Blog
Kanna Thee
2 min

Hoe Maak Je Kanna Thee?

2 min

Kanna thee is een geweldige manier om van de kalmerende effecten van dit veelzijdige kruid te genieten. We hebben alle feiten voor je op een rijtje gezet en ook hoe je het zelf kan maken.

Kanna wordt al eeuwen gebruikt om te stimuleren, verleiden en gevoelens van welzijn op te wekken. De variërende effecten zijn grotendeels de reden waarom dit Zuid-Afrikaanse kruid zo populair blijft onder diegenen die de toepassingen kennen en de immense veelzijdigheid benutten. De door kanna opgewekte effecten hebben voor het merendeel te maken met hoe het wordt gebruikt en de gebruikte hoeveelheid. Een van de meest geliefde en best smakende manieren om het te gebruiken, is er een thee van te zetten, dus we vonden het verstandig een handige, korte gids samen te stellen.

WAT IS KANNA?

Wat Is Kanna?

In het kort is kanna de gedroogde of gefermenteerde plantenmaterie van de Sceletium tortuosum plant. Het wordt al honderden jaren gebruikt door de inheemse stammen van Zuid-Afrika.

Maar laten we zonder verdere omhaal in de details duiken van kanna thee!

Gerelateerd artikel

Wat Is De Beste Manier Om Kanna Te Consumeren?

DOSERING VOOR KANNA THEE

Over het algemeen worden de volgende doseringen aangehouden voor het maken van kanna thee met standaard kanna:

 • 200mg – laag
 • 400mg – gemiddeld
 • 800mg – hoog

Deze hoeveelheden kunnen natuurlijk worden aangepast naar je eigen wensen en verlangens. Het is niet ongehoord dat regelmatig gebruikers 1g+ gebruiken. Hoewel er echter nooit een geregistreerd incident is geweest van een serieuze reactie op kanna, kan een te hoge dosis averechts werken. Het is dus verstandiger met een lagere dosering te beginnen om je daarna omhoog te werken.

DE EFFECTEN VAN KANNA THEE

Hoewel dit kan afhangen van de dosis, is kanna thee vaak minder euforisch dan andere methoden om kanna te gebruiken. De effecten zijn in plaats daarvan voornamelijk ontspannend. Het eerste effect is na 1-1,5 uur merkbaar en kan 4-5 uur aanhouden.

HET MAKEN VAN KANNA THEE

HET MAKEN VAN KANNA THEE

Voor het maken van kanna thee, moet worden vermeld dat de alkaloïden in kanna kunnen worden beschadigd door kokend water. Om deze reden moet je dus water nooit verder verwarmen dan licht sudderend bij het maken van kanna thee.

Ook kan kanna thee het best worden gebruikt op een lege maag.

JE HEBT NODIG:

 • Een kleine steelpan

 • Een zeef of een koffiefilter

 • Water

 • Kanna

 • 1 citroen

 • Honing (of een ander zoetmiddel)

WERKWIJZE:

 1. Meet 360ml water af en verwarm dit geleidelijk in je steelpan.

 2. Pers het sap van een citroen in het water. Citroensap zal samenwerken met de actieve ingrediënten van kanna en de oplosbaarheid verbeteren.

 3. Zodra het water warm is, voeg je de kanna toe aan de pan.

 4. Roer alles samen en laat het brouwsel ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen, waarbij je af en toe roert.

 5. Zet de zeef op je beker en giet het brouwsel erdoorheen.

 6. Nu moet je een lekkere warme kop kanna thee hebben. Je hoeft alleen nog maar te zoeten met je zoetmiddel naar keuze. Wij geven de voorkeur aan honing.

 7. Geniet!

Zo simpel is het. Zolang je het water niet te heet laat worden, zal je al snel genieten van de soepele en gevarieerde effecten van je kanna. Onthoud dat je altijd met een lage dosering begint!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken