Blog
Eenvoudige cannabisplanten
6 min

De 10 Makkelijkste Cannabis Strains Voor Beginners

6 min

Heb je nog niet veel ervaring met het kweken van cannabis? De juiste strain maakt soms veel verschil. Bepaalde soorten zijn gewoon eenvoudiger te kweken. Dat maakt ze ideaal voor beginners. Vaak is de levenscyclus korter, zijn ze veerkrachtig en makkelijk te beheren. Hier volgen de meest populaire soorten voor beginners!

Het kweken van cannabis is een opwindend avontuur. Als het kweken van wiet in de smaak valt, besteed je misschien je hele leven aan experimenteren. Kom je net kijken in de spannende wereld van de cannabis? Dan is jouw succes grotendeels afhankelijk van je kennis en weten wat je moet verwachten. Het kiezen van de juiste strain is hier een belangrijk onderdeel van.

Het punt is dat sommige cannabissoorten gemakkelijker te kweken zijn dan andere. Mogelijk zijn ze minder veeleisend of gezegend met een snelle bloeitijd. Met deze strains is het voor beginners gemakkelijker om een succesvolle oogst te behalen, afkomstig van gezonde planten.

HET BELANG VAN HET SELECTEREN VAN HOOGWAARDIGE GENEN

Een geweldig kweekproject begint met geweldige zaden. Je moet dus de beste genetica selecteren. Zaden zijn tenslotte kleine pakketjes met genetisch materiaal. Maar hoe ontstaan hoogwaardige genen? Eerst kruisen breeders twee robuuste soorten van goede kwaliteit. De resulterende soort kruist men meestal terug (met een van de ouders). Dit verzekert stabiliteit, betrouwbaarheid en de beste eigenschappen.

Meestal gaan er diverse generaties overheen om deze eigenschappen volledig te verfijnen en stabiliseren. Toch loont het de moeite. De cannabiszaden van Zamnesia zijn stuk voor stuk genetisch integer. De kiemkracht is buitengewoon en ze zijn meer vergevingsgezind voor kweekfoutjes. Je opbrengsten zijn bijvoorbeeld ook veel hoger in vergelijking met matige zaden.

Gerelateerd artikel

Cannabis Seedfinder: Vind De Beste Wietzaadjes

AUTOFLOWERING OF FEMINIZED CANNABISZADEN?

Autoflowering Of Feminized Cannabiszaden?

Mogelijk ben je wel bekend met fotoperiodieke feminized cannabiszaden. Er bestaan ook autoflowering zaden. Autoflowers zijn uniek. Ze produceren hoe dan ook toppen binnen 2-3 maanden na het planten van het zaadje. Ze bloeien niet volgens een lichtcyclus, zoals fotoperiodieke soorten. Vanwege hun compacte formaat kun je zowel binnen als buiten kweken.

Over het algemeen raden we beginners aan om te starten met autoflowers. Er kan namelijk niet veel misgaan. Maar de beginnende binnenkweker, met wat kennis en geschikte apparatuur, kan waarschijnlijk beter uit de voeten met fotoperiodieke, feminized zaden. Met feminized soorten kun je de vorm en het formaat van de planten beheersen. Daarnaast heb je invloed op de vegetatieve fase. Het kweken van deze strains resulteert soms ook in een lagere elektriciteitsrekening. Ze vragen namelijk minder licht dan autoflowers in de bloeitijd.

DE BESTE AUTOFLOWERING CANNABIS STRAINS VOOR BEGINNERS

Hier zijn onze aanbevolen autoflowering cannabis strains voor beginners:

Blue Monster Automatic (Zamnesia Seeds)

Blue Monster Automatic (Zamnesia Seeds)

Blue Monster Automatic van Zamnesia Seeds is met recht een klein monster. Ze groeit gemakkelijk en verwent zowel beginnende als meer ervaren kwekers. Deze mix van Blueberry Automatic, Cheese Automatic en ruderalis biedt veel voordelen. Ze haast zich in slechts 9 weken van zaad tot oogst. Binnen verwent ze met wel 475g/m² aan smakelijke toppen. Haar compacte formaat van slechts 40-70cm draagt bij aan haar veelzijdigheid en kweekgemak, want ze past met gemak in zelfs de kleinste tent. Buiten is een opbrengst mogelijk tot wel 110g/plant.

Blue Monster Automatic is vrij ongecompliceerd. Bovendien stelt ze niet teleur voor wat betreft effecten en smaken. Ze produceert rijke, smakelijke toppen. Het effect is ongelooflijk ontspannend, afgewerkt met heerlijk cerebrale tonen.

Blue Monster Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(103)
Ouders: Cheese x Blueberry x ruderalis
Genetica: Auto Hybrid
Bloeitijd: 9-10 weken van zaadje tot oogst
THC: 16%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

Easy Bud Automatic (Royal Queen Seeds)

Easy Bud Autoflowering (Royal Queen Seeds)

De naam van de beroemde Easy Bud Autoflowering van Royal Queen Seeds komt niet uit de lucht vallen. Deze gerenommeerde indica-zware autoflower (55% indica, 15% sativa, 30% ruderalis) is niet alleen favoriet onder beginnende wietkwekers. Ze valt ook in de smaak bij veteranen die snel resultaat wensen. Net als haar nichtje White Dwarf, schittert ze met sterke genen, waardoor ze bijna overal floreert. Ze is ongelooflijk compact (50-60cm) waardoor ze in de kleinste ruimtes past. De doorlooptijd bedraagt slechts 9 weken en ze beloont met een gulle hoeveelheid dicht opeengepakte toppen.

Dankzij de intense combinatie van zoete en skunky vleugen, is de rook niets minder dan verbazingwekkend. Na het roken, bemerk je een relaxte, lichamelijke high. Ze bevat 12% THC, waardoor ze niet vloert.

Easy Bud Automatic (Royal Queen Seeds) feminized

(30)
Ouders: White Indica x Ruderalis
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken van zaadje tot oogst
THC: 12%
CBD: Laag
Bloei soort: Autoflowering

Vision Gelato Auto (Vision Seeds)

Vision Gelato Auto (Vision Seeds)

Vision Gelato Auto van Vision Seeds is de autoflowering versie van de verrukkelijke Vision Gelato. Deze strain trakteert op alle kwaliteiten van een uitmuntende autoflower, inclusief een super korte levenscyclus van 9 weken. Ze biedt uitkomst voor zowel beginnende als ongeduldige kwekers. Ze blijft binnen klein van stuk, maar beloont met een fatsoenlijke opbrengst van 250–450g/m² met heerlijke 'dessert' toppen.

Vision Gelato is vrij krachtig en ontwikkelt wel 20% THC. Bij het roken, slaat ze vrij hard in. Dit balanceert ze echter met een goed afgerond effect. Ze werkt je niet tegen de bank, maar zorgt voor een vrolijke, euforische stemming die creativiteit en motivatie stimuleert. De aardse smaken mixen op prachtige wijze met sterke vleugen citrus, waardoor je geniet van een zalige rookervaring.

Vision Gelato Auto (Vision Seeds) feminized

(7)
Ouders: Gelato Auto
Genetica: 60% Indica / 40% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken van zaadje tot oogst
THC: Hoog
CBD: Laag
Bloei soort: Autoflowering

Sticky Beast Automatic (Zamnesia Seeds)

Sticky Beast Automatic (Zamnesia Seeds)

Sticky Beast Automatic van Zamnesia Seeds is een combinatie van 3 erg populaire cannabissoorten: de legendarische OG Kush, de verrukkelijke Bubble Gum en de hoogproductieve Critical! Op de 2018 Highlife Cannabis Cup leverde dit haar de 1ste plaats op in de Autoflowering categorie. Je kunt haar zowel binnen als buiten kweken. Binnen bereikt ze een hoogte van 40-80cm en beloont met wel 400g/m². De toppen zijn van de hoogste kwaliteit en ze produceert ze in slechts 8 weken vanaf ontkieming.

Deze 60% indica verwent ook nog met 18% THC. Dit staat garant voor een sterke high. Dankzij haar diep ontspannende effect is ze ideaal voor gebruik in de avond. In tegenstelling tot andere strains wekt ze echter geen couch-lock of lethargisch gevoel op. Haar ontspannende effect gaat hand in hand met vrolijke, opwekkende sensaties. Het aangenaam zoete aroma met aardse ondertonen stelt ook niet teleur.

Sticky Beast Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(490)
Ouders: Bubble Gum x OG Kush x Critical Automatic
Genetica: Indica dominante autoflower
Bloeitijd: 10-11 weken van zaadje tot oogst
THC: 16%
CBD: 3%
Bloei soort: Autoflowering

Blue Cheese Automatic (Royal Queen Seeds)

Blue Cheese Automatic (Royal Queen Seeds)

Blue Cheese Automatic van Royal Queen Seeds combineert twee buitengewoon smakelijke cannabissoorten: Blueberry Automatic en Cheese Automatic. Het resultaat is een ietwat indica-zware autoflower (40% indica, 35% sativa, 25% ruderalis) die schittert met een verleidelijke mix van smaken en een bombastische high. Plant je zaden en 10 weken later mag je de schaar pakken. Laat je niet foppen door het compacte formaat. Binnen overschrijdt ze zelden de 40-70cm, maar vult je voorraadpot toch met een fatsoenlijke 375g/m². Dit is ontzettend veerkrachtige strain die ook presteert in een kouder klimaat.

Het effect van Blue Cheese Automatic is mentaal opwekkend, creatief en inspirerend. Tegelijkertijd plaagt ze je met een verzachtende, lichamelijke high die aan het eind van de dag heerlijk ontspant.

Blue Cheese Automatic (Royal Queen Seeds) feminized

(15)
Ouders: Blueberry x Cheese x Ruderalis
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken van zaadje tot oogst
THC: 16%
CBD: Laag
Bloei soort: Autoflowering

DE BESTE FEMINIZED CANNABIS STRAINS VOOR BEGINNERS

Het kweken van feminized wietzaden is zo ingewikkeld als je het maakt. Deze selectie feminized strains bevelen we van harte aan als je net begint:

Purple Punch (Zamnesia Seeds)

Purple Punch (Zamnesia Seeds)

Purple Punch van Zamnesia Seeds is een bijna pure indica (90%). Ze produceert wiet van topkwaliteit, maar is toch eenvoudig te kweken. Deze kruising tussen Larry OG en Granddaddy Purple overschrijdt binnen niet vaak een hoogte van 100cm (150cm buiten). Dit maakt de plant gemakkelijk te beheersen. De bloeiperiode is met 8 weken aangenaam kort. De opbrengst bedraagt wel 650g/m². Buiten mag je je verheugen op een fatsoenlijke buit van wel 800g/plant.

Het eindproduct van Purple Punch bestaat voor 21% uit THC. Ze is erg krachtig en je hebt niet veel nodig om haar ultra-relaxende effect te bemerken. Een enkel trekje is genoeg voor een diep ontspannende indica high, die lichaam en geest verzacht. Dit effect is verrijkt met de zoete smaak van appeltaart, afgewerkt met bessen, kersen en kruidnagel.

Purple Punch (Zamnesia Seeds) feminized

(157)
Ouders: Granddaddy Purple x Larry OG
Genetica: 90% Indica / 10% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken van zaadje tot oogst
THC: 21%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

HulkBerry (Royal Queen Seeds)

HulkBerry (Royal Queen Seeds)

HulkBerry van Royal Queen Seeds is niet voor de onervaren gebruiker. Met maar liefst 28% THC is ze bizar krachtig. Ze is daarmee beter geschikt voor de doorgewinterde connaisseur, maar toch is het kweken ervan doodeenvoudig. Deze 65% indica is een genetische combinatie van OG Kush en Strawberry Diesel die zich zowel binnen als buiten thuis voelt. Na een bloeitijd van 8-10 weken oogst je binnen een fatsoenlijke buit van 450g/m². Buiten is 700g/plant mogelijk.

Je denkt misschien dat zo'n krachtige soort (sommige fenotypes produceren wel 30% THC) automatisch een "couch-lock" opwekt. Maar dat is niet het geval. Het effect is erg opwekkend en soms bijna psychedelisch. De energieke high houdt lang aan en is perfect voor een wake en bake op je vrije dag. Ze combineert vleugen brandstof en aarde met zoete en fruitige smaken.

HulkBerry (Royal Queen Seeds) Feminized

(54)
Ouders: OG Kush x Strawberry Diesel
Genetica: 35% Indica / 65% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 28%
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

Strawberry Lemonade (Barney's Farm)

Strawberry Lemonade (Barney's Farm)

Strawberry Lemonade van Barney’s Farm heeft heel wat te bieden. Grote hopen fruitig zoete toppen en een ongelooflijke high zijn slechts twee voorbeelden. Toch is ze eenvoudig te kweken en ze heeft geen probleem met diverse omgevingen en kweektechnieken. Binnen overschrijdt deze sativa-zware kruising (60%) nooit een hoogte van 120-150cm. Daarmee is ze eenvoudig te beheersen. Buiten is een hoogte mogelijk tot wel 250cm. Verheug je op een opbrengst van wel 700g/m² binnen. Buiten ligt een monsterlijke oogst binnen handbereik van wel 2,5kg per plant. Kwekers zijn dol op de natuurlijke weerstand tegen schimmels, ongedierte en bekende cannabisziekten.

Strawberry Lemonade smaakt precies als haar naam suggereert. Verlekker je aan de super-fruitige en zoete smaken van citroen en skunky aardbei; een waar genot voor connaisseurs! Met 20% THC levert ze een krachtig, vrolijk en opwekkend sativa-effect. Hiermee is ze ideaal voor gebruik overdag.

Strawberry Lemonade (Barney's Farm) feminized

(37)
Ouders: Strawberry x Lemon OG
Genetica: Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 20%
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

OG Double Bubble (Zamnesia Seeds)

OG Double Bubble (Zamnesia Seeds)

Tegenpolen trekken elkaar aan in de voortreffelijke OG Double Bubble van Zamnesia Seeds! Deze kruising tussen OG Kush en Bubble Gum trakteert wietliefhebbers op een fantastische indica (80%). Ze is eenvoudig te kweken en levert eersteklas wiet. Ze overschrijdt binnen zelden een hoogte van 100-120cm. Daarnaast is ze veerkrachtig en vraagt weinig onderhoud. Ze is geschikt voor binnen en buiten en presteert prima in beide omgevingen. Na een bloeitijd van 8 weken produceert ze binnen wel 550g/m². Buiten is de opbrengst gelijk, maar dan per plant.

OG Double Bubble mixt de zoetzure noten van OG Kush met Bubble Gum. Dit staat garant voor een complexe en onmiskenbaar prettige smaaksensatie. Met 18% THC is ze vrij krachtig, wat zich vertaalt in een zwaar, ongelooflijk ontspannend indica-effect.

Sticky Beast (Zamnesia Seeds) Feminized

(20)
Ouders: Bubble Gum x OG Kush
Genetica: 80% Indica / 20% Sativa
Bloeitijd: 7-8 weken
THC: 18%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

Orange Sherbert (Barney's Farm)

Orange Sherbert (Barney's Farm)

Orange Sherbert van Barney’s Farm is een combinatie van drie bizar smakelijke strains: Orange Cream, Purple Urkle en Cherry Pie. De resulterende kruising is indica dominant, kent een verrukkelijk sinaasappelachtig smaakprofiel en geweldig effect. Toch hoeft de kweker niet veel te doen om fabelachtige resultaten te behalen. Dit is een van de gemakkelijkste planten van Barney's Farm. Ze wordt nooit hoger dan 100-130cm, waardoor ze met gemak in diverse tenten past. Na een bloeitijd van 60-70 dagen, beloont ze met een gulle oogst tot wel to 700g/m².

Orange Sherbert verwent met een typische indica-high die het lichaam ontspant en de geest sust. Ze is ideaal als je achterover wilt leunen om wat te chillen. De aroma's en smaken draaien om verrukkelijke sinaasappelsmaken, afgewerkt met zoete snoep.

Orange Sherbert (Barney's Farm) feminized

(7)
Ouders: Orange Cream x Purple Urkle x Cherry Pie
Genetica: Indica-dominant
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: Gemiddeld
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

DE 10 GEMAKKELIJKSTE CANNABIS STRAINS VOOR BEGINNERS: WELKE KWEEK JIJ?

Zo, dat waren ze allemaal! Al deze strains zijn ideaal voor beginners. Ze zijn gemakkelijk te beheersen, niet veeleisend en vergevingsgezind. Een geweldige oogst ligt binnen handbereik, ongeacht welke soort(en) jij kiest!

Veel kweekplezier!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken