Blog
Grinders
4 min

De Ultieme Gids Voor Grinders

4 min

Een uitvoerige gids over grinders. je zult te weten komen hoe je het beste een grinder kan kiezen, zodat het past bij jouw behoeften; Je zult ook informatie krijgen over wat te zoeken en wat te vermijden.

Het belangrijkste doel van een grinder is om wiet te malen; hetzelfde kan ook effectief worden uitgevoerd met je handen. Er is geen echte noodzaak om een grinder te gebruiken, maar zodra je het geprobeerd hebt, is er een grote kans dat je het zal blijven gebruiken. Een grinder maakt het malen van wiet een veel snellere en schonere ervaring dan het met je handen te doen. Ook goed om te weten is dat sommige grinders kief (fijn trichoom rijk poeder) kunnen scheiden en opslaan, tijdens het uitvoeren van hun primaire taak, het vermalen van wiet.

Grinders zijn gemaakt van verschillende materialen en zijn er in vele maten en vormen, maar wat scheidt een goede grinder van een slechte? Hoe duurder hoe beter is de regel die vaak niet van toepassing is bij het kiezen van grinders.

Grinderbekijk GRINDERS

GRINDER TYPE

GRINDER TYPE

Het eerste waar je aan moet denken bij het kiezen van grinders is wat je eigenlijk zoekt, of met andere woorden, waarvoor zul je de grinder gebruiken.

Het fundamentele verschil tussen grinders is het aantal onderdelen waarvan ze gemaakt zijn; het aantal delen varieert van twee tot vier, of meer recent vijf.


De grinders met twee onderdelen zijn de eenvoudigste grinders die je kunt krijgen en ze voeren maar één taak uit: wiet malen. Deze grinders zijn de kleinste en eenvoudigste om mee te nemen; ze passen gemakkelijk in elke zak. De eenvoud van het ontwerp zorgt voor zeer betrouwbaar en consistent malen. Aan de andere kant, het gebruik van tweedelige grinders voor heel veel wiet is nogal een gedoe, waarbij je al snel vuile vingers krijgt. De goedkoopste van alle soorten grinders, de tweedelige grinder, is de beste keuze voor casual rokers en degenen die zijn grinder overal mee naartoe wil nemen.


Driedelige grinders zijn voorzien van een extra compartiment waar de wiet in valt wanneer het vermalen is. Sommige driedelige grinders hebben een metalen gaasje dat kief scheidt. Kief is een fijn trichoompoeder met hoge cannabinoïdeniveaus dat je ook op zich kunt gebruiken; als kief niet wordt gescheiden in het maalproces, blijft het een deel van de gemalen cannabis.


Vierdelige grinders bieden een speciale ruimte voor de opslag van kief evenals een zeef dat het filtert. Behalve dit zijn ze hetzelfde als de driedelige grinders. Voor degenen die veel cannabis malen en de extra waarde willen van kief opslaan zijn een driedelige grinder met een kief zeef of een vierdelige grinder een must. Het nadeel van de drie- en vierdelige grinder is een relatief complex ontwerp, waardoor het verkrijgen van een hoogwaardig product een stuk moeilijker is; het aantal onderdelen maakt het reinigingsproces ook langer en vervelender.


MATERIAAL

Materiaal Grinder

Er zijn diverse materialen waarvan grinders gemaakt kunnen zijn; kunststof, zink, aluminium, hout, speksteen, titanium ...

Om meteen duidelijk te zijn, plastic en zink grinders zijn geen topkwaliteit producten.

Zelfs met een geweldig design, zijn deze materialen het makkelijkst om kapot te gaan en ze vervuilen de gemalen wiet. De materialen bieden ook geen goede duurzaamheid en veerkracht; als de grinder op de grond valt of men gaat er per ongeluk op zitten, is het waarschijnlijk dat de grinder kapot is.

Er zijn niet veel titanium grinders op de markt en voor een goede reden; titanium is extreem duur en de extra duurzaamheid en kwaliteit zijn het geld niet waard. Een titanium grinder is een luxe-item en uitsluitend een zaak van prestige.

Hout en speksteen zijn visueel zeer aantrekkelijke grinders, maar als het gaat om slijtage en hygiëne lopen ze achter op producten van topkwaliteit.

De beste grinders op de markt zijn gemaakt van aluminium. Het materiaal is duurzaam en veilig. Piercings en sommige medische apparatuur zijn ook gemaakt van aluminium. Hoewel er geen officiële medische grinders op de markt zijn, wordt aluminium beschouwd als medisch veilig. Geanodiseerd aluminium biedt extra kracht en valt eveneens visueel in de smaak.

Het is vermeldenswaardig dat de markt grinders biedt, gemaakt van veel meer materialen dan hier beschreven, maar zoals met alle nieuwe producten, heeft de jury ze nog niet beoordeeld.

Een belangrijke opmerking bij het zoeken naar grinders is om de grinders waarvan de tanden en het omringende materiaal gemaakt zijn van één enkel stuk, de voorkeur te geven; het verzekert veerkracht en gemakkelijke reiniging. Hoe minder hoeken en gaten een grinder heeft, hoe makkelijker het is om ruimtes schoon te maken waar wiet kan vast komen te zitten.

KWALITEIT

Kwaliteit Grinder

Wanneer je een nieuwe grinder hebt, moet je zeker een kwaliteitstest doen. Het zal zorgen voor de veiligheid en tevredenheid met jouw nieuwe product.

De eerste en belangrijkste stap van de kwaliteitstest wordt ook wel de papiertest genoemd.

  1. Reinig de grinder met water en laat het drogen

  2. Draai het meerdere malen met niets erin, er mogen geen metaalsplinters zichtbaar zijn. Als er zichtbare metaalsplinters zijn, dan zijn de tanden niet goed uitgelijnd en moet je de grinder terugbrengen.

  3. Doe wat wit papier in de grinder en maal. Het papier mag niet verkleurd zijn nadat je het gemaald hebt. Als het verkleurd is, is de grinder licht of overdreven reactief en moet je de grinder terugbrengen.

Een nieuwe, schone grinder moet altijd soepel draaien. Soepel draaien waarborgt dat er geen overmatige kracht moet worden gebruikt bij het malen en er treedt geen slijtage op tijdens het draaien. Je kunt de randen controleren voor onregelmatigheden, waar het deksel de basis raakt, als een indicator voor de kwaliteit.

Piepgeluiden bij het draaien van de grinder is meestal een teken van een slecht uitgelijnde grinder. Het piepgeluid wordt geproduceerd door de grinder die tegen zichzelf wrijft, wat leidt tot slijtage en mogelijk verontreiniging van de wiet die gemalen wordt.

Gerelateerd artikel

Top 10 Beste Wiet Grinders

Als onderdeel van een kwaliteitstest, moet je de kwaliteit van de magneet controleren die de deksel houdt. Aluminium grinders hebben meestal betere magneten, maar dat is geen garantie. Draai de grinder een aantal keer, zet hem in je hand en controleer of de deksel het houdt. Probeer om de grinder bij de deksel vast te houden en lichtjes te schudden; goede kwaliteit grinders moeten de test doorstaan. Een goede magneet zal meerdere jaren werken zonder verminderde prestaties.

ONTWERP

Ontwerp Grinder

Naast de enorm belangrijke kwaliteit van de vervaardiging van een product, moeten ook de voor- en nadelen van het ontwerp worden bekeken. Sommige van deze kunnen subjectief zijn en afhankelijk van het gebruik, terwijl andere gewoon objectieve tekortkomingen kunnen zijn.

  • TANDEN

Tanden in een grinder zijn er in verschillende vormen, maten en dichtheid. De twee meest gebruikte vormen zijn de speer-achtige scherpe punt-tanden en diamant-vormige scherpe kant-tanden. De diamant-vormige tanden zijn beter voor de meeste toepassingen aangezien zij de wiet sneller en beter vermalen. Het voordeel van scherpe punt tanden is dat je wiet kunt malen zonder de steel te malen. Hoe dichter de tanden set-up, hoe minder wiet je in de grinder kunt doen, maar de wiet wordt veel sneller gemalen.

  • GROOTTE

De voorkeur van de grootte is volledig subjectief. Je wilt een grinder, die groot genoeg is om je gewoonlijk gebruikte hoeveelheid wiet te malen, maar nog steeds eenvoudig te hanteren en comfortabel is.

  • OPENEN EN SLUITEN

Als het gaat om drie- en vierdelige grinders, kan het sluiten en openen van een grinder een kwestie worden waarnaar je moet kijken. Als de loopvlakken niet goed zijn uitgelijnd, zul je problemen krijgen met het gemakkelijk openen en sluiten van het compartiment; dat is zeker iets om te vermijden. Een ander aspect is hoeveel keer je moet draaien om het compartiment te openen; terwijl de meeste gebruikers hier niet aan zullen denken, willen degenen die hun grinder vaak gebruiken dat deze snel opent, hou dit in gedachte.

  • GAATJES EN DE KIEF ZEEF

De grootte van de gaatjes in drie- en vierdelige grinders is ook een zaak van voorkeur. Als je je wiet fijner wilt, ga je voor kleinere gaatjes, maar sommige kleinere gaatjes laten de wiet niet toe om überhaupt te passeren. De meeste drie- en vierdelige grinders kunnen ondersteboven worden gedraaid om fijnere wiet te leveren.

Het is belangrijk dat de kief zeef niet te dicht bij de gaatjes geplaatst is, aangezien veel wiet vast zal komen te zitten.

Zoals gezegd kunnen grinders uit twee tot vier delen bestaan. Wat volgt zijn voorbeelden van goede en betaalbare grinders in elk van deze categorieën: Zamnesia Acrylic GrinderGR8TR Wooden Grinder With Jar (RYOT)Zamnesia Premium Grinder.

Nu ben je uitgerust met de kennis om je te helpen om de verwarrende grinder markt te betreden. Kies jouw budget, houd onze tips in het achterhoofd en begin met surfen. Succes met malen.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken