zijn een redelijk recente verschijning. Ze kwamen op de markt toen paddo's illegaal werden in Nederland. Magic truffels groeien ondergronds en vallen dus niet onder hetzelfde juridische kader als paddo's. Het psychedelische ingrediënt in deze schimmels is psilocybine of psilocine dat uitgesproken psychedelische ervaringen genereert.

Het is soms lastig om paddo's en truffels te eten en dus is thee een geweldige optie. Er bestaan verschillende recepten voor de thee; denk aan honing truffel thee, citroen truffel elixir en thee met gember.

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Thee Van Paddo's / Truffels?

4. MESCALINE THEE

Mescaline Cactussen

Mescaline is ook een populaire, psychedelische stof, die onttrokken wordt uit Peyote en San Pedro cactussen. Het gebruik van mescaline leidt tot visuele en mentale psychedelische ervaringen en kan, afhankelijk van de dosering, super krachtig zijn. De smaak van het extract is extreem bitter en leidt tot misselijkheid. Veel mensen geven over aan het begin van de trip. Vervolgens zien ze licht stralen uit andere mensen komen en voelen ze intense euforie door het lichaam stromen.

De trip kan zes tot vijftien uur aanhouden, afhankelijk van de dosering en de persoon. Thee van mescaline wordt gemaakt door de cactus in stukjes te snijden en tot pulp te vermalen. Het moet vervolgens ongeveer vier tot vijf uur sudderen, waarna het kan worden gefilterd.

5. KANNA THEE

Kanna

Kanna moet niet worden verward met "canna", wat natuurlijk naar cannabis verwijst. Kanna (Sceletium tortuosum) is een prachtige witte bloem die wordt gebruikt om een ontspannende ervaring op te wekken. Kanna is eigenlijk niet hallucinogeen. De plant wordt al honderden jaren in Zuid-Afrika gebruikt. Na consumptie ervaar je mogelijk verbeteringen bij het concentreren. Opwekkende gevoelens van euforie en verbeterde energieniveaus zijn ook gemeld, omdat kanna zowel rustgevende als stimulerende eigenschappen bezit.

Wanneer kanna wordt ingenomen, blijven de effecten ongeveer drie tot zes uur hangen. Wordt het gerookt, dan is de stof één tot twee uur werkzaam. Sommigen geloven dat kanna de effecten van cannabis kan versterken. Lees hier ons recept voor kanna thee.

6. CANNABISTHEE

Hoe Maak Je Cannabisthee?

Cannabisthee is een stijlvolle manier om te ontspannen na een lange dag hard werken. Cannabis bevat de psychoactieve cannabinoïde THC, maar ook diverse andere verbindingen. Denk aan CBD, CBN en smakelijke terpenen. De term "thee" is trouwens oud jargon voor cannabis. Het drinken of eten ervan produceert veel sterkere effecten dan het roken, omdat THC hierbij door de lever wordt omgezet in 11-hydroxy-THC.

Dit wordt als veel krachtiger beschouwd en kan supercoole, psychedelische vibes opwekken. Zorg er alleen voor dat je niet te veel neemt. Om cannabis om te toveren tot een drinkbare, effectieve lekkernij, moet je de wiet eerst decarboxyleren. 

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Cannabisthee?

7. KRATOM THEE

Kratom

Kratom (Mitragyna speciosa) staat bekend als een stimulerend (bij lagere doses), rustgevend (bij hogere doses) en bedwelmend middel. De effecten hangen af van de gebruiker, de dosis en de soort. Het deel dat wordt gebruikt om thee van te maken, is afkomstig van de gedroogde en gemalen bladeren van de 3-20m hoge kratom boom. De boom behoort tot dezelfde familie als de koffieplant en komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, waar het al honderden jaren wordt gebruikt.

Een standaard dosering varieert van 1-6 gram, afhankelijk van het individu. Wanneer kratom in grotere hoeveelheden wordt geconsumeerd, kun je misselijkheid en sterk verdovende effecten ervaren. Het smaakt niet lekker en moet worden weggespoeld met iets zoets. Bekijk ons thee recept hier.

PSYCHEDELISCHE THEE VOOR IEDEREEN

Nu je de instructies hebt en wat inspiratie om deze theeën te maken, moet je er wel voor zorgen dat je zorgvuldig onderzoek doet naar de stoffen en doseringen. Moge je theeën verrukkelijke en verhelderende ervaringen opleveren!

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Smartshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken