Blog
Laat Je Joint Langzamer Branden
3 min

Laat Je Joint Langzamer Branden: 6 Simpele Tips Voor Een Gelijkmatige Verbranding

3 min

Er gaat niets boven een perfect gedraaide joint. Helaas hebben we allemaal weleens een hijsje genomen van een slecht gerolde joint. Hier volgen 6 simpele tips zodat je dat in de toekomst kunt vermijden. Je joints zullen langzamer en gelijkmatiger branden.

Je hebt het vast weleens meegemaakt. Ga je er met een joint even lekker voor zitten, brandt hij binnen no-time op. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je joints altijd rustig, gelijkmatig branden? In dit artikel bespreken we 6 simpele tips waardoor je joint langzamer opbrandt. Dus waar wacht je nog op? Even lezen en draaien maar!

TIPS OM JE JOINT LANGZAMER TE LATEN BRANDEN

1. KOOP DE JUISTE LANGE VLOEI

Koop De Juiste Lange Vloei

Vloeitjes heb je in verschillende vormen en maten. Van de gewone vloeitjes om een sigaret mee te draaien tot RAW vloeitjes die maar liefst 30cm lang zijn. De keuze van de beste vloeitjes hangt van je persoonlijke voorkeur af. Toch bevelen we altijd aan om lange vloei van goede kwaliteit, van gerenommeerde fabrikanten te kopen.

Ongebleekte hennep vloei is een populaire keuze voor veel rokers. Ze zijn vrij van chemicaliën en branden gelijkmatig - maar blijf maar gewoon gebruiken wat je het beste bevalt. Mocht je toch twijfelen, lees dan dit artikel met onze top 5 van favoriete lange vloei meer eens.

Gerelateerd artikel

De 10 Beste Vloeipapiertjes

Bedenk dat delen van je joint, waar de vloei overlapt, langzamer branden dan de rest. Probeer dus op zo'n manier te draaien dat de overlap beperkt wordt.

2. GEBRUIK TOPPEN VAN TOPKWALITEIT

Gebruik Toppen Van Topkwaliteit

Je kunt niet verwachten dat je een fantastische joint kunt draaien van waardeloze toppen. De belangrijkste factor voor goed brandende toppen is hoe lang ze uitgehard zijn. Ook onnatuurlijke additieven beïnvloeden de brandsnelheid van je wiet.

Doe dus altijd, als het mogelijk is, je best om aan verzorgde, goed uitgeharde toppen te komen. Als je ergens woont waar cannabis legaal is, moet dat niet zo moeilijk zijn. Hier zijn de producten waarschijnlijk aan strenge regelgeving onderworpen. Als je het verschil wilt leren kennen tussen slechte en goede wiet moet je deze blog maar eens doorspitten.

3. GEBRUIK EEN GRINDER

Gebruik Een Ginder

Het is belangrijk dat je met een grinder je wiet gelijkmatig vermaalt, zodat je joint rustig en gelijkmatig blijft branden.

Grotere plukken wiet verbranden langzamer. Door je toppen in kleinere gelijkmatige stukjes te vermalen, zorg je ervoor dat alles in de joint met dezelfde snelheid verbrandt.

De beste manier om een gelijkmatige consistentie van je toppen te krijgen, is door een grinder te gebruiken. Grinders heb je in alle soorten en maten. De keuze hangt helemaal van je eigen voorkeur af. Hier kun je een kijkje nemen en het assortiment grinders bewonderen dat we je kunnen aanbieden.

Welk soort grinder je ook kiest, maal je wiet nooit te fijn of te grof. Als de wiet te fijn is, krijg je geen goede luchtstroom en valt de rookervaring tegen. Te los vermalen wiet kan ertoe leiden dat het snel en ongelijk opbrandt.

Heb je geen grinder voorhanden? Hierbij 10 eenvoudige manieren om zonder grinder je kruiden gelijkmatig te verkruimelen.

