Blog
Zamnesia Saverette
2 min

De Beste Manieren Om Een Gedraaide Joint Vers Te Houden En Te Bewaren

2 min

Voor de praktische stoner is het achter de hand hebben van een voorraadje van tevoren gedraaide joints handig als hij/zij opeens zin heeft om high te worden. We bekijken de beste manieren om een joint te bewaren en die zo lang mogelijk vers te houden.

Sommige rokers draaien graag een voorraadje joints zodat ze er snel en eenvoudig eentje op kunnen steken als ze stoned willen worden. Dit soort voorbereidingen zijn praktisch, maar sommige mensen vragen zich af of het niet beter is om de toppen in een glazen pot of een zak te bewaren zodat het goed blijft. Deze personen hebben een goed punt. Daarom is het belangrijk dat je je van tevoren gedraaide joints zó bewaart dat ze zo lang mogelijk vers blijven. Het is tevens essentieel om de joints in een bepaalde houder te bewaren zodat je ze mee kunt nemen zonder ze te beschadigen.

HOELANG KUN JE EEN GEDRAAIDE JOINT BEWAREN?

Joints kunnen best wel lang bewaard worden; met name als het gebruikte plantenmateriaal goed gedroogd en uitgehard is. Uiteraard zal een gedraaide joint die je in een vochtige omgeving bewaart sneller beschimmeld raken. Als je een gedraaide joint onverpakt bewaart, blijft hij een tijdje goed, maar uiteindelijk zal de kwaliteit minder worden, en de sterke smaak en geur achteruit gaan.

Als je je joints in een koker bewaart of in een speciaal daarvoor gemaakte houder, verleng je de houdbaarheid. Ze blijven vers en smakelijk totdat je besluit om er een op te steken en high te worden. Wanneer je joints luchtdicht verpakt zijn, zullen ze in een betere conditie zijn als het tijd is voor een paar hijsen. Dit gaat vooral op als je het vergelijkt met het bewaren van je joints op je bureau of op de boekenplank zonder bescherming.

Laten we een aantal bewaarmethoden bekijken waarmee je joints langer houdbaar blijven en ze beschermd zijn als je ze meeneemt.

Gerelateerd artikel

Top 10 Alternatieven Voor Tabak In Joints

Beste Bewaarmethoden Voor Gerolde Joints

Beste Bewaarmethoden Voor Gerolde Joints

SAVERETTE

De Saverette is een absolute noodzaak voor rokers; vooral voor gebruikers die liever high worden met joints in plaats van met een bong, pijp of vaporizer. Dit verbazingwekkend kleine hulpmiddel is behoorlijk multifunctioneel. Ten eerste kan het gebruikt worden om van tevoren gedraaide joints te bewaren zodat ze vers en intact blijven.

Ten tweede, en dit is waarom het vooral handig is, kan de Saverette gebruikt worden om een deels opgerookte joint te bewaren. Het dooft de joint zelfs voor je! Wanneer je een deels opgerookte joint in de Saverette doet en je hem afsluit, dan gaat de joint binnen 5 seconden uit. Daardoor beschadig je de joint niet, zoals kan gebeuren als je hem zelf uitmaakt. Ook is het een veilig hulpmiddel als je onverwacht snel moet handelen; bijvoorbeeld als je geen ongewenste aandacht wilt trekken. De Saverette is gemaakt van hittebestendig stevig kunststof; er komen dus geen geurtjes en giftige dampen vrij.

SAVERETTEBekijk Product

PILLENFLESJES

Pillenflesjes zijn uitermate geschikt voor het bewaren van je van tevoren gedraaide joints. Hoewel de meeste niet erg hoog zijn, bieden ze voldoende opslagruimte voor kleine, dikke, of gedeeltelijk opgerookte joints. Om dezelfde reden waarom ze voor pillen geschikt zijn, kun je ze gebruiken om joints langer goed te houden. Ze voorkomen namelijk dat er vocht en vrije radicalen bij komen.

TORPEDO CONE TUBES

Heb je weleens een mooie, architectonisch perfecte joint gedraaid en in je zak gestopt, waarna hij compleet naar de filistijnen was toen je hem er weer uithaalde? Dan springen de tranen je toch in de ogen? Gelukkig is er een efficiënte oplossing om dit soort tragische gebeurtenissen te voorkomen: de Torpedo Cone Tubes. Deze rank uitziende buisjes zijn een handig middel om joints veilig mee te nemen. Ze zijn gemaakt van stevig kunststof, waardoor je joints niet verkreukelen of platgedrukt worden. Vanaf nu zijn je joints elke keer als je op pad gaat in topconditie als je er een op wilt steken. Daar komt nog bij dat ze in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Je kunt kiezen uit zwart, oranje, rood, geel en blauw.

Buddies Torpedo Cone TubeBekijk Product

SIGARENKOKERS

Sigarenkokers zijn een puike manier om je joints te bewaren. Men gebruikt ze immers niet voor niets voor het vers houden van dure sigaren! Sigarenkokers hebben een uitstekend formaat; de meeste joints passen er met gemak in en vanwege de solide structuur staan ze garant voor schadevrij transport. Een bijkomend voordeel is dat je het dekblad van de sigaar kunt gebruiken om een blunt rollen.

ZIP BAGS

Zip bags zijn een ietwat traditionelere bewaarmethode en er kleven zeker nadelen aan. Als je bijvoorbeeld een half opgerookte, maar nog brandende joint in een zip bag doet, brandt dat geheid een gat in het plastic. Ook bieden zip bags onvoldoende bescherming als je je joints meeneemt. Ze zijn echter een geweldige en goedkope uitkomst om thuis je joints te bewaren. Als je ze goed afsluit, zorgen ze er tevens voor dat er geen lucht en vocht bij kan komen. Hierdoor blijven de joints langer houdbaar en ontstaat er minder snel schimmel.

Zip lock zakjesBekijk Product

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken