Blog
Hoeveel Soorten Paddo's Zijn Er?
2 min

Hoeveel Soorten Paddo's Zijn Er?

2 min

Voor de beginnende psychonaut, kan het een waardig doel zijn alle soorten magische paddestoelen te proberen. Maar zelfs al gebruik je alle soorten die geschikt zijn voor menselijke consumptie,...

 ...zijn er wellicht gewoon teveel!

Magische paddestoelen vind je in alle vormen en maten, met variaties in kracht, samenstellingen en aanvullende effecten. Maar ze hebben allemaal een ding gemeen: Psilocybine, de voornaamste hallucinogene alkaloïde die in alle magische paddestoelen voorkomt.

Hoewel alle magische paddestoelen psilocybine bevatten, waarvan niet gedacht wordt dat het giftig is, zijn niet alle magische paddestoelen hetzelfde. Sommige soorten bevatten andere stoffen die giftig zijn, terwijl andere soorten dit niet bevatten; van sommige soorten kan je onwel worden, terwijl anderen orgaanfalen kunnen veroorzaken. Daarom is het voor jagers op wilde paddestoelen extreem belangrijk dat ze precies weten wat ze doen. Nu je weet dat er zoveel variatie is, vraag je je wellicht af hoeveel soorten er zijn?

PLANTENGESLACHT: PSILOCYBE

Van alle types magische paddestoelen, is de Psilocybe het meest populair en bekend. Deze collectie paddestoelen omvat een uitgebreide lijst, met tenminste 245 verschillende soorten. Hieronder valt de enorm populaire Psilocybe cubensis en haar vele variaties die onderdeel zijn van onze kweek kit catalogus. En hiermee belanden we bij het volgende punt: Elk van deze 245 verschillende soorten hebben weer subvarianten, waardoor het aantal alleen maar stijgt.

De drie meest geconsumeerde soorten Psilocybe paddestoelen zijn:

Psilocybe cubensis: Misschien wel DE meest voorkomende vorm van magische paddestoelen, met name binnen de psychedelische gemeenschap. Psilocybe cubensis is, in vergelijking met andere soorten magische paddestoelen, aan de grote kant en staat ook wel bekend als 'Golden Cap'.

Psilocybe semilanceata: Deze variant wordt vaak gevonden in vochtige grasvelden en is klein, krachtig en enorm populair. Psilocybe semilanceata is ook wel bekend als 'Liberty Cap'.

Psilocybe baeocystis: Ook wel bekend als "Blue Bell" en "Bottle Cap". Psilocybe baeocystis geeft vaak de voorkeur aan rottende boomstammen om op te groeien.

DE ANDERE GESLACHTEN

Het Psilocybe geslacht magische paddestoelen is uitgebreid, maar het is niet de enige. Om een goed idee te krijgen van de enorme hoeveelheid verschillende types magische paddestoelen, moet je ook rekening houden met de andere geslachten magische paddestoelen naast het Psilocybe geslacht. Dit zijn:

• Conocybe
• Copelandia
• Galerina
• Gymnopilus
• Inocybe
• Mycena
• Panaeolina
• Panaeolus
• Pholiotina
• Pluteus

Hoewel elk van deze geslachten niet kan wedijveren met Psilocybe, als het gaat om de hoeveelheid soorten die de geslachten bevatten, heeft elk geslacht wel een aantal soorten die psilocybine bevatten en andere psychoactieve stoffen. Hiermee wordt niet beweerd dat ze allemaal geschikt zijn voor menselijke consumptie, omdat velen stoffen bevatten die schadelijk zijn, maar technisch gezien zijn ze allemaal "magisch".

Dus hoeveel soorten magische paddestoelen zijn er nu? Het hangt er vanaf wat je bedoelt met soorten. Er zijn 11 bekende geslachten magische paddestoelen, maar ze bevatten allemaal vele soorten en elke soort heeft waarschijnlijk weer vele variaties. De aantallen lopen op tot in de honderden, zo niet duizenden, en dit zijn alleen degenen die ontdekt zijn. Recent werd er nog een nieuwe soort magische paddestoel ontdekt en er zullen er nog meer ontdekt worden. We hebben nog zoveel te leren!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Onderzoek Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken