Super Cropping: Alles Wat Je Weten Moet

Super Cropping: Alles Wat Je Weten Moet

Adam Parsons
Adam Parsons

Supercroppen is een praktische hoge stress trainingsmethode die ongelooflijk effectief is. Gaan je nekharen overeind gaan staan bij de gedachte aan het breken van takken? Maak je geen zorgen! Deze kweekgids over supercropping zal jou het zelfvertrouwen en de vaardigheden geven om de techniek correct uit te voeren.

Er is niet slechts een juiste manier om cannabis te kweken om een maximale opbrengst te behalen. Gelukkig zijn er meerdere. Supercropping is een bewezen, hoogproductieve methode om cannabis te kweken. Het enige wat de kweker moet hebben, is een paar handen om te experimenteren met supercropping.

WAT IS SUPERCROPPING?

Zoals al vermeld, draait supercropping rond het veroorzaken van grote hoeveelheden geplande stress op je planten om een afweerreactie uit te lokken. Dit resulteert in meer struikachtige planten die grotere opbrengsten produceren, dankzij een hormonale reactie op de door jou veroorzaakte beschadiging. Deze beschadiging wordt veroorzaakt door de takken zorgvuldig te buigen om het innerlijke weefsel te beschadigen, zonder de takken te breken.

WANNEER BEGIN JE MET HET SUPERCROPPEN VAN CANNABIS?

WANNEER BEGIN JE MET HET SUPERCROPPEN VAN CANNABIS?

In tegenstelling tot de meeste andere hoogproductieve methodes, zoals toppen en trainen, kan supercroppen niet haastig worden uitgevoerd. FIM, toppen en LST kunnen worden ingezet als de planten twee sets echte bladeren hebben ontwikkeld, dus in de vroege vegetatieve fase. Voor supercropping heb je iets meer geduld nodig. Het is verstandig om te wachten tot week 3 of 4 van de vegetatieve fase voor je begint. Geef je ganja wat tijd te ontwikkelen en laat de planten tenminste 30cm hoog worden.

Naarmate cannabisplanten overgaan van de vegetatieve fase naar de bloeiperiode, ondergaan ze hormonale veranderingen en supercropping zal niet effectief zijn in de bloei. Net als bij toppen, wordt de auxine verdeling van de plant gemanipuleerd, zodat de plant verward raakt en niet meer weet wat de hoofdsteel is.

Gerelateerd artikel

De Vegetatieve Fase Van Wietplanten

Zodra cannabis de bloeiperiode begint, zal de energie worden gefocust op de productie van bloemen en de scheuten zullen niet langer buigzaam genoeg zijn om te kunnen supercroppen. Laat supercroppen is dus niet echt een rendabele optie. Stevige takken zullen breken en stress is wel het allerlaatste wat vrouwelijke cannabisplanten nodig hebben tijdens de bloeiperiode.

HOE SUPERCROP JE CANNABIS?

HOE SUPERCROP JE CANNABIS?

Supercropping is letterlijk de handigste trainingstechniek voor cannabis. Als alles goed gaat, kan het een simpel 2-stappen proces zijn. In het ergste geval is een corrigerende derde stap nodig om wat fouten te herstellen. Dus laten we ons eens buigen over supercropping. Onthoud dat supercropping het beste kan worden toegepast tijdens week 3-4 van de vegetatieve fase.

STAP 1: IDENTIFICEER WELKE TAKKEN JE WIL SUPERCROPPEN

Michelangelo staarde uren naar marmeren blokken voordat hij zelfs maar een beitel pakte. De cannabis supercropper moet ook fantasierijk zijn en het gelijkmatige bladerdak visualiseren voordat tot de creatie wordt overgegaan. Je hebt geen gereedschap nodig, naast isolatietape, het universele hulpmiddel voor de kweekruimte. Onderzoek je planten en identificeer de denkbeeldige lijn waarlangs je wil supercroppen.

STAP 2: KNIJPEN EN BUIGEN

De nog flexibele bovenste regionen van de takken zijn het gemakkelijkst om mee te werken en hebben nog geen dikke bast ontwikkeld. Grijp de tak, begin altijd met een tak in plaats van de hoofdsteel, en houd deze tussen je duim en wijsvinger. Knijp voorzichtig in de tak en rol deze een beetje heen en weer terwijl je kracht zet. Binnen 5-10 seconden zal de tak zacht en slap voelen. Buig de tak nu langzaam naar beneden in een hoek van 90 graden. Dat is supercropping.

Herhaal dit op de rest van de takken en de hoofdsteel voor gedrongen, struikachtige planten met een strak bladerdak. Een dikke "knokkel" zal zich over het geplette gebied vormen, nadat de plant een week of twee heeft gehad om te herstellen.

Gerelateerd artikel

Wat Te Doen Met De Stelen Van Wietplanten?

ALTERNATIEF 3

Als een voorzorgsmaatregel raden we aan dat je niet direct met de hoofdsteel begint. De eerste supercrop is meestal je slechtste. Als je meer gevoel krijgt voor de plant, krijg je ook een beter idee over hoeveel druk je moet zetten. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje, zeker als je een groot aantal planten wil supercroppen.

Mocht je een tak, of zelfs de hoofdsteel, breken en in paniek schieten omdat je een gapende wond ziet en geen zachte, plooibare, buigzame steel, hebben we een oplossing! Houd die tape bij de hand. Bedek de wond met een snelle pleister en wees voorzichtiger bij je volgende tak. Cannabisplanten zijn enorm veerkrachtig en na ongeveer 10-14 dagen heeft de wond zich genoeg hersteld om de tape te kunnen verwijderen.

VOORDELEN VAN SUPERCROPPING

VOORDELEN VAN SUPERCROPPING

Supercropping is met recht de meest productieve trainingsmethode waarbij niet wordt vertrouwd op gereedschappen of geavanceerde kweektechnieken. Blote handen en finesse is alles wat er nodig is.

Wanneer cannabisplanten gestrest raken door supercropping, bezitten ze daarnaast ook nog het vermogen om nog krachtiger te worden. De productie van hars is onderdeel van de stressreactie van cannabisplanten. Daarnaast is deze techniek enorm voordelig voor micro-kwekers, kastkwekers en kwekers met een beperkte ruimte.

NADELEN VAN SUPERCROPPING

NADELEN VAN SUPERCROPPING

Auto kwekers zullen het jammer vinden te horen dat supercropping niet geschikt is voor autoflowering cannabisplanten. LST is beter geschikt voor auto's. Supercropping is relatief eenvoudig, maar planten hebben een lange vegetatieve groeicyclus nodig om te genieten van de effecten van deze techniek. 6 Tot 8 weken vegetatieve groei is heel normaal bij het supercroppen van fotoperiode cannabisplanten.

Voor grotere kweekruimten kan supercropping te arbeidsintensief blijken en dan is een SOG of ScrOG beter geschikt. Dat gezegd hebbende, kan supercropping de perfecte methode zijn voor de geduldige thuiskweker die discreet hoogproductieve cannabisplanten wil kweken.

Gerelateerd artikel

Gids Voor Het Splitsen Van Cannabis Stammen

Je bezoekt onze Nederlandse website.