Het Verschil Tussen Magic Mushrooms En Magic Truffels

Verschil Tussen Magic Mushrooms En Magic Truffels

Steven Voser
Steven Voser
Bijgewerkt op:

Ondanks kleine verschillen, komen paddo's en magic truffels verrassend overeen. Ontdek waarom veel mensen ze onterecht als verschillend beschouwen!

Ondanks een aantal kleine verschillen, komen paddo's en magic truffels verrassend overeen. Dit komt omdat ze allebei dezelfde psychoactieve verbindingen bevatten. Deze zijn verantwoordelijk voor de psychedelische en euforische high.

Laten we er niet omheen draaien: naast het uiterlijk zijn er geen belangrijke verschillen tussen paddo's en magic truffels. De zogeheten truffels zijn bovendien helemaal geen truffels, die behoren tot het geslacht Tuber. Ze zijn namelijk sclerotia die ondergronds groeien. Magic truffels zijn dan ook het verscholen deel van een paddenstoel en dienen als voedselreserve van het organisme. Maar als het om de high gaat, zijn truffels net zo krachtig en intens als paddo's.

Paddoshop

Onze Paddoshop biedt een ruim assortiment aan magic truffels, paddokweeksets, sporen prints en meer.

View category

FYSIEKE VERSCHILLEN

Fysieke Verschillen Magic Truffels En Paddo's

De verschillen tussen paddo's en truffels beginnen in het groeistadium. Je oogst ze vervolgens op een andere manier, omdat ze op verschillende plekken groeien. Paddo's ontwikkelen zich bovengronds. Daarom zijn ze met de hand te oogsten, bijvoorbeeld als je ze zelf kweekt met een kweekkit. Truffels zou je echter eerst moeten opgraven, omdat ze onder de grond groeien, in tegenstelling tot een paddo. Truffels bevatten minder water, wat het drogen vergemakkelijkt. Beide zijn echter over het algemeen op dezelfde manier te drogen en bewaren.

Na het oogsten en drogen, zie je het grootste verschil in de vorm en het formaat. Paddo's ontwikkelen verschillende formaten, maar truffels behouden hun kleine, gecondenseerde formaat. Ze krimpen nog meer naarmate het droogproces vordert.

Paddo's en truffels verschillen aanzienlijk in vochtgehalte. Truffels hebben een schamel gehalte van 5-10%. Hierdoor drogen ze sneller. Tevens is dit de reden dat truffels hard en grof aanvoelen. Paddo's zijn vaak zachter en flexibeler, zelfs na het drogen.

Met een speciale truffelgrinder is het eenvoudiger de maat en vorm van je truffels te bepalen. Deze grinders veranderen ze in hapklare brokjes, wat de consumptie vergemakkelijkt.

VERSCHILLEN IN DE TRIP EN INTENSITEIT

Verschillen In De Trip En Intensiteit

Sommige mensen beweren dat magic truffels minder krachtig zijn dan paddo's. Beide zijn echter delen van hetzelfde organisme. Ze bevatten dan ook exact dezelfde psychoactieve alkaloïden. En dan vooral psilocybine, psilocine en baeocystine. Daarom mogen we aannemen dat beide even krachtig zijn.

De meest waarschijnlijke reden voor dit gevoel vinden we in de verschillende manieren waarop ze worden verkocht en geconsumeerd. Truffels zijn een specialiteit. Ze worden preciezer afgewogen, duidelijk gelabeld om de kracht aan te geven en verkocht met meer instructies. Gebruikers zijn ook vaak meer terughoudend met de consumptie ervan. Hierdoor geloven veel psychonauten dat truffels een "lichtere", minder intense high produceren. Maar deze bewering is niet wetenschappelijk onderbouwd. Waarschijnlijk gaan gebruikers verantwoordelijker te werk met magic truffels, of ze zich dat nu realiseren of niet.

Wat wel verschilt, is de kracht per hoeveelheid. Paddo's groeien in alle vormen en maten. Hierdoor verschilt ook de concentratie psychoactieve verbindingen per gram (zoals psilocybine). Daardoor ontstaan inconsistenties. De kracht van truffels is wel meer constant, vanwege hun kleine en compacte formaat. Neem maar aan dat elke truffel ongeveer dezelfde hoeveelheid psychoactieve psilocybine bevat.

Paddo DoseringscalculatorBereken

Je trip duurt ook even lang, ongeacht wat je consumeert. Daarnaast mag je dezelfde psychedelische en euforische effecten verwachten van zowel truffels als paddo's.

Ongeacht wat je gebruikt, reken op een trip die begint met een intense, euforische sensatie. Deze fase gaat over in hallucinaties en gevoelens van verbondenheid en volledigheid. Naast waanvoorstellingen met open ogen, produceren truffels en paddo's soms ook visualisaties bij gesloten ogen. Verwacht een intense, diepe en introspectieve trip, ongeacht je gekozen drug.

VEILIGHEID EN LEGALITEIT

Veiligheid En Legaliteit

Omdat psychedelica vaak voorzichtig worden gebruikt, loop je minder risico op foute of onvoorspelbare trips. Maar foute trips komen af en toe wel voor, wat het geval is met alle psychedelische stoffen. Het is belangrijk je goed voor te bereiden op je consumptie van paddo's of truffels. Weet wat je mag verwachten en hoe je met de sensaties zou moeten omgaan. Je verkleint bovendien de kans op een bad trip als je erkent dat je mogelijk te maken krijgt met negatieve emoties.

Omgevingsfactoren zijn van groot belang bij je experiment met paddo's dan wel magic truffels. Consumeer ze in een veilige, comfortabele omgeving met betrouwbare mensen om je kans op succes te vergroten. Vermijd lawaaierige, frustrerende en stressvolle triggers, dan ben je hard op weg naar een positieve ervaring.

Gerelateerd artikel

Hoe Bereid Je Je Voor Op Een Veilige Psychedelische Trip?

TOEGANKELIJKHEID

Toegankelijkheid

In bepaalde regio's zijn magic truffels online te kopen. Je ontvangt ze klaar voor gebruik, met instructies en een etiket.

Paddo's worden echter nergens ter wereld online verkocht. Als je wat tijd en moeite wilt investeren, is het wel mogelijk een paddokweekset te kopen. Het kweken en oogsten van paddo's is bovendien een leuke en leerzame bezigheid. Alle apparatuur en informatie voor het kweken vind je online. Na het oogsten, zijn paddo's jarenlang te bewaren als je ze droogt. En ze zijn oneindig houdbaar als je ze invriest.

Gerelateerd artikel

Magic Truffles VS Paddo's: En De Winnaar Is?

Kortom, afgezien van het uiterlijk en de ontwikkeling verschillen paddo's en magic truffels niet zoveel van elkaar. Het zijn componenten van hetzelfde organisme en ze zijn even krachtig.

Voor meer informatie over de verschillen tussen paddo's en magic truffels, lees je dit artikel. En als je van plan bent ze te kopen, informeer jezelf dan over de correcte dosering. Zo ben je goed voorbereid op je eerste trip met paddo's of magic truffels.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Je bezoekt onze Nederlandse website.