Blog
Je Eigen Magische Truffels Kweken
2 min

Je Eigen Magische Truffels Kweken

2 min
Blog Paddo's Psychedelica

Het kweken van je eigen magische truffels is een zeer bevredigende activiteit. Je bespaart niet alleen geld, het stelt je ook in staat een diepere verbinding te krijgen met je truffels. Paddestoelen zijn echter niet de enige beschikbare optie voor de zelfvoorzienende psychonaut.

Een paar paddestoelen soorten produceren ook sclerotia, die ook wel truffels of "stenen der wijzen" worden genoemd. Het voordeel van het kweken van truffels, in plaats van paddestoelen, is dat ze veel meer weerstand hebben tegen externe factoren, zoals hitte en uitdroging. Ze kunnen ook meer discreet worden gekweekt en daarnaast bevatten ze een hogere concentratie psilocybine dan hun paddestoel tegenhanger.

GERELATEERD ARTIKEL
12 Tips Voor Een Fantastische Ervaring Met Truffels

Psychedelica kunnen onvoorspelbaar zijn - de innerlijke reis die begint zodra je een psychoactieve samenstelling hebt ingenomen kan een...

 

Er zijn in feite twee manieren om je eigen truffels te kweken: met een kweekkit of helemaal zelf. Net zoals de paddestoel kweekkits, kan je moeiteloos je eigen groeidiamantjes kweken met een truffel kweekkit. Met deze kit wordt het kweken van truffels een eitje en je kan al na 3 dagen oogsten!

Maar als je het volledige proces wil ervaren en zelf de complete controle wil houden over je teelt, dan is vanaf nul beginnen de juiste manier. Niet alleen zal deze methode je fundamenteel inzicht geven in de levenscyclus van truffels, het stelt je ook in staat je teelt aan te passen aan je behoeften.

Zo kweek je je eigen magische truffels

Kweek Je Je Eigen Magische Truffels

Benodigdheden voor het maken van je eigen truffels

 • Een sporenspuit, een sporenprint of levend mycelium van jouw soort naar keuze (Psilocybe mexicana en Psilocybe tampanensis zijn beiden geweldige soorten die truffels vormen)

 • Graszaad (je groeisubstraat)

 • Een kweekzak met filter

 • Een snelkookpan

 • Water

 • Broedplaats (afhankelijk van je locatie)

Het proces

 1. Wat je als eerste moet doen is je groeisubstraat creëren. Graszaad wordt hier het meest voor gebruikt, maar je kan ook rogge gebruiken. Om het substraat zelf te maken, mix je 10 delen graszaad met 5 delen water. Of je gebruikt simpel weg een reeds gesteriliseerde zak rogge en leest verder bij stap 5.

 2. Nu moet je het substraat steriliseren. Om dit te doen. plaats je het graszaad en het water in een kweekzak en plaats dit in de snelkookpan.

 3. Kook de filterzak en inhoud gedurende 1 uur op 15psi. Dit zal het grondig steriliseren.

 4. Zodra het substraat is afgekoeld, kan je het enten met je injectienaald, sporenprint of mycelium op agar. De reeds gesteriliseerde zak met rogge komt met een opening voor injectienaalden zodat je schoon kan enten zonder de zak te openen. Anders wordt het werken in een geïsoleerd kastje aangeraden om besmetting tijdens deze stap te voorkomen. Werk snel en schoon.

 5. Schud het geënte substraat om de sporen of mycelium over het substraat te verspreiden.

 6. De mix moet nu warm gehouden worden op een donkere plaats. De ideale temperatuur ligt tussen de 21-25 graden Celsius, dus gebruik een incubator of een geïsoleerde hittemat als de kamertemperatuur lager ligt.

 7. Het initiële kolonisatie proces duurt 2-4 weken. Schud de mix af en toe door elkaar tijdens deze periode.

 8. Zodra de kolonisatie periode voorbij is en het substraat volledig gekolonialiseerd, is al het zware werk gebeurd. Alles wat je nu nog nodig hebt is geduld. Laat je zak met gekolonialiseerd substraat in je donkere, warme omgeving en schud het niet meer. Dit zal de harde, walnootachtige bulten, je truffels, snel laten ontwikkelen. Deze truffels kan je 3-4 maanden laten groeien. Hoe langer je ze laat staan, hoe groter ze worden. Hoe lang je ze laat staan, hangt af van je eigen geduld.

Zoals je kunt lezen, is het kweken van truffels een beetje eenvoudiger dan het kweken van paddestoelen, omdat de vruchtfase wegvalt. Aan de andere kant kost het proces wel wat meer tijd, omdat de truffels langer nodig hebben om te vormen en te rijpen dan de paddestoelen.

VIDEO: Magic Truffel Kweekset

Als je geen 3 maanden kan wachten om wat truffels in handen te krijgen, kan je eens kijken bij onze, eenvoudig te gebruiken, magische truffels kweekkits. Alles wat je nodig hebt, komt in een eenvoudige verpakking en kan wel 80 gram opleveren in slechts 3 dagen!

Magic Truffel kweekset

Bekijk Magic Truffel kweekset

Zamnesia schrijver

Geschreven door: Zamnesia
Zo af en toe dragen schrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Blog Paddo's Psychedelica
Search in categories
or