Blog
Top 5 Indica Strains Voor 2024
4 min

Top 5 Indica Strains Voor 2024

4 min

Het is 2024 en dat betekent dat het tijd is om de beste indica's voor dit mooie jaar te presenteren. Ontspannende en meditatieve gemoedstoestanden liggen in het verschiet.

Met keuze uit zoveel indica strains, is het lastig om alle opties uit te pluizen. Gelukkig zijn wij er om je te helpen. Wij hebben het zware werk al voor je gedaan en de vijf beste indica strains op de huidige markt uitgekozen. Elke strain heeft wel iets unieks, maar allemaal leveren ze een overvloedige oogst, ongelooflijk effect en dynamische smaak. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Lees verder en ontdek het zelf!

Video id: GywahOUlyk0

Indicastrains: introductie

Cannabis indica-variëteiten zijn doorgaans lage, gedrongen planten met een korte bloeiperiode, die een stone induceren. Behalve dat, zijn ze meestal gehard en veerkrachtig. Daarom zijn ze meer geschikt voor koelere windstreken en kortere zomers dan sativa's. De veerkracht is te danken aan de dorre en subtropische omstandigheden waar indica-landrassen oorspronkelijk in groeiden. En dan hebben we het met name over de bergstreken waarin de temperatuur soms nogal schommelt.

Omdat indica's zowel veerkrachtig, klein als snelbloeiend zijn, doen ze het binnen en buiten goed. Bovendien zijn ze geschikt voor beginnende rokers en kwekers. Ze zijn betrekkelijk eenvoudig te kweken en de fysieke high is beter te verhapstukken dan de spirituele high van sativa-variëteiten.

Je dient ook te weten dat indica-variëteiten behoorlijk wat hars produceren. Ze zijn daarmee uitstekend om hasj van te maken!

Gerelateerd artikel

Een Gids Over De Verschillende Types Hasj Uit De Hele Wereld

Top 5 Indica-variëteiten voor 2024

FROSTED GUAVA AUTOMATIC (ZAMNESIA SEEDS) 

Frosted Guava Automatic (Zamnesia Seeds)

Frosted Guava Automatic is een veelbelovende indica die haar beloften op het gebied van geweldige smaken en effecten helemaal waarmaakt. Dit liefdeskind van Guava en Frosted Skywalker is een strain die je niet snel laat liggen. Maar met 25% THC moet je wel voorzichtig zijn! Hoe dan ook tovert haar vrolijke high een glimlach op je gezicht en ontspant ze je lichaam. Zowel bij het roken als het vapen kun je een smaak en aroma van tropische fruitigheid verwachten, met vleugjes guave, mango en meloen, en een vleugje brandstof.

Wat de oogst betreft, kan Frosted Guava Automatic binnen 500–550g/m² produceren en buiten ongeveer 60-100g/plant. Deze soort gaat van zaad naar oogst in slechts 75 dagen en is dus snel klaar. Wanneer je haar in de ideale omstandigheden kweekt, wordt Frosted Guava Automatic een waar pronkstuk dat je zeker versteld doet staan.

Frosted Guava Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(63)
Ouders: Guava x Frosted Skywalker Auto
Genetica: Auto Hybrid
Bloeitijd: 10-11 weken van zaadje tot oogst
THC: 25%
CBD: Laag

NORTHERN LIGHT (ROYAL QUEEN SEEDS)

Northern Light (Royal Queen Seeds)

Natuurlijk mag Northern Light van de prijswinnende zadenbank Royal Queen Seeds niet op deze lijst ontbreken. Northern Light is gewoon de hoeksteen van de hedendaagse wietsamenleving. Ze is een 100% zuivere indica en genereert zijdezachte effecten. Lekker voor een ontspannen vakantie! Northern Light is bovendien het zonnetje in huis en voorziet je van optimisme. Deze goddelijke soort is veredeld uit een genetische mix van Afghaanse en Thaise soorten. Northern Light trakteert je met 18% THC op een gewaardeerde, krachtige indica-high.

Dankzij een korte bloeiperiode van 7-8 weken is Northern Light een optimale soort voor koudere landstreken. Ze wordt binnen met 100-160cm niet hoog, maar genereert wel 500–550g/m² aan toppen. Buitenkwekers zien hun planten vaak doorgroeien tot een hoogte van 200-300cm, met daarbij 575-625g/plant in de weegschaal. Het oogstfeest van deze exceptionele plant vindt eind september plaats. Mensen die nog nooit een fotoperiode-afhankelijke indica hebben gekweekt, zouden met Northern Light van start moeten gaan.

Northern Light (Royal Queen Seeds) feminized

(31)
Ouders: Northern Light
Genetica: 100% Indica
Bloeitijd: 7-8 weken
THC: 18%
CBD: Gemiddeld
Bloei soort: Fotoperiode

ELEVEN ROSES (DELICIOUS SEEDS)

Eleven Roses (Delicious Seeds)

Een zeldzame en unieke indica die je in 2024 echt zou moeten proberen. Eleven Roses is een indica-dominant meesterwerkje, veredeld door Delicious Seeds, de zadenbank voor delicieuze zaden. Ze zag het levenslicht na een jarenlang veredelingsproject, genaamd "Project-11". De klus was erop gericht de kwaliteiten van Sugar Black Rose te verbeteren. Dit is bereikt door een Appalachian Kush bij het veredelingsproject te betrekken. Eleven Roses is gezegend met een mix van fruitige en aardachtige aroma's die een mondorgasme veroorzaken. Wat een verwennerij! Als je dan toch eens een indica wilt kweken, zou je Eleven Roses moeten overwegen.

Binnenkwekers die voor ideale kweekomstandigheden zorgen, mogen een oogstgewicht van 600g/m² tegemoetzien. Kweek je haar echter buiten, dan loopt het gewicht soms op tot maar liefst 2000g! Je zou mogen stellen dat Eleven Roses net zoveel oplevert als 11 cannabisplantjes. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze soort tal van cannabiscups in de wacht heeft gesleept, waaronder de eerste prijs op Lanzarote 2017. De bloeiperiode van deze cultivar bedraagt 55-60 dagen. Buiten zouden de planten eind september oogstklaar moeten zijn. De kleurschakeringen van de toppen van Eleven Roses doen denken aan een boeket veldbloemen opgebouwd uit de kleuren rood, paars, bruin, oranje, groen, geel, enzovoort.

Eleven Roses (Delicious Seeds) Feminized

(33)
Ouders: Appalachian kush x Sugar black rose
Genetica: 100% Indica
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 25%
CBD: Onbekend
Bloei soort: Fotoperiode

BLUEBERRY CHEESE (BARNEY’S FARM)

Blueberry Cheese (Barney’s Farm)

Blueberry is een van de weinige strains die niet meer weg te denken zijn uit de Hall of Fame van indica's. Nadat Barney's Farm de klassieke Blueberry kruiste met de iconische Big Buddha Cheese zag de meesterlijke Blueberry Cheese het levenslicht en deed ze een greep naar de macht. Deze variëteit is een 100% zuivere indica-kruising. De kalmerende en narcotiserende effecten zijn precies wat liefhebbers van pure indica's prefereren. Deze variëteit produceert tot 20% THC en 1,3% CBD. Blueberry Cheese heeft een goede reputatie wat betreft haar smaak en aroma. Ze prikkelt al je zintuigen met de aroma's van bessen en kaas.

Kwekers die op zoek zijn naar een laagblijvende, snelbloeiende, 100% zuivere indica zijn op het juiste adres beland. Na een bloeiperiode van 50-60 dagen laten deze toppen weten dat de kweker mag oogsten, dankzij de bruine en oranje bloeiharen en melkwitte trichomen. Kwekers worden beloond met een royale opbrengst van plusminus 400–500g/m². Deze variëteit leent zich goed voor SOG- en ScrOG-opstellingen, omdat het een struikachtige plant is. Buiten gekweekte Blueberry Cheese is eind september te oogsten. Vervolgens verheffen haar heerlijke smaken en effecten je compleet.

Blueberry Cheese (Barney's Farm) feminized

(17)
Ouders: Big Buddha Cheese x Blueberry
Genetica: 100% Indica
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 20%
CBD: 1%
Bloei soort: Fotoperiode

INDICA CREAM (KANNABIA)

Indica Cream (Kannabia)

Omdat ze veredeld is uit Afghan, Black Domina en Maple Leaf is Indica Cream ruimschoots voorzien van indica-eigenschappen. Deze waanzinnige kruising is een 100% zuivere indica-variëteit en uitstekend voor een avondje Netflix. Met een THC-gehalte van 20% induceert Indica Cream een stevige, maar fluweelzachte high. Daarmee is ze een passende soort voor mensen die van een ontspannend, psychoactief gevoel willen genieten. Cannabisliefhebbers die op zoek zijn naar een tripachtige ervaring, maar geen echte psychonauten zijn, kunnen zich door Indica Cream laten lanceren.

Ongeduldige kwekers zijn in hun nopjes met haar korte bloeiperiode van 50-55 dagen, waarna de toppen van Indica Cream oogstrijp zijn. Binnenkwekers mogen een opbrengst tegemoetzien van 500g/m², terwijl buitenkwekers 600g/plant oogsten. Deze relatief hoge indica bereikt buiten een hoogte van 200cm. Als je Indica Cream buitenshuis kweekt, is ze halverwege september te oogsten, wanneer ze een romige laag trichomen heeft geproduceerd.

Indica Cream (Kannabia) feminized

(7)
Ouders: Afghan x Black Domina x Maple Leaf
Genetica: 100% Indica
Bloeitijd: 7-8 weken
THC: 15%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

Resumé

Dat waren ze alle vijf op een rij! Dit zijn de absolute toppertjes onder de indica's voor 2023. Indicasoorten zijn de bakermat van de couch-lock-effecten; als je daarvan houdt, is succes verzekerd. Of je nu medicinaal of pleziergebruiker bent, deze strains horen op je lijst van genomineerden. De hamvraag is nu: hoe krijg je ze zo snel mogelijk in je kweekruimte?

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken