Blog
Effecten Van Peyote Op De Hersenen Bij Langdurig Gebruik
1 min

De Effecten Van Peyote Op De Hersenen Bij Langdurig Gebruik

1 min

Peyote wordt al duizenden jaren gebruikt voor entheogene praktijken, maar wat zijn de effecten op de hersenen?

De laatste jaren, werkt de wetenschap moeiteloos door om de goede en slechte effecten op de lange termijn te ontdekken van bepaalde drugs en hallucinogenen. Je kunt Peyote afvinken, omdat de eerste rapporten suggereren dat je je geen zorgen hoeft te maken als het gaat om deze hallucinogene cactus.

Wat is Peyote?

Simpel gezegd: Peyote is een cactussoort, die de hallucinogene stof mescaline produceert. Van alle soorten cactussen, die mescaline produceren, is Peyote het meest beroemd. De geschiedenis gaat al duizenden jaren terug en het wordt ook regelmatig als hallucinogeen gebruikt in inheems Amerikaanse religieuze en spirituele praktijken.

De populariteit van Peyote is de laatste 50 jaar dramatisch toegenomen, dankzij de opkomst van een Westerse vraag naar nieuwe spirituele en hallucinogene ervaringen.

Om die reden zijn academici de afgelopen decennia gestart met onderzoek naar de effecten, om te ontdekken wat het doet.

Leidt het gebruik van Peyote tot een betere cognitieve functioneren?

Onderzoek naar de zaak heeft aangetoond dat regelmatig gebruik van Peyote, als onderdeel van spirituele en religieuze praktijken, op de lange termijn geen negatieve effecten lijkt te hebben op zowel de cognitieve als psychologische gezondheid. Het onderzoek werd uitgevoerd met medewerking van een groep Navajo Native Americans, waarvan een aantal regelmatig Peyote gebruikten en een aantal helemaal niet. Elke deelnemer onderging een aantal tests en interviews om het cognitieve functioneren te bepalen.

Niet alleen werd ontdekt dat de Peyote gebruikers geen meetbaar cognitief defect hadden, ze scoorden daadwerkelijk hoger op diverse indicatoren van cognitief functioneren dan de groep die niet gebruikte.

Het is begrijpelijk dat prominente, inheemse Amerikaanse figuren verheugd waren met het nieuws. Tot op heden, hadden velen er vertrouwen in dat er geen schade kon worden opgelopen, maar solide bewijs ontbrak. Victor J. Clyde, een rechter in het rechtssysteem van de staat Arizona en vice president van de Native American Church of North America, zei dat het nieuws "hartverwarmend" was. Hij zei ook nog: "Onze oudsten vertelden ons dat deze schoonheid goed voor ons is en ons nooit schade zal berokkenen. De overheid heeft hun woord nooit geloofd en zelfs peyote een tijd lang verboden."

Het toepassen van de bevindingen op recreatief gebruik

Historisch, academisch onderzoek naar peyote is behoorlijk schaars, dus zo'n definitieve conclusie is positief. De auteurs van het onderzoek waarschuwen echter dat deze bevindingen niet noodzakelijk van toepassing zijn op het recreatief gebruik van peyote, omdat het spiritueel gebruik wordt uitgevoerd onder het waakzame oog van oudsten en veilig wordt gecontroleerd.

Dit gezegd hebbende, zit er natuurlijk geen verschil in de peyote, die in ceremonies wordt gebruikt en de peyote, die voor recreatieve doelen wordt gebruikt. Het enige verschil is de verzekerde, veilige omgeving waar het religieuze gebruik van peyote vaak wordt uitgevoerd. Hiermee wordt op zijn minst het belang aangetoond dat drugs verantwoordelijk moeten worden gebruikt, om veilig gebruik voor iedereen te garanderen.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken