Blog
5 Superplakkerige Cannabissoorten
4 min

5 Superplakkerige Cannabissoorten

4 min
Seedshop Top Lists

Als toppen plakkerig aanvoelen tussen de vingers, voelt dat heerlijk. Kom te weten wat cannabis kleverig maakt. En ontdek welke soort het allerplakkerigste is.

WAT MAAKT WIET PLAKKERIG?

Iedereen die wel eens vers geoogste cannabisplanten geknipt heeft, kent hun kleverige kracht. Bij het aanraken van hemelse toppen kun je een sterk plakkerige substantie voelen die aan je vingers blijft zitten. Toppen zijn plakkerig omdat ze trichomen, terpenen en essentiële oliën herbergen, en deze hebben een kleverige structuur. Trichomen zijn de kristallen op de toppen die eruitzien als een eigenaardige toverstaf met glazen bolletjes erop. De terpenen in de toppen werken als verdedigingsmechanisme tegen plagen. Ook helpen ze de temperatuur van de plant te stabiliseren.

Terpenen als pineen, myrceen, limoneen, linalool en humuleen zitten ingekapseld in de plakkerige toppen. Ze zijn feitelijk de chemische bestanddelen die heerlijke geuren en smaken afgeven. Hierdoor krijgt wiet haar onbetaalbare geur. De plakkerigheid van de toppen ontwikkelt zich tijdens de late stadia van de bloei. Dit gebeurt als de toppen zich vullen met water en onze geliefde trichomen produceren. Leuk weetje: de kleverigheid van de toppen wordt in India benut om charas te maken. Dit is met de hand gewreven hasj. Als de toppen tussen beide handen gewreven worden, plakken alle trichomen en de hars aan de huid. Vervolgens wordt het tot balletjes charas gerold.

PLAKKERIGE VERSUS DROGE WIET

PLAKKERIGE VERSUS DROGE WIET

Als de planten geoogst worden, doorstaan ze de droog- en curing-fase. Tijdens dit proces verdampt het vocht uit de toppen en rijpen ze. Kleverige toppen worden vaak als van hogere kwaliteit beschouwd. Ze bevatten namelijk meer trichomen. En dat betekent meer terpenen, cannabinoïden en heerlijke smaken. Echter, als de toppen niet correct gecured worden, kunnen ze plakkerig zijn, maar om verkeerde redenen. Overtollig vocht, schimmel, enzovoort, zijn niet de signalen van “goede” kleverige wiet.

Als de toppen echter zeer droog zijn, dan zijn ze mogelijk te lang gedroogd onder aride omstandigheden. Het kan ook zijn dat de soort zelf simpelweg niet voldoende olie aanmaakt. Droge wiet is geweldig voor het maken van edibles omdat het gemakkelijker decarboxyleert. Een ander voordeel van droge toppen is het financiële aspect. Zo levert een gram droge wiet meer product op dan superkleverige wiet.

Gerelateerd artikel

Cannabis Seedfinder: Vind De Beste Wietzaadjes

Waarom Plakkerige Wiet Perfect is Voor het Maken Van Hasj

Wanneer het aankomt op het maken van hasj, geldt: hoe plakkeriger de toppen, hoe beter. Plakkerige toppen betekenen veel hars en veel hars betekent meer hasj per gram wiet. Wanneer een top doordrenkt is van trichomen - de harsdragende klieren die de cannabistoppen met een laagje bedekken dat lijkt op poedersuiker en die al het goede bevatten, zoals cannabinoïden, flavonoïden en terpenen - ben je er zeker van dat de soort veel hasj oplevert. Deze top 5 van plakkerige soorten zijn allemaal bedekt met opgezwollen trichomen die zorgen voor doordringende geuren, krachtige effecten en de potentie voor het bereiden van hasj.

Ontdek Zamnesia's 5 Plakkerigste Soorten

WHITE WIDOW (DINAFEM SEEDS)

WHITE WIDOW (DINAFEM SEEDS)

Dames en heren, zet je schrap voor de enige echte, kleverigste van de kleverigste - White Widow van Dinafem. De soort biedt heerlijke aroma’s, magische smaken en magnifieke highs. White Widow laat zichzelf zien met een stroperig oppervlak. Hierbij weerspiegelt ze de ziel van de aanschouwer. Na aanraking van de White Widow toppen plakken je vingers aan je joint en laten ze hem niet meer los.

De soort is afkomstig van een Braziliaanse Manga Rosa sativa en een Zuid Keralaanse indica vader. Laten we maar zeggen dat de twee soorten wisten hoe kleverig hun nakomeling zou worden en daarom besloten een heilige verbintenis aan te gaan voor het voortbrengen van een glinsterend liefdeskind, rijk aan trichomen. Na het genieten van White Widow laat de high je achter met langdurige en prachtige ervaringen. Als de planten hun bloeifase afronden, zien de toppen er glanzend uit. Ze brengen je daarbij in extase. Het plakkerige rookwaar leidt je vervolgens naar de grenzen van het universum. De Nederlandse soort houdt stand in de toekomst, waar het haar weg vindt naar onze blowende kleinkinderen.

LEMON SHINING SILVER HAZE (ROYAL QUEEN SEEDS)

LEMON SHINING SILVER HAZE (ROYAL QUEEN SEEDS)

Lemon Skunk en Amnesia Haze, met hun kleverige aard, kwamen samen om de schitterende Lemon Shining Silver Hazee te produceren. Deze soort is absoluut het plakkerige spul dat je zoekt. De aroma’s en smaken van citroen zijn overvloedig. Als je citroenkip bereidt, kan het toevoegen van Lemon Shining Silver Haze het recept extra lekker maken. Het heerlijke stroperige glazuur bedekt de toppen in ware perfectie. Daarbij is de soort vrij krachtig, met tot wel 21% THC.

Met haar zoetheid en spectaculaire high, trekt Lemon Shining Silver Haze cannabis connaisseurs aan. Ze ervaren daarbij een opwekkende en energieke high. De plant levert ervaringen op die je zeker bijblijven. De sativa-dominante soort heeft een relatief korte bloeifase. Deze bedraagt namelijk acht à negen weken. Wanneer de toppen rijp zijn voor de oogst, is het belangrijk dat je jezelf voorbereidt op hun pure plakkerigheid. Anders blijf je een hele poos vastzitten aan de plantage, wat overigens nog niet eens zo verkeerd lijkt...

GORILLA GLUE (ZAMNESIA SEEDS)

GORILLA GLUE (ZAMNESIA SEEDS)

Volgens de legende kwam Gorilla Glue, een superkleverige soort, tot stand nadat een hermafrodiete Chem Sis plant een Sour Dubb plant bestoof. Josey Wales en Lone Watie bewaarden enkele van de resulterende zaden. Dit leidde tot een plakkerige plant die nu vereeuwigd is in de cannabis hall of fame. De overvloedige trichomenproductie is geen grap. Gorilla Glue produceert namelijk wel 25%+ THC en talloze terpenen en oliën die de soort megakleverig maken.

De aroma’s en smaken van Gorilla Glue vullen perfect de indica-dominante aard van de high aan. Zowel euforische als fysieke sensaties treden op na consumptie. Hierdoor kan de gebruiker vastgeplakt aan de bank blijven na het gebruik van grote hoeveelheden. De bloeitijd duurt ongeveer acht weken en de planten worden zo groot als King Kong. Ontdekkingsreizigers op zoek naar plakkerige ganja zouden zeker op de hoogte moeten zijn van Gorilla Glue. Als je ervan houdt om lijm te snuiven, vervang dat dan door Gorilla Glue. Dat is beter voor je fysieke en mentale welzijn.

SHARKSBREATH (DNA GENETICS)

SHARKSBREATH (DNA GENETICS)

Toen de beruchte Great White Shark Jamaican Lambsbread te pakken kreeg, stopte het met het eten van vis en mensen. Ze werd vegetariër en ontwikkelde superkleverig nageslacht, genaamd Sharksbreath. De 80% indica en 20% sativa variëteit verdrijft alle zorgen en problemen die iemand op een dag kan tegenkomen. Sharksbreath is zo kleverig dat de high ervoor zorgt dat je andere mensen en bomen wilt knuffelen en die niet meer wilt loslaten.

Sharksbreath is een geweldige soort om te consumeren voordat je gaat slapen en is daarbij gelukzalig kalmerend. Wat de groei betreft, de bloei duurt zo'n negen weken en de opbrengsten komen neer op 500-600g/m². De planten bereiken daarbij een gemiddelde hoogte. De soort is ontwikkeld door professionele breeders die net zo dol zijn op kleverige soorten als jij. Laat Sharksbreath je geest verfrissen met haar glanzende natuur.

Gerelateerd artikel

Hoe Gebruik Je Cannabis Om Beter Te Slapen

AFGOOEY (GREENHOUSE SEEDS)

AFGOOEY (GREENHOUSE SEEDS)

De Maui Haze moeder was zo plakkerig dat het Afghaanse pollen met gemak aan haar stampers bleef kleven. Dit leverde Afgooey op, een superkleverige soort. Ze kan aan je neusgaten blijven plakken wanneer je de ongelofelijke citrus en tropische aroma’s ruikt. De 70% indica en 30% sativa soort wekt super krachtige cerebrale en psychedelische ervaringen op. Creatievelingen omarmen de high en plakkerigheid van de plant en kunnen gruwelijke meesterwerken creëren.

De high is vrij langdurig. Dat is iets om rekening mee te houden als je dagelijkse werkzaamheden te verrichten hebt (buiten high worden van kleverige wiet om). Afgooey is geweldig voor sea of green (SOG) opstellingen, waarin ze floreert met zeer harsrijke toppen. De plant blijft vrij kort en levert rijke oogsten. Ze is dan ook zeker het overwegen waard bij een indoor cannabiskweek als je veel stroperige toppen wenst.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken