Blog
Paddo's & Magic Truffels Bewaren
2 min

Paddo's & Magic Truffels Bewaren

2 min

Het succesvol kweken van magische paddestoelen en truffels is de helft van het werk. Als je wil dat ze hun kracht behouden, zal je ze namelijk ook correct moeten bewaren.

Er zijn maar weinig dingen zo opwindend en spannend als het oogsten van je eerste flush magische paddestoelen of truffels. Je plukt eindelijk de vruchten van je harde werk, waardoor je een tevreden gevoel krijgt en je een veel persoonlijkere relatie ontwikkelt met de stof, die je mee zal voeren op een trip. Maar je bent er nog niet.

Het bewaren van je magische paddestoelen en truffels kan lastig zijn, als je niet weet hoe je het correct doet. Je kan ze eenvoudig beschadigen, waardoor ze in kracht afnemen of zelfs kunnen bederven. Daarom zou elke beginnende psychonaut moeten weten hoe je ze veilig kan bewaren.

HET BEWAREN VAN VERSE PADDESTOELEN EN TRUFFELS

HET BEWAREN VAN VERSE PADDESTOELEN EN TRUFFELS

Misschien lijkt het bewaren van verse paddo's en magic truffles een hele opgave, maar dat hoeft het niet te zijn. Hoewel er veel uiteenlopende suggesties en adviezen zijn voor het bewaren ervan, is het in feite heel simpel. Je kunt verse, ongeopende magic truffles maximaal twee maanden in de koelkast bewaren. Wil je ze echter drogen voor gebruik? Dan kun je ze na het drogen minstens een jaar bewaren.

Bij paddo's zit het net iets anders. Deze blijven namelijk vers geoogst slechts enkele dagen in de koelkast houdbaar. Wanneer ze goed gedroogd zijn, kun je ze ongeveer een jaar bewaren. Door je paddo's en magic truffles op de juiste manier te bewaren, blijven ze goed tot het moment dat je ze nodig hebt. Simpel.

Magic Truffels Valhalla

Bekijk Magic Truffels Valhalla

HET DROGEN VAN PADDO'S EN TRUFFELS OM ZE LANG TE BEWAREN

Het Drogen Van Paddo'S En Truffels Om Ze Lang Te Bewaren

Als je je paddestoelen en truffels heel lang wil bewaren, kan je ze drogen en tot wel 2-3 jaar (misschien zelfs langer) bewaren op een koele, donkere en droge plaats. De enige risico's zijn insecten en mogelijk verlies van kracht, door blootstelling aan licht, vocht en hitte. Zonder hun vochtgehalte zullen paddestoelen niet bederven.

De truc om paddestoelen en truffels te drogen, is geen hitte te gebruiken. Het is een fout die veel wordt gemaakt, omdat wordt geprobeerd het proces te versnellen. De actieve bestanddelen van paddestoelen kunnen echter gevoelig zijn voor langdurige periodes van hitte, waardoor de kracht wordt verminderd en je paddestoelen worden verwoest.

Het proces van het drogen werkt zo: Eerst moet je ze voordrogen om overtollig vocht te verwijderen. Daarna moet je ze grondig drogen met behulp van een droogmiddel. Hierdoor zal alle vocht verdwijnen, waardoor je paddestoelen en truffels klaar zijn om langdurig te worden opgeslagen.

We gaan dieper in op dit onderwerp in onze handige gids. Hoewel in de gids niet over truffels wordt gesproken, kan hetzelfde proces worden gebruikt.

Gerelateerd artikel

Hoe Droog En Bewaar Je Paddo's?

PADDO'S EN MAGIC TRUFFELS INVRIEZEN

PADDO'S EN MAGIC TRUFFELS INVRIEZEN

Als drogen simpelweg niet goed genoeg is (al zou dat wel zo moeten zijn), kan je nog een stap verder gaan en je paddestoelen en truffels invriezen. Om dit te doen, volg je het advies hierboven en lees je onze gids over het drogen. Zowel truffels als paddestoelen moeten helemaal worden gedroogd, voor ze kunnen worden ingevroren. Zodra ze droog zijn, plaats je ze in een plastic zip-lock zak en leg je ze in de vriezer. Bevroren paddestoelen en truffels kunnen bijna oneindig worden bewaard.

BELANGRIJK: Vries nooit verse paddestoelen en truffels in. Hiermee vernietig je de interne structuur van hun celmembraan, waardoor de kracht gigantisch afneemt.

Dat is alles! Nu weet je hoe je correct je magische paddestoelen en truffels moet bewaren en weet je zeker dat hun integriteit behouden blijft, zodat ze klaar zijn voor gebruik wanneer je dat wenst!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Producten Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken