Blog
Essentiële Rookaccessoires
3 min

De Beste Rookaccessoires Die Elke Stoner Nodig Heeft

3 min

Er bestaan veel verschillende gadgets en hulpmiddelen die rooksessies makkelijker, gebruiksvriendelijker en zelfs amusanter maken. Met deze accessoires blijft je gebruik verborgen, bewaar je je wiet beter en maak je indruk op je vrienden.

Gefascineerd door het ongelofelijk uitgebreide aanbod rookaccessoires, maar geen idee waar te beginnen? Hoewel onze zes essentiële keuzes perfect zijn voor de beginner, vinden ook ervaren vaklui handige items op deze lijst. Lees verder en ontdek de parafernalia die je niet mag missen.

DE BASISBENODIGDHEDEN VOOR STONERS

De eerste keer dat je een joint rookt en de zoete, verleidelijke smaken van wiet proeft, lijkt de wereld ineens veel beter op haar plaats te vallen. Het duurt echter niet lang voordat je je realiseert dat een paar vloeitjes en wat cannabis slechts het topje van de ijsberg vormen.

Als je je lichaam en geest werkelijk wilt verheffen, heb je onze essentiële rookaccessoires nodig. Ze maken het leven niet alleen een stuk gemakkelijker, maar ook je algehele rookervaring tien keer beter. Nog mooier: veel ervan is klein genoeg voor in je zak of een kleine tas.

DE TOP ZES ROOKACCESSOIRES DIE ELKE STONER ZOU MOETEN HEBBEN

DE TOP ZES ROOKACCESSOIRES DIE ELKE STONER ZOU MOETEN HEBBEN

Voor degenen die kwaliteit belangrijker vinden dan kwantiteit, zijn hier zes essentiële rookaccessoires.

VLOEI MET TIPJES

Voordat je ook maar aan fancy gadgets denkt, zou elke zichzelf respecterende stoner de basis moeten beheersen. Dit betekent het rollen van strakke joints (niet een knobbelige tak) en het gebruik van een tipje. Dat laatste is een veelal onderschat aspect van een joint. Een filtertip maakt de hijsjes veel zachter. Bovendien voorkomt het dat je nare plantaardige resten inhaleert.

Hoewel een goede vakman nooit zijn gereedschap de schuld geeft, is fatsoenlijk materiaal wel praktisch voor je rolvaardigheden. Kies vloeitjes en tipjes die speciaal gemaakt zijn voor joints. Je hoeft dan alleen nog maar te oefenen op het rollen van blad-vormige filters—veel succes!

Zamnesia Lange Vloei King Size + TipjesBekijk Product

Gerelateerd artikel

Waarom Je Een Filter Zou Moeten Gebruiken Als Je Rookt

ROLMACHINES

Hoewel we eerder hebben gezegd dat elke zichzelf respecterende stoner moet kunnen rollen, werken onze handen soms niet helemaal mee. Misschien zijn je vingers goed in veel andere dingen, maar veel mensen missen de behendigheid om een perfect cilindervormige joint te draaien. Dat betekent echter niet dat je hoeft te stoppen met dromen over euforische gelukzaligheid. Je hebt slechts een rolmachine nodig.

Het idee is eenvoudig—vloei en wiet gaan erin en perfect gerolde joints komen eruit. Rolmachines zijn er in verschillende varianten. Kies er dus een die het beste op jouw wensen aansluit. Vele zijn klein genoeg voor in je zak. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je onderweg zonder komt te zitten.

RolmachinesBekijk Producten

GRINDER, HET LIEFST EEN METALEN

Verkies, wanneer mogelijk, altijd een metalen grinder boven een plastic versie. Plastic grinders doen het prima, maar die van metaal zijn in vrijwel alle aspecten superieur. Ze gaan vaak langer mee, behouden geen geur of residu, zijn simpeler schoon te maken en zien er toffer uit.

Als je je echt in luxe wilt wanen, ga dan voor een metalen grinder met drie kamers. Deze grinders hebben een extra compartiment en een gaasje dat kief opvangt wanneer je je wiet vermaalt. Je verspilt niets en de kief is te gebruiken voor een krachtigere joint.

Metalen Grinders
Bekijk Product

ONE HITTER

Zoals de naam al suggereert, geven one hitters je precies dat—een hijs! Stel je een pijp voor die gekrompen is tot grofweg het formaat van een joint. Zo ziet een one hitter er vaak uit. One hitters zijn een andere manier om de noodzaak tot rollen te vermijden. Ook als je niet graag verbrande vloei inhaleert, is dit de ideale keuze.

One hitters zijn duurzaam, het is mogelijk ze onderweg te vullen en ze bewaren je wiet veilig tot gebruik. De enige klacht die gebruikers soms hebben, is dat bij een langere sessie het hervullen vervelend is. Neem je ’s ochtends of ’s avonds graag een paar hijsjes, voor of na het slapen? Dan is een one hitter onmisbaar.

Lock-N-Load One Hitter ChillumBekijk Product

STASH BOX

Het voordeel van een stash box is tweeledig. Een dergelijke box houdt niet alleen je waardevolle wiet uit het zicht, maar vaak ook je toppen vers. Houd bij het zoeken altijd een belangrijke regel in gedachte—kwaliteitswiet verdient een kwalitatieve stash box.

Beknibbel niet op je stash box, dan profiteer je later van de voordelen. Je wiet behoudt haar kracht, hoe ver je er ook mee reist. En valt je stash box uit je tas? De meeste zijn zo ontworpen dat ze eruitzien als een doorsnee pillenpotje of medicijnverpakking. Een cruciale aankoop, al is het maar voor een beetje gemoedsrust.

Stashbox Tightvac MiniBekijk Product

Gerelateerd artikel

De Beste Manieren Om Je Wiet Te Bewaren En Vers Te Houden

ROLLING TRAY

Het komt maar al te vaak voor. Je hebt alle onderdelen om een joint te rollen klaargelegd, wanneer een windvlaag (of onhandige vriend) al je materiaal de lucht in schiet. Filters rollen weg en vind je nooit meer terug en je wiet ligt in een hoopje op de grond.

Als je dit scenario herkent, dan heb je een rolling tray nodig. Houd je vloei, wiet en filtertips hiermee veilig bij elkaar. Premium opties hebben vaak een ruimte om te rollen en aparte opslagruimtes voor vloei of tipjes.

Rolling TraysBekijk Product

Dat waren ze dan, zes essentiële items die het leven van de blower naar een hoger niveau tillen!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Headshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken