Gids Voor Het Splitsen Van Cannabis Stammen

Gids Voor Het Splitsen Van Cannabis Stammen

Luke Sholl
Luke Sholl
Bijgewerkt op:

De splitstechniek is populair geworden door Nederlandse buitenkwekers op het internet. Het splitsen van stammen kan worden vergeleken met het "ringen" van bomen. In plaats van de buitenste schors weg te halen van de stam, snijd je de stam met een verticale beweging doormidden. Vergis je niet. Dit is extreme high-stress training.

Het splitsen van de stam van cannabis planten is een controversiële techniek die rondgaat op verschillende cannabisfora. Outdoor ganja boeren in Colombia zouden in de jaren '60 en '70 hun cannabis stammen al "ringen". Een snede tot zo'n 2cm boven de grond, een paar weken voor de oogst. Een zakmes is het enige wat je nodig hebt.

Gedacht wordt dat de methode de toppen van Colombian Gold hun gouden uiterlijk heeft gegeven. Door het versnellen van de rijping om de potentie en de afbraak van chlorofyl te stimuleren, heeft de procedure naar verluidt een legende van deze soort gemaakt.

Gerelateerd artikel

7 Veelvoorkomende Oorzaken Die Stress Veroorzaken Op Je Cannabis Plant

WANNEER KUN JE HET BESTE JE PLANT SPLITSEN?

WANNEER SPLITSEN

Als je gaat experimenteren met de splits techniek, is de timing van cruciaal belang. Het splitsen van de stam van een bloeiende vrouwelijke cannabis plant, 7-10 dagen voor de oogst, is hoe de meeste kwekers het doen. Het veroorzaken van hoge stressniveaus bij de plant om meer hars en terpenen te produceren middels een splitsing, is spelen met Moeder Natuur. Marihuana reageert negatief op dit soort stress als je te vroeg splitst.

HOE MOET JE SPLITSEN?

Hoe Splits Je Cannabisstammen?

Hoe Splits Je Cannabisstammen?

Hoe Splits Je Cannabisstammen?

Het splitsen van de stammen van cannabis planten vraagt niet om brute kracht. Precisie, voorbereiding en de juiste middelen voor de methode zijn in plaats daarvan datgene wat je nodig hebt. Daarnaast is splitsen het meest geschikt voor marihuana gewassen die buiten staan. Een binnenexperiment kan echter ook succesvol zijn als je dezelfde handelswijze volgt.

  1. Verzamel eerst je splitsmiddelen. Maak je geen zorgen, ze zijn allemaal gemakkelijk te verkrijgen. Je hebt een groot, scherp (niet gekarteld) keukenmes nodig, 3 potloden of satéstokjes als je die hebt, en een paar touwtjes. Meet vervolgens de stam op. Stel een lengte van ongeveer 15-20cm vast vanaf de laagste paar takken richting de grond.

  2. Wikkel het touw een paar keer rond de stam. Bind twee touwtjes vast om de uiteinden van het splitsingsgebied te markeren. Eentje aan de bovenkant en eentje aan de onderkant. Druk vervolgens voorzichtig het mes door de stam heen.

  3. Beweeg het mes langzaam en zo recht mogelijk naar beneden met een hand op het handvat en een hand op de rug van het mes, en splits de stam. Helemaal tot aan de laagste knoop. Verwijder het mes nog niet.

  4. Terwijl de wond nog vers en open is, met het mes richting de onderkant geklemd, druk je 3 spiesjes door de stam heen om te voorkomen dat hij dichtgroeit. Verwijder het mes en zorg ervoor dat er ruimte zit tussen de spiesjes. Dit is hoe je de stam van een cannabis plant splits op de Nederlandse manier.

VOORDELEN VAN SPLITSEN

VOORDELEN VAN SPLITSEN

Splitsen zorgt er naar verluidt voor dat de kracht van marihuana wordt versterkt en geeft mogelijk ook de productie van de toppen een boost. Harde bewijzen zijn echter moeilijk te vinden om deze stelling te verifiëren. Alles wat we hebben aan bewijs voor de splits techniek zijn jammer genoeg alleen de gesprekken op fora en een aantal YouTube filmpjes. Al gaat het daarbij wel om beeldmateriaal van vakkundige Nederlandse stam splitsers.

In theorie werkt deze high-stress methode, en we horen er in ieder geval positieve geluiden over hier in Nederland. Experimenteer met één cannabis plant als proef, als je de methode overweegt.

Gerelateerd artikel

Wat Te Doen Met De Stelen Van Wietplanten?

NADELEN VAN SPLITSEN

Splitsen is van nature een ruwe behandeling van cannabis planten. Veel stress tegen het einde van de bloeicyclus is riskant. Autoflower kwekers kunnen deze techniek het beste vermijden. Ook beginnende kwekers kunnen beter niet gaan splitsen. Tenzij je al vaker krachtige toppen hebt gekweekt, is het onwaarschijnlijk dat de splits techniek je marihuana extra krachtige, kleverige toppen laat produceren.

Je bezoekt onze Nederlandse website.