Top 5 Sativa Soorten Voor 2018


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : Beoordelingen van soortenBlogCannabisToplijsten

Top 5 Sativa Soorten Voor 2018


In 2017 zijn er veel geweldige soorten uitgebracht op de markt. Omdat het lastig kan zijn een keuze te maken, hebben we een lijst samengesteld met onze favoriete sativa soorten om dit jaar te kweken.

2017 ziet er nu al uit als een geweldig jaar voor cannabis genetica. Bijna elke zadenbank heeft iets nieuws en interessants in het aanbod, waarbij het merendeel van deze nieuwe soorten de genetische kwaliteit naar een nieuwe hoogte tillen. Dit geldt zeker voor de sativa liefhebber, want de nieuwe line-up van sativa soorten ziet er indrukwekkend uit. Om je te helpen bepalen welke de beste zijn, hebben we een lijst samengesteld met onze 5 favoriete sativa soorten voor 2018.

GERELATEERD ARTIKEL
Top 5 Indica Soorten Voor 2018

Elk jaar brengen de zadenbanken van de wereld een nieuwe lading genetica van wereldklasse uit. We bekijken een aantal van onze favorieten...

KENNISMAKEN MET SATIVA SOORTEN

Sativa cannabis soorten staan bekend om hun grote formaat, enorme opbrengst en cerebraal gefocuste high. Ze worden in het wild gevonden in gebieden met lange zomers en sativa's zijn geëvolueerd om voordeel te halen uit deze extra zonuren; ze doet er langer over om een oogst te produceren dan haar indica nichtjes, maar die oogst is dan ook veel groter. Omdat ze meer tijd hebben om zich te wentelen in de zon, blijven ze groeien en strekken in de bloeiperiode, wat resulteert in luchtige, lange toppen en lange, elegante takken.

Sativa's zijn geschikt voor zowel binnen- als buitenkwekers, maar omdat ze vrij groot kunnen worden, moeten binnenkwekers wel ruimte en een goede planning hebben. De door sativa's geproduceerde effecten worden meestal gekarakteriseerd als een "high" in plaats en van een "stoned" gevoel. Dit kan variëren van een algemeen gevoel van geluk tot gevoelens van euforie, energieke motivatie of een drastische verbetering in de stemming. Sativa soorten kunnen ook een ontspannend, lichamelijk effect opwekken, maar meestal niet tot dezelfde hoogte als een indica.

ONZE FAVORIETE SATIVA'S VOOR 2018

AMNESIA HAZE VAN ZAMNESIA SEEDS

Amnesia Haze (Zamnesia Seeds)

Amnesia Haze, winnaar van meerdere cannabis cups, is inmiddels een van ‘s werelds populairste sativa’s. Ze weet elke ware sativa liefhebber te betoveren. Haar geweldige genetica grijpen terug naar Zuid-Aziatische en Jamaicaanse landrassen. Vanwege haar rijke geschiedenis is Amnesia Haze door Amsterdamse coffeeshops gecommercialiseerd.

De toppen hebben een rijke, levendig groene kleur met aardse, rode ondertonen. Amnesia Haze pleziert zowel je neus als je smaakpapillen met een fruitige citruskick, gevolgd door een aards aroma. Daarna ervaar je een zoete smaak die van elke inhalatie een heerlijke traktatie maakt.

Dankzij haar potentie en werkingsduur is Amnesia Haze de eerste keuze van elke sativa liefhebber. Wat de high betreft, staat de plant bekend om haar psychedelische aard. Je kunt haar elke ochtend roken, want haar effect is opbeurend, euforisch en energiek. Veel patiënten hebben beschreven dat Amnesia Haze fantastisch werkt ter verlichting van stress, depressies en pijn.

In tegenstelling tot sommige sativa’s is Amnesia Haze niet bepaald een strain die angst opwekt. Toch kunnen beginnende rokers het beter rustig aan doen met deze soort.

GREEN CRACK VAN HUMBOLDT SEEDS

Green Crack (Humboldt Seeds)

Nadat Green Crack haar naam had gevestigd onder de Californische zon, begint ze nu ook in Europa bekend te worden. Gebruikers worden geschokt door haar elektrisch groene kleur, waarna hoge THC-gehaltes en een aanhoudende potentie de zintuigen overweldigen - over een perfecte sativa gesproken! Recentelijk heeft de naam “Crack” in de cannabisgemeenschap een negatieve connotatie gekregen. Daarom noemen sommige mensen de soort nu “Cush”.

De afgelopen jaren is Green Crack uitgegroeid tot twee genetica: een sativa en een indica dominante. De sativa dominante is afgeleid van de Skunk #1 familie. Green Crack vult je mond en neusgaten vanaf de eerste inhalatie met een diep, zoet, aards aroma. Het doet denken aan het drinken van een kopje koffie op een kampeertrip.

Om de ervaring extra speciaal te maken, eindigt elk trekje met een citrusachtige ondertoon die een bruisend gevoel opwekt dat urenlang voor plezier zorgt.

Green Crack biedt na de eerste mentale buzz energie en focus. Rokers beschrijven consistent dat haar effecten vermoeidheid, stress en depressieve gedachten tegengaan. Ze kan een klein beetje angst en paranoia opwekken, dus doe het rustig aan als je geen frequente sativa gebruiker bent. Gebruik de soort om gedurende de dag je klusjes te doen of wanneer je een extra boost van creativiteit zoekt.

GHOST TRAIN HAZE VAN RARE DANKNESS

Ghost Train Haze (Rare Dankness)

Ghost Train Haze, bekend als een van de klassieke Haze-soorten, veroorzaakt een intense high en heeft langdurige effecten. Daarom kunnen sativa liefhebbers haar naam wel van de bergtoppen schreeuwen.

Elk hijsje komt zo hard aan als een op hol geslagen trein en levert een krachtige cerebrale high. In tegenstelling tot andere sativa’s heeft Ghost Train Haze strakke toppen. Ze is fel, lichtgroen van kleur en bedekt met witte trichomen.

Veel rokers beschrijven consistent dat Ghost Train Haze een opbeurende psychoactieve ervaring creëert. Ook geeft ze de gebruiker genoeg energie om elke taak aan te kunnen. Net als veel sativa’s heeft Ghost Train Haze een levendige smaak. Eerst proef je een scherpe citrussmaak, gevolgd door een aardse, dennenachtige twist.

Fans van Ghost Train Haze beschrijven dat de soort helpt tegen depressies en problemen met eten. De plant geeft je gemoedstoestand een boost en zorgt voor helderheid. Toch wordt mensen met angst aangeraden om het rustig aan te doen. Dus maak een lijstje en kruis maar af, want Ghost Train Haze geeft rokers niet alleen de energie, maar ook het plezier om vol zelfvertrouwen aan de dag te beginnen.

STRAWBERRY COUGH VAN DUTCH PASSION

Strawberry Cough (Dutch Passion)

Deze soort, die in 2013 de Cannabis Cup voor de beste toppen won, heeft een gemiddeld THC-gehalte van 11-12%. De plant is per toeval ontwikkeld door een voormalige High Times editor. De toppen hebben een dichte structuur, zoals die van een indica. Ze groeien echter meestal uit tot een wat langere vorm, in plaats van tot een popcornachtige. De amberkleurige trichomen en rode stampers geven Strawberry Cough een donkere, aardse kleur.

Deze zoete sativa creëert een aardbei-explosie in de neus en de mond. Veel rokers hebben de smaak verder geanalyseerd en beschrijven een rijke, skunky bessensmaak. Ze heeft een onverwachtse peperachtige ondertoon die stoners kan doen hoesten.

De strain is krachtig en levert een opbeurende, cerebrale high. De buzz komt meteen aan. Elk euforisch moment helpt angst en stress te verlichten doordat de gebruiker extra spraakzaam wordt in sociale situaties. Ook stimuleert het energie en creativiteit.

Strawberry Cough is een goede strain voor mensen die aan hun sativa reis willen beginnen. Ze is mild wat angst en paranoia betreft, dus het is geen probleem om in het openbaar te zijn. Denk er vanwege haar potentie en tijdsduur echter aan om kleine doseringen te nemen.

SHINING SILVER HAZE VAN ROYAL QUEEN SEEDS

Shining Silver Haze (Royal Queen Seeds)

Shining Silver Haze, een stevige toevoeging aan de Hazefamilie, geeft de klassieke soort uit de jaren '60 een potentie die wat meer van deze tijd is. Deze soort, die te herleiden is naar tropische locaties, zoals Mexico en Colombia, was van 1997-1999 de grote winnaar van de High Times Cannabis Cup. Ze heeft indrukwekkende THC-gehaltes en is geliefd door sativa fans van over de hele wereld.

De toppen van Shining Silver Haze zijn geel-groen en hebben goudkleurige trichomen. Ze heeft een citrussmaak die naarmate je langer rookt, vergezeld wordt van een al even pittige smaak. Dankzij haar langdurige potentie wordt Shining Silver Haze vaak gebruikt om de eetlust te stimuleren en de gemoedstoestand te verbeteren. SSH staat erom bekend dat haar effect lang aanhoudt, namelijk een aantal uur.

Shining Silver Haze biedt een opbeurende buzz die de gebruiker de energie geeft om elke dagelijkse taak uit te voeren. Velen zijn het erover eens dat de plant de beste soort is om stress tegen te gaan. Boost je levendigheid en humeur zonder je zorgen te maken over paranoia en angst. De strain is perfect om te feesten en voor sociale of creatieve momenten.

EN TENSLOTTE...

Sativa strains kunnen de beste vriend zijn van de cannabisroker. Ze helpen gebruikers niet alleen om hun to do lijst af te werken. Ook hebben ze een stimulerend effect en helpen ze je om in creatieve sferen te komen. Mensen die last hebben van angst kunnen het beter rustig aan doen met sativa-doseringen, maar velen zijn het erover eens dat sativa’s als geen ander verlichting bieden van pijn en stress. Probeer deze top 5 sativa soorten en ontdek hoe ze je kunnen helpen om je leven op te beuren.

Chris Kimpel

Geschreven door: Chris Kimpel
Chris is werkzaam in de medicinale cannabisindustrie en een doorgewinterde cannabis liefhebber uit Amerika. Met veel ijver streeft Chris ernaar deel uit te maken van de discussie over cannabis-educatie en legalisering.

Ontdek onze schrijvers

Gerelateerde Producten