Psilocybine vs. Psilocine: De verschillen


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogPaddo'sPsychedelicaWetenschap

Psilocybine vs. Psilocine: De verschillen


Zowel psilocybine als psilocine spelen een rol in je psychedelische reis, maar wat zijn de verschillen?

Het begrijpen van magische paddestoelen kan een lastige zaak zijn. Tenzij je goed thuis bent in scheikunde kan het begrijpen van de interacties van de psychoactieve bestanddelen die het bevat een afschrikwekkende taak zijn en zelfs dan is er nog veel te leren. Om een beetje kennis te verspreiden, gaan we dieper in op de verschillen tussen psilocybine en psilocine, de twee belangrijkste stoffen die verantwoordelijk zijn voor een trip op magische paddestoelen.

Naast het feit dat ze je meevoeren op een spirituele reis, bieden deze twee bestanddelen nog allerlei andere nuttige toepassingen. De wetenschap van de psychedelische geneeskunde is pas recentelijk weer opgestart, nadat het lang verboden is geweest, maar wat er gevonden wordt is zeer interessant.

HET BELANGRIJKSTE VERSCHIL TUSSEN DE TWEE

Psilocybin vs. Psilocin

Dus wat is het verschil? Nou, het komt voornamelijk neer op de manier waarop het lichaam samenwerkt met beide bestanddelen. Psilocybine (O-fosforyl-4-hydroxy-N) en psilocine (4-hydroxy-N, N-dimethyl-tryptamine) zijn beiden psychoactief, maar het is met name psilocine die verantwoordelijk is voor de high uit paddestoelen. Dit komt omdat de meestgebruikte methode het oraal innemen is en gegeten psilocybine wordt door het enzym alkaline fosfaat in het spijsverteringsstelsel omgezet in psilocine. We weten dat psilocybine net zo psychoactief is, omdat wetenschappelijk onderzoek vaak andere methodes voor dosering gebruikt, waarbij het spijsverteringsstelsel niet betrokken is. Hierdoor wordt de structuur van psilocybine in het lichaam behouden, terwijl de effecten gelijk blijven.

Zowel psilocybine als psilocine komen van nature voor in magische paddestoelen, maar buiten het lichaam is psilocine erg onstabiel en zal snel worden aangetast na blootstelling aan hitte of zuurstof. Dat is waarom verse paddestoelen zo gemakkelijk kneuzen bij het plukken; dit is de psilocine die reageert en aangetast wordt.

Maak je echter geen zorgen! Gekneusde paddestoelen zijn nog steeds krachtig genoeg omdat de psilocybine veel stabieler is. Ook is het natuurlijke niveau psilocybine in paddestoelen veel hoger dan psilocine, omdat er slechts resthoeveelheden van de laatste aanwezig zijn. Dit betekent dat enig krachtverlies door de aangetaste psilocine te verwaarlozen is. Juist om deze reden gebruikt men in laboratoriumonderzoek liever psilocybine dan psilocine, omdat de stabiliteit van psilocybine meer veelzijdigheid biedt en het lichaam en geest nog steeds op dezelfde manier beïnvloedt.

Uiteindelijk breekt het lichaam de psychoactieve stoffen af met mono-amino oxidase enzymen, waarna ze veilig door het lichaam worden uitgescheiden.

Nu weet je dus dat het belangrijkste verschil te maken heeft met stabiliteit en hoe het lichaam elk bestanddeel verwerkt. De trip is nog steeds gelijk, ongeacht welke je gebruikt. Dus ontspan en geniet van de kleurtjes!