Blog
Droge Marihuana Redt
3 min

Hoe Je Veel Te Droge Marihuana Redt

3 min
Seedshop Wiet Kweken

Je hebt vast weleens meegemaakt dat je wiettoppen te droog waren en al hun smaak verloren hadden. Gelukkig zijn er enkele huis-tuin-en-keuken tips die ervoor zorgen dat je stash weer vers en vochtiger wordt.

Met name voor mensen die grote hoeveelheden wiet kopen, is het onvermijdelijk dat ze toppen overhouden die te veel uitgedroogd zijn. Daar zijn doorgaans drie redenen voor aan te wijzen. Eén: je hebt ergens wiet gekocht die al te droog was. Twee: de wiet is afkomstig van een plek waar een bijzonder droog klimaat heerst. Of drie: je stash is te lang bewaard gebleven.

Sommige mensen verkeren in de veronderstelling dat droge wiet niet goed meer is. De high blijft echter vaak hetzelfde. Maar je ziet het liefst dat je toppen vers en ietwat kleverig zijn. Het goede nieuws is dat je op verschillende manieren je te droge voorraad weer vers kunt krijgen. En dat kun je gewoon zelf thuis doen.

Gerelateerd artikel

Cannabis Toppen: Drogen En Curen

Hier volgen wat tips om je cannabis vochtiger te krijgen. Zo blijven je toppen vers aanvoelen en zien ze er weer als nieuw uit.

SINAASAPPELSCHILLEN

Sinaasappelschillen Uitgedroogde Cannabis Redden

Sinaasappelschillen worden het vaakst gebruikt om wiettoppen weer wat vochtiger te krijgen. Dat komt waarschijnlijk omdat het de eenvoudigste en meest praktische methode is. Je hebt alleen een Tupperware doosje of een glazen pot en een paar sinaasappelschillen nodig. En natuurlijk je te droge wietvoorraad.

VP Glass Jarbekijk glazen potten

Het werkt eenvoudig. Je doet een sinaasappelschil in het Tupperware doosje of de glazen pot met je stash. De grootte van de sinaasappelschil hangt af van de hoeveelheid wiet die je hebt. Laat de schil enkele uren zijn werk doen in de afgesloten pot of doos voordat je hem er weer uit haalt.

Het vervelendste van te droge wiet is dat het bijna nergens meer naar smaakt. De sinaasappelschil is een topoplossing voor dit probleem. Echter, als je de schil te lang bij de uitgedroogde toppen houdt, kunnen er zich schimmels vormen. Het is dus van het allergrootste belang dat je dit proces goed in de gaten houdt. Laat het er niet te lang in zitten.

SLA/APPEL/WITBROOD

Sla/Appel/Witbrood Uitgedroogde Cannabis Redden

Je kunt ook andere zaken die in de koel- of provisiekast liggen, gebruiken om je droge kruidenmateriaal weer wat vochtiger te krijgen. En dan hebben we het over witbrood, sla en appels.

Wat het witbrood betreft, neem je simpelweg een sneetje brood. Dat doe je in een container in het gezelschap van de kruiden die ververst moeten worden. Vervolgens laat je het een nachtje staan. Het werkt net als de schil van de sinaasappel; het zorgt ervoor dat de toppen weer wat vochtiger worden.

Dezelfde regel geldt als je ijsbergsla gebruikt. Ook daarmee voorzie je de stash van het broodnodige vocht. Om dit goed te doen, moet je wat servetjes gebruiken. Deze leg je over de ijsbergsla zodat de toppen niet blijven vastplakken. Vervolgens doe je alles in een plastic bakje of pot.

Wat betreft fruit om je toppen weer wat vochtiger te krijgen, wordt de voorkeur gegeven aan een schijfje appel, in plaats van aan de sinaasappelschil. Het werkt net zo goed, maar de appel bevat niet zoveel aroma's als citrusvruchten, zoals de sinaasappel. Je kunt het ook beter gebruiken dan de witbroodmethode, omdat het niet dezelfde gistverbinding bevat die de groei van schimmels kan bevorderen.

PAPIEREN ZAKDOEKJES

Papieren Zakdoekjes Uitgedroogde Cannabis Redden

Mocht je tot de ontdekking komen dat je door de voorraad groente en fruit heen bent en er niet ergens een sneetje witbrood te vinden is, kun je altijd nog vochtige papieren zakdoekjes of keukenrol gebruiken. Dit is misschien wel de slimste truc op ons lijstje.

Om dit te doen, stop je je uitgedroogde wiet in een glazen pot. Die leg je vervolgens op de zijkant neer. Daarna neem je een klein stuk vochtig keukenpapier of wat zakdoekjes om over de opening van de pot te doen. Draai het deksel erop en laat het vervolgens een paar uur staan. Zorg er wel voor dat het stuk vochtige papier of het zakdoekje niet in aanraking komt met de toppen. Je kunt ook plastic zakjes met vochtig keukenrol in de pot doen. Als je wat gaatjes in de zakjes prikt, wordt het vocht optimaal afgegeven.

Naar verwachting vertonen je kruiden weer wat leven. Dat komt omdat ze door deze procedure met vochtige zakdoekjes of keukenrol weer vocht opnemen. De methode wordt ook wel "vochtbom" genoemd en is uitstekend voor grotere hoeveelheden.

VP Bovedabekijk Boveda

VERS GEOOGSTE WIETTOPPEN

VERS GEOOGSTE WIETTOPPEN

Wat is er nu beter om je te droge cannabis weer wat te verversen door er vers geoogste toppen aan toe te voegen? Wanneer je vers geplukte wiet aan je oude droge stash toevoegt, helpt dat het vocht te verspreiden. Uiteindelijk heb je zo weer een "nieuwe" partij. Afhankelijk van de soort van je verse voorraad kan het tevens smaak toevoegen aan je oudere stash.

VOCHTIGE WATTENBOLLEN

Vochtige Wattenbollen Uitgedroogde Cannabis Redden

Ook vochtige wattenbollen kunnen weer versheid toevoegen aan je te droge wiet. Het werkt net zoals met de papieren zakdoekjes en is net zo simpel en basic als maar kan.

Om te beginnen met deze procedure, neem je een vochtig bolletje watten en wikkel je het in aluminiumfolie. Prik er her en der gaatjes in. Doe het in de pot met uitgedroogde toppen en laat het een paar uur staan. Wanneer je de in aluminiumfolie verpakte vochtige wattenbollen verwijdert, zie je dat je toppen weer enigszins vochtig zijn. Ze zijn weer zo vers dat het lijkt alsof ze gisteren geoogst zijn.

Gerelateerd artikel

Tips Voor Hoe Je Wiet Het Best Kunt Bewaren

Dit zijn slechts enkele eenvoudige tips om je wiettoppen weer wat vochtiger te krijgen. Het mooie van deze trucjes is dat ze eenvoudig zijn. Iedereen kan ze thuis toepassen. Dus, waar wacht je nog op? Je hoeft geen genoegen meer te nemen met te droge toppen. Zet 'm op en ga aan de slag met deze beproefde tips.

Steven Voser

Geschreven door: Steven Voser
Steven Voser is een Emmy genomineerde freelance journalist die een hoop ervaring heeft opgedaan in de loop van de tijd. Mede door zijn passie voor alles wat met cannabis te maken heeft, spendeert hij nou veel tijd aan het ontdekken van de wereld van wiet.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Seedshop Wiet Kweken
Zoeken in categorieën
of
Zoeken