Peyote (Lophophora williamsii)

(419)

Peyote, El Mescalito, wordt beschouwd als een levende god en heeft een lange geschiedenis van gebruik, volgens archeologen minstens 5700 jaar, onder de inwoners van noordelijk Mexico en Zuidwest Amerika. In de 16e eeuw werd het gedemoniseerd en ondergronds gejaagd door de Spaanse bezetters. Maar dankzij de wonderen van moderne teelt, kan je nu zelf de heilige Lophophora williamsii thuis hebben.

flag US
Dit artikel is niet beschikbaar in jouw land
Het spijt ons, dit product is momenteel niet beschikbaar voor verzending naar jouw land. Kom later terug om te zien of het in de toekomst wel mogelijk is.
 • Meer informatie
 • Reviews (419)
 • Vragen (0)
 • Restricties
 • Video (0)
Meer informatie

Let op: het is mogelijk dat je 2- of 3-koppige cactussen ontvangt. Dit is het resultaat van met elkaar verstrengelde wortels van meerdere zaden die samen zijn gekiemd, of van een gespleten zaadje.


Peyote (Lophophora williamsii): El Mescalito, wordt beschouwd als een levende god

De Spanjaarden noemden de duivelse plant peyote, naar het Nahualt woord peyotl. Het is een kleine cactus met pluizige plukjes in plaats van stekels die zelden meer dan 3-4 cm boven de grond groeit; het grootste gedeelte van de cactus is de lange ondergrondse penwortel.

Peyote komt van nature voor in zuidwestelijk Texas en Mexico, waar ze groeit in de woestijn en de voorkeur geeft aan een kalksteen bodem. Momenteel wordt de plant in Texas te vaak geoogst en het gebied wordt steeds meer gebruikt voor veelteelt, waardoor peyote vermeld wordt als een bedreigde soort. Dit wordt nog verergerd door het feit dat peyote extreem traag groeit, al groeien gekweekte sneller; een volwassen, bloeiende en oogstbare cactus (met een diameter van ongeveer 7 centimeter) heeft minder dan drie jaar nodig om vanaf zaadje te groeien.

Pas in de jaren 1900 kwam peyote weer publiekelijk met haar psychedelische hoofd boven water, met de oprichting van de Native American Church en de wettelijke bescherming die zij kreeg voor de peyote rituelen.

Aldous Huxley probeerde in 1953 mescaline onder toezicht van Dr. Humphrey Osmond en merkte op: "Dit is hoe men hoort te zien, hoe dingen werkelijk zijn." Huxley publiceerde zijn klassieke Doors of Perception over zijn ervaringen met mescaline het volgende jaar.

PEYOTE INGREDIËNTEN

Peyote is een mooi voorbeeld van de prachtige chemische fabriekjes uit de natuur, die meer dan 50 alkaloïden produceert. De meest interessante hieruit is het krachtige entheogen mescaline, die goed is voor ongeveer 0,3% van de verse cactus en 1-2% gedroogd.

PEYOTE VERZORGEN EN DOSEREN

Het gedeelte cactus dat boven de grond groeit, ontwikkelt schijf-vormige "knopjes" die eraf gesneden kunnen worden. Ongeveer 4 tot 12 knopjes kunnen worden afgesneden om zowel vers als droog te worden gekauwd, of om er thee van te trekken.

Knoppen moeten op of net boven grondniveau worden afgesneden zodat nieuwe zich kunnen ontwikkelen. Als je je cactus opnieuw wil laten wortelen, plaats hem dan in een poreuze, zanderige bodem of een vermiculiet/perliet mix en geef regelmatig water (waarbij je de plant steeds laat uitdrogen na het doorweken) en nieuwe wortels zullen zich vormen vanaf de afgesneden basis.

Peyote is extreem bitter en de meeste mensen zullen misselijkheid voelen voordat ze de psychoactieve effecten merken. Probeer tenminste 6 uur niets te eten, je zult de knopjes of thee langer binnen houden en meer mescaline opnemen voordat je (onvermijdelijk) je maag leegt. Eenmaal onder de invloed, zul je vermoedelijk merken dat je lichaamstemperatuur en je hartslag stijgen, waardoor je gaat zweten en een rode huid krijgt. Blijf kalm; dit is normaal.

Alle algemene adviezen met betrekking tot krachtige psychedelica zijn van toepassing (instelling en omgeving, het belang van een ervaren sitter of gids als het je eerste keer is, het niet mengen met medicatie of alcohol, etc). Tot slot: heb vertrouwen in de geloofwaardigheid van je ervaring en probeer toe te passen in je leven wat je hebt geleerd. Peyote is een zeer speciale "hulp" plant en moet niet achteloos worden genomen.

Peyote (Lophophora Williamsii)

Peyote (Lophophora Williamsii)

Peyote (Lophophora williamsii) Product Informatie
Cactus Peyote

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (419)
  (419)
  Bekijk alle reviews
  10/Apr/2024

  Quantité trop infime
  J'ai pris l'équivalent de 15g de cactus, j'ai senti les effets psychologiques mais je m'attendais à un effet bien plus puissant venant de la mescaline. Il faudrait mieux préciser les doses à prendre lors de l'achat.

  V. L.
  02/Apr/2024

  Llegó bien
  llego bien, un poquito aplastadito por el viaje, pero en recuperación y en forma.

  M. M.
  27/Mar/2024

  Damaged
  The cactus reached me damaged

  J. K.
  16/Mar/2024

  Cute as hell
  Just be careful to know how to take care of a cactus , especially never water if the soil is still wet ;> Very cute, came in the mail box in perfect condition!

  R. G.
  15/Mar/2024

  Stikkio
  Arrivato come da descrizione, misure corrette. Ora aspetto di farlo crescere

  S. B.
  13/Mar/2024

  klein maar fijn
  super blij met mijn kleintjes, ze doen het uitstekend en zijn al een ieniemienie beetje gegroeid

  L. J.
  11/Mar/2024

  top
  Reçut en très bonne état, très beau et vigoureux. Un de plus a ajouter a la collection. Merci Zamné

  L. G.
  05/Mar/2024

  Adorable
  These are slow growing so I don’t know if I’ll ever consume them (I ordered tiny ones), but they are the cutest and I love them. Sweet magical additions to your cactus garden.

  C. T.
  16/Feb/2024

  Un buen compañero
  Más pequeñito de lo que imaginaba pero en perfecto estado, en unas semanas ya puedo percibir que está bien vivito. Será un buen compañero durante unos años y luego a ver que me cuenta :-))

  P. P.
  11/Feb/2024

  Piccolo peyote
  Arrivato in un ottimo stato. Pianta facile da accudire. Protegge la casa dalle cattive energie. Al top.

  E. G.
  Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
0/1000
Verberg formulier
Beperkingen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Bestellen & Verzenden

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Peyote (Lophophora williamsii)
Peyote (Lophophora williamsii)
Peyote (Lophophora williamsii)
Peyote (Lophophora williamsii)
Peyote (Lophophora williamsii)
Peyote (Lophophora williamsii)
Je bezoekt onze Nederlandse website.