Hoe Gebruik Je De Zamnesia Outdoor Cultivation Kit

Hoe Gebruik Je De Zamnesia Outdoor Cultivation Kit

Het gebruiken van je Zamnesia Outdoor Cultivation Kit om paddo's te kweken, kan niet eenvoudiger. Je hebt alleen wat tijd en geduld nodig. Eenmaal opgezet, zal de kweekkit je jaar naar jaar belonen met een oogst, allemaal met extreem weinig onderhoud. Volg dus deze stappen, zet je eigen magic mushroom tuintje op en zie je paddestoelen floreren.

De Zamnesia Outdoor Cultivation Kit bevat mycelium, klaar om je substraat te enten voor een paddestoelen patch buiten. In aanvulling hierop, heb je nodig: Een 10L zak met 6mm beukenhouten snippers (vaak verkrijgbaar bij dierenwinkels als strooisel), 1 gewone kartonen doos maximale diepte 15 cm (30 x 30 x 15cm is ideaal), 1 plastic zakje, geduld.


Zamnesia%20Outdoor%20Cultivation%20Kit%20Icons1  

STAP 1

Pak een plastic bakje met inhoud van 1L (met deksel) en vul dit grotendeels met houtsnippers. Houd wat ruimte over om later het mycelium toe te voegen. Vul de bak met kokend water en doe het deksel erop.


Zamnesia%20Outdoor%20Cultivation%20Kit%20Icons2  

STAP 2

Laat de bak een nacht staan. De volgende dag, kan je het overtollige water afgieten.


Zamnesia%20Outdoor%20Cultivation%20Kit%20Icons3  

STAP 3

Was je handen, pak je bakje mycelium en giet de inhoud in een plastic zakje. Breek de mycelium goed los door zachtjes in het zakje te knijpen.


Zamnesia%20Outdoor%20Cultivation%20Kit%20Icons4  

STAP 4

Giet het mycelium over de houtsnippers. Gebruik je een schone vork (of iets soortgelijks) om het mycelium gelijkmatig door de houtsnippers te verdelen.


Zamnesia%20Outdoor%20Cultivation%20Kit%20Icons5  

STAP 5

Eenmaal gemengd, bedek je de houtsnippers met een laag nat karton. Plaats het deksel los op de container zodat het mycelium wordt beschermd, maar nog wel kan ademen. Belangrijk! Zonder zuurstof kan het mycelium niet groeien.


Zamnesia%20Outdoor%20Cultivation%20Kit%20Icons6  

STAP 6

Zet de bak een maand in een schone, stofvrije ruimte op kamertemperatuur, zodat de houtsnippers volledig kunnen worden gekoloniseerd.

Je kan zien of dit gebeurd is, als de inhoud wit kleurt. Je substraat is nu klaar voor gebruik buiten.


Zamnesia%20Outdoor%20Cultivation%20Kit%20Icons7  

STAP 7

Giet de rest van je houtsnippers in een grote emmer en giet er kokend water op.


Zamnesia%20Outdoor%20Cultivation%20Kit%20Icons8  

STAP 8

Laat de houtsnippers onder water een nachtje weken. Hierna kan je het water afgieten.


Zamnesia%20Outdoor%20Cultivation%20Kit%20Icons9  

STAP 9

Vul je kartonnen doos met de geënte houtsnippers en de vochtige houtsnippers.


Zamnesia%20Outdoor%20Cultivation%20Kit%20Icons10  

STAP 10

Met een schone vork, of iets dergelijks, mix je alles door elkaar zodat het geënte substraat gelijkmatig wordt verdeeld.


Zamnesia%20Outdoor%20Cultivation%20Kit%20Icons11  

STAP 11

Begraaf de (open) doos UIT de buurt van direct zonlicht. Als je je tuintje de beste kans wil geven, begraaf je de doos onder een laag vochtige aarde van 1cm dik.


Onderhoud

Het onderhoud van je tuintje is simpel. Door de jaren heen, zal je stekje steeds groter worden en het is zelfs mogelijk deze groei te transplanteren naar nieuwe locaties. Met het juiste onderhoud, kan jouw tuintje levenslang meegaan! De beste manier om dit te doen, is verzekeren dat je locatie altijd vochtig is. Om dit te controleren, steek je je vinger ongeveer 3cm diep in de aarde. Als het droog aanvoelt, geef je water. Wanneer je te maken krijgt met vorst, is het verstandig om een laagje houtsnippers bovenop je locatie te strooien. Het mycelium zal worden beschermd onder de grond, maar de houtsnippers leveren extra voedingsstoffen voor de oogst van volgend jaar.

De meeste tuintjes kunnen meestal prima voor zichzelf zorgen en, als je een goede locatie hebt, zal je ook niet te maken hebben met uitdroging. Slecht weer kan een jaarlijkse oogst verwoesten of verminderen, maar het mycelium is veilig voor de volgende oogst. Het enige moment waar je tuin regelmatig aandacht nodig heeft, is het oogstmoment.

Opmerking: gebruik geen chemische meststoffen of insectenwerende middelen in de buurt van je tuin. Deze kunnen de oogst besmetten.

Oogsten

De vruchtvorming van magic mushrooms begint meestal in november en gaat door tot de eerste vorst. Je zou ongeveer 2-3 flushes per jaar kunnen oogsten, afhankelijk van de omstandigheden; dit kan worden verlengd door een kleine kas over je tuin te plaatsen. Het ideale moment om een paddestoel te plukken, is net voor de sluier breekt, maar dit kan buiten lastig te timen zijn. Het is een goed idee om elke paddestoel te plukken die er volwassen uitziet. Om dit te doen, pak je de paddo tussen duim en wijsvinger aan de basis van de steel. Draai en trek zachtjes in een opwaartse beweging. Zodra de oogst gestart is, controleer je dagelijks om te zien of er nieuwe paddo’s zijn ontstaan.

LET OP: door besmetting kan je mettertijd ook andere paddestoelen zien verschijnen. Ga voorzichtig te werk en verzeker jezelf ervan dat je weet wat je plukt!

 


Je bezoekt onze Nederlandse website.