Blog
Vloeipapiertjes
4 min

De 10 Beste Vloeipapiertjes

4 min

De kwaliteit van vloeipapier wordt vaak vergeten bij het roken van wiet, maar de juiste kiezen kan een veel betere ervaring leveren, waardoor je een stap dichter bij puur genieten komt.

Het kiezen van een fatsoenlijk pakje vloeipapier is veel lastiger dan het ooit was. De dagen van standaard vloeitjes uit je lokale tabakswinkel zijn allang voorbij. Er zijn nu tientallen aanbieders, die allemaal gespecialiseerd papier verkopen voor het rollen van je joint en de meeste bieden hun eigen, unieke kenmerken.

Een keuze maken kan overweldigend zijn, zeker voor iets dat zo simpel lijkt. Het gevolg is dat veel rokers blijven hangen aan het eerste merk dat ze ooit probeerden, terwijl er zoveel meer op de markt te vinden is!

Voordat we het over onze Top 10 gaan hebben, zou je eerst eens naar deze verbrandingstest met 10 verschillende soorten lange vloei moeten kijken!

Video id: 256739070

Onze top 10 lange vloei

10. HUGE LANGE VLOEI VAN RAW

Soms moet je gewoon GROOT denken! Dit lange vloei van RAW is ideaal voor gelegenheden waarbij je gigantische pret deelt met anderen. De vloeitjes komen echter ook van pas bij laaaaaange rooksessies, alleen of met je vrienden! Dit vloei is maar liefst 30cm lang en geloof ons als we zeggen dat het lastig is een grotere uitvoering te vinden. De vloeitjes zijn niet alleen enorm, maar bieden ook de kwaliteit waar RAW bekend om staat. Dit lange vloei is gemaakt van ongebleekte, niet-geraffineerde, natuurlijke vezels. De vloeitjes zijn daarbij vegan en ultra-dun, wat de rookervaring verbetert. Elk pakje bevat 22 stuks.

9. TRANSPARANT KING SIZE LANGE VLOEI VAN GLASS

Met het transparante, king size lange vloei van Glass rol je echte blikvangers! Deze vloeitjes zijn (bijna) glashelder, waardoor je zeer coole joints maakt. Een ander voordeel van deze transparante vloeipapiertjes is dat je precies ziet hoe strak je hebt gedraaid. Daarnaast is het rollen gemakkelijk en kleven ze geweldig. Gemaakt van 100% natuurlijke plantencellulose en 100% biologisch afbreekbaar voor een zuivere smaak. Elk pakje bevat 40 vloeitjes met een afmeting van 10,8 x 3,4cm.

8. ONGEBLEEKTE KING SIZE LANGE VLOEI + TIPS VAN ZAMNESIA

Onze eigen ongebleekte vloeitjes voor het draaien van joints en spliffs. Deze king size lange vloeipapiertjes zijn extra dun en branden langzaam en gelijkmatig. De vloeitjes zijn daarbij ongebleekt en van nature bruin. Je geniet dus van een zuivere rook, zonder veranderingen in de smaak van je joint, wat je van ander vloei niet altijd kunt zeggen. Elk pakje bevat 32 king size vloeipapiertjes (10,8 x 4,5cm). Daarnaast zitten er 32 tipjes in. Je hebt hiermee dus alles bij de hand om de perfecte joint te draaien!

7. FLAVOURED KING SIZE LANGE VLOEI VAN JUICY JAY'S

De flavoured king size lange vloeipapiertjes van Juicy Jay's behelzen een "triple dip"-smaaksysteem. Dit is gewoon een chique manier om te zeggen dat je geniet van een extra smakelijke ervaring. Deze vloeitjes zijn verkrijgbaar in verrukkelijke smaken: Bramen-brandewijn, Jamaicaanse rum, Watermeloen, Ananas, Kers, Aardbei, Nederlandse chocolade, Verjaardagstaart, Bosbessen, Suikerspin, Kauwgom, Kokos en Groene appel. Ze zijn daarbij gemaakt van zuivere hennep. Er is gebruikgemaakt van natuurlijke suiker-gom en inkt op basis van soja. De verpakking is kleurrijk en past goed bij de heerlijke smaken. Welke is jouw favoriet?

6. KING SIZE LANGE VLOEI + TIPS VAN ZAMNESIA

De vloeitjes van ons eigen merk stellen nooit teleur! Dit king size lange vloei van Zamnesia is extra dun en brandt lang en gelijkmatig. Het is daarbij gemakkelijk draaien met deze vloeitjes en ze plakken fantastisch. Dit is precies wat je nodig hebt om altijd geweldige spliffs en joints te knutselen. Elk pakje bevat 32 vloeitjes (10,8 x 4,5cm). Extra: je ontvangt ook nog eens 32 tipjes!

5. 'Runtz' Kingsize Roze Lange Vloei + Filters + Tray

Met dit handige pakket heb je alles wat je nodig hebt in één: van langzaam brandende kingsize vloeitjes tot makkelijk te rollen filters en zelfs een uitklapbare tray, zodat je een stevig oppervlak hebt om op te draaien. Er was eens een tijd waarin de zakken van blowers met allerlei soorten accessoires gevuld waren. Deze set maakt daar een einde aan. Neem alleen nog je aansteker en favoriete kruid mee en je bent klaar voor een smaakvolle sessie!

4. Zamnesia Hennep Vloeipapier King Size + Filters

Dit king-size vloeipapier van ongeraffineerde hennep en met ruim voldoende plek voor je wiet van Zamnesia zorgt voor een gelijkmatige, consistente en langdurige verbranding. Omdat dit vloei is gemaakt van volledig natuurlijke hennep, heeft het een lichtzoete smaak die goed met de door jou gekozen wietsoort samengaat. Elke verpakking bevat 32 velletjes vloeipapier en daarnaast ook nog 32 stevige filters. Je kunt dus meteen aan de slag zodra je bestelling binnen is! Afmetingen: 10,8 × 4,5cm.

3. Elements VLOEIPAPIER

Elements king size vloeipapier is ideaal voor personen die houden van langzaam brandend, natuurlijk rijstpapier. Bij de productie zijn geen chemische stoffen betrokken en het gebruik van rijstpapier houdt in dat er zeer weinig as overblijft. Ze bieden een veel schonere ervaring dan andere vloeitjes. Elements heeft ook een gepatenteerd kruiselings watermerk door het papier verwerkt, om de verbranding nog verder te vertragen en het is aan de zijkant gevouwen in plaats van in het midden, zodat het eenvoudiger kan worden gerold.

2. SMOKING DELUXE LANGE VLOEI

Smoking Deluxe king size vloei is superdun, licht en wordt altijd geleverd in een elegante zwarte verpakking. Dit is de meesterlijke vloei die al decennialang in Spanje gemaakt wordt van rijst en natuurlijke gom. Velen hebben het geprobeerd te imiteren. Maar geen van onze concurrenten heeft ooit vloeitjes gemaakt die de klassieke Smoking Deluxe king size vloei evenaren. Klasse is niet te koop, maar superieure vloei wel.

1. RAW VLOEIPAPIER

RAW's connaisseur biologische king sized vloeipapiertjes vallen in een geheel andere klasse. Dit zijn onze absolute favorieten en ze zijn zeer de moeite waard. De vloeitjes van RAW zijn eco-vriendelijk en gemaakt van ongezuiverde, biologische hennep, vrij van chemicaliën, wat helpt de zuivere smaak van marihuana te benadrukken. Ook bevatten ze een watermerk, zodat ze langzaam branden en weinig as produceren. Daarnaast zijn ze dun en licht. Ze zijn echt ideaal.

Zelfs hun verpakking is bijzonder, want deze is gemaakt van eco-vriendelijk ambachtelijk papier, wat op zijn plaats wordt gehouden door een natuurlijk elastiek. De tips zijn ingebouwd in de verpakking, voor extra gemak.

Dat is alles! Hoewel vloeipapier overkomt als een simpel product, kan de kwaliteit grote invloed hebben op je joint. De favorieten hierboven zijn allemaal van goede kwaliteit en het is een goedkope manier om te verzekeren dat je het allerbeste gebruikt. Als je overweegt dat een pakje vloei ongeveer 1 tot 2 euro kost, hoef je niet te bezuinigen om je joints naar het volgende niveau te tillen. De meesten zijn speciaal ontworpen voor gebruik met marihuana en ze zijn een waar genot in je hand. Probeer ze allemaal!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Headshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken