Hoe Droog Je Paddo's?

Eenmaal geoogst, blijven paddo's niet lang vers. Om ze langer te bewaren, moeten ze eerst worden gedroogd. Om ze kurkdroog te krijgen, heb je een desiccant nodig. Die zijn echter duur, moeilijk te verkrijgen en vaak giftig. Gelukkig is er een eenvoudig alternatief.

Hoe Droog En Bewaar Je Paddo's?

Maar Eerst: Wat Is Een Desiccant?

Simpel! Stof die water uit de atmosfeer absorbeert. Silica gel is een desiccant die we vaak tegenkomen. Het wordt vaak gevonden in industriële verpakkingen, maar ook in voedsel dat droog moet blijven.

De meest kosten-efficiënte en milieuvriendelijke manier om je paddo's te drogen is zelf een desiccant te maken. Het is veel makkelijker dan het klinkt; je bakt gewoon wat epsomzout van je lokale apotheek.

De chemie hierachter werkt als volgt: Epsomzout is Magnesiumsulfaat, met de chemische formule MgSO4·7H2O. Onthoud dat water H2O is, zie je de 7H20 in de formule van magnesiumsulfaat? Er zijn zeven watermoleculen aan bevestigd, wat het magnesiumsulfaat Heptahydraat maakt.

Als je het Heptahydraat bakt, zullen de zeven watermoleculen verdampen en houd je MgSO4 over: Vochtvrije Magnesiumsulfaat. Omdat MgSO4 deze zeven watermoleculen terug wil hebben, zal het water absorberen uit de atmosfeer totdat het verzadigd is. Als we de paddestoelen bij de MgSO4 stoppen, zal het al het water uit de paddestoelen halen.

Je Paddo's Voordrogen

Je paddo's voordrogen

Om te beginnen is het een goed idee om je verse paddestoelen "voor te drogen". Dit zal veel overmatig vocht verwijderen en schimmel voorkomen. Om dit te doen, plaats je je paddo's op een bord en laat een ventilator erover blazen totdat ze er een beetje verschrompeld uitzien en droog aanvoelen.

In deze toestand kan je je paddo's een paar weken bewaren. Als je ze langer wilt bewaren, moet je een stapje verder gaan.

Gerelateerd artikel

5 Verrassende Voordelen Van Paddo's

Paddo's Drogen Met Desiccant

Nu dat het overtollige vocht uit de paddestoelen is verwijderd, wil je in een fase krijgen die we kennen als "kurkdroog" om ze lange tijd te kunnen bewaren. We hebben ontdekt dat dit op meest effectieve manier kan met behulp van Epsomzout, die we veranderen in een zelfgemaakte desiccant.

Om dit te doen heb je het volgende nodig:

Een Desiccant Maken Uit Epsomzouten

Een desiccant maken uit Epsomzouten

Instructies:

 1. Vul je bakplaat met ongeveer 1 cm Epsom Zout

 2. Verwarm je oven voor op ongeveer 200-250 graden Celsius. Hoe dichter je bij de 250 graden komt, hoe beter.

 3. Doe het Epsomzout in de oven en laat dit ongeveer 2 uur bakken. Hierdoor wordt al het aanwezige vocht verwijderd.

 4. Je Epsomzouten zullen direct vocht absorberen uit de lucht zodra je ze uit de oven haalt, dus je moet snel handelen en niet wachten tot ze afgekoeld zijn. De zouten zullen zich tot een dikke, solide plak hebben gevormd; pak je hamer en mep het in stukjes. Stop de zouten zo snel mogelijk in een luchtdichte container, terwijl ze nog steeds heet zijn. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je Epsomzouten in deze tijd opnieuw helemaal vochtig worden, maar hoe sneller, hoe beter. Je hebt nu zelf desiccant gemaakt.

De Laatste Stap

Het Droogproces Ingaan Met Je Paddo's

Nu dat je je zelfgemaakte desiccant hebt, kan je nu het laatste droogproces ingaan met je paddo's.

Om dit te doen heb je nodig:

 • Je zelfgemaake Epsom desiccant
 • Een plastic bakje met luchtdicht deksel, groot genoeg om je desiccant en paddestoelen in te passen
 • Keukenrol
 • Metalen gaas
 • Voorgedroogde paddo's

Het proces:

 1. Plaats je desiccant in je plastic bakje als een onderste laag.

 2. Bedek je desiccant met een laag keukenrol.

 3. Buig je metalen gaas aan de zijkanten en plaats het in de container zodat het gaas een platform creëert boven de keukenrol. Dit doe je omdat je geen risico wilt lopen dat de paddo's in direct contact komen met de desiccant.

 4. Plaats je paddo's bovenop het gaas.

 5. Plaats het luchtdichte deksel op het bakje.

 6. De desiccant zal nu alle vocht uit de paddestoelen opnemen. Het is belangrijk dat je bakje luchtdicht is, zodat er uitsluitend vocht uit de paddestoelen door het zout gevangen wordt.

Gerelateerd artikel

5 Simpele En Eenvoudige Manieren Om Paddo's En Magic Truffles Te Consumeren

Controleer elke paar dagen om te zien hoe droog de paddestoelen zijn geworden. Ze zijn klaar als ze echt kurkdroog zijn: ze breken als je probeert ze te buigen.

Als je toevallig een vacuüm machine hebt, dan is de beste manier om je, nu droge, paddestoelen tegen vocht te beschermen ze vacuüm te trekken. Zip lock zakjes zijn een alternatief, maar ze zijn niet zo luchtdicht als een vacuümzak.

Dat is alles, je paddo's zijn nu klaar om lange tijd bewaard te worden op een koele, donkere en droge plaats!