Blog
Boveda Humidipak
4 min

Hoe Houd Je Je Wiet Extra Vers Met Boveda?

4 min

Bewaar jij je cannabis op de meest geschikte manier? Als het niet goed uitgehard is, kan je stash te droog worden en aan kracht verliezen. Boveda heeft een technische oplossing zodat je wiet zo vers mogelijk blijft!

Dus jij denkt dat je je kostbare cannabis momenteel onder de allerbeste omstandigheden bewaart? Hoe komt het dan dat je droge en kruimige toppen hebt? Gortdroge toppen zijn niet alleen waardeloos omdat ze sneller opbranden. Ze verliezen namelijk ook alle harsen en trichomen die nu juist voor de psychoactieve werking zorgen. Als je kijkt naar vers uitziende cannabis, levendig van kleur en vol met betoverend schitterende kristallen, weet je dat je goed spul in huis hebt. Misschien zag het er zo uit na je oogst, of toen je het kocht. Weet wel dat als je het niet goed en onder de juiste condities bewaart, het alle versheid kan verliezen.

Niet alleen loopt de kwaliteit van je voorraad na verloop van tijd achteruit. Dat geldt ook voor de terpenen en terpenoïden. En die zorgen nu juist voor de onmiskenbare aroma's en smaken van je cannabis. Wanneer de vochtigheid van wiet afneemt, gaat dat uiteindelijk ten koste van de kwaliteit.

Gerelateerd artikel

Hoe Rehydrateer Je Uitgedroogde Cannabistoppen?

Er zijn wat handigheidjes om je getergde toppen weer nieuw leven in te blazen. Zo kun je ze als laatste redmiddel voor de tweede maal laten curen. Doe gewoon je cannabis in een luchtdichte glazen pot. Voordat je deze afsluit, doe je er een stukje schil van een sinaasappel, citroen, of limoen bij. Op sommige forums valt te lezen dat dit ook in eerste instantie slecht uitgeharde toppen kan redden. Daar zijn de meningen echter over verdeeld.

Maar kom op, je wilt wel alles uit je wiet halen wat erin zit. Die situatie wil je graag vermijden. Met het oude trucje met de citrusschil loop je het risico op schimmel als je het er te lang in laat zitten. Je kunt beter geen halve maatregelen nemen. Gelukkig zijn er andere mogelijkheden om je wietvoorraad vers te houden. En Boveda komt nu met iets waar consumenten die hun wiet willen bewaren erg blij mee zullen zijn.

WAT MAAKT BOVEDA ZO SPECIAAL?

Boveda Producten

Boveda slaat de spijker op z'n kop met een speciale oplossing voor dit vaak voorkomende opslagprobleem. Om de versheid te waarborgen, is vacuüm belangrijk. Maar vochtigheid is ook van belang. Er moet een bepaalde vochtigheidsgraad heersen die geschikt is voor het specifieke product dat je wilt bewaren. Zo zijn er tal van voedingsmiddelen, kruiden en zelfs muziekinstrumenten die gevoelig zijn voor vochtigheid. Daar moet je altijd rekening mee houden met eigenlijk alles wat je bewaart. Maar als je iets gekocht hebt waar een zakje silica gel in zit, is het de bedoeling dat de inhoud droog blijft.

Het grote fabrieksgeheim van het revolutionaire product van Boveda is... zout. Zout beïnvloedt de omgevingsvochtigheid op wel zo'n manier dat het nauwkeurig vastgesteld kan worden door wetenschappers. Boveda heeft de "Humidipak" ontwikkeld die zoutwater opslaat tussen omgekeerde osmose membranen. Hierbij wordt waterdamp afgegeven in hoeveelheden die op verschillende producten afgesteld zijn. Verse koffiebonen kunnen bijvoorbeeld het best bewaard worden bij een relatieve luchtvochtigheid van 32%. Sigaren moeten veel vochtiger bewaard worden; tussen de 65% en 75%.

DE PERFECTE RELATIEVE VOCHTIGHEID VOOR HET BEWAREN VAN CANNABIS

Boveda Humidipak

Cannabis kan het best bewaard worden in een goed sluitende container waarin de relatieve luchtvochtigheid 54-63% bedraagt. Nu blijkt dat Boveda toevallig de Humidipak speciaal voor medicinale cannabis verkoopt die dat piekfijn voor je regelt! Doe gewoon je wiet in een geschikte container en doe er een Humidipak bij - je hoeft deze niet eens te activeren. De Humidipak doet precies wat hij moet doen. Hij verzekert je er namelijk van dat je cannabis toppen optimaal vocht vasthouden. Je kunt het verschil duidelijk merken aan de manier waarop ze branden en smaken. En de high die het veroorzaakt is een stuk beter.

MAXIMAAL BESCHERMD, MAXIMALE VERSHEID

CVault Containers

De Humidipak is sterk genoeg om zonder te lekken water vast te houden. Het is een uitstekende en voordelige investering als je eentje aanschaft die precies aan je behoefte voldoet. De relatieve luchtvochtigheid van de ene Humidipak is echter niet geschikt voor het opslaan en bewaren van iets waar het niet voor bedoeld is. Het zou zelfs de zaken kunnen verslechteren. Onthoud ook goed dat je een opslagmanier moet zien te vinden waarvan de sluiting absoluut luchtdicht is.

Boveda biedt een rendabele oplossing voor dit deel van je zoektocht. Ze maken namelijk de CVault opbergcontainers; die sluiten perfect en laten geen licht door. Je hebt ze in verschillende maten en je kunt je fijngevoelige kruiden er veilig in kwijt. Attentie, kwekers: in de grootste container kun je maar liefst 320g bewaren.

Welke Boveda Verpakking Geeft het Beste Resultaat?

Welke Boveda verpakking het best bij jou past? Dat is helemaal afhankelijk van je persoonlijke behoefte. Wij hebben een tabel samengesteld die je helpt een idee te krijgen van de verpakking die je nodig hebt voor je hoeveelheid toppen. De meest gestelde vraag is: "Kan ik teveel Boveda gebruiken?" Het antwoord daarop is: "Absoluut niet." Wat betreft het beschermen van je voorraad is meer vaak beter dan minder. Het heeft in ieder geval geen negatieve invloed qua vochtigheid op de wiet in je voorraadpot.

Check de tabel hieronder om er achter te komen hoeveel Boveda je nodig hebt:

Pot / CVault Inhoud (Liter) Humidipak Hoeveelheid & Maat Maximum Gewicht Aan Wiet (Gram)
Tot 0.5 1x 8 gram 28
0.5–1 2x 8 gram 46
1–2 4x 8 gram 112
2–4 1x 67 gram 450
4–8 2x 67 gram 900
8–16 4x 67gram 1800
16–22 1x 320 gram 2250

DE MISSIE VAN BOVEDA

DE MISSIE VAN BOVEDA

Het was een goed bedacht plan van Boveda om dit soort containers te ontwikkelen. Ze bieden daarmee namelijk een hele reeks oplossingen voor de precieze vereisten van luchtbevochtiging. Ze zijn op maat gemaakt voor verschillende budgetten, met een ongeëvenaarde toewijding voor detail. Het team van Boveda is trots op de zorg waarmee ze hun wetenschap ten uitvoer brengen. Hun onderzoek is vooral gericht op het toepassen van eenvoudige principes voor het tot stand brengen van enorme technologische verbeteringen.

Ze weten dat het om meer gaat dan vochtigheid aan je opslagcontainer toevoegen. Er is namelijk ook behoefte aan het elimineren van vocht. Boveda heeft de uitgelezen balans gevonden tussen het vasthouden van vocht en het verminderen ervan. Op die manier kun je de exacte vochtigheid bereiken die je in verschillende omstandigheden nodig hebt. Zowel in de privésfeer als op zakelijk gebied.

De missie van dit bedrijf is uit een praktische behoefte ontstaan. De oprichters zijn gepensioneerde wetenschappers die werkzaam waren bij General Mills. Ze wilden hun sigaren goed bewaren en gingen onderzoeken hoe ze dat het beste konden bereiken. Hun oplossing was een 2-wegs vochtigheidscontrolesysteem dat nog steeds wordt gekenmerkt door een excellente productkwaliteit. Het is echter niet alleen met zorg geteelde tabak waar Boveda een passie voor heeft. Ze zagen ook in dat veel cannabisliefhebbers afhankelijk zijn van goede manieren voor opslag en bevochtiging. Nu er overal ter wereld veel cannabis verhandeld wordt, leek het ze een goed plan om ook in die markt te duiken.

Ze doen tegenwoordig hun uiterste best om samen te werken met de cannabissector. Ze hebben zelfs hun eigen podcast, "Cultivate", gelanceerd. Hierin kun je meer te weten komen over de laatste nieuwtjes over cannabis en de allerbeste kweektechnieken. De podcast kunnen we kwekers van alle niveaus van harte aanbevelen.

Boveda Basics

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken