Blog
Hoeveelheid Cannabis In Een Joint
2 min

Zoveel Cannabis Zit Er In De Gemiddelde Joint

2 min

De hoeveelheid cannabis in de gemiddelde joint is altijd een reden geweest voor levendige discussies. Voorheen verschilden de cijfers voor de hoeveelheid cannabis in een typische joint aanzienlijk.

Niet elke joint heeft hetzelfde formaat. Sommige rokers rollen graag gigantische joint, terwijl anderen ze liever wat kleiner hebben. Omdat medicinale cannabis gebruikers en liefhebbers andere voorkeuren en smaken hebben, wordt er altijd flink gediscussieerd over het "juiste" formaat van een joint en de "correcte" hoeveelheid cannabis.

Het tijdschrift Drug and Alcohol Dependence heeft een nieuw en vrij onthullend onderzoek gepubliceerd, die eindelijk een einde zou kunnen maken aan die eeuwenoude vraag: Hoeveel wiet gaat er nou in die joint?

In hun verslag onthullen Greg Ridgeway van de Universiteit van Pennsylvania en Beau Kilmer van de Rand Corporation, beiden drugsbeleid onderzoekers, de daadwerkelijke hoeveelheid cannabis in de "gemiddelde" joint:

Het is 0,32 gram.

De onderzoekers beweren dat deze schattingen "kunnen worden gebruikt bij discussies over drugsbeleid om een beter begrip te krijgen van illegale cannabis markten, het formaat van mogelijk gelegaliseerde cannabis markten en resultaten over gezondheid en gedrag."

HET BELANG VAN DIT ONDERZOEK

HET BELANG VAN DIT ONDERZOEK

Het is inderdaad zo dat vele bedrijven en organisaties van dit onderzoek kunnen profiteren. Weten hoeveel cannabis er daadwerkelijk in een typische joint zit, zal beleidsmakers en onderzoekers in staat stellen dit cijfer als standaard aan te houden voor nieuwe wetten, klinische proeven en toekomstig onderzoek.

Gerelateerd artikel

Hoe Rol Je Een Perfecte Joint?

Dispensaria kunnen nu het vastgestelde gemiddelde gebruiken als een nieuw ijkpunt, wat het verdelen van correcte hoeveelheden vergemakkelijkt, zodat meer consistente doseringen voor zowel medisch als recreatieve cannabis gebruikers kunnen worden verzekerd.

In hun onderzoek, hielden de twee onderzoekers rekening met ongeveer 10.000 cannabisgebruikers die tussen 2000 en 2010 waren gearresteerd voor bezit. Een eerder, maar nu opgeheven, federaal programma, ADAM, hielp de onderzoekers inzicht te verkrijgen in specifieke data, omdat daar diverse informatie kon worden gevonden, waaronder de hoeveelheid cannabis die leidde tot de beschuldigingen.

Gebaseerd op deze informatie, was het vaststellen van dit nieuwe cijfer van 0,32 gram niet enorm lastig. De onderzoekers hoefden slechts het gemiddelde van de beschikbare data te berekenen. Volgens de wetenschappers is het voorgestelde gemiddelde gewicht in hun onderzoek accuraat met +/- 0,03 gram. Dit kleine verschil houdt waarschijnlijk verband met het feit dat niet alle gerapporteerde arrestanten het gewicht van losse, door hen gekochte cannabis hebben aangegeven. Sommige deelnemers aan het onderzoek meldden namelijk alleen hoeveel joints ze hadden gekocht.

AFWIJKINGEN IN EERDERE ONDERZOEKEN

AFWIJKINGEN IN EERDERE ONDERZOEKEN

Er is uitgebreid gediscussieerd over de hoeveelheid cannabis in een "typische" joint. In het verleden zijn er diverse pogingen gedaan om dit onderwerp op te pakken, maar de gebruikte methoden waren in het beste geval controversieel. In een bepaald verslag, samengesteld door een toonaangevend cannabis tijdschrift, werd bijvoorbeeld gesuggereerd dat de gemiddelde hoeveelheid 0,75 gram was, gebaseerd op een enquête onder 3.000 van hun lezers.

Het is noemenswaardig dat in dit alternatieve onderzoek meer dan een derde van de ondervraagde deelnemers beweerde meer dan een gram cannabis te gebruiken voor een joint. Er is duidelijk een groot verschil tussen de door Ridgeway en Klime vastgestelde hoeveelheid en de hoeveelheid uit het tijdschrift.

Het is mogelijk dat sommige ondervraagde lezers van het tijdschrift wat hebben overdreven, iets wat niet echt ongebruikelijk is bij cannabis rokers. Een andere, mogelijke factor, die wellicht een rol kan spelen in het hogere gemiddelde van het tijdschrift, kan liggen in het feit dat er niet veel recreatieve cannabis gebruikers zijn die hun cannabis wegen als ze een joint rollen voor persoonlijk gebruik.

Gerelateerd artikel

De Beste Manieren Om Een Gedraaide Joint Vers Te Houden En Te Bewaren

In een ander, maar gerelateerd onderzoek, die alweer een tijdje geleden is uitgevoerd, hebben onderzoekers aan deelnemers gevraagd te meten hoeveel cannabis ze gebruikten voor een gemiddelde joint. Door gedroogde kruiden als oregano te gebruiken als vervanging voor cannabis, werd ontdekt dat mensen aanzienlijk meer kruid gebruikten bij het rollen van een joint in vergelijking met het roken van een pijp.

 

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Bronnen
  • Ridgeway G, & Kilmer B. (08/01/2016). Bayesian inference for the distribution of grams of marijuana in a joint - https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Facts Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken