Blog
Stoner Films
3 min

Top 15 Stoner Films

3 min

Een joint opsteken tijdens een filmpje is altijd leuk. Nog beter, de helft van de tijd maakt het niet eens uit waar de film over gaat! Er zijn echter films die geweldig zijn als je high bent, zeg maar de ware stoner juweeltjes.

Het is een favoriet tijdverdrijf voor stoners: een film kijken terwijl je high bent. Hoewel het alleen maar natuurlijk is de voorkeur te geven aan komedies, kan elke film leuk zijn, als je maar high genoeg bent. Ze kunnen verdrietig zijn, somber en mysterieus of ons laten nadenken over de zin van het leven. Ze kunnen hilarisch leuk zijn, waarbij we dubbel liggen, of emotioneel opwekkend, waardoor we blij zijn dat we leven en menselijk zijn. Sommige van de allerbesten doen niet alleen dit, maar verbinden ons ook op een ander, meer op marihuana gebaseerd, niveau. Je hoeft niet stoned te zijn om van deze films te genieten, ze zijn allemaal geweldig op zichzelf, maar zeker leuker wanneer je wel stoned bent!

Wil je nog meer kijktips? Dan kun je ook nog onze lijst van de beste drugsfilms aller tijden checken. Of werp een blik op onze favoriete Netflix series voor wanneer je stoned bent. En voordat je je installeert en een dikke joint draait, vergeet niet je soort verstandig te kiezen. Er is er namelijk altijd één die het beste aansluit op je gekozen genre!

Video id: 379953553

15. Reefer Madness

Deze klassieker uit de jaren '30 schetst een belachelijke portret van de anti-marihuana propaganda uit die tijd. Het vertelt een verhaal, die de nadruk legt op de zwaar overdreven en verzonnen effecten van marihuana gebruik. Een groep drugsdealers leidt onschuldige tieners van het rechte pad, door ze verslaafd te maken aan "reefer". Dit resulteert in wilde feestjes en rebelse jazz muziek; het is behoorlijk gieren!

14. Ted

Ted is een vrij recente film van de makers van Family Guy. Het draait om John Bennet, die als gevolg van een wens uit zijn jeugd, gezegend wordt met een levende teddybeer. Hoewel dit klinkt als een geweldige kinderfantasie, draait de film om de latere jaren, waarin zowel John als Ted volwassen zijn. Ted neemt je mee op een avontuur als een van het duo, die voorheen feestend en rokend van zijn leven genoot en nu besluit dat het tijd is volwassen te worden.

13. Puff, Puff, Pass

Puff, Puff, Pass is een Amerikaanse komedie waarin twee stoners verwikkeld raken in een crimineel plot om een verdacht figuur, alleen bekend als Mr. Big, te bedriegen. Natuurlijk verlopen de zaken niet altijd volgens plan.

12. Pineapple Express

En nog een Amerikaanse misdaadkomedie, Pineapple Express, waarin twee stoners terechtkomen in een behoorlijke ellende wanneer een van de twee per ongeluk getuige is van een moord. Wat begint als een wanhopige poging de moordenaars een stap voor te blijven, verandert al snel in veel, veel meer.

11. Mr. Nice

Mr. Nice is een vrij recent misdaaddrama, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Howard Marks, een Britse spil van de drugssmokkel, die vanaf de jaren '60 tot de vroege jaren '80 een van de grootste, wereldwijde cannabis smokkel netwerken beheerde.

10. Paul

Paul, met in de hoofdrollen Simon Peg en Nick Frost, is het verhaal van twee Britse stripboeken nerds die door Amerika reizen. Hun bewondering voor het sullige en cult-achtige brengt hen naar Area 51, waar ze Paul, een buitenaards wezen, ontmoeten. Een hilarische reis is het gevolg.

9. Ali G. Indahouse

Ali G, een fictieve Britse wannabe-gangsta, beroemd vanwege het uitvoeren van komische interviews met echte (en vaak onbewuste) publieke figuren, speelt de hoofdrol in zijn eigen film. In dit filmdebuut, beklimt hij onbedoeld de politieke ladder als het plan van een sluwe politicus steeds weer misloopt.

8. Fast Times at Ridgemont High

Fast Times at Ridgemont High, vaak beschouwd als een van de beste films in het tienerkomedie genre, neemt je mee op een avontuur van seks, drugs en feesten. De film volgt de belevenissen van een groep tieners die de beproevingen van het jong zijn doorstaan; namelijk proberen seks te hebben en lol te maken!

7. How High

How High is een stoner komedie met in de hoofdrollen de echte rappers Method Man en Redman. De twee zijn hardcore gebruikers en krijgen wat magische wiet in handen die de hersencapaciteit stimuleert, waardoor ze gigantisch hoog scoren op een toelatingsexamen voor Harvard University, waar de zaken pas echt komisch worden.

6. Harold & Kumar Go to White Castle

Twee stoners met een hoog aaibaarheidsgehalte gaan op een tripje om hun onbedwingbare trek te stillen in de White Castle snackbar. De taak blijkt echter moeilijker dan verwacht, omdat het duo wordt meegenomen op een avontuur vol hilarische momenten, diepe gedachten en nog dieper inhaleren.

5. Grandma's Boy

Grandma's Boy volgt het verhaal van Alex, een 35 jaar oude tester van computerspellen, die vanwege pech moet intrekken bij zijn oma en haar twee vriendinnen. Omringd door levendige en lachwekkende vrienden en collega's, zal dit verhaal over "volwassen worden" je dubbel laten liggen.

4. Dazed and confused

Dazed and confused is alweer een tienerkomedie, waarin de willekeurige activiteiten van een groep high school studenten in Texas worden gevolgd, terwijl zij het begin van de zomer vieren met feesten, wiet en bier! Deze is een ware klassieker en mag niet gemist worden door iedereen die zichzelf een stoner noemt.

3. Half Baked

Half Baked is een old school, feel-good komedie waarin drie stoners een serie uitgebreide plannen ontwerpen om hun vriend uit de gevangenis te halen.

2. De Cheech and Chong trilogie: Up in Smoke, Cheech & Chong's Next Movie en Nice Dreams

De Cheech and Chong trilogie: Up in Smoke, Cheech & Chong's Next Movie en Nice Dreams. In deze drie films draait het helemaal om stoners en ze zijn dan ook de basis voor de meeste andere stoner komedies. Het volgt de avonturen van deze twee legendarische potheads, terwijl zij zich een weg door het leven paffen.

1. The Big Lebowski

En op nummer 1, de dude! Het verhaal van een stoner bowler en een klassieke identiteitsverwisseling. Lebowski raakt verwikkeld in misdaad capriolen, wanneer hij wordt aangezien voor een ander. Met de hulp van zijn bowling maatjes, probeert hij recht te zetten wat er mis is gegaan.

Gerelateerd artikel

Top 10 Netflix Shows Om Stoned Te Kijken

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken