Blog
Hoe Bewaar Je Magic Mushrooms & Magic Truffels?
4 min

Hoe Bewaar Je Magic Mushrooms & Magic Truffels?

4 min

In deze blog post bespreken we verschillende manieren om zowel verse als gedroogde paddo's en magic truffels te bewaren. Sommige methoden zijn ideaal voor de korte termijn, terwijl je met andere je psychoactieve kostbaarheden eindeloos goed houdt!

Er gaat niets boven het oogsten van je eerste flush paddo's of magic truffels. Het plukken van de vruchten van je harde werk geeft een ongelooflijk goed gevoel. Maar je bent er nog niet!

Het bewaren van je paddo's of truffles is best lastig als je niet goed weet hoe het moet. Je kunt ze gemakkelijk beschadigen, wat ten koste gaat van de alkaloïden. Ook verhoog je de kans op bederf als je ze niet goed bewaart. Het is daarom ongelooflijk belangrijk dat je als ontluikende psychonaut weet hoe je je shrooms en truffles veilig kunt bewaren.

Het belang van magic mushrooms en truffles correct bewaren

Het belang van magic mushrooms en truffles correct bewaren

Als je je magic mushrooms of truffles niet goed bewaart, zullen ze snel bederven. En als dat gebeurt, is al je harde werk voor niets geweest.

Verse paddo's en truffles zullen bijna onmiddellijk bederven als je geen actie onderneemt. Zelfs gedroogde exemplaren vereisen wat aandacht als je ze voor langere tijd wilt bewaren.

Als je paddo's of truffles langdurig wilt bewaren, zul je ze allereerst moeten drogen. Dit geldt vooral voor paddo's. Truffles bevatten namelijk minder water, waardoor verse exemplaren langer goed blijven.

Gerelateerd artikel

Hoe Droog Je Paddo's?

Hoe bewaar je verse magic truffels of paddo's?

Hoe bewaar je verse magic truffels of paddo's?

Het bewaren van je verse paddo's of truffles lijkt een enorme klus, maar dat hoeft niet zo te zijn. Als je online zoekt, kom je verschillende suggesties en adviezen tegen. Toch is het vrij eenvoudig. Verse, ongeopende magic truffels kun je tot twee maanden in de koelkast bewaren. Na het openen van de verpakking, moet je ze echter wel binnen twee dagen gebruiken. Wil je ze drogen om later te gebruiken? Dan kun je ze tot wel een jaar bewaren.

Met paddo's werkt het iets anders. Als ze vers zijn, kun je ze maar enkele dagen in de koelkast bewaren. Maar als je ze zorgvuldig droogt, blijven ze ook ongeveer een jaar goed. Zorg er dus voor dat je je paddo's en magic truffels op de juiste manier bewaart, dan gaan ze behoorlijk lang mee.

Wil je verse paddo's bewaren? Wikkel ze dan in keukenrol of een theedoek. Verpak ze echter niet te strak, want dan liggen schimmel en rot op de loer.

Liberty caps (Psilocybe semilanceata) bewaren

In Europa is het puntig kaalkopje (liberty cap) de meest voorkomende paddo in het wild. Deze paddenstoelen moet je eigenlijk onmiddellijk drogen.

Ze bevatten namelijk nematoden (die eruitzien als kleine witte wormen of maden). Na het drogen, zijn die niet schadelijk, maar vers geplukte paddo's verslinden ze al snel.

Kortom, bewaar Liberty caps niet vers. Droog ze zo snel mogelijk.

Hoe kun je magic mushrooms en magic truffels voor langere tijd bewaren?

Hoe kun je magic mushrooms en magic truffels voor langere tijd bewaren?

Als je van plan bent je magic mushrooms of magic truffels voor langere tijd te bewaren, dan zul je ze eerst zorgvuldig moeten drogen. Zo ga je te werk:

Het voorbereiden van je paddo's en truffles

Als je magic mushrooms niet volledig droog zijn, zullen ze vrij snel bederven. En met 'volledig droog' bedoelen we echt gortdroog. Als er vocht achterblijft, zullen ze snel achteruitgaan. Ze rotten misschien niet, maar de psilocybine breekt wel af. Dat levert alleen maar teleurstelling op als je ze eet en geen trip ervaart.

Zorg er dus voor dat je weet hoe je paddo's of truffles moet drogen.

Magic mushrooms en truffles in luchtdichte bakjes of ziplock zakjes bewaren

Magic mushrooms en truffles in luchtdichte bakjes of ziplock zakjes bewaren

Zowel ziplock zakjes als luchtdichte bakjes of potten zijn geschikt om gedroogde paddo's en magic truffles in te bewaren.

Toch zijn ziplock zakjes de minst ideale optie, omdat ze nooit helemaal luchtdicht zijn. Het is dan ook waarschijnlijk dat vocht zich mettertijd een weg naar binnen baant. Voor de korte termijn werken ze echter goed genoeg, en je kunt altijd nog een zakje silicagel toevoegen!

Luchtdichte bakjes, potten of andere bewaarhulpmiddelen, zoals de CVault of Tightvac, werken echter het beste. Je kunt ze namelijk luchtdicht afsluiten, waardoor je vocht geen kans geeft! Voeg hier ook een zakje silicagel aan toe om opgehoopt vocht op te vangen, zowel uit de paddo's en truffles zelf als uit de lucht.

Bewaar je product daarbij op een koele, donkere plaats. Warmte en licht hebben namelijk ook impact op de hoeveelheid psilocybine.

Magic mushrooms en truffles vacuüm verpakken

Met deze optie houd je je gedroogde magic mushrooms en truffles gegarandeerd lang vers. Je verwijdert hiermee alle lucht, zodat ze hermetisch verpakt zijn. Als ze goed zijn gedroogd, zal dat zo blijven totdat je de verpakking opent.

In veel gevallen zal deze methode overkill zijn. Doe dit alleen als je je paddo's of truffles heel lang wilt bewaren, of als je een enorme hoeveelheid hebt. Als je maar een paar gram hebt, is deze methode waarschijnlijk de moeite niet.

Houd er ook rekening mee dat je een vacuümverpakking niet kunt openen en weer sluiten. Als je de verpakking eenmaal hebt geopend, kun je die niet opnieuw gebruiken. Hoe dan ook is dit een geweldige optie voor langdurige opslag.

Kun je magic mushrooms of truffles invriezen?

Ja dat kan, en het werkt prima. Maar je loopt wel het risico dat ze hun sterkte verliezen, tenzij ze 100% droog zijn.

We raden dit alleen aan als je zeker weet dat je paddo's of magic truffels droog genoeg zijn; bijvoorbeeld als je een voedseldroger hebt gebruikt. Als je ze gewoon naast een ventilator hebt gehangen, is een andere optie wellicht beter.

Magic mushrooms en truffles in de vorm van blue honey bewaren

Magic mushrooms en truffles in de vorm van blue honey bewaren

Het maken van blue honey met je paddo's of truffles is ook een optie. Met deze methode blijven je shrooms oneindig lang goed. Bovendien heb je hiermee een verrukkelijke psychedelische traktatie.

Om blue honey te maken, moet je je paddo's of truffles zo fijn mogelijk vermalen. Vervolgens vermeng je ze met honing. Mettertijd zal de psilocybine uit de shrooms in de honing trekken. Dit kun je vervolgens door je thee roeren, op toast doen of simpelweg van de lepel likken.

Dit is een geweldige methode. Het enige nadeel is dat je redelijk beperkt bent in hoe je je shrooms kunt eten nadat je de honing ermee hebt verrijkt.

Gerelateerd artikel

Blue Honey: Maak Psychedelische Honing Met Paddo's

Hoelang zijn gedroogde magic mushrooms en magic truffels houdbaar?

Als je ze zorgvuldig droogt en bewaart, kun je ze behoorlijk lang bewaren. Bij bepaalde methoden zal er na verloop van tijd vocht binnendringen, wat uiteindelijk je psychedelische schimmels zal aantasten, maar met andere technieken, zoals vacuüm verpakken, blijven ze in theorie voor onbepaalde tijd goed.

Magic mushrooms en magic truffels bewaren: drogen is essentieel!

Magic mushrooms en magic truffels bewaren: drogen is essentieel!

Tenzij je ze maar kort bewaart, is het belangrijk om je magic truffels en paddo's goed te drogen. Dit is essentieel om de houdbaarheid te verlengen; vocht zal ze aantasten.

Als het je eenmaal gelukt is je paddo's of magic truffels grondig te drogen, dan kun je bovenstaande methoden gebruiken om ze goed te houden tot het moment aanbreekt dat je ervan kunt genieten!

Max Sargent
Max Sargent
Max schrijft al meer dan tien jaar en is de afgelopen jaren in de cannabis- en psychedelische journalistiek beland. Hij heeft allerlei artikelen geschreven voor bedrijven als Zamnesia, Royal Queen Seeds, Cannaconnection, Gorilla Seeds, MushMagic en nog veel meer. Hij heeft dus een brede ervaring in deze branche.
How To Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken