Blog
Top 5 Indicastrains Voor 2020
4 min

Top 5 Indicastrains Voor 2020

4 min

Het is 2020 en dat betekent dat het tijd is om de beste indica's voor dit mooie jaar te presenteren. Ontspannende en meditatieve gemoedstoestanden liggen in het verschiet.

Ga liggen, ontspan en laat de zalvende effecten van deze indica-variëteiten hun werk doen. Mensen die na een dag van noeste arbeid met puike wiet willen ontspannen, kunnen het best voor een indica-dominante variëteit kiezen. Indica's komen oorspronkelijk uit de Hindoekoesj en omstreken. Ze zijn jarenlang gestabiliseerd en gekruist om hoogwaardige kruisingen, zoals Blueberry, Northern Lights en natuurlijk de diverse Kush-variëteiten, te veredelen. Er zijn tal van waanzinnig goede indica's op de markt, maar wij gaan het hebben over de allerbeste keuzes voor 2020.

INDICASTRAINS: INTRODUCTIE

Cannabis indica-variëteiten zijn doorgaans lage, gedrongen planten met een korte bloeiperiode, die een stone induceren. Behalve dat, zijn ze meestal gehard en veerkrachtig. Daarom zijn ze meer geschikt voor koelere windstreken en kortere zomers dan sativa's. De veerkracht is te danken aan de dorre en subtropische omstandigheden waar indica-landrassen oorspronkelijk in groeiden. En dan hebben we het met name over de bergstreken waarin de temperatuur soms nogal schommelt.

Gerelateerd artikel

Wat Is Cannabis Indica?

Omdat indica's zowel veerkrachtig, klein als snelbloeiend zijn, doen ze het binnen en buiten goed. Bovendien zijn ze geschikt voor beginnende rokers en kwekers. Ze zijn betrekkelijk eenvoudig te kweken en de fysieke high is beter te verhapstukken dan de spirituele high van sativa-variëteiten.

Je dient ook te weten dat indica-variëteiten behoorlijk wat hars produceren. Ze zijn daarmee uitstekend om hasj van te maken!

TOP 5 INDICA-VARIËTEITEN VOOR 2020

MONSTER ZKITTLEZ (ZAMNESIA SEEDS)

Monster Zkittlez (Zamnesia Seeds)

Een monster betreedt het strijdtoneel. Monster Zkittlez staat garant voor een lach en optimisme als je haar dagverse toppen rookt. Deze 80% indica- en 20% sativa-variëteit staat klaar om stoners, die om twintig over vier (420) altijd een rokertje nodig hebben, van dienst te zijn. Haar welriekende toppen bevatten tot wel 22,5% THC, dus als je van een stevig rokertje houdt... De ouders die dit monster op de wereld hebben gezet, zijn Grapefruit en Grape Ape. Dat verklaart meteen de smaakexplosie van druivenachtige fruitsmaken van de toppen die Monster Zkittlez produceert.

We gaan verder met het oogstgebeuren. Binnen gekweekt, levert Monster Zkittlez 500–600g/m² op, terwijl buitenkwekers zich mogen verheugen op 500-600g/plant. Houd er rekening mee dat de plant relatief laag blijft. Dat is nu eenmaal een typisch trekje van indica's. Binnen gaat ze 90-150cm de lucht in; buiten reageert ze met 160-190cm wat enthousiaster. Buitenkwekers mogen hun Monster Zkittlez tegen het eind van september oogsten als ze hebben geconstateerd dat de monsterlijk lekkere toppen oogstrijp zijn.

Bekijk MONSTER ZKITTLEZ

NORTHERN LIGHT (ROYAL QUEEN SEEDS)

Northern Light (Royal Queen Seeds)

Natuurlijk mag Northern Light van de prijswinnende zadenbank Royal Queen Seeds niet op deze lijst ontbreken. Northern Light is gewoon de hoeksteen van de hedendaagse wietsamenleving. Ze is een 100% zuivere indica en genereert zijdezachte effecten. Lekker voor een ontspannen vakantie! Northern Light is bovendien het zonnetje in huis en voorziet je van optimisme. Deze goddelijke soort is veredeld uit een genetische mix van Afghaanse en Thaise soorten. Northern Light trakteert je met 18% THC op een gewaardeerde, krachtige indica-high.

Dankzij een korte bloeiperiode van 7-8 weken is Northern Light een optimale soort voor koudere landstreken. Ze wordt binnen met 100-160cm niet hoog, maar genereert wel 500–550g/m² aan toppen. Buitenkwekers zien hun planten vaak doorgroeien tot een hoogte van 200-300cm, met daarbij 575-625g/plant in de weegschaal. Het oogstfeest van deze exceptionele plant vindt eind september plaats. Mensen die nog nooit een fotoperiode-afhankelijke indica hebben gekweekt, zouden met Northern Light van start moeten gaan.

Bekijk NORTHERN LIGHT

ELEVEN ROSES (DELICIOUS SEEDS)

Eleven Roses (Delicious Seeds)

Een zeldzame en unieke indica die je in 2020 echt zou moeten proberen. Eleven Roses is een indica-dominant meesterwerkje, veredeld door Delicious Seeds, de zadenbank voor delicieuze zaden. Ze zag het levenslicht na een jarenlang veredelingsproject, genaamd "Project-11". De klus was erop gericht de kwaliteiten van Sugar Black Rose te verbeteren. Dit is bereikt door een Appalachian Kush bij het veredelingsproject te betrekken. Eleven Roses is gezegend met een mix van fruitige en aardachtige aroma's die een mondorgasme veroorzaken. Wat een verwennerij! Als je dan toch eens een indica wilt kweken, zou je Eleven Roses moeten overwegen.

Binnenkwekers die voor ideale kweekomstandigheden zorgen, mogen een oogstgewicht van 600g/m² tegemoetzien. Kweek je haar echter buiten, dan loopt het gewicht soms op tot maar liefst 2000g! Je zou mogen stellen dat Eleven Roses net zoveel oplevert als 11 cannabisplantjes. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze soort tal van cannabiscups in de wacht heeft gesleept, waaronder de eerste prijs op Lanzarote 2017. De bloeiperiode van deze cultivar bedraagt 55-60 dagen. Buiten zouden de planten eind september oogstklaar moeten zijn. De kleurschakeringen van de toppen van Eleven Roses doen denken aan een boeket veldbloemen opgebouwd uit de kleuren rood, paars, bruin, oranje, groen, geel, enzovoort.

Bekijk ELEVEN ROSES

BLUE CHEESE (BARNEY'S FARM)

Blue Cheese (Barney's Farm)

Blueberry is een van de weinige strains die niet meer weg te denken zijn uit de Hall of Fame van indica's. Nadat Barney's Farm de klassieke Blueberry kruiste met de iconische Big Buddha Cheese zag de meesterlijke Blue Cheese het levenslicht en deed ze een greep naar de macht. Deze variëteit is een 100% zuivere indica-kruising. De kalmerende en narcotiserende effecten zijn precies wat liefhebbers van pure indica's prefereren. Deze variëteit produceert tot 20% THC en 1,3% CBD. Blue Cheese heeft een goede reputatie wat betreft haar smaak en aroma. Ze prikkelt al je zintuigen met de aroma's van bessen en kaas.

Kwekers die op zoek zijn naar een laagblijvende, snelbloeiende, 100% zuivere indica zijn op het juiste adres beland. Na een bloeiperiode van 50-60 dagen laten deze toppen weten dat de kweker mag oogsten, dankzij de bruine en oranje bloeiharen en melkwitte trichomen. Kwekers worden beloond met een royale opbrengst van plusminus 400–500g/m². Deze variëteit leent zich goed voor SOG- en ScrOG-opstellingen, omdat het een struikachtige plant is. Buiten gekweekte Blue Cheese is eind september te oogsten. Vervolgens verheffen haar heerlijke smaken en effecten je compleet.

Bekijk BLUE CHEESE

IINDICA CREAM (KANNABIA)

Indica Cream (Kannabia)

Omdat ze veredeld is uit Afghan, Black Domina en Maple Leaf is Indica Cream ruimschoots voorzien van indica-eigenschappen. Deze waanzinnige kruising is een 100% zuivere indica-variëteit en uitstekend voor een avondje Netflix. Met een THC-gehalte van 20% induceert Indica Dream een stevige, maar fluweelzachte high. Daarmee is ze een passende soort voor mensen die van een ontspannend, psychoactief gevoel willen genieten. Cannabisliefhebbers die op zoek zijn naar een tripachtige ervaring, maar geen echte psychonauten zijn, kunnen zich door Indica Dream laten lanceren.

Ongeduldige kwekers zijn in hun nopjes met haar korte bloeiperiode van 50-55 dagen, waarna de toppen van Indica Dream oogstrijp zijn. Binnenkwekers mogen een opbrengst tegemoetzien van 500g/m², terwijl buitenkwekers 600g/plant oogsten. Deze relatief hoge indica bereikt buiten een hoogte van 200cm. Als je Indica Dream buitenshuis kweekt, is ze halverwege september te oogsten, wanneer ze een romige laag trichomen heeft geproduceerd.

Bekijk Indica Dream

RESUMÉ

Dat waren ze alle vijf op een rij! Dit zijn de absolute toppertjes onder de indica's voor 2020. Indicasoorten zijn de bakermat van de couch-lock-effecten; als je daarvan houdt, is succes verzekerd. Of je nu medicinaal of pleziergebruiker bent, deze strains horen op je lijst van genomineerden. De hamvraag is nu: hoe krijg je ze zo snel mogelijk in je kweekruimte?

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken