Hoe Moet Je Cannabis Lollipoppen?

Cannabis Lollipoppen

Luke Sumpter
Luke Sumpter

Lollipoppen is eigenlijk hetzelfde als dieven, maar dan wat extremer. Het is een eenvoudige techniek ie kwekers van elk ervaringsniveau kunnen toepassen tijdens het begin van de bloeiperiode. Hiermee stimuleren ze de productie van de toppen. Lollipoppen zou je echt eens moeten proberen.

WAT IS LOLLIPOPPEN?

Lollipoppen is een snoeitechniek die de opbrengst vergroot en vaak door binnenkwekers wordt toegepast. "Minder is meer" is de achterliggende gedachte van het lollipoppen. Het is niet echt iets wat je een wetenschappelijke methode zou noemen om de productie van toppen te verhogen, maar het werkt wel. Je verwijdert hiermee de takken aan de onderkant van de stam van een cannabisplant. Het gevolg is dat de plant al haar kracht richt op het produceren van grotere, vettere toppen bovenin. We leiden je stapsgewijs door het proces. Er is geen gereedschap voor nodig, behalve misschien een schaartje. Kom, we gaan lollipoppen.

WANNEER MOET JE CANNABIS LOLLIPOPPEN

Wanneer Moet Je Cannabis Lollipoppen

De meeste kwekers zijn het erover eens dat je het beste in week 3 van de bloeiperiode met lollipoppen kunt beginnen. Na enkele weken in de bloeiperiode zullen de meeste cannabissoorten op meerdere plekken van de takken topjes gaan vormen. Cannabis strekt zich tijdens deze periode uit, de ene soort meer dan de andere. Door het verwijderen van de lagere topjes aan het begin van de bloeiperiode zullen de planten minder tijd en energie verspillen aan het ontwikkelen van pluizige toppen.

HOE JE MARIHUANA PLANTEN LOLLIPOPT

Hoe Je Marihuana Planten Lollipopt

De meeste cannabiskwekers lollipoppen het liefst met de hand. Maar als je liever een schaartje gebruikt, kan dat ook. Met een schone, gesteriliseerde snoeischaar ben je al een heel eind op weg. Het is niet heel nauwkeurig werk, maar enige voorzichtigheid en een vaste hand is wel nodig. Neem de tijd en doe het zorgvuldig.

Voor degenen die bekend zijn met toppen of het fimmen van cannabisplanten door het topje van de hoofdtakken af te knijpen, is dit waarschijnlijk een fluitje van een cent. Maar in plaats van het verwijderen of afknijpen van scheuten, gaat het bij het lollipoppen om het voorzichtig wegsnoeien van de lagere delen. Zorg ervoor dat je niet door de steel knipt en verwijder tevens alle blaadjes. Bovendien moet je alle kleine popcorn toppen helemaal wegknippen, anders komen ze binnen ongeveer een week weer terug.

Gerelateerd artikel

Wat Te Doen Met De Stelen Van Wietplanten?

Nu je precies weet wat lollipoppen is, wil je natuurlijk weten hoe je het aanpakt bij je eigen kweekprojecten. Je kunt daarvoor kiezen uit verschillende methodes in een poging de prestaties en opbrengst van je planten te maximaliseren.

Methode #1 — top-down lollipoppen

Het idee achter lollipoppen is dat je de overmatige groei aan de onderkant van de plant verwijdert. De plant kan dan alle energie en voedingsstoffen in de hoger gelegen cola's steken.

Dat geldt ook voor de top-down methode en je moet dus alle lagere aanwas van je plant verwijderen. Het voelt misschien alsof je je plant aan het verwoesten bent, maar dat is niet het geval. Je helpt je plant hiermee om optimaal te presteren.

Neem de stengel tussen je vingers en tel ongeveer 4 knopen vanaf de bovenkant van de plant. Volg de plant met je vingers en neem alle kleinere takken neerwaarts mee. Zorg ervoor dat je de stengel niet knakt of de plant beschadigt. Als je de takken hebt verwijderd, kun je de resterende scheuten verwijderen. Toch raden we je aan om voor methode 2 te kiezen, tenzij je veel vertrouwen hebt in je vaardigheden.

Methode #2 — bottom-up lollipoppen

Vind je bovenstaande methode eng, of vertrouw je jezelf niet en ben je bang dat je je zorgvuldig gekweekte plant beschadigt? Kies dan voor deze methode.

Begin aan de onderkant van je plant, neem je snoeischaar en knip de kleinere takken af. Je houdt alleen de bovenste 50-70% van de plant over die vervolgens kan gaan bloeien. Deze methode kun je ook integreren in het algemene onderhoud van je plant. Als je de bladeren en takken van je wietplant al regelmatig snoeit, doe je met deze methode net iets meer. Natuurlijk kost het iets meer tijd dan de top-down methode, maar het is wel nauwkeuriger.

Nu weet je hoe je je wietplanten moet lollipoppen. Zoals vermeld, moet je er gewoon de tijd voor nemen en voorzichtig zijn. Dan kan er niets misgaan. Ga lekker zitten en bekijk hoe je plant profiteert van haar nieuwe vorm.

DE VOORDELEN VAN LOLLIPOPPEN

DE VOORDELEN VAN LOLLIPOPPEN

Lollipoppen is een uitgelezen techniek voor het verhogen van zowel de kwantiteit als de kwaliteit van de opbrengst. Popcorn toppen zijn stash van B-kwaliteit. Door het effectief toepassen van lollipoppen, zal je oogst volledig uit toppen van A-kwaliteit bestaan met solide cola's. Gecombineerd met de ScrOG (Screen Of Green) methode til je de opbrengsten en de kwaliteit naar een hoger niveau. ScrOG'ers passen het lollipoppen toe om alles wat beneden het net groeit te verwijderen. Op die manier krijgt alles wat boven het net groeit de kans om toppen van topkwaliteit te produceren.

DE NADELEN VAN LOLLIPOPPEN

DE NADELEN VAN LOLLIPOPPEN

Niet alle snoei- of trainingstechnieken kunnen universeel op alle soorten cannabis en in elke kweekomgeving toegepast worden. Autoflowering cannabissoorten presteren het beste als snoeien en training tot een minimum beperkt worden. Cannabis met zo'n korte levenscyclus en compacte structuur ondervindt geen voordeel van het lollipoppen. De meeste kweeklampen voorzien de gedrongen ruderalis kruisingen van voldoende licht. Lollipoppen kan zelfs de opbrengst van autoflowers verminderen.

Buiten heeft de cannabisplant veel voordeel van haar kerstboomstructuur. Omdat de zon opkomt en weer ondergaat, ontvangt de cannabisplant voldoende licht vanuit alle hoeken. Elk deel van de plant kan gedurende de dag profiteren van het natuurlijke zonlicht. Moeder natuur zorgt ervoor dat het licht overal door kan dringen. Dat is met een vaste lamp boven de planten niet het geval. In plaats van te lollipoppen, snoeien veel buitenkwekers liever de grotere bladeren weg.

Je bezoekt onze Nederlandse website.