Blog
Mescaline Cactussen
4 min

Top 5 Mescaline Cactussen

4 min
Producten Smartshop

Mescaline staat samen met DMT en psilocybine op het erepodium van natuurlijk voorkomende hallucinogenen. Deze alkaloïde komt voor in verschillende cactussoorten. Hier de top 5 cactussen van over de hele wereld die mescaline bevatten.

Mescaline cactussen hebben een speciaal plekje in het rijkdom van entheogene planten en paddenstoelen op onze aarde, samen met andere, zoals Banisteriopsis caapi en psilocybine paddo's. Verspreid over de hele wereld bestaan er talloze variëteiten cactussen met mescaline. Peyote is misschien wel de bekendste.

Van deze cactussen weten we dat ze psychoactieve eigenschappen hebben, omdat ze de fenylethylamine alkaloïde mescaline bevatten. Mescaline wordt cultureel al sinds de oudheid gebruikt. Vandaag de dag wordt het echter nog steeds geconsumeerd bij zowel recreatieve als spirituele/religieuze activiteiten. We weten daarbij dat mescaline een krachtig hallucinogeen middel is. Toch is het niet zo intens als bijvoorbeeld LSD.

DE EFFECTEN VAN MESCALINE

De effecten van mescaline zijn onder meer een veranderde waarneming, verandering van denkpatronen en een veranderd beoordelingsvermogen. Wat betreft de fysieke werking, kun je duizelig worden, grotere pupillen krijgen en problemen ervaren met bewegen. De ervaring met mescaline wordt daarbij soms omschreven als bijzonder visueel, euforisch en verhelderend. Het kan echter, net als andere psychoactieve substanties, ook angstgevoelens veroorzaken. De effecten van mescaline worden veroorzaakt door de binding ervan met bijna alle serotonine receptoren in je hersenen. Hier volgt een opsomming van onze top 5 mescaline cactussen en hun unieke kenmerken.

PEYOTE: DE HEILIGE

Peyote
Lophophora Williamsii

De wetenschappelijke naam van peyote is Lophophora williamsii en het wordt al eeuwenlang ritueel in bepaalde culturen gebruikt. De cactus is daarbij als levende god beschouwd en de Tonkawa, Mescalero en de Lipan Apache uit het noorden van Mexico gebruiken het al ten minste 5700 jaar. We weten dat in het zuidwesten van Amerika de Comanche en Kiowa het ook gebruikten.

Peyote is een kleine, doornloze cactus die uitgroeit tot een bolvormige massa die we ook wel een knop noemen. De cactus wordt gekweekt om zijn entheogene werking. In het wild heeft hij echter een beschermde status en wordt de cactus beschouwd als kwetsbaar.

De peyote kan tussen de 2-7cm hoog worden, met een diameter van 4-12cm. Vanwege het kleine formaat en omdat de plant zo langzaam groeit, is de cactus bijzonder waardevol. Peyote ontwikkelt daarbij prachtige roze of witte bloemen met gele en roodachtige kleurschakeringen die overdag opengaan. De cactus bloeit onregelmatig en draagt kleine, langwerpige vruchten.

VP PeyoteBekijk Product

Verse peyote bevat ongeveer 0,4% mescaline. In gedroogde vorm is dat zo'n 3-6%. Bij Zamnesia kun je peyote in verschillende maten kopen, variërend van 1-2cm tot 10-15cm.

SAN PEDRO: DE KLASSIEKER

SAN PEDRO CACTUS: THE CLASSIC
Echinopsis Pachanoi

De wetenschappelijke naam van de San Pedro cactus is Echinopsis pachanoi (voorheen Trichocereus pachanoi). Hij is afkomstig uit de bergstreken van Peru en Ecuador en leeft daar op een hoogte van 2000-3000m. Ook komt de cactus voor in delen van de langgerekte Andes die door Argentinië en Bolivia loopt. San Pedro wordt al eeuwenlang tijdens sjamanistische rituelen gebruikt.

De San Pedro verschilt echt van peyote wat betreft het formaat en de snelheid waarmee de cactus groeit. Zo kan hij maar liefst 30-40cm per jaar groeien en tussen de 3-6m hoog worden, met een diameter van 6-15cm. De areolen produceren zo'n zeven gele tot bruine stekels, maar soms ook helemaal geen. Aan het eind van de stelen komen kleine, witte bloemen tevoorschijn. 

Omdat de San Pedro zich heeft geëvolueerd in lastige en extreme omstandigheden is hij bijna overal eenvoudig te kweken. De cactus heeft daarbij behoefte aan vruchtbare en goed drainerende aarde. Je hoeft hem in de herfst maar een keer per week water te geven. In de winterperiode is dat eens in de 2-3 weken. Als het zomert, lust de San Pedro echter wel 3-5 keer per week een slok water. De cactus is bij Zamnesia in drie formaten verkrijgbaar: klein (10-11cm), medium (25-30cm) en groot (50-60cm).

GEËNTE PEYOTE: EEN DUBBELE SCHOONHEID

GRAFTED PEYOTE: A TWO-IN-ONE-BEAUTY
Eriocereus Jusbertii x Lophophora Williamsii

Peyote op een andere cactussoort enten, is een fantastische manier om zijn langzame groei te omzeilen. Zo kun je peyote (Lophophora williamsii) op de Harrisia jusbertii enten. Met deze enttechniek komt de peyote eruit te zien als een soort kroon. Hoewel deze methode ervoor kan zorgen dat de peyote sneller groeit, kan het de hoeveelheid mescaline wel verminderen.

Harissia jusbertii is een cactus die 's nachts bloeit en wordt ook wel "Koningin van de Nacht" genoemd. Het is een zuilcactus met een donkergroene steel, 4-6 ribben en ongeveer 7 stekels op elke rib. De soort produceert daarbij van de lente tot de herfst reusachtige, witte bloemen. Geënte peyote knoppen kunnen aan de zijkant en bovenop de Harrisia jusbertii groeien. Als de clusters te groot worden, kun je ze verwijderen en verder apart kweken.

Geënte PeyoteBekijk Product

LOPHOPHORA DECIPIENS: SNELLER GROEIENDE PEYOTE

Lophophora Decipiens
Lophophora Decipiens

Lophophora decipiens werd voorheen geklasseerd als een ondersoort van Lophophora williamsii. Tegenwoordig wordt het echter als een aparte soort beschouwd. Hoewel ze overeenkomsten vertonen, zijn kleine onderlinge verschillen de oorzaak van de herklassering. Lophophora decipiens groeit bijvoorbeeld sneller. Kwekers en psychonauten die snel willen oogsten, vinden dat vaak erg belangrijk. Verder bevatten de beide soorten ongeveer dezelfde hoeveelheid mescaline.

Je kunt ook bepaalde kweekmethoden toepassen om de Lophophora decipiens stress te bezorgen, waardoor hij meer mescaline produceert. Zo kun je de cactus aan de hitte van de volle zon blootstellen, de hoeveelheid stikstof verlagen en geen water meer geven. Lophophora decipiens is bij Zamnesia te koop in verschillende formaten, variërend van 5-6cm tot 15-17cm.

BOLIVIAN TORCH: VOL MET MESCALINE

Bolivian Torch
Echinopsis Lageniformis

De wetenschappelijke naam van de Bolivian Torch is Echinopsis lageniformis. Deze soort die voorkomt in de bergstreken van Bolivia werd voorheen ook wel Trichocereus bridgesii genoemd. Bolivian torch is een wat minder bekende cactus die ook mescaline bevat. De soort groeit snel, wordt hoog en is zuilvormig. Net als andere mescaline cactussen wordt Bolivian torch al eeuwenlang als psychoactieve plant bij inheemse, sjamanistische plechtigheden gebruikt.

De Bolivian torch kan tussen de 2-5m hoog worden, met een diameter van 15-20cm. De cactus heeft daarbij stekels die variëren van honingkleurig tot bruin, die in groepjes van vier op de nodes groeien. Van de Bolivian torch wordt gezegd dat het een van de meest krachtige mescaline cactussen is. Zo bevat de cactus 0,56% van deze alkaloïde als hij gedroogd is.

Bolivian torch is een van de meest eenvoudige mescaline cactussen die je kunt kweken. Van nature is hij daarbij bijzonder resistent en sterk. In de winter heeft de cactus elke 2-3 weken water nodig. 's Zomers is dat 3-5 maal per week. Om ervoor te zorgen dat je de cactus niet te veel water geeft, kweek je hem in een pot met een gat in de bodem en zet je de pot in een plantenschotel met een laagje water. Via de aarde kan de cactus zo voldoende water opnemen en bovendien geef je op deze manier nooit te veel. De Bolivian torch is bij Zamnesia in drie formaten te koop: klein (10-11cm), medium (25-30cm) en groot (50-60cm).

Bolivian Torchbekijk Product

Video id: 256739712

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken