Het Effect Van Magic Truffels

Het Effect Van Magic Truffels

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Bijgewerkt op:

Of je nu een ervaren tripper bent, of pas net komt kijken in de wereld van de psychedelica: het is essentieel dat je weet waar je aan begint. Doe je huiswerk, anticipeer op de effecten van magic truffels en haal het beste uit je trip.

Al met een beetje voorbereiding kun je je geest volledig openstellen en maximaal van deze kleine vrienden genieten. Ontdek hieronder alles wat je voor je volgende (of eerste!) truffeltrip moet weten.

Mentale en fysieke effecten van magic truffels

Mentale En Fysieke Effecten Van Magic Truffels

Zoals bij alle hallucinogenen, kunnen de effecten van magic truffels nogal uiteenlopen. Het is dus lastig om het exacte effect te voorspellen. Het anticiperen op verschillende scenario’s kan je helpen om je voor te bereiden op wat er komen gaat.

Als dit de eerste keer is dat je truffles gaat gebruiken, is het niet gek als je je wat ontmoedigd of angstig voelt. Het onbekende kan nou eenmaal eng zijn. Dit artikel tracht niet alleen je zorgen weg te nemen, maar geeft je hopelijk ook wat rust, zodat je volop van je trip kunt genieten.

Gerelateerd artikel

Magic Truffels & Paddo's: De Verschillen

Mentale effecten

Als je magic truffels neemt, verwacht dan een of meerdere van de onderstaande effecten:

 • Visuele effecten: kleuren, patronen, vormen
 • Euforie
 • Filosofische gedachten
 • Creatieve gedachten
 • Diepe ontspanning en sereniteit
 • Veranderingen in de perceptie van geluid: dingen kunnen intenser/plezieriger klinken
 • Aanscherping van de zintuigen
 • Gevoelens van verwondering en nieuwsgierigheid

Fysieke effecten

Magic truffels kunnen ook enkele fysieke effecten veroorzaken, zoals:

 • Meer dorst
 • Lichamelijke ontspanning
 • Moeheid (achteraf)
 • Rillingen of koude gevoelens
 • Hoofdpijn
 • Maagklachten

Hoe doseer je magic truffels?

Hoe Doseer Je Magic Truffels?

Een van de belangrijkste dingen bij het nemen van magic truffels is de dosering. Ook dit verschilt per persoon. Een dosis die jij laag vindt, kan je beste vriend naar de maan lanceren, of andersom. Ben je niet echt klaar voor een volledige trip, dan kan een te hoge dosis een onaangename ervaring veroorzaken.

Als vuistregel geldt dat ongeveer 5 gram verse truffles een milde dosis is. Bij deze dosering merk je wel wat effecten, maar het is verre van een volledige trip. Een gemiddelde dosis is ongeveer 10 gram. Voor de sterkst mogelijke trip is 15 gram vrijwel zeker voldoende.

Zoals met de meeste hallucinogenen, kun je altijd met kleinere hoeveelheden beginnen en dit langzaam wat opbouwen. Je kunt ook de Paddo Dosis Calculator van Zamnesia gebruiken als je wilt weten wat standaard geschikt is voor jou.

Paddo DoseringscalculatorBereken

Hier hoef je alleen maar je gewicht in te voeren, of je verse of gedroogde truffles (of paddo’s) hebt en wat je gewenste dosis is, variërend van micro tot hoog. Nadat je alles hebt ingevoerd, geeft onze Paddo Dosis Calculator je een exacte hoeveelheid in grammen. Vervolgens hoef je alleen nog maar van je trip te genieten!

6 tips voor een geweldige magic truffeltrip

6 Tips Voor Een Geweldige Magic Truffeltrip

Een goede voorbereiding en secure dosering zijn al het halve werk. Aanvullend hebben we zes extra tips voor je op een rijtje gezet om je ervaring nog verder te verbeteren. Dit zijn dingen om rekening mee te houden tijdens de voorbereiding, zodat je volop van je psilocybine-ervaring kunt genieten.

1. Kies een ontspannen omgeving

Een van de belangrijkste dingen als het gaat om trippen, is de omgeving, ook wel de 'setting' genoemd. Truffles zijn geen partydrug, dus het kiezen van een veilige, comfortabele plek en goed gezelschap zal de ervaring voor iedereen een stuk aangenamer maken. Als je samen bent met mensen die je kent en vertrouwt, op een vertrouwde plek, kun je pas echt je geest voor de effecten openstellen. Truffles gebruiken in een onbekende of onveilige omgeving is vragen om een ongemakkelijke ervaring (bad trip).

2. Stel jezelf open voor de ervaring

Ook moet je je goed voelen als je gaat trippen. Een goed humeur en ontspannen gevoel doen wonderen. Dit brengt ons ook terug bij het punt met wie je besluit te trippen. In gezelschap van vrienden die je kunt vertrouwen en waar je jezelf bij kunt zijn, kun je veel meer plezier beleven.

3. Maak er tijd voor vrij

Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent en genoeg tijd hebt om te trippen. Zeker bij psychedelica geldt: haastige spoed is zelden goed. Ongewenste druk of spanning kan je ervaring negatief beïnvloeden. Als je bijvoorbeeld na een stressvolle werkdag gaat trippen, krijg je misschien niet het gewenste resultaat. Kies een chill-dag uit waarop je je volledig aan het nemen van truffles kunt wijden.

4. Neem magic truffels op een lege maag

We raden je af om voorafgaand aan je trip te eten. Voedsel in de maag kan namelijk de effecten van de psilocybine verminderen of maagklachten veroorzaken. Als vuistregel geldt dat je het beste ongeveer drie uur na je laatste maaltijd magic truffels kunt nemen. Op deze manier kun je de volledige kracht ervan voelen.

5. Zorg voor een tripsitter

Zeker voor nieuwkomers is dit essentieel. Een nuchter en betrouwbaar iemand bij je hebben terwijl je aan het trippen bent, klinkt wellicht als een anticlimax. Niets is minder waar. De tripsitter zorgt er gewoon voor dat alles in orde is, en is er om iedereen op zijn gemak te laten voelen. Kies dus een tripsitter waar je op kunt vertrouwen, bij voorkeur iemand die zelf al wat tripervaring heeft.

6. Combineer niet met andere geestverruimende drugs

Het spreekt eigenlijk voor zich, maar we raden af om andere psychotrope stoffen met magic truffels te combineren. Het kan verleidelijk zijn om vooraf alcohol te drinken tegen de zenuwen, maar doe dit niet! Je wilt de puurste trip beleven, zonder dat iets anders dit in de weg staat.

Hetzelfde geldt voor het tegelijkertijd innemen van andere hallucinogenen. Dit zorgt voor onnodige complicaties. Ervaren gebruikers roken soms wel wat wiet tegen het einde van de trip, maar dit is geheel afhankelijk van je voorkeur.

Gerelateerd artikel

12 Tips Voor Een Geweldige Ervaring Met Magic Truffles

Wat moet je doen bij een bad trip?

Wat Moet Je Doen Bij Een Bad Trip?

Zoals aangestipt, heeft iedereen zijn eigen tolerantiedrempel wat magic truffels betreft, maar soms kunnen negatieve emoties of angst naar boven komen drijven. Als je onze tips in acht neemt, heb je er eigenlijk alles al aan gedaan om een bad trip te voorkomen. Maar wat zijn de tekenen van een bad trip, en wat kun je eraan doen, mocht het toch zover komen?

Geen paniek

Geen Paniek

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar herinner jezelf eraan dat je niet in paniek moet raken als je een bad trip ervaart. Vanwege de introspectieve aard van truffles, ga je al snel overdenken of negatieve gedachten ontwikkelen, vooral bij hogere doses. Die gedachten lijken op dat moment misschien overheersend, maar het is belangrijk te onthouden dat de effecten maar tijdelijk zijn, hoe indringend ze ook kunnen zijn. Met een paar keer diep ademhalen en de hulp van je tripsitter, is het gemakkelijk om jezelf weer ‘terug op aarde’ te brengen. Neem je tijd, raak niet in paniek en voor je het weet, is de bad trip weer verdwenen.

Consumeer suiker

Consumeer Suiker

Tijdens een bad trip is het slim om een zoete snack of wat frisdrank te nuttigen. Het klinkt misschien als 'oma’s advies', maar suiker kan de impact van een bad trip verminderen! Zodra je namelijk suiker hebt ingenomen, geven je hersenen dopamine af, wat voor een opbeurend en positief gevoel zorgt. Dit is in principe genoeg om de effecten van een bad trip te verminderen. Zorg dus dat je wat zoetigheden bij je hebt!

Pas je omgeving aan

Pas Je Omgeving Aan

Een andere manier om met een bad trip om te gaan, is het veranderen van je omgeving. Dat wil niet zeggen dat je naar de kroeg om de hoek moet lopen. Overweeg in plaats daarvan om in een ander deel van je huis te gaan zitten, en ontspan je. Of, nog beter, ga naar buiten als het mooi weer is! Dit is vaak genoeg om de hersenen af te leiden en positief denken te versterken.

Al met al is het misschien wel het belangrijkst om te onthouden dat de gevoelens die gepaard gaan met de bad trip maar tijdelijk zijn. Sommige mensen geloven zelfs dat een bad trip niet bestaat, en dat elke trip iets introspectiefs te bieden heeft - ook als de emoties op het moment zelf als iets negatiefs worden ervaren.

Magic truffels — nu verkrijgbaar!

Magic Truffels — Nu Verkrijgbaar!

Nu je weet wat je kunt verwachten van een truffle trip: leun lekker achterover, zet wat muziek op en geniet er samen met je beste vrienden van. Met het volgen van onze stappen, haal je er het beste uit. Voel je natuurlijk ook vrij om deze handleiding te bookmarken voor als het zover is. Neem maar van ons aan dat het een unieke en potentieel levensveranderende ervaring is!

Wil je magic truffels bestellen? Ga dan naar onze Paddoshop en scrol door ons assortiment. We hebben van alles, van mild tot sterk, dus er is voor iedere psychonaut wat wils.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Je bezoekt onze Nederlandse website.