4. DRAAI NIET TE STRAK OF TE LOSJES

Draai Niet Te Strak Of Te Losjes

Het draaien van een joint is een kunst op zich. De meeste rokers hebben hun eigen tips en trucs om een perfecte joint te produceren. Er is echter één ding waar we het allemaal mee eens zijn:

Geweldige joints zijn nooit te strak of te losjes gedraaid. Draai je hem te los dan brandt hij razendsnel op. Maar als je hem te strak draait, krijg je bijna helemaal geen rook naar binnen en moet je hijsen als een tierelier.

Gerelateerd artikel

Hoe Rol Je Een Perfecte Joint?

Probeer ze net zo strak te draaien als een sigaret. Als je twijfelt, kun je even aan de joint zuigen voordat je hem aansteekt. Als je merkt dat het lastig is om lucht door de joint te krijgen, duidt dat erop dat je te strak gedraaid hebt. In dat geval kun je hem beter uit elkaar halen en een nieuwe poging wagen. 

Een perfecte joint draaien, vereist oefening en je moet even doorbijten, maar het gaat je lukken. Accepteer maar gewoon dat je een paar minder goede joints moet roken voordat je de kunst onder de knie hebt.

5. GEBRUIK EEN TANDENSTOKER

Gebruik Een Tandenstoker

Stel; je hebt net een dikke joint gedraaid en even proef getrokken om de luchtstroom te checken. Tot je grote schrik kom je erachter dat je joint verre van goed te roken is. Als je geen zin hebt om hem weer uit elkaar te halen en opnieuw te beginnen, kun je dit handige trucje toepassen.

Ga op zoek naar een tandenstoker. Prik deze in het uiteinde van de joint tot aan het filter. Terwijl je dat doet, wriemel je de tandenstoker een beetje heen en weer. Op die manier boor je een tunneltje wat de luchtstroom door de hele joint optimaliseert als je een hijs neemt.

Dankzij deze methode brandt je joint gelijkmatig en kun je weer goed een trekje nemen, zelfs als je te strak gedraaid hebt. En je hoeft ook niet verdrietig te zijn vanwege het feit dat je het mislukte kunstwerk weer uit elkaar moet halen.

6. PROBEER EEN LOODGIETERS JOINT

Probeer Een Loodgieters Joint

De loodgieters joint werkt volgens hetzelfde principe als de tandenstokermethode. Doordat je een tunnel maakt door de joint vergroot je de luchtstroom en brandt je joint gegarandeerd langzamer en gelijkmatiger.

Om een loodgieters joint te draaien, moet je een papieren pijpje maken dat door de joint loopt, van het filter tot het uiteinde.

Dit kun je doen door een vloeitje strak om een satéstokje te rollen, zo krijg je een klein pijpje. Neem het vloeitje in je hand zoals je normaal zou doen. Draai het nu om zodat de gegomde kant het dichtst bij je is, maar dan naar de vloer gericht.

Vervolgens lik je aan de gomrand en draai je het vloeitje strak om het satéstokje. Tot slot verwijder je het teveel aan vloei. Als dat gelukt is, neem je een tweede vloeitje. Verspreid hier gelijkmatig je wiet over, doe het pijpje in het midden en rol een normale joint. Hierna trek je het satéstokje er simpelweg uit.

Het idee is dat je een joint draait met een tunneltje in het midden van de hele joint, van filter tot het uiteinde van de joint. Dat zorgt voor de benodigde luchtstroom, ongeacht hoeveel toppen je erin stopt.

DRAAIEN MAAR!

Dat waren ze dan! 6 Supersimpele tips voor een langzaam, gelijkmatig brandende joint. Nu hoef je alleen nog maar aan de slag te gaan om al deze handige tips uit te proberen. Onthoud; de beste lange vloei, grinders en andere rokersbenodigdheden vind je in de Zamnesia Headshop. Neem snel een kijkje!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken