Blog
Paddo’s
3 min

Magic Mushrooms Zijn De Veiligste Drugs

3 min
Research Shroomshop

Trippen op psilocybine is vaak leuk en verrijkt je geest. Maar hoe veilig is het gebruik van paddo's nu eigenlijk? In dit artikel duiken we in de magische wereld van paddo's en ontdek je hoe veilig ze werkelijk zijn.

Psilocybine, de belangrijkste geestverruimende verbinding in paddo's, staat de laatste tijd volop in de belangstelling. Onderzoek toont niet alleen aan dat het niet zo gevaarlijk is als voorheen werd aangenomen, maar suggereert ook dat het therapeutisch werkt bij depressie, angst- en verslavingsproblematiek en verlichting kan bieden bij existentiële angst door een dodelijke ziekte.

PSILOCYBINE - HOE HET WERKT

Paddo's bevatten psilocybine, een natuurlijke psychedelische alkaloïde. Eenmaal ingenomen, zet je lichaam psilocybine om in psilocine, wat de serotonine-signalering op twee manieren beïnvloedt. Ten eerste blokkeert het de heropname van serotonine (wat een hogere serotonine-spiegel in de hersenen veroorzaakt). Ten tweede bindt het zich direct aan bepaalde serotonine-receptoren. Deze toename van serotonine en serotonine-signalering veroorzaakt de typerende hallucinaties van een paddo-trip.

Magic Mushroombekijk TOP 10 PADDO'S

HOE VEILIG IS PSILOCYBINE?

Hoe Veilig Is Psilocybine?

Als we het over de veiligheid van een middel hebben, gaat het in feite over twee hoofdzaken: Is het verslavend en hoe giftig is het voor ons lichaam? Gebaseerd op deze twee zaken, behoren paddo's tot de veiligste recreatieve middelen die er bestaan.

In 2011[1] viel in _Regulatory Toxicology and Pharmacology_ te lezen dat de kans op lichamelijke en geestelijke afhankelijkheid miniem is, plus dat de acute toxiciteit matig en de chronische toxiciteit laag zijn. Bovendien zijn de gevolgen voor de volksgezondheid en criminele aspecten verwaarloosbaar.

Volgens de Global Drug Survey van 2017[2], zijn paddo's de veiligste van alle recreatieve middelen vanwege de beperkte giftigheid en minieme kans op verslaving. Toch kunnen mensen wel een afhankelijkheid ontwikkelen. Dat is echter een geestelijke verslaving, want paddo's veroorzaken geen lichamelijke afhankelijkheid.

global comparison of emergency medical treatment seeking

Ander onderzoek[3], ditmaal uitgevoerd door professor David Nutt, voormalig hoofd van de Britse adviesdienst voor drugs, rangschikte een reeks drugs op de mogelijke schade die ze kunnen veroorzaken bij mensen, alsmede de samenleving. Paddo's stonden op de laatste plaats; er bestond weinig gevaar voor gebruikers of anderen. De schadelijkste drug voor zowel gebruikers als de samenleving was alcohol.

Hoewel dierstudies aantonen dat laboratoriumdieren dood kunnen gaan van een overdosis psilocybine is dat bij mensen uiterst zeldzaam. Volgens de Global Drug Survey zocht van de 12.000 deelnemers, die in 2016 paddo's consumeerden, slechts 0,2% medische hulp. Wat betreft medische repercussies, kan een overdosis paddo's, hoewel niet dodelijk, wel angst, overgeven en diarree en een lange, intense trip tot gevolg hebben.

Gerelateerd verhaal

Hoe Bereid Je Je Voor Op Een Veilige Psychedelische Trip?

Het grootste risico dat je loopt als je paddo's consumeert, is de zogenaamde "bad trip". Je moet je realiseren dat het experimenteren met psychedelica nogal subjectief is; derhalve is de manier waarop een bad trip zich manifesteert soms compleet verschillend per persoon. Daarbij kunnen de effecten van zo'n trip intens zijn.

Helaas weet je nooit hoe paddo's je zullen beïnvloeden, met name wanneer je ze voor 't eerst gebruikt. Er zijn echter veel dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je paddo-ervaring aangenaam is.

DE VOORDELEN VAN PADDO'S

De Voordelen Van Paddo's

We hebben de mogelijke negatieve effecten van paddo's nu uitvoerig besproken. Er zijn echter ook voordelen als je ze gebruikt. Dat zijn onder meer:

  • GENOT

Als je paddo's verantwoordelijk gebruikt, kunnen ze bijzonder aangename effecten hebben, vooral als je de juiste dosering weet te bepalen. Een microdosering psilocybine kan bijvoorbeeld piekergedrag subtiel reduceren en je stemming verbeteren. Hoge doseringen kunnen je geest echter naar euforische dimensies lanceren, waarbij je het hele universum "begrijpt" en je in huilen wilt uitbarsten vanwege je ontdekte verlichting.

https://www.zamnesia.nl/458-microdosingbekijk MICRODOSING

  • SPIRITUELE VERLICHTING

Het gebruik van paddo's als spiritueel middel dateert al van duizenden jaren geleden. Net als andere psychedelica kunnen ze een doorbraakervaring katalyseren, waardoor mensen dichter bij zichzelf en de wereld om zich heen komen. Je kunt ook een ego-dood ervaren. Daarbij smeed je een spirituele connectie met de wereld, die voor altijd de manier waarop je leeft, verandert. 

  • THERAPEUTISCHE EFFECTEN

De afgelopen jaren viel een stijging te zien van het aantal preklinische en klinische onderzoeken naar de therapeutische mogelijkheden van psilocybine. Het overgrote deel van deze proeven richtte zich op het vermogen van de verbinding om depressie te verlichten bij mensen die depressieklachten op de lange termijn ervaren.

Dr. Robin Carhart-Harris is een van de meest vooraanstaande onderzoekers op dit gebied. Hij leidde talloze onderzoeken naar de voordelen van psilocybine voor mensen met een ernstige behandelingsresistente depressie[4]. Hoewel het eerste onderzoek slechts met een klein aantal patiënten werd uitgevoerd, staan er momenteel grotere proeven op stapel. In 2018 kreeg Compass Pathways bijvoorbeeld toestemming[5] van de Amerikaanse FDA om een studie uit te voeren naar psilocybine als behandelmiddel voor depressies, met meer dan 200 deelnemers.

Gerelateerd verhaal

5 Verbazingwekkende feiten over magische paddestoelen

Ander onderzoek toont aan dat psilocybine kan helpen bij verslavingen. Onderzoekers van de John Hopkins School of Medicine hebben bijvoorbeeld proeven uitgevoerd die aantonen dat het effectiever is bij nicotineverslavingen dan de geijkte behandelingen (zoals nicotinepleisters of kauwgom kauwen). Hier kun je een persoonlijk verhaal bekijken van een experiment[6].

We weten nog lang niet alles over de therapeutische mogelijkheden van psilocybine en paddo's. De wetenschap heeft ons echter laten zien dat ze bepaalde neuropatronen in onze hersenen verstoren. Daardoor ontstaat een verbinding[7] tussen delen van het brein die normaal gesproken niet met elkaar communiceren. Dat kan weer leiden tot unieke gedachten en oplossingsgericht denken.

WAT BETEKENT DIT ALLES VOOR JOU?

Wat Betekent Dit Alles Voor Jou?

Als je van plan bent paddo's te gebruiken, kun je ervan uitgaan dat je, volgens de Global Drug Survey, het minst verslavende en minst toxische recreatieve middel probeert. Dat betekent echter niet dat je als een bezetene op paddo's moet gaan kauwen. Net als met andere middelen is het keibelangrijk dat je ze verantwoordelijk gebruikt en op de doseerhoeveelheid, alsmede de set en setting let. Pas dan haal je het maximale uit deze beresterke fungi.

Steven Voser

Geschreven door: Steven Voser
Steven Voser is een Emmy genomineerde freelance journalist die een hoop ervaring heeft opgedaan in de loop van de tijd. Mede door zijn passie voor alles wat met cannabis te maken heeft, spendeert hij nou veel tijd aan het ontdekken van de wereld van wiet.

Ontdek onze schrijvers
Disclaimer:
Wij proberen ons verre te houden van medische beweringen. Dit artikel is slechts bedoeld ter lering en gebaseerd op wetenschappelijke onderzoekspublicaties van andere externe bronnen.

Externe Bronnen:
  1. Harm potential of magic mushroom use: a review. - PubMed - NCBI - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21256914
  2. - https://www.globaldrugsurvey.com
  3. Alcohol 'more harmful than heroin' says Prof David Nutt - BBC News - https://www.bbc.com/news/uk-11660210
  4. Psychopharmacology Institute - https://psychopharmacologyinstitute.com/publication/psilocybin-for-treatment-resistant-depression-an-interview-with-dr-robin-carhart-harris2252
  5. COMPASS Pathways Receives FDA Approval for Psilocybin Therapy Clinical Trial for Treatment-resistant Depression - https://www.newswire.ca/news-releases/compass-pathways-receives-fda-approval-for-psilocybin-therapy-clinical-trial-for-treatment-resistant-depression-691452071.html
  6. Can Magic Mushrooms Cure Addiction? - YouTube - https://www.youtube.com/watch?v=JnOhDvlPHP0
  7. How Tripping On Mushrooms Changes The Brain - Business Insider - https://www.businessinsider.com/magic-mushrooms-change-brain-connections-2014-10

Read more about
Research Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken