Blog
Wietstengels
3 min

Wiet Stengels: Gooi Ze Niet Weg!

3 min

Iedereen die marihuana kweekt, kent het gevoel: Je krijgt een aardige hoeveelheid toppen bij de oogst, maar als je je plant oogst, gooi je het meeste van de plant weg, zoals de bladeren en de stengels. Wat een verspilling! Maar wees niet bang: cannabis is erg veelzijdig en je kunt de stengels goed gebruiken, zoals we in dit artikel laten zien.

Het kweken van wiet is niet altijd gemakkelijk. Een klein zaadje laten groeien tot een gezonde en weelderige plant vereist soms veel geduld en inzet, en soms ook de enige uitgaven. Het weggooien van het meeste van je kostbare planten bij de oogst lijkt een enorme verspilling, en laten we eerlijk zijn, dat is het ook. Je kunt in feite bijna al het plantenmateriaal van je wiet plant bewaren en het handig gebruiken. Hier zijn een aantal tips voor wat je kunt doen met je overgebleven cannabis stengels.

WAT TE DOEN MET CANNABIS STELEN?

GEBRUIK DE STENGELS OM THEE TE MAKEN

Cannabis Stengels: Thee

Een uitstekende manier om cannabis stengels te gebruiken in plaats van ze weg te gooien, is door er thee van te maken. Je kunt cannabis thee maken door kokend water over de stengels te gieten, die je in de lengte hebt gesneden, en het mengsel 24 uur te laten staan. Deze methode is echter vooral voor de smaak. Om een krachtigere cannabis thee te maken, moet je de stengels eerst decarboxyleren; het proces waarbij cannabinoïden worden geactiveerd.

Om je cannabis plantenmateriaal te decarboxyleren, "rooster" je je stengels in een voorverwarmde oven op 100°C, ongeveer 15 minuten lang. Verhoog de temperatuur naar 120°C en "bak" ze ongeveer 45 minuten.

Vervolgens haal je je gedecarboxyleerde stengels uit de oven. Laat ze een beetje afkoelen en vermaal ze, maar zorg ervoor dat de stukjes niet te klein worden, aangezien dit een bittere smaak kan opleveren.

Doe je stengels nu in een kleine pot en giet er precies genoeg water in om ze te laten onderdompelen en voeg wat boter of kokosolie toe. Breng het mengsel aan de kook en laat het ongeveer 10-15 minuten sudderen.

Vervolgens giet je het mengsel door een koffiefilter of kaasdoek om het plantenmateriaal uit de thee te halen. Voor een betere smaak kun je het brouwsel mengen met je favoriete thee: Gooi simpelweg een theezakje of twee in het mengsel. Je kunt het brouwsel ook gebruiken om warme chocolademelk te maken.

EEN CANNABIS COCKTAIL MAKEN

Cannabis Stengels: Cocktail

Als je een alcoholische cannabis tinctuur wilt in plaats van thee, kun je de stengels gebruiken om een "Green Dragon" cannabis cocktail te maken. Om een Green Dragon te maken, vul je een pot tot de rand toe met stengels. Zorg ervoor dat je hoogwaardige kwaliteitsalcohol in huis hebt. Everclear of wodka zijn goede opties voor deze methode. Giet de alcohol in de pot met je stengels en vul hem helemaal.

Bewaar de pot met je mengsel op een donkere en koele plek, zoals in een kast, en laat de mix in ieder geval een week weken. Schud de pot dagelijks! Hoe langer je de stengels laat weken, hoe meer THC en smaak je cocktail zal hebben. Na het weken van je stengels, giet je het mengsel door een filter of vergiet om het overgebleven plantenmateriaal te verwijderen.

GEBRUIK JE STENGELS OM BUBBLE HASJ TE MAKEN

Cannabis Stengels: Bubble Hasj

Als je marihuana kweekt, is de kans groot dat je altijd een ruime hoeveelheid stengels overhoudt, uitstekend voor als je bubble hasj wilt maken. Je maakt bubble hasj door de hars van het plantenmateriaal af te spoelen met ijskoud water. Gebruik speciale filterzakken om de hars te filteren, zodat je zeer krachtige en pure hasj krijgt. Je kunt bubble hasj roken of vaporizen.

GEBRUIK DE STENGELS OM CANNABOTER TE MAKEN

Cannabis Stengels: Canna Boter

Cannaboter is altijd goed om in huis te hebben, aangezien het een erg veelzijdig ingrediënt is waarmee je een overvloed aan cannabis recepten kunt maken. De meeste recepten voor cannaboter zeggen waarschijnlijk dat je wiet kruimels of toppen moet gebruiken om het te maken, maar natuurlijk kun je ook je stengels gebruiken! Zorg er alleen voor dat je genoeg hebt om het gewenste effect te bereiken, aangezien de stengels minder krachtig zijn dan de toppen.

Om cannaboter te maken, moet je je stengels vermalen. Aangezien je veel stengels voor je boter nodig hebt, kun je hiervoor het beste een voedselverwerker gebruiken. Nadat je je stengels hebt vermalen, doe je ze in een steelpan met wat boter en laat je dit ongeveer 45 minuten sudderen. Roer regelmatig. Je kunt het van het vuur halen als je stengels bruin zijn geworden. Gebruik een vergiet om het overgebleven plantenmateriaal uit de gesmolten boter te filteren. Je kunt je cannaboter in de koelkast bewaren.

MAAK MARIHUANA BALSEMS EN CRÈMES

Cannabis Stengels: Crème

Tenzij iemand onder een steen heeft geleefd, zijn de meeste mensen tegenwoordig (waaronder wetenschappers en gezondheidsdeskundigen) het erover eens dat cannabis een uitstekende therapeutische kracht heeft. Topische cannabis balsems en crèmes zijn een geweldige manier om de plant voor medicinale doeleinden te gebruiken, bij de behandeling van veel verschillende aandoeningen en voor pijnstilling.

Je hebt niet veel nodig om je eigen cannabis topische middel thuis te maken. Op het internet kun je veel gemakkelijke recepten vinden voor basis marihuana topische middelen, waarvoor je je stengels kunt gebruiken. Je kunt bovendien essentiële oliën of vitaminen toevoegen, die met hun nuttige eigenschappen geweldig samenwerken met de therapeutische verbindingen van de cannabis!

WAT JE NIET MOET DOEN MET CANNABIS STENGELS

ROOK DE STENGELS NIET

Rook De Cannabis Stelen Niet

Als je wiet kweekt en net klaar bent met de oogst en je toppen hebt opgehangen om te drogen, kun je misschien nieuwsgierig worden naar wat je moet doen met al die overgebleven stengels en bladeren. Het zou zeker niet de eerste keer zijn dat iemand het idee krijgt om ze te roken. Maar doe dat niet!

De stengels bestaan voornamelijk uit plantenmateriaal, dat geen nuttige werking of een psychoactief effect heeft. De enige waardevolle delen van de stengel met kleine hoeveelheden THC bevinden zich aan de buitenkant. Of anders gezegd, als je de stengels rookt, verbrand je een behoorlijke hoeveelheid ongezond plantenmateriaal, zonder enig nut. Bovendien heb je meer kans op hoofdpijn als je ze rookt.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken