Blog
Joints, Blunts, En Spliffs: Wat Is Het Verschil?
3 min

Hoe Rol Je De Perfecte Blunt?

3 min

Een blunt rollen gaat niet altijd gemakkelijk. Het is een kunst die wat tijd vergt, voordat je het onder de knie hebt en er uiteindelijk meester over bent. Deze stappen helpen je op weg.

Tegenwoordig zijn er veel innovatieve manieren om cannabis te roken en high te worden. Van volcano vaporizers tot grote en complexe glazen bongs. Deze uitvindingen zijn ongelofelijk en doen zeker waar ze voor gemaakt zijn, maar het moet gezegd worden dat er iets nostalgisch hangt aan de wat oudere methodes. Het proces van een blunt rollen, is een ritueel en biedt een goede en betrouwbare manier om stoned te worden.

De blunt is zoiets als de sigaar versie van een joint. Een blunt is in feite de buitenste laag van een sigaar, waaruit de tabak is verwijderd. Deze laag wordt vervolgens gevuld met geprepareerde wiettoppen en dichtgerold. Veel mensen waarderen blunts vanwege de aansprekende smaken die sigaren aan het geheel kunnen toevoegen. Het lage nicotinegehalte van de resterende tabak kan zorgen voor een extra aangename buzz die veel rokers bevalt. Er zijn ook kant-en-klare blunt wraps verkrijgbaar in een ruime variatie aan smaken. Deze optie bespaart veel rokers de tijd en moeite die het verwerken van een sigaar tot blunt kost.

JUICY HEMP WRAPS

Bekijk Juicy Hemp Wraps

Als het aankomt op blunts en joints, zijn er eigenlijk twee soorten blowers. Zo is er degene die wiet in vloei stopt, het ongeduldig oprolt en hijst aan een krom bouwsel om zo snel mogelijk in hogere sferen te raken. De andere is de blower die de tijd neemt om de kunst te perfectioneren. Deze mensen zijn gericht op het bereiken van een elegante vorm; een blunt die er prachtig uitziet en gelijkmatig brandt. Hieronder vind je een gids voor het construeren van dit type blunt.

WAT JE NODIG HEBT

Voor we beginnen met de individuele stappen van het rollen van de perfecte blunt, moet je ervoor zorgen dat je de volgende materialen hebt om te kunnen starten. Allereerst moet je besluiten welke cannabissoort je voorkeur heeft. Blowers hebben hun eigen voorkeuren wat cannabis betreft.

Als je zoekt naar iets om rustig mee te relaxen, dan is een soort met overwegend indica genetica waarschijnlijk de beste keuze. Mocht je op zoek zijn naar een meer cerebrale high en wat creatieve inspiratie, dan kun je je blunt beter vullen met sativa-dominante wiet. Je hebt verder een sigaar of blunt wrap nodig om je wiet in te stoppen. Als laatste is een grinder of scherpe schaar benodigd om je toppen klaar te maken voor een perfect rolbare vorm.

Video id: 295745570

STAP 1: BEREID JE MATERIALEN VOOR

BEREID JE MATERIALEN VOOR

Om te beginnen, dien je je kruid in een hoogwaardige grinder te stoppen om het te verwerken tot een fijn groen poeder. Door dit te doen, kun je veel meer plantmateriaal in de blunt kwijt; hierdoor brandt de blunt gelijkmatiger en wordt het rollen een stuk eenvoudiger.

Er zijn veel grinders te vinden en ze dienen uiteindelijk allemaal hetzelfde doel. Sommige zijn elektrisch en besparen je het zware werk. Andere bestaan uit meerdere lagen en verwerken de toppen tot een veel fijner poeder. En sommige grinders hebben een zeefje op de bodem die de trichomen doorlaat, waarmee blowers na verloop van tijd kief kunnen verzamelen. Als je geen grinder voorhanden hebt, volstaat een scherpe schaar ook.

Concave Grinder

Bekijk Concave Grinder

Daarna moet je je blunt wrap prepareren. Als je een kant-en-klare wrap hebt gekocht, gaat dit proces heel gemakkelijk. Haal het simpelweg uit de verpakking. Als je een sigaar hebt gekocht, moet je de buitenlaag openen en de tabak of “inhoud” eruit halen. Als je een klein en scherp mesje hebt, snijd dan eenvoudig de sigaar open in de lengte. Als je niet over een mesje beschikt, kun je de blunt open krijgen door je vingers te gebruiken, druk uitoefenend langs de gehele zijde. De sigaar barst open als je steeds weer naar beneden duwt.

STAP 2: BEVOCHTIG DE WRAP EN VUL HEM

BEVOCHTIG DE WRAP EN VUL HEM

Door je blunt wrap licht te bevochtigen, wordt hij flexibeler. De meeste sigaren zijn vrij droog en snel geneigd te breken, zeker bij beginnelingen. Je tong gebruiken om de wrap met speeksel nat te maken, is een simpele manier om dit te doen.

Daarnaast kun je je vinger gebruiken om een klein beetje water toe te voegen aan de wrap. Het bevochtigen van de wrap maakt hem ook iets plakkeriger, wat nodig is om hem bij elkaar te houden als het rollen gelukt is.

Nu de wrap nat genoeg is, kun je hem vullen met je klaargemaakte wiet. Verspreid de vermalen kruiden gelijkmatig over de blunt om het rollen gemakkelijker te maken. Sommige blowers vinden het ook prettig om een tipje toe te voegen aan het eind van de blunt waar je contact maakt met je mond. Een tipje is een opgerold stukje karton dat dient als een klein handvat. Het voorkomt ook dat er wiet in je mond terechtkomt bij het roken van blunts.

Gerelateerd artikel

Hoe Je Een Perfecte Joint Filter Maakt Om Je Rookervaring Te Verbeteren

STAP 3: ROL DE BLUNT

ROL DE BLUNT

Nu je blunt gevuld is met wiet en een beetje nat is, is het tijd om hem dicht te rollen. Houd de volle wrap tussen je duimen en wijsvingers. Begin te rollen en de blunt te vormen. Is de wiet eenmaal gelijkmatig verdeeld? Dan vouw je de dichtstbijzijnde kant van de wrap zodanig rond de wiet dat de buitenkant van de wrap aansluit op de binnenkant, op de zijde die het meest van je afligt. Gebruik opnieuw je tong om de bovenkant van de wrap te bevochtigen zodat het beter blijft plakken. Rol de blunt verder dicht en glijd met je vingers langs de blunt om hem glad te strijken en dicht te houden.

STAP 4: VERHIT JE BLUNT EN STEEK HEM OP

VERHIT JE BLUNT EN STEEK HEM OP

Er is nog één handeling nodig voordat je de blunt aansteekt. Pak je aansteker en ga met de vlam op en neer langs het deel waar de blunt zojuist dichtgeplakt is. Dit helpt het dicht wikkelen en verkleint de kans dat hij halverwege het roken openbarst en een rotzooi creëert. Door het licht te verwarmen op deze wijze help je ook voorkomen dat hij uitdroogt. Daarnaast verwijder je hiermee het vocht dat door het natmaken is ontstaan, waardoor hij gelijkmatig zal branden. Als je dit eenmaal gedaan hebt, is het tijd om achterover te leunen, de blunt aan te steken en high te worden.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken