Blog
Het Verschil Tussen Set En Setting
2 min

Het Verschil Tussen Set En Setting

2 min
News Research

Trippen kan een ongelooflijke, opwekkende ervaring zijn of een complete teleurstelling. Om jezelf voor te bereiden op de best mogelijke situatie, is het belangrijk dat je de verschillen begrijpt tussen "set" en "setting". Maar ook dat je weet welke voorzorgsmaatregelen je voor beide factoren moet nemen.

Bij het trippen op drugs als peyote kun je twee kanten op. Of je hebt de tijd van je leven, óf het lijkt alsof je vastzit in een ware nachtmerrie. Door je goed voor te bereiden op de gebeurtenis, kun je verzekeren dat je geniet van een geweldige ervaring en niet een foute trip krijgt. Uiteraard kan het helpen als je de correcte dosis gebruikt en je agenda leeg houdt die dag. Maar de twee belangrijkste factoren zijn set en setting. Met andere woorden: het kiezen van de juiste plaats, het juiste moment en het creëren van de juiste lichamelijke en geestelijke toestand.

In dit artikel leer je niet alleen het verschil tussen set en setting, maar ook welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen. Het doel is altijd het bereiken van genot, geen krankzinnigheid. Als je de reis naar het spirituele rijk succesvol wilt maken, lees dan snel verder. Veel plezier met trippen!

SET

De set is, in een notendop, de toestand waarin je je bevindt voor je trip. Dat heeft niet alleen betrekking op je geestelijke toestand, maar ook op je lichamelijke conditie. Geloof het of niet, maar je emoties en kijk op de wereld hebben invloed op de richting van je psychedelische reis. Als je bijvoorbeeld gestrest bent en vol zit met negatieve energie, zal je trip zuidwaarts gaan en dat is niet de bedoeling.

Set En Setting: Set

VOORZORGSMAATREGELEN VOOR DE SET

Als je emotioneel of lichamelijk afgeleid bent, moet je geen psychedelische stoffen gebruiken. Zit je in een negatieve periode en ben je van plan drugs te consumeren om even te ontsnappen? Dan pakt dat hoogstwaarschijnlijk niet voordelig uit. Hallucinogenen, vooral psychedelica, dwingen de gebruiker zijn problemen onder ogen te komen, ongeacht hoe diep of duister deze problemen zijn. Het is dus waarschijnlijk dat je meer angst en mogelijk zelfs paranoia ervaart als je het gebruikt in een moeilijke periode.

Als je lijdt aan een psychische aandoening, zoals schizofrenie, wordt aangeraden dat je geen psychedelica gebruikt. Je kunt anders te maken krijgen met waanbeelden en hallucinaties die veel extremer zijn dan wat je gewend bent.

Voorzorgsmaatregelen Voor De Set

Een andere belangrijke voorzorgsmaatregel is dat je altijd de stof haar ding moet laten doen. Met andere woorden: probeer de ervaring niet te micro-managen. In plaats daarvan moet je je proberen te ontspannen en kalm blijven. Laat alles op zijn beloop. Je gedachteproces en je motorische vaardigheden worden hoe dan ook beïnvloed. Door dat te accepteren en jezelf te realiseren dat trippen onbeschrijfelijk en onbegrijpelijk is, vooral bij hoge doseringen, heb je een grotere kans op positieve resultaten.

Voor wat betreft je lichamelijke conditie, kan trippen als je ziek, gewond of zelfs moe bent, leiden tot negatieve resultaten. Het is waarschijnlijk dat je je veel zieker gaat voelen, omdat bekend is dat psychedelica het bewustzijn van de zenuwuiteinden in je lichaam verhogen. Wacht tot je je gezond genoeg voelt om deel te nemen.

SETTING

Je weet wat ze zeggen; er is een plaats voor alles. En dat is precies waar het om draait bij de setting; de locatie waar je trip begint. Hierbij draait het niet alleen om de fysieke omgeving. Ook de sociale omgeving speelt een rol. Net als bij de set, kan de setting een aanzienlijke invloed uitoefenen op de resultaten van je ervaring, dus kies verstandig.

Set En Setting: Setting

VOORZORGSMAATREGELEN VOOR DE SETTING

Allereerst moet je verzekeren dat je geen verantwoordelijkheden meer hebt op de dag van de trip, evenals op de dag erna. Zelfs de meest simpele taken kunnen lastig lijken tijdens het trippen en als je te veel te doen hebt, doet dat af aan de pret. In plaats van te werken, moet je in staat zijn om te ontspannen en te genieten.

Ook moet je rekening houden met de mensen om je heen. Hoewel ze je nu wellicht niet storen, bestaat er een kans dat ze ongewenste angst veroorzaken tijdens de trip. Zeker als ze niet te vertrouwen zijn of niet achter je activiteiten staan.

Mocht je voor het eerst experimenteren met psychedelica, of niet veel ervaring hebben, dan kan het nuttig zijn een tripsitter in te schakelen. Een tripsitter kan enorm helpen om je kalm, cool en compleet te laten voelen. Kies niet zomaar iemand. Kies een betrouwbaar, verantwoordelijk en nuchter persoon.

Voorzorgsmaatregelen Voor De Setting

Blijf uit de buurt van openbare ruimten of plaatsen die mogelijk gevaarlijk en onbekend zijn. Vermijd ook luide en rommelige omgevingen. Hoe stiller en schoner, hoe beter.

Tot slot: omring jezelf met positiviteit. Luister bijvoorbeeld niet naar opruiende muziek en kijk ook geen bizarre films. Als je merkt dat iets je irriteert, verander dat dan. Je bent misschien niet in staat het avontuur zelf te controleren, maar je bezit absoluut het vermogen om slechte vibes weg te nemen.

Brittney

Geschreven door: Brittney
Brittney, die stellig gelooft dat cannabis van groot belang nu kan zijn voor de samenleving, geniet er zelf al heel lang van. Deze liefde is terug te zien in haar schrijven, waarmee ze mensen via een liefde voor cannabis wil informeren, leren, en samenbrengen.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
News Research
Zoeken in categorieën
of
Zoeken