Blog
Joint Perfect Aansteken
2 min

Hoe Je Een Joint Perfect Aansteekt

2 min

Iedereen heeft de joint weleens ongelijkmatig en scheef zien branden. Dat is behoorlijk frustrerend. Vooral als je hebt geprobeerd een meesterwerk te draaien. In deze blog bespreken we tips voor een rustig, gelijkmatig brandende joint.

Dit is je vast en zeker ook weleens overkomen. Je krijgt de eer toebedeeld om op een feest een schitterend gedraaide joint aan te steken. Je houdt hem tussen je lippen en steekt hem aan. Tot je grote schrik kom je erachter dat hij onregelmatig brandt en dat je niet goed kunt hijsen. Opeens hebben alle feestgangers (stiekem) een beetje een hekel aan je.

We hebben een paar tips voor je om dit soort blunders te voorkomen. Dankzij deze eenvoudige tips krijg je een gelijkmatig brandende joint die voor iedereen, inclusief jezelf, een prettige rookervaring oplevert.

DO'S:

Do's Aansteken Van Je Joint

  • WEES GEDULDIG

De allerbelangrijkste tip voor het garanderen van een gelijkmatig, langzaam brandende joint is: neem rustig de tijd. Voor het aansteken van een joint kun je veel leren van sigarenrokers. Het aansteken van een sigaar is een geleidelijk en delicaat proces. Het verzekert je van een heerlijke, ontspannende rookervaring; dat zou ook voor een joint moeten gelden.

  • LAAT HET PUNTJE ERAAN ZITTEN

Veel mensen draaien aan het uiteinde van de joint het vloeitje tot een puntje. Rokers redetwisten er vaak over of dit een goede of slechte gewoonte is. Wij gaan dit probleem voor eens en voor altijd de wereld uit helpen.

Door het draaien van een puntje krijg je aan het uiteinde van de joint wat dikker papier. In dit geval is dat een goede zaak. Dit dikkere puntje brandt een stuk langzamer. Daardoor heb je wat meer tijd om je joint goed en gelijkmatig te laten branden.

Er is geen grotere ramp denkbaar dan wanneer je bij het aansteken van je joint de top in de hens ziet vliegen. Doorgaans zorgt dit voor ongelijkmatige verbranding en vanaf het begin voor een onaangename rookervaring. Het ergste van dit alles is dat het zo snel gebeurt dat tegen de tijd dat je de zaak gedoofd hebt het meestal te laat is om opnieuw te beginnen.

Gerelateerd artikel

Hoe Rol Je Een Perfecte Joint?
  • ROTEER DE JOINT LANGZAAM

Steek de joint niet aan terwijl je hem in je mond hebt. Zo kun je niet goed waarnemen wat er aan het uiteinde gebeurt. Doorgaans zorgt dit namelijk voor het ongelijkmatig branden. Houd in plaats daarvan de joint vast tussen je duim en je wijsvinger. Met je vrije hand kun je nu een rustig vlammetje bij de punt van de joint houden.

Vervolgens roteer je de joint tussen je duim en wijsvinger terwijl je hem rustig aansteekt. Hierdoor ben je in de gelegenheid de hele punt van de joint aan te steken. Zo krijg je een evenwichtige vuurkegel en brandt de joint rustig.

Professionele tip: onthoud dat je de punt van de joint niet in de vlam hoeft te houden. Probeer in plaats daarvan de vlam enkele centimeters van het uiteinde van de joint te houden. De punt zal alsnog gaan branden. Het gaat iets langzamer, waardoor je meer tijd hebt een gelijkmatige verbranding tot stand te brengen.

DON'TS:

Don'ts Aansteken Van Je Joint

  • TIJDENS HET AANSTEKEN INHALEREN

Veel onervaren rokers nemen een trekje van hun joint terwijl ze hem aansteken. Dat komt waarschijnlijk omdat ze het sigarettenrokers zo hebben zien doen. Maar als het om een joint gaat, raden we je aan om er niet aan te trekken of te inhaleren als je hem aansteekt.

Nogmaals, als je probeert een joint aan te steken terwijl hij tussen je lippen hangt, kun je moeilijk zien wat er aan het uiteinde gebeurt. Daar komt bij dat als je de vlam vanaf het begin in de joint trekt dat vaak tot gevolg heeft dat hij snel en onregelmatig brandt.

Gerelateerd artikel

Hoe Voorkom Je Een Ongelijkmatig Brandende Joint?
  • INHALEREN VOORDAT DE VUURKEGEL ONTSTAAT

Een mooie, hete vuurkegel aan je joint is de sleutel naar een succesvolle verbranding. Nogmaals, kijk maar naar sigarenrokers. Bij hen zie je dat ze wachten met inhaleren tot de sigaar een mooie vuurkegel heeft.

Als je te vroeg aan je joint begint te trekken, draait het er waarschijnlijk op uit dat de joint ongelijk opbrandt of aan één kant helemaal wegbrandt. Hij kan zelfs uitgaan. Onthoud goed dat je rustig de tijd moet nemen. Begin pas met inhaleren als de vuurkegel van je joint behoorlijk brandt.

ROKEN MAAR!

Roken Maar!

Dat was het dan! Volg de bovenstaande tips en je zou een rustige, gelijkmatige verbranding van al je joints moeten krijgen. Vergeet niet dat hoe een joint brandt ook afhankelijk is van de manier waarop hij gedraaid is. Kijk daarvoor maar eens bij onze blogs over goede draaitechnieken.

Heel veel rookplezier!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken