Blog
Magic truffels
8 min

12 Tips Voor Een Fantastische Ervaring Met Truffels

8 min

Psychedelica kunnen onvoorspelbaar zijn - de innerlijke reis die begint zodra je een psychoactieve samenstelling hebt ingenomen kan een schitterende, ontzagwekkende ervaring zijn die je ziel transformeert, maar het kan ook een van de duisterste, angstwekkendste ervaringen zijn die je je maar kunt voorstellen.

Hoe dan ook, ze zorgen ervoor dat je dieper in jezelf kunt komen - en ze leren je niet alleen jezelf kennen, maar ook hoe je verbonden bent met het universum waarin je je bevindt.

Iedere ervaring is uniek. Er zijn zoveel omstandigheden die de ervaringen kunnen beïnvloeden. Door wat er in je lichaam gebeurd, kan je ervaring ook beïnvloed worden door bijvoorbeeld wat je eet, medicijnen en je lichaamschemie. Externe factoren kunnen echter ook een rol spelen, zoals je omgeving, het gezelschap waarin je verkeert, en ook wat je de laatste tijd allemaal in je "normale" nuchtere leven heb meegemaakt.

We hebben een kleine handleiding voor je samengesteld die enkele tips bevatten zodat je maximaal van je ervaring met psychedelische truffels kunt genieten.

1 - WEET WAT JE GEBRUIKT, DOE WAT ONDERZOEK

WEET WAT JE GEBRUIKT, DOE WAT ONDERZOEK

Zorg ervoor dat je wat online onderzoek doet voordat je incheckt voor de vlucht - lees iets over de werking van psilocine en de levenscyclus van truffels. Lees een paar online "reisverslagen" zodat je weet wat je kunt verwachten. Verdiep je eens in de werking op je lichaam. Houd er echter wel rekening mee dat hoeveel je er ook over leest, het geen garantie biedt voor de trip zelf. Het is een onvergelijkbare ervaring, dus als het voor jou de eerste keer is dat je truffels gebruikt heb je geen vergelijkingsmateriaal. Een psychedelische ervaring is heel ruim en niet te beschrijven - als je dus een van deze samenstellingen gebruikt is dat een kwestie van vertrouwen, de allereerste keer, maar ook in het vervolg.

Zoals met de meeste psychedelica zijn er veel verkeerde inlichtingen te vinden op het internet. Het is van groot belang dat je je laat informeren, en je truffels koopt van een bekende en betrouwbare leverancier - zoals Zamnesia. Zorg ervoor dat je alle productomschrijvingen goed leest voordat je tot aankoop overgaat en je er zeker van bent dat je de juiste soort truffels hebt uitgekozen voor je trip. De reeks ervaringen die psilocybine sclerotia kan opwekken - zowel als de sterkte - kan behoorlijk verschillen. Gebruik de verkeerde dosis van een verkeerd type, en je belandt een stuk verder in space dan je werkelijk van plan was... doe dus zorgvuldig onderzoek zodat je weet wat je kunt verwachten.

Magische Truffels Mexicana

Bekijk Product

2 - GEMOEDSTOESTAND EN OMGEVING

Hier zijn enkele typische adviezen die al jaren keer op keer herhaald worden door bedreven psychonauten - let op je gemoedstoestand en de omgeving. "Gemoedstoestand" heeft betrekking op de geestelijke staat waarin je verkeert op het moment van inname - ben je op je gemak? Zijn er omgevingsfactoren die op dat moment in je leven stress veroorzaken? Je kunt het best geen psychedelica nemen in stressvolle tijden, na het verlies van een dierbare, of als je depressief bent - dit omdat psychedelica gebruikelijk emoties en gevoelens versterken, en het versterken van negatieve emoties heeft duidelijk een schaduwzijde. 

GEMOEDSTOESTAND EN OMGEVING

"Omgeving" refereert aan de externe omgeving waarin je je bevindt als je incheckt voor je reis. Let op. Dat is niet uitsluitend de fysieke ruimte waarin je de drugs gebruikt, maar ook de mensen om je heen, de muziek die opstaat, en elke andere omgevingsvariabele. Dit kan een geweldige impact op de ervaring van je trip hebben. Als het voor jou de eerste keer is besteed hier dan bijzondere aandacht aan. De eerste psychedelische ervaring kan een buitengewone, levensveranderende ervaring zijn - één die je nooit meer vergeet - dus het is verstandig om goed voorbereid te zijn en er voor te zorgen dat je het op de "juiste" plek doet.

Natuurlijke omgevingen zijn het best, omdat een psychedelicum een uitgelezen middel is om de schitterende patronen in de natuur te ontvouwen. Een afgelegen strandje of een open plekje in het bos zijn perfect. Uit kamperen gaan is ook leuk. Het is prettig om op een stukje privéterrein te trippen - om de kans dat je op vreemdelingen stuit te verminderen, en je een "veilig plekje" hebt als het een beetje te heftig voor je wordt. Als je dit niet voor elkaar krijgt, of als je een beetje zenuwachtig bent voor de eerste keer zou je kunnen overwegen om ergens te trippen waar je bekend bent en je een veilig gevoel hebt - dat zou met vrienden in je slaapkamer kunnen zijn.

3 - VOORBEREIDING LOONT

Voorbereidingen Treffen Voor Je Paddotrip

Verzeker jezelf ervan dat, waar je ook bent, er altijd genoeg water onder handbereik is, en tevens iets te eten voor het geval je trek krijgt. Vergeet niet dat voedsel dat suiker bevat de effecten van de truffels doen afnemen. Je kunt het beste iets eten wat vers en gezond is. Je kunt ervaren dat je onder invloed helemaal geen trek hebt, maar het is beter iets beschikbaar te hebben voor het geval dat. Magic truffels eet je normaal gesproken op een lege maag, dus als je halverwege de ervaring een beetje slapjes wordt, zul je door iets te eten weer een beetje bijkomen. De eetsensatie van verschillende hapjes kan een leuke ervaring zijn als je onder invloed bent van een psychedelische samenstelling.

Het is ook handig om wat creatieve speeltjes bij de hand te hebben - muziekinstrumenten, een kleurboek en wat kleurpotloden - psychedelica staan erom bekend dat je aanvallen van creatieve inspiratie krijgt. Zorg dat je alles bij de hand hebt waar je pret mee kunt hebben - freaky speeltjes, glow-sticks, optische illusies, dat soort zaken. Als je van de yoga bent, neem dan je yogamatje mee als je erop uit trekt om ergens te gaan trippen. Jongleren? Neem je ballen mee! Tot slot, en dat klinkt een beetje lullig - zonnebrandolie. Je kunt makkelijk afgeleid worden als je aan het trippen bent en zonnebrand oplopen.

Magische Truffels Fantasia

Bekijk Product

Er komt een moment dat de trip voorbij is, en het is waarschijnlijk dat je dan zowel geestelijk als lichamelijk uitgepoept bent. Zorg ervoor dat je voor jezelf een lekker bedje opmaakt waar je als dat nodig is meteen kunt crashen.

4- ZET JE TELEFOON UIT!

ZET JE TELEFOON UIT!

Zeg alle afspraken maar af op de dag dat je gaat trippen, en doe dat voor de dag die daar op volgt ook maar. Zet je telefoon uit; niemand zit te wachten op slecht nieuws als je midden in een trip zit (dit kan echt, ECHT de hele ervaring voor je verpesten). Je weet immers niet wat er gaat gebeuren en alle telefoontjes of berichten kunnen heus wel wachten tot ná de trip. Hetzelfde geldt voor computers en tablets. Je bent sowieso niet in staat om met een noodsituatie om te gaan. Hoe minder afleiding van de buitenwereld, hoe beter. Je doet er echter wel verstandig aan om een bedreven vriend te vertellen dat je een dagje gaat trippen, en waar je uithangt in geval van nood.

5 - GEBRUIK GEEN DRUGS MET MEDICIJNEN

GEBRUIK GEEN DRUGS MET MEDICIJNEN

Voor ons bestaat er slecht één uitzondering op deze regel - en dat is cannabis. Als je wat hash of wiet rookt, kan dit een reusachtig hulpmiddel zijn om negatieve gevoelens te bestrijden die in verband kunnen worden gebracht met truffel-vergiftiging (zoals misselijkheid en het verlies van de eetlust), en ook kunnen zorgen voor een andere "dimensie" aan je trip, zoals betere inzicht en een melige bui.

6 - REGEL EEN TRIP-SITTER

REGEL EEN TRIP-SITTER

Mocht je onervaren zijn, of als het de eerste keer is dat je magic truffels gebruikt is het misschien een goed idee om een vriend op te trommelen die tijdens je ervaring kan optreden als trip-sitter. Een trip-sitter is een betrouwbare, nuchtere beschermengel die ervoor zorgt dat je gedurende de hele trip op je gemak bent. De allerbeste trip-sitters hebben veel ervaring met psychedelica en zijn van nature geduldig en zorgzaam.

Houd er rekening mee dat bij veel mensen de diepste innerlijke zoektochten plaats vinden als ze op zichzelf zijn, dus als het zo is dat je zelf veel ervaring hebt met psychedelica, en je zelfvertrouwen hebt, zou je dit een keer voor iemand kunnen doen.

7 - PAK HET GOED AAN

PAK HET GOED AAN

Je kunt truffels altijd het beste op een lege maag nemen - dat betekent dat je de dag voordat je een dosis neemt je slechts een licht maaltijd nuttigt, en na je laatste maal wacht je een paar uur voordat je de truffels eet. En ook voor truffels geldt: hoe verser hoe beter. Gedroogde truffels verminderen de sterkte, dus maak de verpakking niet open tot je ze gaat nuttigen, en bewaar je truffels in de koelkast. Het fijnhakken van de truffels in kleine stukjes vergroot het oppervlaktegebied en daardoor verhoogt het de biobeschikbaarheid van psilocin als het in je lichaam wordt opgenomen. Flink op de sclerotia kauwen als je eet, werkt ook goed.

Zoals met de meeste psychedelische trips moet je de hele dosis in één keer naar binnen werken. Als je echter een beetje zenuwachtig bent en je wilt voorzichtig zijn met je dosis is het een goede gewoonte om eerste eens met een halve dosis te beginnen. Als de trip vervolgens lekker "opkomt", en het voelt goed aan en de reis kan wat jou betreft na een uur of zo wel wat heftiger worden, kun je gerust de andere helft van de dosis consumeren.

8 - DE SMAAK MASKEREN & MANIEREN VAN INNAME

DE SMAAK MASKEREN & MANIEREN VAN INNAME

Er bestaan natuurlijk uitzonderingen, maar de meeste mensen houden niet van de bittere, giftige smaak van truffels. Als jij daar toe behoort, zou je kunnen proberen ze met voedsel te eten om de smaak te maskeren. Gooi je truffels gewoon in de blender met een smoothie, hak ze fijn en strooi ze over een lekkere verantwoorde salade, of roer ze door de yoghurt met muesli. Minder gezonde (maar daardoor niet minder populaire) opties zijn onder andere dat je ze samen met de puurste chocolade die er is verorbert, of je strooit de fijngehakte stukjes op een puntje pizza. Pas wel op, want warmte degradeert de psilocine die het bevat en kan daardoor ook de potentie verminderen.

Thee is een slimme manier om truffels te gebruiken - hak de truffels lekker fijn en laat de stukjes voor een minuut of 10-12 in heet water pruttelen, daarna voeg je gewoon je favoriete kruidenthee of Engelse theemelange toe en laat dit even trekken. Laat het water niet koken - je wilt het gewoon zachtjes late pruttelen zodat de truffels hun potentie niet verliezen. Tijdens het theedrinken kauw je de kleine stukjes die je in je mond krijgt gewoon fijn voordat je ze doorslikt. Vloeistoffen worden sneller in je bloedbaan opgenomen dan vaste stoffen verwerkt kunnen worden, en de meeste mensen zijn van mening dat deze methode de gebruikers helpt om de negatieve nevenwerkingen die gepaard gaan met het gebruik van truffels te voorkomen (misselijkheid bijvoorbeeld).

Als je het beste uit de stoffen wilt halen die je voorhanden hebt, zou je "lemon-tekking" eens kunnen proberen. Hak je truffels lekker fijn en week de stukjes 20 minuten in vers geperst citroensap, voordat je het sap (met die stukjes) naar binnen kiepert. Het citroenzuur verhoogt de biobeschikbaarheid van psilocine, waardoor de ervaring heftiger en sterker wordt. Deze truc werkt ook goed in combinatie met bovenvermelde thee-tek techniek. Je voegt simpelweg de in citroensap geweekte psilocine (met de stukjes truffel natuurlijk) toe aan een kopje warme kruidenthee met je favoriete smaakje.

9 - DOE WAAR JE ZIN IN HEBT

DOE WAAR JE ZIN IN HEBT

Gedurende de truffel trip is het belangrijk dat je geen verwachtingen hebt - adem in, adem uit en probeer je behaaglijk te voelen, en verzet je niet tegen de dingen die gaan komen. Als je iets wilt doen, probeer het gewoon. Of blijf rustig liggen, en laat alles gewoon over je heen komen. De effecten van truffels zijn verbijsterend. Het kan bij vlagen beangstigend of overweldigend zijn, maar geef je er gewoon aan over en verzet je niet. De visuele effecten kunnen geheimzinnig zijn, en er kunnen veel verschillende betekenissen worden ontleend aan de visuele metaforen die je waarneemt.

Magic Truffels Valhalla

Bekijk Product

De meeste mensen vinden dat de visioenen in de duisternis veel opwindender zijn. Weer andere mensen beschouwen de wereld liever op klaarlichte dag. Er zijn ook mensen die het heerlijk vinden om in absolute stilte te reizen - en er zijn er daarentegen ook die het heerlijk verheffend vinden om naar wat muziek te luisteren, dat kan echt een beetje "jeu" geven aan de trip. Het gaat er uiteindelijk gewoon om dat je het een en ander probeert zodat je erachter komt wat je zelf het leukst vindt.

10 - VERMIJD EEN SLECHTE TRIP

VERMIJD EEN SLECHTE TRIP

Als je psychedelische truffels met vrienden gebruikt spreekt het voor zich dat je er met z'n allen voor moet zorgen dat jullie samen een leuke tijd hebben, en een beetje voor elkaar zorgt wanneer iemand een nare ervaring begint te krijgen. Verschillende dosis hebben op iedereen een verschillend effect, dus wat de een makkelijk aan kan zou voor een ander een hele heftige ervaring kunnen zijn. Het is belangrijk om rustig, positief en meevoelend te zijn als iemand die het even moeilijk heeft.

Als de zaken even te heftig worden en je hebt het gevoel dat je de gebeurtenissen niet aankan, probeer dan de setting te veranderen. Dat kan zoiets eenvoudigs zijn als het licht aandoen, de muziek uit te zetten, of weglopen bij die persoon die maar door blijft kleppen. Loop een andere kamer binnen, of ga naar buiten om het decor te veranderen. Ademhalingsoefeningen helpen ook om je te concentreren en weer met beide benen op de grond te komen, of de ongerustheid weg te nemen. Als je muzikaal aangelegd bent ga je gewoon zingen! Als je zingt, komt er dopamine vrij in je hersenen, dat zorgt er vaker wel dan niet voor dat je trip weer een positieve wending neemt.

In sommige gevallen, als je een hogere dosis neemt, kan het wel een beetje maf worden - de tripper kan zoiets krijgen wat op een tijdelijke psychose lijkt. Je kunt vergeten wie, en waar je bent zodra de effecten van de drug je bewustzijn beïnvloeden. Het belangrijkste is dat je weet dat de trip slechts tijdelijk is - je hebt een drug gebruikt en uiteindelijk nemen de effecten weer af, waarmee je weer terug "bij af" bent. Het maakt niet uit hoe freaky alles kan zijn, het houdt ooit weer op. Nu je dit eenmaal weet, kan dat erg geruststellend zijn voor iemand die een nare trip ervaart, dus vertel ze dit dan ook.

11 - MAAK GEEN PLANNEN VOOR DE VOLGENDE DAG

MAAK GEEN PLANNEN VOOR DE VOLGENDE DAG

Trippen kan voor veel mensen dodelijk vermoeiend zijn, zowel fysiek als mentaal. Daarom is het fijn om helemaal geen verplichtingen te hebben, zodat je tijd genoeg hebt om eens terug te kijken op wat er allemaal gebeurd is, wat de les voor je was, en te zien hoe je vrienden het beleefd hebben. Zorg dat je de dag na de trip geen enkele verplichting hebt - waarschijnlijk wil je gewoon wat onderuit zakken, een paar joints roken, een beetje kletsen en nadenken. Tijdens deze gesprekken stuit je op diepe inzichten en wijze gedachten. Sommige trips zijn levensveranderende, transformatieve ervaringen, dus wie weet hoe je dan tegen het leven aankijkt en waar je zin in hebt?

12 - OVERDAAD SCHAADT

OVERDAAD SCHAADT

Neem nooit vaker dan eens per week magic truffels - je bouwt snel tolerantie op tegen het effect, en het gevoel zal steeds minder opwindend voor je zijn. Het is belangrijk om flink wat tijd te laten verstrijken na elke reis, en om de lering die je er uit getrokken hebt te begrijpen en in je dagelijks leven te verwerken. Beschouw het gebruik van truffels als een zeldzame verwennerij, en elke keer zal het een zeer speciale, buitengewone ervaring blijven.

Paddo Doseringscalculator

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken