Blog
Trimschaar Schoonhouden
2 min

Hoe Houd Je Je Trimschaar Schoon

2 min
Seedshop Wiet Kweken

Het schoonhouden van je trimschaar stroomlijnt het oogstproces en resulteert in schitterend gemanicuurde toppen. Maar dat niet alleen, het reinigen van je trimschaar stelt je tevens in staat alvast een voorproefje te krijgen van je oogst door het experimenteren met "scissor hash".

Je hebt dus een aantal weken geleden je zaadjes geplant en ze liefdevol en aandachtig verzorgd sinds de ontkieming. Je gaf ze voldoende licht, voedende grond en een perfecte luchtcirculatie.

Nu is dan eindelijk de oogsttijd aangebroken en je planten hebben prachtig groene toppen geproduceerd die druipen van de harsen. Het is tijd om je trimschaar erbij te pakken en je toppen bij te knippen zodat ze er aantrekkelijk uitzien. Binnenkort ben je al lekker de toppen aan het trimmen en uitharden, en tot slot zul je genieten van de zoete beloning van je noeste arbeid en liefdevolle toewijding.

Gaandewek zou je er achter kunnen komen dat het niet erg opschiet omdat je trimschaar snel bot wordt. Afhankelijk van de hoeveelheid harsen die je planten produceren zal het niet lang duren totdat de bladen van je trimschaar vol zitten met plakkerige, plantaardig materiaal en trichomen. Hoewel het waarschijnlijk heerlijk zal ruiken maakt de toenemende kleverigheid van de harsen op je trimschaar het steeds moeilijker om efficiënt te werken. Hier hebben we enkele efficiënte en effectieve manieren voor het deskundig reinigen van je trimschaar.

Verzamel De Hasj Van Je Trimschaar

Verzamel De Hasj Van Je Trimschaar

Denk nu alsjeblieft niet dat de opgehoopte hars op je trimschaar iets negatiefs is. Het is in werkelijkheid iets fantastisch! Dat komt omdat je aldus een voorproefje krijgt van wat je te wachten staat, en je kunt alvast de effecten ontdekken voordat je stash helemaal droog en uitgehard is.

Als je dit gaat doen moet je eerst op jacht naar een vlijmscherp mesje of een ontleedmes. Vervolgens pak je een klein bordje of een schaal. Gebruik een van de scherpe mesjes en begin de opgehoopte harsen van de bladen van het trimschaartje af te krabben, waarbij je al die heerlijkheid op het oppervlakte van je keus laat belanden.

Wat je verzameld hebt van de trimschaar heet in het Engels "Scissor Hash". Je kunt er een joint mee draaien of het in een pijpje stoppen om alvast de smaak van je gewas te testen. Je kunt het ook laten drogen en er later van genieten. Om een maximale hoeveelheid hars te krijgen zou je kunnen overwegen om een heet mesje te gebruiken om zoveel mogelijk residu van de bladen van de trimschaar te halen als menselijkerwijs mogelijk is.

Het afschrapen van de schaarbladen zal het meeste wel verwijderen, maar je zult zien dat ze nog steeds erg kleverig zijn, verkleurd en niet meer zo scherp zijn als in het begin. Kijk nu maar eens naar de volgende tips om je trimschaar grondig te reinigen en alvast klaar te maken voor de volgende oogst.

Schoonmaakalcohol

Schoonmaakalcohol

Als je schoonmaakalcohol bij de hand hebt, doe dan wat in een glas of een bakje. Leg je trimschaar erin tot het volledig ondergedompeld is. Laat even een paar minuten weken. Haal nu de schaar er weer uit en wrijf het nauwgezet schoon met een zuiver doekje.

Reinigen Met Citroen

Mocht je geen schoonmaakalcohol tot je beschikking hebben is het tijd voor een doe-het-zelf benadering. Je kunt hiervoor gelijke delen zuiveringszout en kokosolie in een bakje doen. Doe er vervolgens wat citroenolie door en meng het mengsel. Breng dit mengsel aan op de bladen van de trimschaar boven een afgedekte werkplek. Neem een pluk watten of een stukje papieren zakdoek en verwijder het mengsel tegelijk met enig residu wat zich nog op de bladen van de trimschaar bevindt.

Witte Azijn

Nog een andere manier om je trimschaar te reinigen, en wat je vast wel ergens in een keukenkastje hebt staan, is met witte azijn. Week een schoon lapje in azijn en ga verder met het schoonmaken van de bladen van je trimschaar - poets alles goed weg. Als je azijn gebruikt moet je de handeling waarschijnlijk enige malen herhalen omdat het niet direct zo effectief is als alcohol.

Olie Je Trimschaar

Olie Je Trimschaar

Om het proces van het reinigen van je trimschaar efficiënter te maken kun je het scharnierpunt oliën. Dat zorgt er voor dat het lekker geolied en effectiever knipt. Zorg er wel voor dat je het teveel aan olie verwijdert, met name als je nog met het trimmen van je toppen bezig bent.

 

         
  Luke Sumpter  

Geschreven door: Luke Sumpter
Luke Sumpter is een journalist, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en gespecialiseerd in gezondheid, alternatieve geneeskunde, kruiden en psychedelisch genezen. Over deze en andere onderwerpen schreef hij onder andere voor mediakanalen als Reset.me, Medical Daily en The Mind Unleashed.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Seedshop Wiet Kweken
Zoeken in categorieën
of
Zoeken