Blog
Beste Highs
5 min

De Beste Soorten Highs

5 min
Lifestyle News

Wiet roken is een geweldige ervaring die de gebruiker verrukkelijke gevoelens verschaft, variërend van intense euforie en gegiechel tot creativiteit en energie. Welke soort veroorzaakt welke high? Op zoek naar euforie, energie of concentratie? Lees vooral verder.

Cannabis verovert de wereld steeds meer en daar is een goede reden voor: mensen voelen zich er fantastisch door! De afgelopen jaren waren gericht op een verbod van cannabis, maar nu lijkt het tij te keren. Meer en meer mensen kopen en kweken marihuana, om verschillende redenen: om te ontspannen, om te ontstressen of gewoon om zich lekker high te voelen. Cannabis kan al die gemoedstoestanden opwekken doordat het neurotransmitters in de hersenen en het lichaam stimuleert bepaalde gevoelens teweeg te brengen. Dit stelt mensen vervolgens in staat om dingen te doen die ze zonder wiet niet - of niet zo goed - zouden kunnen.

Er bestaan veel verschillende highs. Connaisseurs en doorgewinterde rokers weten hoe ze bepaalde effecten kunnen bereiken. Maar als je een nieuweling bent in de wonderbaarlijke, maffe cannabiswereld is het handig wat meer weten te komen over de verschillende soorten en de effecten die ze veroorzaken. Als beginneling weet je misschien niet wat je wilt voelen of wat je kunt verwachten. Als je eerste ervaring met cannabis een heftige Indica soort betrof, zou je kunnen denken dat alle wiet als een mokerslag aankomt. Maar dat is absoluut niet het geval. Soorten worden speciaal ontwikkeld om bepaalde effecten te veroorzaken.

Soorten Worden Speciaal Ontwikkeld Om Bepaalde Effecten Te Veroorzaken

WAT IS HET GEVOEL VAN EEN GOEDE HIGH?

Dat is een behoorlijk subjectieve vraag en de mogelijke antwoorden daarop zijn eindeloos. Mensen ervaren de high op verschillende manieren. De meest aangename highs bestaan uit gevoelens van hoop, euforie, geestdrift en tevredenheid - sensaties die als het ware je innerlijke sociale onderbuikgevoelens losmaken. Je gevoel tijdens een cannabis high wordt veroorzaakt door de actieve aanwezigheid van THC in je bloedbaan. Maar de daadwerkelijke effecten zijn afhankelijk van factoren als je mindset, omgeving, fysiologie en de cannabissoort.

Een gewaarwording die wordt beschouwd als onderdeel van een goede high is wanneer je lichaam - of delen ervan - een beetje gevoelloos aanvoelen. Als je pijn hebt, kan die plotsklaps verdwijnen. Je stopt mogelijk met je zorgen te maken; je kunt zaken in een nieuw daglicht gaan zien. Dat kan leiden tot creatieve oplossingen. Je kunt je super geconcentreerd voelen. Je kunt in een deuk liggen om dingen waar je normaal niet om moet lachen. Je voelt je gelukkig en misschien wel een beetje "amoureus". Of je voelt je overspoeld door een heerlijke tsunami van ontspanning.

DE BESTE SOORTEN VOOR VERSCHILLENDE HIGHS

Een groot deel van de pret bestaat uit het uitproberen van verschillende soorten marihuana en de variant eruit te pikken die precies datgene veroorzaakt waar jij op hoopt. Sativa soorten zorgen doorgaans voor een meer opwekkende en energieke buzz. Indica soorten worden daarentegen vaak ter ontspanning gebruikt. De fysieke high die deze varianten veroorzaken, geven snelle verlichting bij pijn, stress en angst. Het is dan ook verstandig om research te doen naar de effecten van je wiet. Niet iedere soort levert echter bij iedereen hetzelfde resultaat op, zoals we al eerder opgemerkt hebben. Laten we eens kijken wat onze favoriete cannabis highs zijn, welke effecten ermee gepaard gaan en welke soorten deze teweegbrengen.

DE ONTSPANNENDE HIGH

De Ontspannende High

Deze dient een beetje verduidelijkt te worden. Zodra de THC en andere cannabinoïden je lichaam "overnemen", kun je het gevoel krijgen alsof je in een warm bubbelbad wegglijdt. Het kan aanvoelen alsof je in een cocon van rust verzinkt. Gebruikers omschrijven de sensatie als een gevoel waarbij alle stress door het afvoerputje verdwijnt. Anderen vinden dat de ontspanning een verandering in de geestestoestand veroorzaakt. Hoewel hardlopen niet voor iedereen een definitie van ontspanning is, gebruiken hardlopers vaak wiet voor dit specifieke doel. Cannabis zorgt ervoor dat ze geen kopzorgen meer hebben en zich volledig op het hardlopen kunnen richten. En natuurlijk wordt cannabis gebruikt voor de ultieme vorm van ontspanning - slaap. Dergelijke cannabissoorten zorgen er niet alleen voor dat mensen sneller indommelen. Het lijkt er ook op dat de planten de kwaliteit van de slaapcyclus verbeteren.

Er zijn ontzettend veel soorten verkrijgbaar om te ontstressen. Maar Stress Killer van Royal Queen Seeds is een uitmuntende soort om mee te beginnen. Met haar doordringende citrusachtige aroma en smaak is Stress Killer een prettige mix van een hoog CBD-gehalte en 11% THC. Deze overheerlijke Haze variant blokkeert verontrustende gedachten en zorgt voor een heldere, scherpe geest.

DE CREATIEVE HIGH

De Creatieve High

Dit is de allerbelangrijkste reden waarom kunstenaars, computerprogrammeurs en musici wiet roken. De creatieve golf die veroorzaakt wordt door één of twee trekjes opent de geest en verhoogt de concentratie. Niet alle creatieve inspanningen die high ondernomen worden, leiden echter automatisch tot iets geniaals. Naast het opsteken van een joint zijn daar nog altijd vaardigheden en oefening voor nodig. Ik vond ooit eens gedicht terug dat ik na een vape-sessie had geschreven. Ik verwachtte iets Shakespeareaans, maar was onaangenaam verrast. Het leek op een combinatie van een slecht geschreven sketch voor Sesamstraat en een boodschappenlijstje.

Marihuana lijkt ook mensen in staat te stellen verbanden te leggen tussen niet verwante zaken en dat is de basis voor creativiteit. Heb je weleens een belachelijke film gezien toen je high was, waarbij je dacht: "Lieve hemel! Dit is een geniale film. Dit concept is helemaal te wauw! Diepzinnig! Welk genie heeft dit bedacht?!"?Welnu, de creatieve stroom die wordt opgewekt door wiet zou ervoor kunnen zorgen dat je conceptuele verbanden legt die helemaal niet zo bedoeld zijn!

Mensen hunkeren in verschillende situaties naar creativiteit. Gebruikers onder ons die minder creatief werk verrichten, zijn van mening dat bepaalde soorten ook steun bieden bij dagelijkse beslommeringen. En dat ze daarbij geen remmende factor zijn. Een vleugje plezier bij saai werk kan het dagelijks leven veel leuker maken.

Onze topkeuze voor het opwekken van creativiteit? Green Crack! Dit is een kruising uit de VS die snel groeit en waar je fantastisch high van wordt. De toppen zijn knetterhard en het THC-gehalte is ongekend. Geen wonder dat Green Crack Amerikaanse staten als Californië heeft veroverd en nu onderweg is naar Europa!

DE LOME COUCHLOCK HIGH

De Lome Couchlock High

Couchlock is een gevoel wat zeer aangenaam kan zijn, met name voor mensen die pijn hebben of aan slapeloosheid lijden. Zelfs doorgewinterde rokers kunnen na een paar trekjes letterlijk aan de bank geketend raken in een dromerige, prettige en wazige gemoedstoestand. Het is alsof je geest afdwaalt naar een aards paradijs... en je lichaam volgt gewillig. Je smelt samen met je fysieke omgeving. De term "lock" mag dan wat negatief overkomen, maar in dit geval gaat dat niet op. Je voelt je heerlijk vastgeplakt aan de bank, dus waarom zou je proberen op te staan? Het is net zoiets als "vastzitten" in een luxe hotelkamer met een van je favoriete artiesten - geen reden om je zorgen te maken!

De soorten die dit effect kunnen veroorzaken, zijn de Indica dominante variëteiten. Deze hebben doorgaans een hoog CBD-gehalte en dat veroorzaakt een fysieke high. Onze favoriet? Gorilla Glue. Voor een fantastische couchlock ervaring moet je beslist deze legendarische soort hebben; verder zoeken is niet nodig. Gorilla Glue plakt je al na enkele trekjes behoorlijk vast aan de bank. De harsproductie is buitenaards en het THC-gehalte is waanzinnig hoog; dikwijls meer dan 25%.

DE ACTIEVE HIGH

De Actieve High

Cannabis kan couchlock veroorzaken, maar ook zorgen voor nieuwe energie. De opkomst van cannabis onder atleten bevestigt dit gegeven. Tevens vinden sommige gebruikers het prettig om een joint te roken voordat ze naar een club gaan, zodat ze extra energiek en zelfverzekerd los kunnen gaan op de dansvloer. Stel je voor dat je in staat bent je te concentreren op de afstand van de stappen die je neemt op een bergpad. Of dat je je zo bewust bent van je bewegingen dat je moeiteloos als een snowboardprofessional van de berg glijdt. Marihuana is een manier om een verbinding tot stand te brengen tussen de opdrachten van je geest en je lichaam.

Onze top activerende soort is een alom geliefde variant: Raspberry Cough. Raspberry Cough van Nirvana Seeds is een THC-rijk, Sativa dominant lid van de White familie, ondanks dat ze rode stampers heeft. Ze veroorzaakt een sterke cerebrale high.

DE AMUSANTE HIGH

De Amusante High

Niet iedereen heeft hetzelfde gevoel voor humor, maar als je high bent, kan alles ineens waanzinnig grappig worden. Dat komt onder andere omdat de dingen er anders uitzien. Je moet werkelijk lachen om alles waar je anders niet om zou lachen. Na het blowen, kan zelfs de normaalste zaak van de wereld HIGH-larisch overkomen. Je ziet de lol in van alledaagse situaties en als je met vrienden bent, werkt dit erg aanstekelijk.

Onze favoriete soort voor maximaal giechelgenot heeft een zeer toepasselijke naam: Laughing Buddha. Deze kruising tussen Thaise en Jamaicaanse genetica produceert niet alleen vette toppen. Ze tovert ook een vette glimlach op je gezicht. Laughing Buddha veroorzaakt een plezierige, energieke high. Leuk voor op feesten en tijdens samenkomsten met je vrienden.

Marguerite Arnold

Geschreven door: Marguerite Arnold
Met jaren van schrijfervaring op zak besteed Marguerite haar tijd aan het onderzoeken van de cannabis industrie en de ontwikkelingen van de legalisatie-beweging.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Lifestyle News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken