Blog
Hoe Rol Je Een Joint
4 min

Hoe Rol Je Een Perfecte Joint?

4 min

Het roken van joints is wereldwijd de manier om marihuana te consumeren. Met deze simpele stappen en een beetje oefening, zul je met vertrouwen iedere keer opnieuw prachtige joints rollen.

HOE ROL JE DE PERFECTE JOINT

Joint, stickie, jonko, blowtje of toeter. Hoe je ze ook noemt, leren hoe je het groene spul tot een te gek exemplaar kunt rollen, is waarschijnlijk een basisvaardigheid voor iedere cannabisliefhebber.

Joints roken is wereldwijd de populairste manier om cannabis te consumeren. Het is populairder dan het gebruik van waterpijpen, chillums of verdampers. Geheel tegen de verwachting in filteren ze meer deeltjes uit het heerlijke rookwaar dan een waterpijp!

De allereerste vereiste voor een goede joint is dat hij goed zou moeten smeulen. Je wilt niet dat hij te snel opbrandt als een te hete sigaret. Daardoor wordt veel goeds teniet gedaan en heb je slechts voor de helft profijt. Joints die langzaam smeulen zijn vol van smaak. Het inhaleren is warm en rijk aan breinvriendelijke cannabinoïden en terpenen.

Lees verder voor het A, B, C van het rollen van een perfecte joint.

WAT JE NODIG HEBT

  • Ongeveer een gram van je wiet van de dag
  • Een grinder of schaar
  • Een pakje brede vloeitjes
  • Een dun stukje karton om een filter of kruk mee te maken
  • Tabak of je favoriete droge kruiden (optioneel)

HOE TE BEGINNEN

Stap 1

Voor de marihuanafans zijn er handige vloeitjes beschikbaar voor het rollen van een joint. Deze vloeitjes hoeven niet aangepast te worden. Er zijn er gemaakt van hennep of papier, met een smaakje of van helder cellulose. Beginnen aan origami met kleine sigarettenvloeitjes is dan ook niet nodig.

De vloeitjes zijn handig en klaar voor gebruik met een vouwlijn om je wiet in te bakeren. Maak aan beide kanten van de centrale vouwlijn een vouw om het papier voor te vouwen, zodat het later makkelijker wordt om de joint te rollen. Hierdoor blijft het papier ook openstaan op je werkbank. Het rolt dus niet automatisch dicht.

Stap 2

Het filter of het krukje houdt het einde van je joint stabiel en zorgt ervoor dat kleine beetjes van de plant niet aan je tong vastplakken. Om je te besparen dat je iedere keer een kaartje moet maken als je een joint wilt rollen, kun je een standaard manillamap gebruiken. Deze is gemaakt van karton met een optimale dikte voor het maken van jointfilters. Een pak met tien manillamappen in een lade kan door de toegewijde jointroker maanden gebruikt worden. Dit scheelt je enorm veel tijd die je anders kwijt zou zijn aan het vinden van geschikt karton. Knip de mappen simpelweg op in stukjes ter grootte van wat je nodig hebt.

Visitekaartjes zijn een beetje te dik om goed te rollen. Een leeg pakje vloeitjes is perfect om filters van te maken. 

Neem een strook van één centimeter breed en vier of vijf centimeter lang. Neem het uiteinde, waarbij je twee M’s maakt (de M’ van Machtige Marihuana) en rol deze op tot een cilinder. Voilà, je filter is klaar voor gebruik.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om geen filter te gebruiken. Het kan dan echter een beetje vochtig en grof worden en je kunt het laatste beetje niet roken zonder je vingers te branden.

Gerelateerd artikel

Hoe Je Een Perfecte Joint Filter Maakt Om Je Rookervaring Te Verbeteren

Stap 3

Maal de door jou gekozen wiet evenredig. Zorg ervoor dat het evenredig is in grootte en in textuur. Een oneven textuur brandt onregelmatig. Geef dezelfde zorg aan de textuur als je ervoor kiest om de wiet met een schaar op te knippen of met je vingers te verkruimelen. Een knop tussen je duimen wrijven werkt goed. De mix zou goed opgedeeld moeten zijn, maar niet in te kleine deeltjes, want dan kan er lucht in je joint komen.

Stap 4

Sommige personen houden ervan om een klein beetje tabak of een ander smaakvol kruid aan hun joint toe te voegen. Dit doen ze vaak om vochtige knoppen beter te laten branden. Soms kunnen knoppen zo vol met hars zitten dat ze niet goed branden.

Het is waarschijnlijk beter om geen chemische, commerciële sigaretten te gebruiken, aangezien ze het natuurlijk boeket van fijne cannabis kunnen bederven. Gebruik liever onbehandelde, organische tabak of zo veel rookbare kruiden als je wilt. Passiebloem, rozenbottel of damiana kunnen gebruikt worden, omdat ze gelijkmatig branden en hun eigen speciale kwaliteiten aan de rookervaring toevoegen.

Stap 5

Verdeel je wiet nu gelijkmatig over de middellijn van je vloeitje. Een volle gram zal volstaan. Laat aan een uiteinde ruimte voor de filter en aan de andere kant voor het rollen. Linkshandigen kunnen de filter het best aan de linkerkant plaatsen en rechtshandigen aan de rechterkant.

Speel voorzichtig en zachtjes met het basiskruid totdat het ernaar uitziet dat het gelijkmatig verdeeld en licht aangedrukt is, zodat het in vorm gebracht kan worden. Het kleine heuveltje zou breder moeten zijn dan de filter, omdat het nog samengeperst wordt bij het rollen.

Stap 6

Houd de joint licht tussen de duim en de wijsvinger in, zonder erin te knijpen. Gebruikt de filter als maatstaf voor de gewenste dikte en rol zacht en voorzichtig, waarbij je de wiet in de gewenste vorm perst.

Nu komt het lastige gedeelte: het instoppen van de ongelijmde rand. De extra vouwen komen nu van pas. Het papier buigt al naar binnen. Brengt de rand met de toppen van je duim naar binnen totdat het papier over zichzelf heen valt. Nu komt je joint in vorm.

Als het raar aanvoelt om je duimen te gebruiken, houdt het papier dan andersom vast, zodat je de gelijmde strook kunt zien. Gebruik de lengte van je wijsvingers om de ongelijmde rand eronder te rollen.

Stap 7

Lik de gelijmde rand voorzichtig met het puntje van je tong en druk het in de gewenste plaats. De gebruikte lijm hoeft slechts licht bevochtigd te worden om goed te plakken. Het is dan ook niet nodig om je spuug op te sparen. Het licht aanstippen langs de rand is voldoende.

Ben je heel kieskeurig, dan kun je de rand ook bevochtigen met een vochtige vinger die je onder water gehouden hebt. Laat je echter het papier los, dan kan het zijn dat de joint weer openspringt. Het water lijkt de lijm niet goed op te lossen, waardoor de rand vaak weer losspringt bij het opwarmen van de joint.

Je zult je eerste minisnee van papier op het topje van je tong nooit vergeten. Het klinkt gek, maar het zal eens gebeuren gedurende je levenslange plezier met joints. Je ogen zullen ervan gaan tranen en je zal twee dagen lang geen bittere smaken kunnen ervaren.

Stap 8

Alles wat mogelijk uit de eindjes van je joint op je werkbank gevallen is tijdens het bereiden kan weer teruggestopt worden met behulp van je pink of een pen. Doe dit echter voorzichtig, want als het te veel samengeperst is, dan zal het niet branden.

Vouw de uiteinden netjes op, als een klein cadeautje, zodat het gelijkmatig brandt. Gedraaide einden maken de gevreesde zwarte slang wakker, waarbij een zijde sneller opbrandt dan de ander of rossig wordt en het midden verbrandt. Dit zorgt ervoor dat het roken niet gemakkelijk is. Dat is dan alleen maar gebeurd omdat de joint oneven aangestoken is.

Stap 9

Bewonder je luxe handwerk en steek je joint aan!

Een liefde voor cannabis zorgt ervoor dat je dagelijks genoeg joints rolt om binnen de kortste keren een professional te zijn. Raak niet ontmoedigd als de eerste paar joints een beetje vervormd zijn. Je hebt vast en zeker het gevoel ervaren van het bewegende papier en het samenpersen van de wiet. Je zal al snel voor de rest van je leven gelijkmatige, gecomprimeerde, goed verpakte, perfecte langzaam brandende aromatische en zijdezachte op maat gemaakte joints maken.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken