Blog
Psilocybine vs. Psilocine
1 min

Psilocybine VS. Psilocine: De Verschillen

1 min

Zowel psilocybine als psilocine spelen een rol in je psychedelische reis, maar wat zijn de verschillen?

Het begrijpen van magische paddestoelen kan een lastige zaak zijn. Tenzij je goed thuis bent in scheikunde kan het begrijpen van de interacties van de psychoactieve bestanddelen die het bevat een afschrikwekkende taak zijn en zelfs dan is er nog veel te leren. Om een beetje kennis te verspreiden, gaan we dieper in op de verschillen tussen psilocybine en psilocine, de twee belangrijkste stoffen die verantwoordelijk zijn voor een trip op magische paddestoelen.

HET BELANGRIJKSTE VERSCHIL TUSSEN DE TWEE

Verschillen Tussen Psilocybine En Psilocine

Dus wat is het verschil? Nou, het komt voornamelijk neer op de manier waarop het lichaam samenwerkt met beide bestanddelen. Psilocybine (O-fosforyl-4-hydroxy-N) en psilocine (4-hydroxy-N, N-dimethyl-tryptamine) zijn beiden psychoactief, maar het is met name psilocine die verantwoordelijk is voor de high uit paddestoelen. Dit komt omdat de meestgebruikte methode het oraal innemen is en gegeten psilocybine wordt door het enzym alkaline fosfaat in het spijsverteringsstelsel omgezet in psilocine. We weten dat psilocybine net zo psychoactief is, omdat wetenschappelijk onderzoek vaak andere methodes voor dosering gebruikt, waarbij het spijsverteringsstelsel niet betrokken is. Hierdoor wordt de structuur van psilocybine in het lichaam behouden, terwijl de effecten gelijk blijven.

Psilocybine vs. Psilocine

Zowel psilocybine als psilocine komen van nature voor in magische paddestoelen, maar buiten het lichaam is psilocine erg onstabiel en zal snel worden aangetast na blootstelling aan hitte of zuurstof. Dat is waarom verse paddestoelen zo gemakkelijk kneuzen bij het plukken; dit is de psilocine die reageert en aangetast wordt.

Maak je echter geen zorgen! Gekneusde paddestoelen zijn nog steeds krachtig genoeg omdat de psilocybine veel stabieler is. Ook is het natuurlijke niveau psilocybine in paddestoelen veel hoger dan psilocine, omdat er slechts resthoeveelheden van de laatste aanwezig zijn. Dit betekent dat enig krachtverlies door de aangetaste psilocine te verwaarlozen is. Juist om deze reden gebruikt men in laboratoriumonderzoek liever psilocybine dan psilocine, omdat de stabiliteit van psilocybine meer veelzijdigheid biedt en het lichaam en geest nog steeds op dezelfde manier beïnvloedt.

Uiteindelijk breekt het lichaam de psychoactieve stoffen af met mono-amino oxidase enzymen, waarna ze veilig door het lichaam worden uitgescheiden.

Nu weet je dus dat het belangrijkste verschil te maken heeft met stabiliteit en hoe het lichaam elk bestanddeel verwerkt. De trip is nog steeds gelijk, ongeacht welke je gebruikt. Dus ontspan en geniet van de kleurtjes!

Top 10 Paddo'sbekijk Product

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Onderzoek Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken