Blog
Eenvoudige cannabisplanten
2 min

Eenvoudig Te Kweken Cannabisplanten (Voor Beginners)

2 min
Growing Seedshop

Succes als cannabis kweker begint bij de selectie van de juiste soorten. Bepaalde varianten zijn nu eenmaal beter geschikt voor newbies. Denk aan die soorten met een korte levenscyclus, hoge weerstand en lage eisen. We bespreken een aantal van de populaire cannabis zaden die in deze categorie vallen.

Het kweken van cannabis is een spannend tuinbouw avontuur. Beginners raken al snel verslaafd en besteden vervolgens de rest van hun leven aan het experimenteren. Als je net begint, onthoud dan dat je succes grotendeels afhangt van je voorbereiding en je kennis. Het kiezen van de juiste soort is hier een belangrijk onderdeel van. Sommige soorten zijn namelijk veel gemakkelijker te kweken vanwege hun genetica en hun behoeften. Over het algemeen wordt het beginners ook aangeraden om planten te gebruiken die gemakkelijk en snel bloeien.

BEGINNENDE KWEKER? PROBEER DEZE SOORTEN!

In aanvulling op het standaard feminized cannabis zaadje, zijn er ook nog cannabisplanten die bekend staan als autoflowering varianten. Deze soorten zullen hoe dan ook bloemen produceren, binnen 2-3 maanden na het planten van het zaadje. Ze hebben geen speciale lichtbehoeften en bevatten vaak meer CBD. Dit betekent overigens niet dat deze soorten niet krachtig zijn: Veel autoflowering soorten bevatten een fatsoenlijke hoeveelheid THC, waarmee die zo gewilde, zalige high wordt opgewekt.

De volgende soorten zijn een selectie van zowel feminized als autoflowering soorten die allemaal een goede keuze zijn voor zowel beginnende kwekers als connaisseurs.

NORTHERN LIGHTS

Northern Light Royal Queen Seeds

Northern Lights is een populaire keuze onder beginnende kwekers. Deze indica dominante hybride is een mix van soorten uit Thailand en Afghanistan. Dit is krachtige wiet die een langdurige buzz achterlaat.

De plant zelf groeit uit tot een gemiddeld grote struik en bereikt binnen een hoogte van ongeveer 1,2 meter. Het voordeel is dat deze na een bloeiperiode van slechts 8 weken kan worden geoogst. De oogst is ook indrukwekkend. Verwacht een opbrengst van maar liefst 500g per vierkante meter.

GORILLA GLUE

Gorilla Glue #4 FastBuds

Deze bekroonde autoflowering plant wordt beschouwd als een van de allerbeste hybrides om te kweken, ongeacht hoeveel ervaring je hebt. Gorilla Glue #4 is zo populair dat ze de overduidelijke winnares was op de 2014 SoCal en de High Times Best Hybrid. 

Deze aromatische plant met overtonen van dennen en citrus is een krachtige soort, want het THC percentage bedraagt maar liefst 24%.

Ze groeit ook snel en ontwikkelt zich van zaad tot oogst in slechts 8-9 weken. Verwacht ook een zware oogst, want elke gezonde plant kan tot 300g aan bloemen produceren.

BLUE DREAM

Blue Dream Humboldt Seeds

Blue Dream Auto is een autoflowering soort met prachtige kleuren, een snelle doorlooptijd en een verrukkelijk aroma. Deze soort groeit uit tot een grote en slanke sativa. Bloemen kunnen in slechts 10-11 weken vanaf zaad worden geoogst. Blue Dream Auto zal, wanneer hij gerookt wordt, een sterk bloemrijk en bessenaroma creëren, met peperige ondertonen. Deze wordt trouwens beschouwd als premium merk.

BLUE CHEESE

Blue Cheese Dinafem

Deze soort is de perfecte plant voor ongeduldige kwekers. Met een bloeiperiode van slechts 50 dagen, produceert Blue Cheese heerlijk harsachtige toppen. Het gerookte eindproduct heeft een zoete, fruitige smaak met een cheesy nasmaak. Het grootste probleem bij het kweken van deze plant? De geur tijdens de groei is vrij sterk en ze vraagt ook flink wat ruimte. Als je binnen kweekt, moet je rekenen op tenminste drie meter per plant.

AK 48

AK48 Nirvana

Deze soort begon in de jaren '90 aan populariteit te winnen. De harde en compacte toppen zorgen voor een indica high met een vleugje sativa. Deze AK 48 hybride is in feite het resultaat van een vierwegkruising tussen Jock Horror x Northern Lights x Skunk x Haze.

Binnen kan deze plant wel 70cm hoog worden, waarbij ze een fatsoenlijke opbrengst produceert. Buitenkwekers zien soms wel planten van ruim 3,5 meter hoog met opbrengsten van tot wel 1,8kg per plant. Onder ideale omstandigheden, kan ze in 48 dagen bloeien. Over het algemeen bedraagt de bloeiperiode echter gemiddeld 9 weken, wat haar een populaire keuze maakt bij zowel beginnende kwekers als liefhebbers.

Zo nu weet je alles! Al deze soorten zijn prima geschikt voor beginners, want ze zijn eenvoudig te beheersen, niet veeleisend en zeer vergevingsgezind als het gaat om beginnersfouten. Veel plezier!

 

         
  Marguerite Arnold  

Geschreven door: Marguerite Arnold
Met jaren van schrijfervaring op zak besteed Marguerite haar tijd aan het onderzoeken van de cannabis industrie en de ontwikkelingen van de legalisatie-beweging.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Growing Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken