Blog
Verschil Joint, Blunt en Spliff
3 min

Joints, Blunts, En Spliffs: Wat Is Het Verschil?

3 min

Zelfs zoiets simpels als het rollen en roken van cannabis kent talloze fraaie bewoordingen en gebruiken. Het uiteenzetten van de 3 belangrijkste typen: joints, spliffs, en blunts, geeft je niet alleen een nuttig overzicht, maar helpt je ook om weloverwogen beslissingen te nemen op basis van jouw voorkeuren.

De terminologie die bij cannabis en de wereld eromheen komt kijken, kan vaak verwarring veroorzaken. Het gaat niet langer simpelweg om het rollen van een joint en de wereld voorbij laten gaan. Vaporizing, eetwaren en cannabis oliën kunnen allemaal toegevoegd worden aan de verzameling van woorden en termen die worden gebruikt. Zelfs zoiets simpels als het rollen van een joint is anders dan het rollen van een spliff of zelfs een blunt.

Hoewel het niet haalbaar is om deze omvangrijke verzameling van termen in één blog te bespreken, kunnen we je wel de belangrijkste bouwstenen geven. Beginnend met het uitleggen van een van de meest geliefde manieren bij het consumeren van cannabis, rollen en roken.

De eeuwenoude gebruiken hebben zich ontwikkeld, waarbij verschillende termen zijn ontstaan, en verschillende effecten kunnen worden bereikt, afhankelijk van je voorkeur bij het roken van marihuana. De 3 beginselen zijn joints, spliffs, en blunts. Ieder kenmerkt zich door een unieke ervaring, aroma, en daaropvolgende high. Hieronder bespreken we de verschillen tussen elke type gerolde marihuana.

JOINTS

Joint

Meestal maakt de joint deel uit van de eerste cannabiservaring van een gebruiker. Simpel gezegd bestaat een joint uit vloei van kleiner formaat gevuld met uitsluitend cannabis. De lange vloei zelf is doorgaans gemaakt van ongebleekte hennep, vlas, rijst of houtpulp. Aangezien deze vrij snel brandt, kan het sommige gebruikers afschrikken indien je wilt genieten van de smaak en het aroma van je gekozen cannabissoort. Vooral als je rolvaardigheden nog niet zo ver ontwikkeld zijn. Niet goed gedraaide joints branden vaak aan één kant als de cannabis niet goed is verdeeld, aangezien cannabis veel sneller brandt dan het vloei.

Vloei is er ook in verschillende formaten, afhankelijk van hoe groot de joint moet zijn die je wilt rollen. Joints worden meestal gerold met één enkel vloeitje van een lang of kort formaat. Joints veroorzaken een vrij intense high door de hoeveelheid cannabis die erin zit. Daarom worden ze vaak voorgerold zodat je er met succes van kunt genieten, en de high sterker is.

Gerelateerd artikel

Hoe Rol Je Een Perfecte Joint?

SPLIFF

Spliff Tabak Cannabis

Spliffs vormen een soort middenweg. Ze bestaan uit een mix van cannabis en tabak, waarbij de verhouding tussen de twee varieert. Dit kan handig zijn bij het bepalen van de mate waarin je high wilt worden. Alles wat daarbij nodig is, is meer tabak toevoegen dan cannabis. Dit vermindert echter niet alleen de high die je krijgt van de marihuana, maar kan de high ook veranderen.

Tabak veroorzaakt een energieke fysieke buzz bij het roken, wat nuttig kan zijn als tegengewicht voor een specifieke krachtige indica soort. Dit is vooral handig als je de hele dag door van wiet wilt genieten, maar niet te lusteloos wilt worden. Net als joints worden ze gemaakt met één enkele vloei, die zowel lang als kort kan zijn en die doorgaans wordt gemaakt van ongebleekte hennep, vlas, rijst, of houtpulp.

Gerelateerd artikel

Top 10 Alternatieven Voor Tabak In Joints

Een laatste punt om op te merken, is dat het woord spliff zelf verschillend wordt geïnterpreteerd, afhankelijk van waar je je ter wereld bevindt. De beschrijving hierboven is vooral van toepassing op het continent en op Amerika. Jamaicanen refereren de spliff echter aan een pure cannabis rol, met weinig tabak. Hierbij gaat het echter om het gebruik van het woord. Inzicht in het verschil dat tabak maakt, kan handig zijn bij het rollen, en niet te vergeten, om je wiet bevorderlijker te maken!

BLUNT

Cannabis Blunt

De zwaargewicht in deze lijst. Een van de grootste verschillen met de twee typen rollers hierboven is het vloei dat wordt gebruikt. In dit geval worden blunts vooral gemaakt van uitgeholde sigaren. De vaak zoete en tabakrijke vloei van de sigaar kan een unieke en bijzondere smaak toevoegen aan je rookervaring. Sommige gebruikers beweren dat dit de smaak van bepaalde soorten bederft, terwijl anderen zweren bij het toevoegen ervan aan de al unieke aroma's.

Voor het gebruiksgemak verkopen veel tabakswinkels tabak vloei, gemakkelijk te herkennen aan hun grote formaat en donkerbruine kleur. Met een aanzienlijk grotere diameter en lengte in vergelijking met een joint of spliff, bevat een blunt vaak veel cannabis en duurt het langer om deze op te roken. Blunts worden vaak niet casual gerookt gedurende de dag, maar zijn geschikter voor een langere rooksessie, meestal met wat vrienden erbij.

Gezien de lage brandsnelheid als gevolg van de tabak vloei en de ruime hoeveelheid cannabis, kunnen zelfs de meest ervaren cannabisrokers moeite hebben om een hele blunt op te roken in één keer. Vermeldenswaardig is dat de high, logischerwijs, het sterkste is van alle drie de categorieën die we hebben besproken. Sommige blunts worden zelfs gerold met meerdere tabak vloeitjes, waardoor je kolossale formaten krijgt ... je bent gewaarschuwd!

WELKE PAST BIJ JOU?

Wat je keuze ook is, het gaat erom dat je weet hoe de verschillende typen gerolde cannabis de high kunnen beïnvloeden die je wilt krijgen. Spliffs kunnen ideaal zijn voor een snelle opsteker gedurende de dag, terwijl een joint een intensere high veroorzaakt. Als je doel is om door het universum te reizen, weggezakt in de bank, dan kan een indica soort gerold in een blunt de perfecte optie zijn. Bij dit keuzegenot en al deze creativiteit blijft het echter niet. Het gebruiken van meerdere vloeitjes om langere rolls te maken of het construeren van dieren en bloemen, zijn slechts een paar manieren die mensen hebben uitgevonden in de kunst van het rollen van cannabis.

Welke steek jij het liefste op?

  Luke Sholl
  Luke Sholl
  Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
  Facts Nieuws
  Zoeken in categorieën
  of
  Zoeken