Blog
5 Superplakkerige Cannabissoorten
4 min

5 Superplakkerige Cannabissoorten

4 min

Als toppen plakkerig aanvoelen tussen de vingers, voelt dat heerlijk. Kom te weten wat cannabis kleverig maakt. En ontdek welke soort het allerplakkerigste is.

Wat maakt wiet plakkerig?

Iedereen die wel eens vers geoogste cannabisplanten geknipt heeft, kent hun kleverige kracht. Bij het aanraken van hemelse toppen kun je een sterk plakkerige substantie voelen die aan je vingers blijft zitten. Toppen zijn plakkerig omdat ze trichomen, terpenen en essentiële oliën herbergen, en deze hebben een kleverige structuur. Trichomen zijn de kristallen op de toppen die eruitzien als een eigenaardige toverstaf met glazen bolletjes erop. De terpenen in de toppen werken als verdedigingsmechanisme tegen plagen. Ook helpen ze de temperatuur van de plant te stabiliseren.

Terpenen als pineen, myrceen, limoneen, linalool en humuleen zitten ingekapseld in de plakkerige toppen. Ze zijn feitelijk de chemische bestanddelen die heerlijke geuren en smaken afgeven. Hierdoor krijgt wiet haar onbetaalbare geur. De plakkerigheid van de toppen ontwikkelt zich tijdens de late stadia van de bloei. Dit gebeurt als de toppen zich vullen met water en onze geliefde trichomen produceren. Leuk weetje: de kleverigheid van de toppen wordt in India benut om charas te maken. Dit is met de hand gewreven hasj. Als de toppen tussen beide handen gewreven worden, plakken alle trichomen en de hars aan de huid. Vervolgens wordt het tot balletjes charas gerold.

Gerelateerd artikel

Wat Is Het Verschil Tussen Rosin, Resin & Live Resin?

Plakkerige versus droge wiet

PLAKKERIGE VERSUS DROGE WIET

Als de planten geoogst worden, doorstaan ze de droog- en curing-fase. Tijdens dit proces verdampt het vocht uit de toppen en rijpen ze. Kleverige toppen worden vaak als van hogere kwaliteit beschouwd. Ze bevatten namelijk meer trichomen. En dat betekent meer terpenen, cannabinoïden en heerlijke smaken. Echter, als de toppen niet correct gecured worden, kunnen ze plakkerig zijn, maar om verkeerde redenen. Overtollig vocht, schimmel, enzovoort, zijn niet de signalen van “goede” kleverige wiet.

Als de toppen echter zeer droog zijn, dan zijn ze mogelijk te lang gedroogd onder aride omstandigheden. Het kan ook zijn dat de soort zelf simpelweg niet voldoende olie aanmaakt. Droge wiet is geweldig voor het maken van edibles omdat het gemakkelijker decarboxyleert. Een ander voordeel van droge toppen is het financiële aspect. Zo levert een gram droge wiet meer product op dan superkleverige wiet.

Waarom plakkerige wiet perfect is voor het maken van Hasj

Wanneer het aankomt op het maken van hasj, geldt: hoe plakkeriger de toppen, hoe beter. Plakkerige toppen betekenen veel hars en veel hars betekent meer hasj per gram wiet. Wanneer een top doordrenkt is van trichomen - de harsdragende klieren die de cannabistoppen met een laagje bedekken dat lijkt op poedersuiker en die al het goede bevatten, zoals cannabinoïden, flavonoïden en terpenen - ben je er zeker van dat de soort veel hasj oplevert. Deze top 5 van plakkerige soorten zijn allemaal bedekt met opgezwollen trichomen die zorgen voor doordringende geuren, krachtige effecten en de potentie voor het bereiden van hasj.

Gerelateerd artikel

De 5 Beste Manieren Om Hasj Te Maken

Ontdek Zamnesia's 5 plakkerigste soorten

PURPLE PUNCH (ZAMNESIA SEEDS)

Purple Punch (Zamnesia Seeds)

De indica-dominante Purple Punch slaat met haar supersterke smaken en effecten keihard in. Zamnesia Seeds heeft dit monster gemaakt door twee geweldige soorten te kruisen: Granddaddy Purple en Larry OG. Het resultaat is een stroperige, kleverige, harsrijke plant die sowieso aan je vingers blijft plakken en je op een zoete smaak trakteert. 

Purple Punch is een waar genot, zowel in de kweekruimte als in de buitenlucht. Ongeacht de omgeving, voltooit ze de bloei in zo'n acht weken. Dit klinkt vast als muziek in de oren als je zo snel mogelijk wiet wilt produceren. Als ze rijp is, kun je buiten ongeveer 750–800g/plant oogsten. Binnen mag je op 600–650g/m² rekenen. 

De prachtige, geglazuurde toppen trakteren je bij het roken op een langdurige, verzachtende high en een perfecte karamelsmaak en -geur. Deze wiet kun je daarmee maar moeilijk weerstaan!

Purple Punch (Zamnesia Seeds) feminized

(158)
Ouders: Granddaddy Purple x Larry OG
Genetica: 90% Indica / 10% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken van zaadje tot oogst
THC: 21%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

LEMON SHINING SILVER HAZE (ROYAL QUEEN SEEDS)

LEMON SHINING SILVER HAZE (ROYAL QUEEN SEEDS)

Lemon Skunk en Amnesia Haze, met hun kleverige aard, kwamen samen om de schitterende Lemon Shining Silver Hazee te produceren. Deze soort is absoluut het plakkerige spul dat je zoekt. De aroma’s en smaken van citroen zijn overvloedig. Als je citroenkip bereidt, kan het toevoegen van Lemon Shining Silver Haze het recept extra lekker maken. Het heerlijke stroperige glazuur bedekt de toppen in ware perfectie. Daarbij is de soort vrij krachtig, met tot wel 21% THC.

Met haar zoetheid en spectaculaire high, trekt Lemon Shining Silver Haze cannabis connaisseurs aan. Ze ervaren daarbij een opwekkende en energieke high. De plant levert ervaringen op die je zeker bijblijven. De sativa-dominante soort heeft een relatief korte bloeifase. Deze bedraagt namelijk acht à negen weken. Wanneer de toppen rijp zijn voor de oogst, is het belangrijk dat je jezelf voorbereidt op hun pure plakkerigheid. Anders blijf je een hele poos vastzitten aan de plantage, wat overigens nog niet eens zo verkeerd lijkt...

Lemon Shining Silver Haze (Royal Queen Seeds) feminized

(25)
Ouders: Lemon Skunk x Shining Silver Haze
Genetica: 25% Indica / 75% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 21%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

GG#4 (ZAMNESIA SEEDS)

GG4 (ZAMNESIA SEEDS)

Volgens de legende kwam GG#4, een superkleverige soort, tot stand nadat een hermafrodiete Chem Sis plant een Sour Dubb plant bestoof. Josey Wales en Lone Watie bewaarden enkele van de resulterende zaden. Dit leidde tot een plakkerige plant die nu vereeuwigd is in de cannabis hall of fame. De overvloedige trichomenproductie is geen grap. GG#4 produceert namelijk wel 25%+ THC en talloze terpenen en oliën die de soort megakleverig maken.

De aroma’s en smaken van Gorilla vullen perfect de indica-dominante aard van de high aan. Zowel euforische als fysieke sensaties treden op na consumptie. Hierdoor kan de gebruiker vastgeplakt aan de bank blijven na het gebruik van grote hoeveelheden. De bloeitijd duurt ongeveer acht weken en de planten worden zo groot als King Kong. Ontdekkingsreizigers op zoek naar plakkerige ganja zouden zeker op de hoogte moeten zijn van GG#4. Als je ervan houdt om lijm te snuiven, vervang dat dan door GG#4. Dat is beter voor je fysieke en mentale welzijn.

GG#4 (Zamnesia Seeds) feminized

(273)
Ouders: Chem's Sister x Chocolate Diesel
Genetica: 50% Indica / 50% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 26%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

Fast Eddy Automatic (Royal Queen Seeds)

Fast Eddy Automatic (Royal Queen Seeds)

Fast Eddy Automatic van Royal Queen Seeds is een bliksemsnelle strain die erg vriendelijk is voor beginners. Ze is ontstaan uit een krachtige combi van Cheese en Juanita la Lagrimosa, waaraan wat ruderalis is toegevoegd. Fast Eddy Automatic verloochent haar roots niet en trakteert je op een intense smaak en aroma van skunky citrus, waar je op allerlei manieren van kunt genieten. Fast Eddy Automatic haast zich in slechts 8-9 weken van zaad tot oogst, waarna je tot wel 450g/m² kunt knippen. Hoewel deze strain maar zo'n 9% THC heeft, wordt deze bescheiden sterkte gecompenseerd door een rustgevende high die ideaal is voor elk moment van de dag.

Fast Eddy Automatic (Royal Queen Seeds) feminized

(32)
Ouders: Cheese x Juanita La Lagrimosa x Ruderalis
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 10-11 weken van zaadje tot oogst
THC: 9%
CBD: Hoog

AFGOOEY (GREENHOUSE SEEDS)

AFGOOEY (GREENHOUSE SEEDS)

De Maui Haze moeder was zo plakkerig dat het Afghaanse pollen met gemak aan haar stampers bleef kleven. Dit leverde Afgooey op, een superkleverige soort. Ze kan aan je neusgaten blijven plakken wanneer je de ongelofelijke citrus en tropische aroma’s ruikt. De 70% indica en 30% sativa soort wekt super krachtige cerebrale en psychedelische ervaringen op. Creatievelingen omarmen de high en plakkerigheid van de plant en kunnen gruwelijke meesterwerken creëren.

De high is vrij langdurig. Dat is iets om rekening mee te houden als je dagelijkse werkzaamheden te verrichten hebt (buiten high worden van kleverige wiet om). Afgooey is geweldig voor sea of green (SOG) opstellingen, waarin ze floreert met zeer harsrijke toppen. De plant blijft vrij kort en levert rijke oogsten. Ze is dan ook zeker het overwegen waard bij een indoor cannabiskweek als je veel stroperige toppen wenst.

Afgooey (Strain Hunters) feminized

(3)
Ouders: Afghan x Maui Haze
Genetica: 70% Indica / 30% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: Hoog
CBD: Onbekend
Bloei soort: Fotoperiode

Ga voor de snelste soorten op de markt

Zoals je ziet, kun je geweldige resultaten behalen met soorten wiet die snel bloeien. Voorbij zijn de tijden dat een snelle bloei resulteerde in onbetrouwbare resultaten of kleinere oogsten. Heb je geen tijd te verliezen? Met dank aan Zamnesia is het nu makkelijker dan ooit om goede wietzaadjes te scoren. Bezoek nu onze shop en kweek in razend tempo.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken