Blog
Wat Is Psilocybe Azurescens En Hoe Kweek Je Deze Paddo's?
5 min

Wat Is Psilocybe Azurescens En Hoe Kweek Je Deze Paddo's?

5 min

Wil je je psychedelische avonturen naar een hoger niveau tillen? Psilocybe azurescens is krachtiger dan traditionele paddo-variëteiten en zou weleens de sleutel kunnen zijn tot het beleven van nieuwe dimensies van verlichting. Blijf lezen om erachter te komen waarom.

De term 'paddo' is een brede term die wordt gebruikt om 180 verschillende soorten te categoriseren die allemaal iets gemeen hebben: psilocybine. Deze volledig natuurlijke verbinding wekt levendige psychedelische trips op en is zeer gewild bij psychonauten wereldwijd.

Niet alle paddo's zijn echter gelijk. Psilocybe azurescens is bijvoorbeeld een variëteit die een veel hogere concentratie psilocybine bevat. Als resultaat zul je dan ook een veel intensere trip krijgen.

Wat is Psilocybe azurescens?

Wat Is Psilocybe Azurescens?

Als je van plan bent je psychedelische trip naar een 'interdimensionaal' niveau te tillen, dan is het tijd om Psilocybe azurescens eens wat nader te bekijken. Dit is niet alleen een trots lid van de paddofamilie, maar bezit ook veel hogere niveaus psilocybine dan gewone variëteiten.

Oorspronkelijk is deze paddo afkomstig van de Amerikaanse westkust, maar hij heeft zich flink verspreid en groeit nu van nature ook in Duitsland, Nederland en Nieuw-Zeeland. Met de juiste voorbereiding kan de paddo zelfs in je eigen achtertuin groeien.

Psilocybe azurescens kweken

Psilocybe Azurescens Kweken

Het is mogelijk om Psilocybe azurescens binnen te kweken, alhoewel het een uitdaging is om de omstandigheden optimaal te houden. Het is veel gemakkelijker om een outdoor kweekset te gebruiken. Het mycelium is hiermee al gekoloniseerd, wat betekent dat je alleen maar een geschikte locatie hoeft te vinden voor je Psilocybe azurescens.

De ideale temperatuur

Bij de kweek van Psilocybe azurescens is het behouden van de ideale temperatuur heel belangrijk. De soort reageert het beste op koudere omstandigheden. Zorg tijdens de kolonisatie voor een temperatuur van 16–24°C, zodat het mycelium succesvol in het medium kan groeien. In het vruchtstadium gedijt Psilocybe azurescens het beste bij een nog lagere temperatuur. Houd de omgeving op zo'n 7°C naarmate de vruchtlichamen rijpen tot het moment van oogsten.

De ideale locatie vinden

De sleutel tot het succesvol kweken van Psilocybe azurescens is het creëren van de omgeving waar deze paddo zo van houdt. Daarvoor heb je een vochtig stuk grond nodig, uit de buurt van direct zonlicht. De tijd van het jaar is ook belangrijk. Psilocybe azurescens heeft zo'n zes maanden nodig om te groeien en je wilt het grootste deel van die cyclus een vochtig klimaat hebben, dus begin in januari of begin februari.

Met de ideale locatie in gedachten, hoef je alleen maar de Zamnesia Outdoor Kweekkit voor te bereiden. Gelukkig hebben wij een speciale handleiding gemaakt die je stap voor stap door het hele proces loodst. We zullen hier niet alles opnieuw bespreken, maar om te beginnen, heb je het volgende nodig:

  • 6mm beukenhoutsnippers (10 liter)
  • Kartonnen doos (30 x 30 x 15cm)
  • Plastic zak

Het kweken duurt, zoals eerder aangestipt, zo'n zes maanden. En ook al is dit lastig, laat je in de tussentijd niet verleiden om een kijkje te nemen. Je behaalt de beste resultaten als je je Psilocybe azurescens grotendeels ongemoeid laat.

De enige keer dat je in moet grijpen in het kolonisatieproces, is als het paddoveld (of het omliggende gebied) uitdroogt. Wanneer dit gebeurt, bevochtig het dan lichtjes om de omstandigheden te herstellen. Het beste van alles is dat een goed verzorgd paddenstoelveldje jaar in jaar uit voor twee à drie flushes kan zorgen.

Wanneer en hoe oogst je Psilocybe azurescens?

Wanneer En Hoe Oogst Je Psilocybe Azurescens?

Als je eenmaal bij het laatste stadium van de kweek bent aanbelandt, is het tijd om je paddo's onder de loep te nemen. Alleen door ze zorgvuldig te onderzoeken, kun je zien wanneer ze klaar zijn voor de oogst.

Hieronder lees je hoe je Psilocybe azurescens kunt identificeren:

  • De hoedjes zijn 3–10cm in diameter.
  • Volwassen paddo's hebben een licht bolle vorm, met een uitgesproken centraal puntje (de umbo).
  • De kleur varieert enigszins van karamel tot oker (kleiachtig).
  • De steel varieert van 9 tot 20cm lang, met een dikkere basis die is bedekt met dikke, witte haren.

De exacte oogsttijd is afhankelijk van de omstandigheden en de lokale omgeving. Mits je paddoveldje op geen enkel moment is uitgedroogd, kun je de eerste flush van half september tot begin december verwachten.

Ga als volgt te werk bij het oogsten van je flush:

  1. Wanneer paddo's zich ontwikkelen, gaat het hoedje open om de lamellen te onthullen, zodat vervolgens de sporen verspreid kunnen worden. Wij bevelen aan om net voordat het vliesje onder het hoedje scheurt te oogsten.

  2. Zodra je de eerste paddo's uit het substraat ziet opduiken, heb je ongeveer 5–12 dagen totdat de hoedjes openen.

  3. Pluk de paddo's die eruitzien als gesloten speldenknopjes door ze bij het steeltje te pakken en met een licht draaiende beweging omhoog te trekken.

Gerelateerd artikel

Hoe Oogst Je Paddo's?

Een laatste tip voor het oogsten is om de verleiding te weerstaan om je hele batch in één keer te oogsten. Pluk elke paddenstoel volgens het bovenstaande advies. Natuurlijk bespaar je tijd door de hele batch in één keer te oogsten, maar daarmee is je opbrengst niet groter.

Psilocybe azurescens drogen en bewaren

Psilocybe Azurescens Drogen En Bewaren

Nadat je je Psilocybe azurescens geplukt hebt, is het tijd om ze te drogen. Hierdoor hoef je er minder te eten, gezien het lagere watergewicht. Dit is een essentiële factor bij azurescens-soorten: naast veel kracht hebben ze ook een bittere smaak die misselijkheid kan veroorzaken.

Als je zo snel mogelijk van je stash wilt genieten, hoef je de paddo's maar een paar dagen te laten drogen. Je kunt ze bijvoorbeeld op een bord onder een ventilator plaatsen. Zo versnel je het droogproces. Je paddo's zijn klaar voor consumptie als ze er enigszins verschrompeld uitzien en droog aanvoelen.

Eenmaal gedroogd, blijven paddo's een paar weken houdbaar, mits je ze in een luchtdichte verpakking bewaart. Als je niet van plan bent om de komende weken je hele oogst op te eten, zijn er een paar manieren om ze maandenlang te bewaren.

Paddo's langer bewaren is eenvoudig, maar je hebt wel een paar extra materialen en een beetje voorbereiding nodig. Maar eenmaal goed gedroogd, kun je vacuümverpakte exemplaren jarenlang bewaren!

Gerelateerd artikel

Hoe Droog Je Paddo's?

Psilocybe azurescens doseren

Psilocybe Azurescens Doseren

Het doseren van Psilocybe azurescens is misschien wel het belangrijkst om goed te doen. We benadrukten eerder al dat deze specifieke paddo aanzienlijk sterker is dan bijvoorbeeld Psilocybe cyanescens of cubensis. Met dat in gedachten kan het eten van te veel zelfs de meest ervaren psychonauten overweldigen.

Om je ideale dosis te vinden, helpt het om de consumptie van paddo's in verschillende hoofdcategorieën op te splitsen. Het eerste belangrijke punt is of je verse of gedroogde paddenstoelen gebruikt.

Verse paddo's

Je moet een aanzienlijke hoeveelheid verse paddo's eten om dezelfde intensiteit te bereiken als met droge paddo's. Als je niet wilt wachten of gewoon flink wilt trippen, dan is het prima om vers geplukte Psilocybe azurescens te eten. Houd er wel rekening mee dat een normale tot matige dosis verse paddo's voor iemand van 80kg ongeveer 27g is.

Droge paddo's

Als we dezelfde fictieve persoon gebruiken voor het doseren van gedroogde paddo's, dan heb je slechts 2 à 3 gram nodig voor een normale tot matige dosis. Zoals je ziet, is dit drastisch minder. En gezien de bittere smaak en misselijkheid die het eten van paddo's veroorzaakt, is het waarschijnlijk beter om je Psilocybe azurescens eerst te laten drogen.

Hoewel we kort hebben besproken hoe een normale tot matige dosis eruitziet, zal de ideale hoeveelheid van persoon tot persoon verschillen. Factoren als je ervaring en lichaamsgewicht spelen hierbij allemaal een belangrijke rol. Als je toch een richtlijn wilt; een lage dosis is gewoonlijk 0,5–2g, een normale 2–3,5g en een hoge dosis 3,5–5g.

Wat zijn de effecten van Psilocybe azurescens?

Wat Zijn De Effecten Van Psilocybe Azurescens?

Nu je paddo's met succes zijn gekweekt en geoogst en met de ideale dosis in gedachten, is het eindelijk tijd om over de effecten te praten! Als we één woord zouden moeten gebruiken om een trip op Psilocybe azurescens samen te vatten, zou het 'intens' zijn. Hoewel de fundamentele aspecten van trippen op paddo's, zoals auditieve en visuele veranderingen, vervorming van de tijd en euforie, hetzelfde blijven, is de algehele intensiteit nogal anders.

Gerelateerd artikel

Hoe Bereid Je Je Voor Op Een Veilige Psychedelische Trip?

Sommige ervaren psychonauten hebben zelfs de term 'interdimensionaal' gebruikt en een trip op Psilocybe azurescens beschreven als een traditionele paddo-ervaring, maar dan tien keer sterker. Als je nieuw bent in de wereld van de psychedelica, kun je dus het beste met een lage dosis Psilocybe azurescens beginnen. Ook als de verhalen hierover maar gedeeltelijk waar zouden zijn, zouden doorgewinterde liefhebbers van paddo's het lastig hebben om deze psilocybine-rijke soort te verwerken.

Maar met de juiste voorbereiding en een deskundige tripsitter, is er geen reden om niet een out-of-body ervaring met de illustere Psilocybe azurescens te beleven. Waarom zou je met een teelt van zes maanden tenslotte al je harde werk tenietdoen?

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
How To Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken