Blog
Kanna Thee
2 min

Hoe Maak Je Kanna Thee?

2 min
Products Smartshop

Kanna thee is een geweldige manier om van de kalmerende effecten van dit veelzijdige kruid te genieten. We hebben alle feiten voor je op een rijtje gezet en ook hoe je het zelf kan maken.

Kanna wordt al eeuwen gebruikt om te verdoven, stimuleren, verleiden en gevoelens van welzijn op te wekken. De variërende effecten zijn grotendeels de reden waarom dit Zuid-Afrikaanse kruid zo populair blijft onder diegenen die de toepassingen kennen en de immense veelzijdigheid benutten. De door kanna opgewekte effecten hebben voor het merendeel te maken met hoe het wordt gebruikt en de gebruikte hoeveelheid. Een van de meest geliefde en best smakende manieren om het te gebruiken, is er een thee van te zetten, dus we vonden het verstandig een handige, korte gids samen te stellen.

WAT IS KANNA?

In het kort is kanna de gedroogde of gefermenteerde plantenmaterie van de Sceletium tortuosum plant. Het wordt al honderden jaren gebruikt door de inheemse stammen van Zuid-Afrika als kruidenremedie voor zowel angst als depressie bij strijders die terugkeren uit de strijd.

Zoals reeds vermeld kan het, afhankelijk van hoe en hoeveel er wordt gebruikt, de volgende effecten opwekken: Vermindering van stress, angst en spanning, onderdrukking van de eetlust, stimulatie, tintelende sensaties, verdoving, euforie, versterkte empathie, kalmering, ontspanning van de spieren en verbetering van de stemming.

GERELATEERD ARTIKEL
Kun Je Kanna Het Beste Snuiven, Roken Of Kauwen?

Kanna is een plant die je stemming verandert en overal in Zuid-Afrika groeit. Ze bevat alkaloïden die optreden als serotonine-heropnameremmers.

Het is een behoorlijk gemengde hoeveelheid effecten, wat ook de reden is waarom het zo geliefd is. Als je interesse hebt in meer informatie over kanna, hebben we wat artikelen samengesteld, waar je meer kan lezen over wat het is, de geschiedenis en de effecten.

Maar laten we zonder verdere omhaal in de details duiken van kanna thee!

DOSERING VOOR KANNA THEE

Over het algemeen worden de volgende doseringen aangehouden voor het maken van kanna thee met standaard kanna:

 • 200mg – laag
 • 400mg – gemiddeld
 • 800mg – hoog

Deze hoeveelheden kunnen natuurlijk worden aangepast naar je eigen wensen en verlangens. Het is niet ongehoord dat regelmatig gebruikers 1g+ gebruiken. Hoewel er echter nooit een geregistreerd incident is geweest van een serieuze reactie op kanna, kan een teveel misselijkheid, overgeven en duizeligheid veroorzaken. Het is dus verstandiger met een lagere dosering te beginnen om je daarna omhoog te werken.

Kannabekijk Kanna

DE EFFECTEN VAN KANNA THEE

Hoewel dit kan afhangen van de dosis, is kanna thee vaak minder euforisch dan andere methoden om kanna te gebruiken. De effecten zijn in plaats daarvan pijnstillend, ontspannend, en verdovend. Het eerste effect is na 1-1,5 uur merkbaar en kan 4-5 uur aanhouden.

HET MAKEN VAN KANNA THEE

HET MAKEN VAN KANNA THEE

Voor het maken van kanna thee, moet worden vermeld dat de alkaloïden in kanna kunnen worden beschadigd door kokend water. Om deze reden moet je dus water nooit verder verwarmen dan licht sudderend bij het maken van kanna thee.

Ook kan kanna thee het best worden gebruikt op een lege maag.

JE HEBT NODIG:

 • Een kleine steelpan

 • Een zeef of een koffiefilter

 • Water

 • Kanna

 • 1 citroen

 • Honing (of een ander zoetmiddel)

Zamnesia Thee & Kruiden InfuserBekijk Zamnesia Thee & Kruiden Infuser

WERKWIJZE:

 1. Meet 360ml water af en verwarm dit geleidelijk in je steelpan.

 2. Pers het sap van een citroen in het water. Citroensap zal samenwerken met de actieve ingrediënten van kanna en de oplosbaarheid verbeteren.

 3. Zodra het water warm is, voeg je de kanna toe aan de pan.

 4. Roer alles samen en laat het brouwsel ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen, waarbij je af en toe roert.

 5. Zet de zeef op je beker en giet het brouwsel erdoorheen.

 6. Nu moet je een lekkere warme kop kanna thee hebben. Je hoeft alleen nog maar te zoeten met je zoetmiddel naar keuze. Wij geven de voorkeur aan honing.

 7. Geniet!

Zo simpel is het. Zolang je het water niet te heet laat worden, zal je al snel genieten van de soepele en gevarieerde effecten van je kanna. Onthoud dat je altijd met een lage dosering begint!

 

Mell Green

Geschreven door: Mell Green 
Mell Green is een fulltime schrijver, gevestigd in het Middenwesten van de VS die ervan geniet om van nut te zijn als ze schrijft. Of het nu marketing, copywriting of onderzoek is, ze is een nederige dienaar.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Products Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken