Blog
Pure Marihuana Roken
3 min

Top 10 Redenen Om Met Tabak Te Stoppen En Pure Marihuana Te Roken

3 min

Cannabis roken met tabak is extreem populair, zeker in Europese landen. Hoewel sommige puristen er niet aan moeten denken om hun ervaring met tabak te bederven, lijken er toch veel te genieten van de smaak en levensduur van hun joint. Er kleven echter veel nadelen aan het roken van tabak met je wiet, die allemaal eenvoudig te vermijden zijn. We gaan hier dieper in op de voordelen van het stoppen.

Het mixen van cannabis met tabak is heel gewoon in Europa. In de jaren '60 en '70 was het bijna onmogelijk in Europese landen iets anders te vinden dan hasj, dus rokers verkruimelden het in hun sigaret, omdat het anders niet goed brandde. Dit werd later bekend als de beroemde spliff (een joint met tabak en wiet erin), die iedereen in Europa lijkt te roken.

Aan de andere kant hadden gebruikers in de VS en Canada al een geweldige voorraad eersteklas bloemen om tot een pure joint te verwerken. Door de jaren heen is er maar weinig veranderd, met het verschil dat in Europa inmiddels ook een veel groter aanbod hoogwaardige cannabis verkrijgbaar is, al mixen we er nog steeds tabak doorheen. Maar waarom hebben Europese gebruikers, zelfs de medicinale, deze slechte gewoonte behouden? Wat kan er worden gezegd om ze van gedachten te laten veranderen? En waarom is dit mogelijk een risico op grotere schaal?

Gerelateerd artikel

Top 10 Alternatieven Voor Tabak In Joints

onze top 10 redenen om je tabak de deur uit te doen en pure marihuana te roken

Het gebruik van tabak is een nare gewoonte, dus hier zijn 10 goede redenen om te stoppen.

10: KRIJG JE MOJO TERUG

Dit eerste punt is alleen voor mannen bedoeld. Een van de meest krachtige boodschappen voor mannen, en zeker jongere mannen, is dat het roken van tabak het risico op impotentie enorm verhoogt. Het roken van tabak beïnvloedt de bloedvaten, waardoor ze zich lastiger kunnen verwijden. Dit geldt ook voor de bloedvaten die verantwoordelijk zijn voor een erectie. Het lichaam zal moeite hebben om hem omhoog te krijgen en te houden. Als dit bekend klinkt, en je gebruikt tabak bij je wiet, dan kan het opgeven van tabak je probleem wellicht verhelpen.

9. JE HUID ZAL JE DANKEN

Redenen Om Met Tabak Te Stoppen: Je Huid

Regelmatig tabak roken, of je nu pure tabak rookt of dit met cannabis mengt, zal de biochemische aard van je huid veranderen. Het gebruik van tabak kan ervoor zorgen dat je huidcellen niet de benodigde zuurstof krijgen om hun processen efficiënt uit te voeren. Hierdoor zal het verouderingsproces versnellen, waardoor rokers vaak vroeg te maken krijgen met een ongezonde, vaak rimpelige, leerachtige huid. Als je stopt met het gebruik van tabak, zal dit proces zich niet doorzetten.

8. JE SLAAPT BETER

In onderzoek is ontdekt dat het vier keer waarschijnlijker is dat mensen, die tabak roken, slechter slapen, vergeleken met mensen die geen tabak gebruiken. Gedacht wordt dat dit te maken heeft met nicotine verslaving. Geen tabak meer gebruiken bij je cannabis, en je afhankelijkheid van nicotine aanpakken, zal je lichaam helpen om beter te slapen, omdat cannabis geen nicotine bevat.

Geen tabak meer gebruiken bij je cannabis zal je lichaam helpen om beter te slapen.

7. JE SMAAK- EN REUKVERMOGEN ZULLEN VERBETEREN

Redenen Om Met Tabak Te Stoppen: Smaak- En Reukvermogen

Roken zal geleidelijk je reukvermogen aantasten en daarmee ook je smaak. In het begin zal je er niet veel van merken, maar uiteindelijk zal het je opvallen dat voedsel flauw smaakt en dat je de smaken en aroma's van vroeger mist. Hoewel dit geleidelijk gebeurt, zullen je reuk- en smaakvermogen onmiddellijk verbeteren nadat je met het gebruik van tabak gestopt bent!

6. GEEN VLEKKEN MEER OP JE TANDEN (EN HANDEN)

Tabaksrook bevat pure ellende, zonder twijfel. Gele verkleuring, gewoonlijk op de tanden, handen en nagels is een van de gevolgen. Hoewel het niet direct wordt opgelost door het gebruik van tabak bij je wiet te staken, zorgt het wel dat het niet erger wordt. Hierdoor kunnen de huid en nagels mettertijd weer hun gewone kleur krijgen en uiteindelijk ook de tanden, met mogelijk ingrijpen. Met pure wiet is dit geen probleem, omdat het de verantwoordelijke chemische stoffen en gifstoffen niet bevat.

5. JE RUIKT NIET LANGER NAAR EEN ASBAK

Redenen Om Met Tabak Te Stoppen: Asbak Geur

Mensen die tabak gebruiken, hebben vaak die uitgesproken asbak geur om zich heen hangen. Het is vreselijk. Dit komt omdat de chemische stoffen in tabak in de rook blijven hangen en in je haar en kleding trekken.

4. STOP DE VERSLAVING

Tabak veroorzaakt verslaving en we bedoelen de letterlijke fysieke verslaving. Hier mogen we nicotine, een stimulerend middel die haar klauwen in je lichaam zet, voor bedanken. Cannabis daarentegen is niet fysiek verslavend, ondanks alle bakerpraatjes. In sommige gevallen is het wel mogelijk een milde psychologische verslaving te ontwikkelen, maar dat is absoluut niet hetzelfde en het is extreem zeldzaam.

Door tabak uit je high te schrappen, kan je eindelijk afkomen van die constante drang en ongezonde afhankelijkheid van tabak.

3. EEN VEEL LAGER RISICO OP LONGKANKER

Het is een feit dat tabaksrook het risico op longkanker enorm verhoogt en vaak is het een directe oorzaak ervan. Dit risico geldt natuurlijk ook als je tabak in je cannabis gebruikt, dus je doet er goed aan het te vermijden. Je denkt misschien dat cannabis roken ook roken is en dat je nog steeds risico loopt met pure cannabis. Maar het verschil in risico is onthutsend. Er is zelfs bewijs dat suggereert dat de mogelijke beschermende eigenschappen van cannabis het risico op longkanker niet verhogen en dat er geen verband is tussen langdurig cannabis gebruik en de gezondheid van de longen.

2. JE BESPAART GELD

Redenen Om Met Tabak Te Stoppen: Geld Besparen

Door geen tabak te gebruiken bij je cannabis, kan je een hoop geld besparen. Als je regelmatig tabak rookt, dan bespaar je zelfs nog meer geld! Het is niet ongebruikelijk dat een tabaksroker er een pakje sigaretten per dag doorheen blaast. Afhankelijk van waar je woont, kan dit behoorlijk prijzig zijn! Denk aan het geld dat je bespaart als je zou stoppen. Dit geld kan je beter gebruiken, bijvoorbeeld om wiet mee te kopen!

1. JE LEEFT LANGER

Ondanks dat dit extreem logisch is, moet dit haast wel het beste punt zijn. Tabaksrook heeft zoveel negatieve gevolgen voor je gezondheid (meer dan hier genoemd zijn). Door het gebruik te stoppen als je een jointje draait, bespaar je jezelf allerlei vormen van stress, ziektes en mogelijke problemen. Als je stopt tabak te gebruiken, zal je je leven verlengen. Simpel.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Bronnen
  • Zhang L, Samet J, Caffo B, Bankman I, & Punjabi NM. (2008 Feb). Power spectral analysis of EEG activity during sleep in cigarette smokers - https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Facts Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken