Top 5 Essentiële Accessoires Voor Stoners


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisConsumptie Cannabis

Essentiële Rookaccessoires


Er bestaan veel verschillende gadgets en hulpmiddelen die rooksessies makkelijker, gebruiksvriendelijker en zelfs amusanter maken. Met deze accessoires blijft je gebruik verborgen, bewaar je je wiet beter en maak je indruk op je vrienden.

Het roken van cannabis kan zich makkelijk ontpoppen van een gelegenheidsgebeurtenis tot een volwaardige hobby. Professionals zijn apetrots op hun kennis over de diverse soorten, kweekmethoden, medicinale toepassingen en de rookaccessoires waarmee je op allerhande manieren cannabis kunt gebruiken.

Het zal waarschijnlijk niet lang na het roken van je eerste joint geweest zijn dat je je realiseerde dat dit niet de enige manier is om wiet te consumeren. De lijst met rookaccessoires en -technieken is bijna eindeloos als je kijkt naar alle verkrijgbare soorten waterpijpen, bongs, pijpen, jointconstructies, one-hitters en bluntvloei.

En dan heb je nog alle hulpmiddelen en gadgets waar je gebruik van kunt maken om het rookproces te optimaliseren en vergemakkelijken. Denk aan grinders met meerdere kamers, gasbranders om je dab-rig mee te verhitten, opbergdoosjes om je stash vers te houden en gaasjes voor je pijpen. Ook reinigingsproducten voor al het bovenstaande vallen hieronder.

Laten we eens bekijken wat de beste 5 gadgets zijn om je rooksessie te optimaliseren en tot een daverend succes te maken.

TOP 5 ROOKACCESSOIRES DIE IEDERE STONER ZOU MOETEN HEBBEN

Voordat we ons begeven in de wondere wereld van de functionaliteit en bewaarmogelijkheden, bekijken we de meest essentiële rookaccessoires.

ROLLING BOX

Rolling Box

Een rolling box is bijzonder handig om al je spullen die je voor het draaien van een joint nodig hebt bij elkaar te bewaren. Hierdoor is alles direct binnen handbereik en kun je geen belangrijke zaken kwijtraken. Ze variëren in grootte. Er zijn kleine en platte doosjes voor het bewaren van uitsluitend lange vloei en wiet, maar ook grotere waarin je allerlei lange vloei, aanstekers, grinders, wiet en andere zaken kwijt kunt.

MULTIFUNCTIONELE TOOLS

Nuggy (The Smoker's Multi-Tool)

Multifunctionele tools zijn van levensbelang voor rokers die het draaien van een joint tot een ware kunst hebben verheven. We hebben allemaal wel zo'n blowvriend die rustig de tijd neemt voor het construeren van een perfecte, heerlijk smakende en anderszins volmaakte joint. Dezelfde vriend maakt naar alle waarschijnlijkheid ook gebruik van een multifunctioneel hulpmiddel. Hiermee kan hij zijn vloei op de gewenste lengte knippen, zijn wiet in kleinere stukken snijden en uitpuilend materiaal weghalen.

GRINDERS

Grinder

Grinders zijn essentieel voor het verwerken van wiet tot bruikbaar en draaibaar materiaal. Een grinder van goede kwaliteit vermaalt cannabis zo fijn dat het bijna poeder wordt. Dit maakt het een stuk makkelijker om een gelijkmatig brandende joint te draaien. Net als vele andere accessoires, zijn grinders in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Er zijn uitstekende versies op de markt die uit meerdere onderdelen bestaan en de wiet tot kleinere stukjes vermalen. Ook zijn er modellen die onderin een kleine bak hebben voor kief; een natuurlijk concentraat van cannabinoïden dat gebruikt kan worden voor een extra THC-boost.

LANGE VLOEI

Lange vloei

Wanneer je een joint wilt draaien, kom je nergens zonder lange vloei. Het soort vloei waar je voor kiest, bepaalt de uiteindelijke lengte van je joint. Doorgewinterde rokers zullen je op het hart drukken dat vloei niet alleen voor de constructie van belang is, maar tevens de smaak kan beïnvloeden.

Veel verkrijgbare merken lange vloei smaken akelig en sommige bevatten zelfs chloor en andere chemische stoffen. Gelukkig is er ook lange vloei op de markt die gemaakt is van hennep. Deze bevat bijna geen additieven zodat je je cannabis zo natuurlijk mogelijk kunt roken. Er bestaat ook vloei met een smaakje, uiteenlopend van kauwgom en appel tot bosbessen en sinaasappel. Dit is leuk voor mensen die een voorkeur voor zoete rook hebben.

AANSTEKERS

Aanstekers

Hoewel het misschien voor de hand liggend is, zijn de verschillen tussen een slechte en een goede aansteker groot. Topklasse aanstekers zijn over het algemeen hervulbaar. Ze zijn betrouwbaar als je er buiten in typisch Hollandse weersomstandigheden eentje op wilt steken. Sommige rokers willen alle risico's vermijden en gebruiken een lont van hennep zodat ze geen schadelijke chemicaliën, zoals butaan, inademen.

Laten we nu een andere categorie accessoires bekijken: gadgets voor meer functionaliteit, gebruiksgemak en entertainment tijdens een rooksessie.

MONKEY O KIT

Monkey O Kit

Dit is een uiterst vermakelijk apparaat; bijzonder geschikt voor feestjes waarbij je met je vaste blowmaatjes rond de tafel zit. Het is al indrukwekkend als je nog niks hebt gerookt, maar als de stemming er eenmaal lekker in zit en iedereen net zo stoned is als jij, word je al helemaal weggeblazen. Met de Monkey O Kit kun je waanzinnig mooie vapebellen blazen en je hoeft er niet eens voor te oefenen.

De kit is uitgerust met 1 Monkey O en een flesje gevuld met "Monkey juice" om de dampbellen te blazen. De bellen doen denken aan nevelig witte, door de ruimte zwevende hemellichamen. De kleine handzame Monkey O kun je gebruiken om de dampbellen in een kleine luchtstroom te verspreiden.

STASHBOX TIGHTVAC MINI

TightVac Stash

Iedere roker heeft iets nodig om zijn rookwaren in te bewaren. Niet alleen voor de veiligheid, maar ook om de kostbare inhoud vers te houden. De Stashbox Tightvac Mini is daar zeer geschikt voor. In deze kleine container kun je eenvoudig je wiet bewaren zonder dat er een kruimel verloren gaat. Dat wil met een zakje nogal eens gebeuren. Daar komt bij dat je kruiden niet geplet worden als je ze meeneemt. De Stashbox Tightvac Mini is de perfecte oplossing voor reizigers die graag onopvallend wiet mee willen nemen.

De Stashbox is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart, blauw, groen, rood, en geel. Deze handige multifunctionele houder kun je ook gebruiken voor het bewaren van andere dingen. Denk aan vitaminesupplementen, kleingeld, sieraden, of wat er ook maar in past!

DE SMOKEEY

Smokeey

Vind je het ook zo fijn om iets te roken terwijl je helemaal opgaat in een videospel of in interessante zaken op het internet? Dan zou de Smokeey weleens een revolutionaire uitkomst voor je kunnen zijn. De Smokeey is een soort ring met een houder waar je joint in past. Zodoende kun je doorgaan met typen of je videogamecontroller blijven bedienen, terwijl je joint rustig blijft branden. Het beste eraan? Je hebt je handen niet nodig om de joint vast te houden. Bovendien kun je de Smokeey gebruiken als je allerhande werkzaamheden of activiteiten moet uitvoeren waarbij je twee vrije handen nodig hebt.

Deze gadget bestaat uit duurzame siliconen en is hitte- en schokbestendig. De Smokeey is te verkrijgen in verschillende kleuren die goed met je eigen stijl te combineren zijn. Ze variëren van zwart, blauw, rood en wit. Voor de waaghalzen onder ons is er zelfs de "willekeurige" optie.

NATUURLIJKE, GEURNEUTRALISERENDE SPRAY

Natuurlijke, Geurneutraliserende Spray

Voor mensen die hun rookgewoonten het liefst privé houden, of die buren hebben die het gebruik niet begrijpen, is de natuurlijke, geurneutraliserende spray een goede oplossing. Hiermee kom je snel van skunkluchtjes af. Dit product bevat een gepatenteerde substantie die Biossan+ heet. Deze bindt zich effectief aan de geur veroorzakende moleculen en neutraliseert ze. Hierdoor worden alle ruikbare aanwijzingen voor je cannabisgebruik geëlimineerd. Bovendien is de spray samengesteld uit volkomen natuurlijke ingrediënten die niet op dieren zijn getest.

Luke Sumpter

Geschreven door: Luke Sumpter
Luke Sumpter is een journalist, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en gespecialiseerd in gezondheid, alternatieve geneeskunde, kruiden en psychedelisch genezen. Over deze en andere onderwerpen schreef hij onder andere voor mediakanalen als Reset.me, Medical Daily en The Mind Unleashed.

Ontdek onze schrijvers

Gerelateerde Producten