Blog
Betere Wiet Kweken
3 min

Eenvoudige Tips Om Betere Wiet Te Kweken

3 min

Iedere grower wil het onderste uit de kan halen wat zijn of haar cannabis betreft, dus hier heb je een aantal basale tips en aandachtspunten die je zullen helpen een eigen techniek te ontwikkelen als grow-veteraan in wording.

Zoals elke hobby in het leven is het kweken van cannabis makkelijk op te pakken, maar moeilijk te meesteren. Het vergt oefening, geduld en een zorgzaam karakter om een veteraan te worden in de growers’ gemeenschap, maar het is niet zo dat het verplicht een moeilijke weg moet zijn.

En ook al is er geen snelle manier om je de skills volledig meester te maken kun je wellicht met deze simpele tips die we op een rijtje hebben gezet het meeste uit je planten halen. Met behulp van dergelijke tips kun je kweken, experimenteren en je eigen technieken ontwikkelen om de beste wiet mogelijk te produceren.

Beheers De Basis: Creëer Een Fundament Van Kennis

Betere Wiet Kweken: Kennis

Hoewel sommige mensen van nature groene vingers hebben is volledige beheersing van de cannabisteelt iets dat slechts door het vergaren van kennis en het doen van onderzoek kan worden verkregen. Lees zoveel mogelijk, absorbeer alle informatie. Het bestuderen van hoe een cannabisplant functioneert, hoe haar levenscyclus eruit ziet en wat het nodig heeft om te gedijen geeft je een betere begrip van de plant zelf.

The Cannabis Grow Bible (Engels - 3rd Edition)Bekijk De Cannabis Grow Bible

Lees ervaringen van andere kwekers, lees over de valkuilen die zij zijn tegengekomen en hoe ze deze overstegen hebben, en prop al die info in je eigen database van cannabiskennis. Hier kun je een goede basis mee opzetten waarop je je kennis kunt uitbouwen, ongeacht je natuurlijke talent in de kweekruimte.

Leer Te Snoeien

Betere Wiet Kweken: Leer Snoeien

Met wat basale kennis in je achterzak is het een goed idee om te experimenteren met wat gevorderde kweektechnieken. Het snoeien is een uitstekende manier om je opbrengsten te vergroten. Kortgezegd is snoeien het wegknippen van zwakke plantendelen zodat de plant zich kan gaan richten op een sterke groei.

‘Alles Met Mate’ Is Vuistregel

Betere Wiet Kweken: Alles Met Mate

Bij het voeden en het voorzien van water kun je beter wat voorzichtiger zijn dan dat je teveel geeft. Te weinig water of voeding kan snel worden opgelost zonder te plant teveel stress te bezorgen.

Het is een stuk moeilijker voor de plant om zich te moeten herstellen na teveel water of voeding. Dit moet vooral in acht worden genomen wanneer je bezig bent met een voor jou onbekende cannabis strain – totdat je bekend bent met de behoeften van die soort kun je het maar beter veilig spelen.

Zorg Dat Je Cannabis Een Vliegende Start Kan Maken

Betere Wiet Kweken: Geef Je Cannabis Een Goede Start

Door het kiemplantje een goede start te geven bereid je de plant voor op een gezonde groei in de toekomst – risico’s op groeiachterstand en andere complicaties worden geminimaliseerd. Een goede, efficiënte, en portemonnee vriendelijke manier om je plant een mooie start mee te geven is het gebruiken van een zogenaamde ‘seed starter kit’. Deze bevat een speciale bacteriële samenstelling die de kiem niet alleen op de juiste wijze voedt, maar die ook een sterke wortelontwikkeling stimuleert.

Smart StartBekijk de Smart Start

Een goed wortelstelsel is een van de belangrijke factors van succesvolle cannabisteelt, omdat de wortels voor de opname van voeding zorgen – een cannabisplant kan slechts zo goed groeien als dat zijn wortelstelsel het toelaat, dus hoe groter de wortelbasis, hoe groter de plant.

Begrijp de pH

Betere Wiet Kweken: pH Waarden

PH is een onderdeel van de cannabisteelt dat door beginners vaak over het hoofd wordt gezien, maar het is van wezenlijk belang. De pH-graad, oftewel zuurtegraad, van je grow medium heeft effect op allerlei factoren. Het kan onder andere bepalend zijn voor de gunstige micro-organismen en hoezeer ze kunnen gedijen in de aarde, en het bepaalt hoe efficiënt de wortels kunnen zijn in het opnemen van voeding.

Gelukkig is de pH makkelijk te monitoren met behulp van een goedkope pH-meter. Hierop kun je aflezen wat de huidige zuurtegraad is in je grow medium, waarbij een pH van 6 ideaal is.

Gebruik Stevige Potgrond In Plaats Van Extra Voeding

Betere Wiet Kweken: Potgrond

De constante toevoeging van chemische voeding kan averechts werken. Het zorgt ook voor een opbouw van zure zouten in de grond die op hun beurt problemen kunnen veroorzaken. Het is beter om super potgrond te maken en te gebruiken die alles al in zich heeft om de plant zich te laten uitspreiden en gedijen, dan om continue te moeten voeden. Beperk de behoefte aan extra voeding en houd zo de toestand van je grow medium onder controle. Hierdoor verklein je de kans op problemen.

Gebruik Goede Genen

Betere Wiet Kweken: Goede Zaden

Ongeacht je bekwaamheid als grower, je bent pas zo goed als dat de genetica van de gebruikte cannabiszaad toelaat. Als je een slecht zaadje hebt zal het niet uitmaken welke grow medium of gevorderde kweektechnieken je gebruikt, of hoe goed je je best doet om alles continue in de gaten te houden.

Je bent overgeleverd aan de potentie van het zaadje zelf. Wees er zeker van dat je je zaden koopt uit betrouwbare bron, zoals een gerenommeerde zadenbank die al bekend staat om zijn topklasse genetica, en de mogelijkheden zijn eindeloos. Het beste zaadje heeft natuurlijk ook een bovengrens, maar tenzij je zelf als grower niets meer te leren hebt, zul je die grens waarschijnlijk niet bereiken, waardoor je naar hartenlust kunt experimenteren.

En ook al weet en kun je alles al, een goed zaadje verzekert je in dat geval van een kwantitatief en kwalitatief hoge opbrengst. Nieuwelingen doen er eveneens goed aan om goede zaden te kopen aangezien de onvoorziene beperkingen van slechte zaden je kunnen verwarren en het leerproces kunnen vertragen. Met goede genetica zijn de mogelijkheden onbegrensd.

Gerelateerd artikel

Top 10 Tips Voor Het Kweken Van Wietbomen

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken