Blog
Cannabis Vermalen Zonder Grinder
5 min

10 Manieren Om Cannabis Te Vermalen Zonder Grinder [2024 Update]

5 min

Op deze survivalgids heb je je hele leven gewacht. We bespreken hier talloze alternatieve methoden om je wiet te vermalen zonder grinder. Echt alles komt aan bod, van de meest voor de hand liggende opties tot creatieve en inspirerende oplossingen en alles daar tussenin.

Geen grinder? Geen probleem!

De beste manier om wiet te vermalen, is natuurlijk door een grinder te gebruiken. Maar zelfs de meest koppige, onverzettelijke grinder-fanaat zit wel eens zonder dit hulpmiddel als hij deze dringend nodig heeft.

Ben je omringd door positieve vibes, maar heb je niets bij de hand om je cannabis te vermalen? Dan moet je een oplossing vinden om je toppen gemakkelijk rookbaar te maken. Festivals, concerten en grote openbare bijeenkomsten zijn geweldige omgevingen. Het is hier gemakkelijk genieten van een paar jointjes, met oude of nieuw gemaakte vrienden.

Maar wist je dat de gemiddelde grinder zelden verder komt dan de salontafel? Dit apparaat is niet ongewenst op een rockfestival, maar wordt vaak gezien als een nogal kostbaar en delicaat item. Als er één ding is waar stoners aan gehecht raken, dan is het een betrouwbare metalen grinder. Vooral liefhebbers van joints gebruiken er graag een met meerdere kamers en een kief-vanger. Zo'n begeerd item wordt vaak uit voorzorg thuisgelaten, voordat het avontuur zelfs is begonnen.

Gerelateerd artikel

Top 10 Beste Wiet Grinders

Er zijn talloze redenen waarom je zonder grinder zit, maar maak je geen zorgen. In deze gids bespreken we verschillende opties als een grinder ontbreekt, zowel thuis als onderweg. Deze lijst is zeker niet definitief. Er zijn tal van oplossingen om je wiet te vermalen. Gebruik je creativiteit en bedenk andere manieren om het proces te vergemakkelijken of op te leuken. Vergeet ze niet met ons te delen in de comments!

Je kunt ook altijd een degelijke wietgrinder aanschaffen die geschikt is voor op reis. We raden niet direct aan om je luxueuze driedelige grinder mee te nemen op een strandvakantie. Maar met een simpele plastic grinder kom je een heel eind. Een eenvoudige kaart-grinder is ook een optie. Deze is discreet en makkelijk mee te nemen. Dit handige hulpmiddel lijkt een beetje op een miniatuur kaasrasp en past gewoon in je portemonnee.

Wiet vermalen zonder grinder: 10 handige alternatieven

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar als je alternatieven gebruikt om je wiet te vermalen, kan dat ten koste gaan van de kwaliteit van je toppen. Maar nood breekt wet en dat snappen wij ook. De onderstaande methoden bieden uitkomst in noodgevallen. Een goede voorbereiding is echter altijd beter. De perfecte grinder vind je in onze headshop.

1. Gebruik je handen

Gebruik je handen

De meest voor de hand liggende methode is je wiet uit elkaar halen met je vingers. Heb je echter compacte, plakkerige wiet gescoord? Dan kan dit je vermogen om een spliff te rollen flink beperken. Spiderman-handen zijn misschien geweldig om over het plafond te klimmen, maar maken een flinke puinhoop bij het rollen van een joint. In sommige delen van de wereld is dit nog steeds de gebruikelijke manier om toppen te vermalen, vooral onder mediterrane rokers.

2. Schaar en borrelglas

Dit is een veel elegantere oplossing. Ja, je hebt hier wat gereedschap nodig, maar dit bestaat uit standaard huishoudelijke producten. Deze methode is snel, schoon en zeer efficiënt. Het is waarschijnlijk het beste alternatief voor een grinder. Je hoeft hier slechts je cannabistop in een klein glaasje te gooien, zoals een borrelglas. Steek de schaar erin en begin als een dolle te knippen.

We ontkennen niet dat het best een klusje is om die kostbare, kleverige toppen in kleinere stukjes te knippen. Maar laten we eerlijk zijn: als elk stukje de perfecte, rookbare maat heeft, is een beetje meditatief knippen zeker de moeite waard.

3. Koffiemolen

Koffiemolen

Oké, we spelen een beetje vals met deze methode. Toch is een koffiemolen een algemeen huishoudelijk item met een dubbelfunctie als behoorlijk effectieve ginder. Wees wel voorzichtig, want naar onze mening hebben koffiemolens de neiging om de toppen te veel te verpulveren. Waarschijnlijk smaakt je koffie ook nooit meer hetzelfde. Maar er kunnen situaties zijn waarin de maalkracht van je snorrende elektrische vriend van pas kan komen. Houd het pulseren tot een minimum en je bereikt mogelijk de ideale maling in je koffiemolen.

Onthoud dat als je achteraf je elektrische grinder niet goed schoonmaakt, de volgende ochtend je reis naar je werk een mooie droom zal lijken. Maar waarschijnlijk is dat een welkome bonus!

4. Mes en snijplank

Waarschijnlijk valt het terugkerende thema hier op. Maar voordat we ingaan op de meer exotische methoden, is het belangrijk om alle alternatieven te behandelen die je thuis kunt vinden. Dit kan je rooksessies echt redden. Je vindt een mes en snijplank in vrijwel elke keuken. Dus pak een scherp mes, dezelfde soort die je gebruikt om uien en aardappelen te snijden, en hak je wiet in kleine stukjes. Selecteer een schoon mes, zonder kartelrand. Je wilt je toppen niet als een gek verscheuren en die kostbare trichomen verjagen.

5. Stamper en vijzel

Stamper en vijzel

Dit item is het geheim uit het scheikundelokaal. Koks, kruidenkenners en wetenschappers gebruiken dit om van alles te vermalen, dus waarom stoners niet?

Nadelen? De stamper en vijzel methode werkt het beste met toppen die voldoende gedroogd zijn. Als je wiet nog te veel vocht bevat, kun je de toppen pletten in plaats van in kleine stukjes vermalen.

6. Niet Grinden! Persen!

Misschien werkt vermalen, knippen, snijden, scheuren, pletten of 'stampen' simpelweg niet. Of je vindt het niet cool genoeg. Wat je reden ook mag zijn; je hebt nog opties die wellicht betere resultaten opleveren. Maak kennis met de wondere wereld van het maken van hasj! Knippen en snijden is niet meer nodig!

Heb je een stijltang bij de hand? Als je de kostbare cannabinoïden en terpenen uit je toppen onttrekt, maak je geweldige hars. Wat moet je doen? Wikkel een vette top in bakpapier en pers al het lekkers eruit tussen de verwarmde platen van de stijltang. Binnen enkele minuten is heerlijke plakkerige hars je beloning.

7. Was het!

Het gebruik van een stijltang voor wat plakkerig harsplezier is geweldig. Maar je kunt je inspanningen om hasj te maken een niveau hoger tillen door je wiet om te zetten in verrukkelijke bubble hash! Sommigen noemen bubble hash ook wel' ice-hash'. Je gebruikt namelijk ijs om het te maken. Maar geen paniek. Je hoeft je koelkast niet te legen en maakt ook geen rommel in de keuken.

Avontuurlijke stoners met een voorliefde voor gadgets kennen de icewashers. Dit zijn apparaten die al het werk voor je doen, allemaal in één wonderbaarlijke machine. The Bubbleator van The Pollinator Company is de bekendste hasjmachine. In een notendop: je gooit er een voorraad toppen in, doet er wat ijs en water bij, sluit hem aan en wacht op de magie. Het eindproduct is premium hasj, vrij van oplosmiddelen. Is het je opgevallen dat we het niet hebben over het malen van je toppen? Bij het maken van bubble hash is dat niet nodig! Breek ze gewoon in kleinere stukjes met je vingers of met een schaar.

8. Shake it! (Als een pro)

Shake it! (Als een pro)

Als je enige kennis hebt over de botanische details van een wiettop, weet je dat trichomen het meeste lekkers bevatten. Dit zijn de kleine 'kristallen' op je wiet. Ze zijn erg plakkerig en je wordt er flink high van. Het is interessant te weten dat je deze kristallen eraf kunt schudden. Nu kun je ze verzamelen om hasj te maken. Deze kristallen of trichomen noemen we ook wel kief. Ze zijn de sleutel tot serieus goede hasj.

Pollenshakers zijn tegenwoordig overal verkrijgbaar. Hiermee zeef je de trichomen van matige marihuana om er hoogwaardige hasj van te maken. Stop ongeveer 10g gedroogde toppen in de shaker en zet het geheel 45 minuten in de vriezer. Nu schud je de shaker gedurende 10-15 minuten wild heen en weer. We raden aan om je hand in een handdoek te wikkelen om bevroren vingers te voorkomen. Dit is een uitstekende oplosmiddelvrije extractiemethode, maar wel vrij arbeidsintensief.

9. Doe-het-zelf-shaker (pillenflesje en een munt)

Niet iedereen heeft een pollenshaker, ook al heb je er na het lezen van bovenstaande tip direct eentje besteld. Gelukkig is er ook een doe-het-zelf-alternatief dat je kunt gebruiken om wat geld te besparen. Zoek een leeg pillenflesje, voeg een muntje en een kleine hoeveelheid wiet toe en schud het goed door elkaar. Maak het pillenflesje en het muntje goed schoon voordat je begint. Mogelijk ziet je geknutsel er niet zo professioneel uit als een echte pollenshaker. Toch is het verrassend effectief en je maakt geen rommel.

10. Gooi het in de blender! (Maar liever niet)

Gooi Het In De Blender! (Maar Liever Niet)

We zijn aanbeland bij onze laatste stip. We raden aan dat je deze methode uitsluitend gebruikt in noodgevallen. Het is een 'noodsituatie' als je letterlijk geen van de bovengenoemde opties kunt uitvoeren.

Stel je voor: je bevindt je in een semi-apocalyptische situatie van het type 'Die Hard'. Je plukt de glasscherven uit je voeten en het enige apparaat dat niet is beschadigd door de felle vuurgevechten in Nakatomi Plaza is je blender. Gooi dan die wiet er maar in en draai snel een spliff voordat Hans Gruber herlaadt. Vreselijk inefficiënt en echt een laatste redmiddel.

Voorkom gedoe en koop meerdere grinders

Laten we dit artikel afsluiten door er (nogmaals) op te wijzen dat een grinder echt een must is als je dol bent op wiet. En we gaan ervan uit dat dit het geval is, anders zou je dit artikel niet lezen.

We durven zelfs te beweren dat je niet slechts één grinder moet bezitten, maar meerdere. Niemand wil zijn favoriete grinder kwijtraken, dus bewaar je kostbare apparaat bij je vloei. Koop een andere goedkopere grinder voor je uitstapjes. Zie het als een goede voorbereiding; beter mee verlegen dan om verlegen.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken