Blog
Je Eigen Magische Truffels Kweken
2 min

Hoe Kweek Je Je Eigen Magic Truffels

2 min

Het kweken van je eigen magische truffels is een zeer bevredigende activiteit. Je bespaart niet alleen geld, het stelt je ook in staat een diepere verbinding te krijgen met je truffels. Paddestoelen zijn echter niet de enige beschikbare optie voor de zelfvoorzienende psychonaut.

Een paar paddestoelen soorten produceren ook sclerotia, die ook wel truffels of "stenen der wijzen" worden genoemd. Het voordeel van het kweken van truffels, in plaats van paddestoelen, is dat ze veel meer weerstand hebben tegen externe factoren, zoals hitte en uitdroging. Ze kunnen ook meer discreet worden gekweekt en daarnaast bevatten ze een hogere concentratie psilocybine dan hun paddestoel tegenhanger.

Gerelateerd artikel

12 Tips Voor Een Geweldige Ervaring Met Magic Truffles

 

Er zijn in feite twee manieren om je eigen truffels te kweken: met een kweekkit of helemaal zelf. Net zoals de paddestoel kweekkits, kan je moeiteloos je eigen groeidiamantjes kweken met een truffel kweekkit. Met deze kit wordt het kweken van truffels een eitje en je kan al na 3 dagen oogsten!

Maar als je het volledige proces wil ervaren en zelf de complete controle wil houden over je teelt, dan is vanaf nul beginnen de juiste manier. Niet alleen zal deze methode je fundamenteel inzicht geven in de levenscyclus van truffels, het stelt je ook in staat je teelt aan te passen aan je behoeften.

Zo kweek je je eigen magische truffels

Kweek Je Je Eigen Magische Truffels

Benodigdheden voor het maken van je eigen truffels

 • Een sporenspuit, een sporenprint of levend mycelium van jouw soort naar keuze (Psilocybe mexicana en Psilocybe tampanensis zijn beiden geweldige soorten die truffels vormen)

 • Graszaad (je groeisubstraat)

 • Een kweekzak met filter

 • Een snelkookpan

 • Water

 • Broedplaats (afhankelijk van je locatie)

Het proces

 1. Wat je als eerste moet doen is je groeisubstraat creëren. Graszaad wordt hier het meest voor gebruikt, maar je kan ook rogge gebruiken. Om het substraat zelf te maken, mix je 10 delen graszaad met 5 delen water. Een simpel voorbeeld hiervan is 1000 gram graszaad en 500ml water.

  Een andere eenvoudige optie is het gebruik van een reeds gesteriliseerde zak rogge. Indien je hiervoor kiest kun je verder gaan bij stap 5.

 2. Nu moet je het substraat steriliseren. Om dit te doen. plaats je het graszaad en het water in een kweekzak en plaats dit in de snelkookpan.

 3. Kook de filterzak en inhoud gedurende 1 uur op 15psi. Dit zal het grondig steriliseren.

 4. Zodra het substraat is afgekoeld, kan je het enten met je injectienaald, sporenprint of mycelium op agar. De reeds gesteriliseerde zak met rogge komt met een opening voor injectienaalden zodat je schoon kan enten zonder de zak te openen. Anders wordt het werken in een geïsoleerd kastje aangeraden om besmetting tijdens deze stap te voorkomen. Werk snel en schoon.

 5. Schud het geënte substraat om de sporen of mycelium over het substraat te verspreiden.

 6. De mix moet nu warm gehouden worden op een donkere plaats. De ideale temperatuur ligt tussen de 21-25 graden Celsius, dus gebruik een incubator of een geïsoleerde hittemat als de kamertemperatuur lager ligt.

 7. Het initiële kolonisatie proces duurt 2-4 weken. Schud de mix af en toe door elkaar tijdens deze periode.

 8. Zodra de kolonisatie periode voorbij is en het substraat volledig gekolonialiseerd, is al het zware werk gebeurd. Alles wat je nu nog nodig hebt is geduld. Laat je zak met gekolonialiseerd substraat in je donkere, warme omgeving en schud het niet meer. Dit zal de harde, walnootachtige bulten, je truffels, snel laten ontwikkelen. Deze truffels kan je 3-4 maanden laten groeien. Hoe langer je ze laat staan, hoe groter ze worden. Hoe lang je ze laat staan, hangt af van je eigen geduld.

Zoals je kunt lezen, is het kweken van truffels een beetje eenvoudiger dan het kweken van paddestoelen, omdat de vruchtfase wegvalt. Aan de andere kant kost het proces wel wat meer tijd, omdat de truffels langer nodig hebben om te vormen en te rijpen dan de paddestoelen.

VIDEO: Magic Truffel Kweekset

GEBRUIK DE KWEEKSET VOOR EEN GEMAKKELIJKE KWEEK

Zin in een reis door de kosmos zonder de hierboven genoemde stappen? Onze kweeksets zijn een eenvoudig alternatief voor het kweken van magic truffels, rijk aan psilocybine. Het geprepareerde substraat is al geïnoculeerd. Vind een mooi, rustig plekje voor je magic truffels en wacht af! Na ongeveer drie maanden zijn ze klaar om te worden geoogst en met de mogelijkheid van maximaal 80 gram truffels, kan het bijna niet misgaan.

Magic Truffel kweekset

Bekijk Magic Truffel kweekset

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken