Blog
Cannabis roken amsterdam
5 min

7 Tips Als Je Voor Het Eerst Cannabis Rookt

5 min

Voor de eerste keer cannabis roken kan een avontuurlijke onderneming zijn, maar heb geen angst! We hebben een door de tijd getest advies voor je samengesteld om het meeste uit je eerste high te halen en alle obstakels voor beginners uit de weg te ruimen.

Voor de allereerste keer cannabis roken is een alles veranderende ervaring. Door slechts één trekje worden rokers voortgestuwd naar een verhevigde werkelijkheid waar alles, van eten tot het beluisteren van muziek verhoogd wordt tot boven de normale werkelijkheid. Hierom is het absoluut noodzakelijk dat beginnende rokers weten waar ze aan beginnen en hoe ze de ervaring zo goed mogelijk benutten.

Op dezelfde manier waarop een fantastische eerste ervaring ogenblikkelijk voorstanders kan verwerven, kan een waardeloze bevreesde rokers behoorlijk afschrikken voor het gebruik maken van de voordelen van deze potente plant. Hier zijn 7 tips voor degenen die voor de eerste keer cannabis roken en om je op weg te helpen een gezonde relatie met wiet te op te bouwen.

WAT IS DE EENVOUDIGSTE MANIER OM TE ROKEN?

WAT IS DE EENVOUDIGSTE MANIER OM TE ROKEN?

Het mooie van cannabis is het aantal verschillende manieren waaruit rokers kunnen kiezen om van de gewenste effecten van cannabinoïden zoals THC en CBD te genieten. Voor rokers die voor de eerste keer gebruiken zijn er een aantal opties om te overwegen.

Joints, die gemaakt worden door cannabis te verkruimelen en het als een sigaret in een vloeitje te rollen zijn populair op sociale gelegenheden omdat ze genoeg cannabis bevatten zodat meerdere rokers ervan kunnen genieten. Aan een joint lurken is een perfecte vitale rookmethode voor beginnende rokers, maar pas op: omdat een joint steeds door vrienden wordt doorgegeven kan het moeilijk zijn een keertje over te slaan, zelfs als je al genoeg hebt gerookt. Vergeet niet dat dit je eerste keer is en je moet niet te veel nemen.

Blunts daarentegen bevatten veel meer toppen en worden gemaakt van de lege omhulsels van een cigarillo. Het draaien van een blunt is een proces waarbij het nodig is de tabak uit het omhulsel te halen en dan vol te stoppen met cannabis. Als het roken van één joint al overweldigend lijkt, is dat met één trekje van een blunt al helemaal het geval.

Roken in een glazen pijp of bowl stelt je iets beter in staat om de cannabisdosering aan te passen. Het is niet echt moeilijk om te leren hoe je een pijp moet roken, maar het is een grote kunst om een perfecte trek te nemen zonder dat je mond vol verbrande toppen komt te zitten of je wenkbrauwen verschroeien.

Na de bowl komt de waterpijp. Deze waterpijpen zijn groter en steviger en ze zorgen ervoor dat er meer rook ontstaat in de kamer. Dit geeft grotere trekken en meer intense effecten. Waterpijpen worden niet speciaal aangeraden voor beginnende rokers omdat er een hogere dosis THC gebruikt wordt met minder trekjes.

Voor diegenen die voor de eerste keer cannabis gebruiken en die niet geïnteresseerd zijn in het inademen van verbrandingschemicaliën zijn vaporizers een fantastisch alternatief om high te worden zonder dat je er van gaat kuchen. Vaporizers kunnen, afhankelijk van het model, gevuld worden met toppen of cannabisconcentraten, dat zijn zeer potente extracties van het plantaardig materiaal van de cannabisplant.

Gerelateerd artikel

De 10 Beste Manieren Om Cannabis Te Roken

Uiteindelijk komt het erop neer dat er geen echte aanduidings-standaard bestaat voor de beste methode om voor de eerste keer cannabis te roken. Dat opgemerkt hebbende, vaporizers en joints zijn misschien de eenvoudigste methoden en met het roken in een bowl kun je de ervaring het beste gecontroleerd doseren.

HOEVEEL WIET HEB IK NODIG?

HOEVEEL WIET HEB IK NODIG?

Niet veel. De tolerantie van iemand die voor de eerste keer cannabis gebruikt zal verschillen, gebaseerd op een aantal factoren, maar het is geen goed advies om dezelfde hoeveelheid te gebruiken als iemand die al vele jaren cannabis rookt.

Beginners hebben waarschijnlijk voldoende aan één gram cannabis voor hun eerste sessie. Dit stelt rokers in staat om diverse bowls te vullen of een paar kleinere joints te draaien als ze dat willen. Een gram zou in feite genoeg kunnen zijn om beginnende rokers tijdens meerdere beginners-sessies te voorzien. Als je eenmaal je tolerantie weet kun je groter inkopen om geld te besparen.

Probeer eens een trekje of twee en wacht de werking van de effecten af voordat je beslist om meer te roken. Je hebt nog de rest van je leven om je cannabis consumptie methodes te ontwikkelen - er is geen haast bij.

WANNEER EN WAAR TE ROKEN

De omgeving speelt een cruciale rol bij het opdoen van een positieve eerste rookervaring. Cannabis is een sociale substantie waar je het best met vrienden van kunt genieten als je pas begint. Als je het alleen rookt kan cannabis leiden tot beschouwende intense ervaringen terwijl het gebruiken met vrienden vaak zorgt voor meer lichthartige effecten. Mocht het gebeuren dat je bang of zenuwachtig wordt kan de aanwezigheid van een ondersteunende groep ervaren rokers je terug op aarde brengen.

Je hebt het vast wel eerder gehoord: de locatie is alles. Dit geldt met name voor het roken van cannabis. Het is belangrijk een locatie te vinden waar je je comfortabel en veilig voelt zonder externe factoren waar je achtervolgingswaanzin van zou kunnen krijgen. Net zoals bij het tijdstip van de dag zijn verschillende cannabissoorten meer geschikt bij verschillende activiteiten en settings.

Voor een meer relaxte fysieke high zou je misschien met indica-soorten kunnen experimenteren die bekend staan om hun couch-lock kwaliteiten die uitstekend geschikt zijn voor gebruik later op de avond. Sativa's daarentegen geven een energiekere head high met creatieve effecten die ideaal zijn voor experimenten in de natuur gedurende de dag. Beiden kunnen te alle tijde gebruikt worden maar verschillende strains kunnen elke rookervaring anders beïnvloeden.

HOE LANG GAAT HET DUREN

HOE LANG GAAT HET DUREN

Het is belangrijk voor rokers die voor het eerst cannabis gebruiken dat ze weten dat de effecten slechts enkele uren na een zitting aanhouden. Dit verandert natuurlijk als je enkele uren constant rookt of de substantie in combinatie met alcohol of andere drugs gebruikt. In tegenstelling tot cannabis-eetwaren creëert het roken van cannabis-toppen een direct effect dat sneller toeslaat, terwijl concentraten ook direct werkzaam zijn maar de effecten houden langer aan.

Omdat cannabis het psychoactieve bestanddeel THC bevat kan je gevoel voor tijd ook lastig te bevatten zijn als je voor de eerste keer rookt. Tijd kan sneller of langzamer lijken te gaan omdat je tijdsgevoel tijdelijk is beïnvloed.

HOE VERMINDER JE DE EFFECTEN ALS HET TE VEEL IS?

Hoewel tijd het enige is wat de effecten van THC vermindert zijn er anekdotische oplossingen voor het verminderen van een overweldigende high. Ten eerste dien je er voor te zorgen dat je blijft drinken en iets te eten in je maag krijgt. Daar komen de psychologische paniekaanvallen, fysieke verschijnselen zoals een droge mond, klamme handen en hartkloppingen nog bij als een oncomfortabele ervaring, met name in sociale situaties.

Een andere tactiek is het doen van diepe ademhalingsoefeningen of mediteren als dat mogelijk is. Paniekaanvallen hebben de neiging om zichzelf te verhevigen dus is het belangrijk om die cyclus te doorbreken door de paniek te aanvaarden en aldus de kracht ervan weg te nemen. Als je voldoende gekalmeerd bent om te kunnen slapen is dit de beste manier om de tijd door te komen en in dromenland te ontnuchteren.

Gerelateerd artikel

Wat Te Doen Als Je Te Stoned Bent Door Het Gebruik Van Wiet?

Zoals eerder opgemerkt is het roken van te veel cannabis en het nemen van een overdosis THC NIET dodelijk, maar hoogstens dodelijk vermoeiend. Als iemand wiens eerste ervaring met het eten van cannabis het consumeren van té veel cannabis-eetwaren was, kan ik bevestigen dat één slechte rookervaring niet voorschrijft hoe de andere zullen zijn.

MUZIEKJE OF FILMPJE?

MUZIEKJE OF FILMPJE?

Nu komen de leuke zaken: nadat je lekker high bent geworden is het tijd voor vermaak. Op de een of andere manier veroorzaakt cannabis een nieuwe kijk op kunst en vermaak. Het maakt niet uit hoe vaak je je favoriete nummer al gehoord hebt na het roken van een joint worden er nieuwe lagen toegevoegd aan de sound en de betekenis. Datzelfde geldt voor het TV-scherm - net als je denkt dat TV niet grappiger zou kunnen zijn wordt elke opmerking plotseling hilarisch.

Het soort vermaak dat je kiest na het roken hangt volledig af van de omgeving en persoonlijke voorkeur. Films en langere programma's zijn geschikt om tijdens nachtelijke highs te ontspannen, terwijl muziek een fantastisch gezelschap kan zijn om aan een creatief project te werken of om met vrienden te socialiseren.

WAT TE ETEN EN TE DRINKEN?

Als je voor de eerste keer cannabis rookt is de ervaring niet compleet als je niet wat lekkere hapjes hebt. Nogmaals, het gaat allemaal om je persoonlijke voorkeur -- maar snacks zijn extra aantrekkelijk als je stoned bent. Maak je geen illusies dat je in staat bent om een extravagante maaltijd te bereiden na het roken. Het is waarschijnlijker dat je een heel stuk kaas opeet dan dat je een vijfsterren maaltijd kookt.

Het is echt belangrijk dat het gehydrateerd blijft als je rookt. Dat kan water zijn, kokoswater of andere drankjes met veel elektrolyten. Terwijl rokers die voor de eerste keer cannabis gebruiken beter geen alcohol kunnen nuttigen samen met cannabis, zijn een bier en een blunt een winnende combinatie als je het eenmaal aankunt.

Terugblikkend op hun eerdere cannabisgebruik zullen stoners bevestigen hoe vormend de ervaring is na het allereerste trekje voor de toekomstige gelegenheden. Na verloop van jaren zul je merken dat je steeds weer op jacht gaat naar hetzelfde gevoel dat je had toen je voor het eerst cannabis begon te roken.

Als je aanmonstert voor je reis weet dan waar je aan begint en ken je grenzen. Je cannabis rookervaring is volledig afhankelijk van je keuze, dus kom op, en probeer het eens!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken