Blog
Wat Is Mycelium?
3 min

Wat Is Mycelium?

3 min
Research Shroomshop

Mycelium: je hoort er veel over, maar wat is het precies? In deze blog onthullen we de functie van dit zeer belangrijke deel van je paddo's. Kweek thuis zelf verse paddo's met onze super eenvoudige kweeksets. Een beetje tijd, geduld en informatie is alles wat je nodig hebt om succesvol te kweken.

De eenvoudige paddenstoel is in mysteriën gehuld. Ze kunnen een salade lekkerder maken. Ze veroorzaken psychedelische trips. Ze kunnen zelfs dodelijk zijn bij ondeskundig gebruik. Dit mysterie betekent dat iedereen vraagtekens moet zetten bij het inslikken van paddenstoelen die niet in een winkel gekocht zijn.

Er is echter geen enkele reden voor verwarring over de complexe aard van dit organisme. Ken je de anatomie van paddenstoelen en heb je weet van hoe ze in de natuur verschijnen? Dan verdwijnen de mysteriën en worden ze iets wonderbaarlijks.

Gerelateerd verhaal

Hoe Bereid Je Je Voor Op Een Veilige Psychedelische Trip?

Paddo Anatomie: Wat Is Het Mycelium?

Paddo's zijn complexe organismes die anatomisch uit verschillende delen bestaan. Deze delen hebben allemaal hun eigen functie. Het mycelium bijvoorbeeld - wat is dat? Als we het hebben over "100% Mycelium Grow Kits", wat wil dat dan precies zeggen? Het mycelium is het vegetatieve deel van een paddo. Het is het deel van de paddenstoel dat verantwoordelijk is voor de ongeslachtelijke voortplanting van de schimmel. Het doet tevens dienst als een microfilter dat zorgt voor de opname van voedingsstoffen. Het werkt als een biologisch filter voor aarde en water in de omgeving.

De meest eenvoudige manier om de anatomie te begrijpen, is door het mycelium voor te stellen als de wortels van een plant. De paddenstoelen zelf zijn de vruchten en toppen.

Hoe Werkt Mycelium?

Hoe Werkt Mycelium?

Het mycelium zorgt in twee stappen voor de opname van voedingsstoffen uit de omgeving. Om te beginnen, scheidt het een enzym af in de voedingsbron. Hierdoor worden de voedingsstoffen afgebroken en vervolgens door het mycelium opgenomen.

Tijdens dit proces speelt de schimmel een belangrijke rol bij het regenereren van de bodem door het composteren van organisch materiaal.

De werking van het mycelium filtreersysteem is krachtig genoeg om vervuilende stoffen uit de grond te verwijderen. Dat is de reden waarom paddenstoelen gebruikt worden voor ecologische milieuherstel-projecten en bioremediatie. Het is ook nuttig voor de bodem omdat het biomassa, zoals rottend hout, afbreekt tot compost. Hiermee worden planten van voedingsstoffen voorzien.

Mycelium wordt op grote schaal milieutechnisch gebruikt als:

  • Een hulpmiddel voor het reinigen van olievervuiling en het absorberen van radioactieve straling
  • Een middel om waterverontreinigende stoffen uit waterbronnen te filteren
  • Een bron voor antibiotica
  • Hulpmiddel bij herbebossing
  • Oogstverbeteraar
  • Mogelijk bron voor brandstof

Hoe Ontwikkelt Mycelium Zich?

Hoe Ontwikkelt Mycelium Zich?

Voor het begrijpen van de werking van mycelium is het handig om te weten hoe het groeit en hoe de paddenstoel zich ontwikkelt. De meeste paddo's clusteren in en op aarde en een reeks andere substraten.

De schimmeldraden, ook wel "hyfe" genoemd, zijn de lange vertakkende draden die in de voedselbron van de paddenstoel groeien. Ze verteren andere organismen om er energie uit te halen. Ze voelen zich het lekkerst op voedingsbronnen als dode bomen en insectenlijken. Op die manier groeien ze uit tot draadachtige netwerken. Dat hele netwerk noemen we het "mycelium".

Het mycelium vertakt zich uit oorspronkelijke sporen van de paddenstoel. Dit groeipatroon gedijt op meerdere voedingsbronnen. Maar zodra de voedingsstoffen in het midden zijn uitgeput, verandert de binnenste cirkel. Het midden komt bloot te liggen. De paddenstoelen groeien als een cirkel in die ruimte. Dat patroon noemt men ook wel een "heksenkring". Daarvan wordt beweerd dat het doorgangen zijn naar onaardse, magische werelden.

Truffels (Sclerotia) En Mycelium

Truffels (Sclerotia) En Mycelium

Het sclerotium is een compacte vorm van verhard mycelium. Het ontstaat van nature en is een manier om in extreme omstandigheden te overleven. In sommige gevallen blijft het in rust tot de condities gunstig zijn en het weer verder kan groeien. Aanvankelijk werd aangenomen dat het sclerotium een aparte soort was. Later ontdekte men dat dit slechts een ontwikkelingsstadium is van bepaalde soorten paddenstoelen.

Omdat het sclerotium het in moeilijkere omstandigheden goed doet, kan het als basis dienen voor verschillende milieudoeleinden, evenals mycelium. Het wordt tevens voor voedsel gebruikt en helpt bij het bestrijden van ongedierte op gewassen. Een aantal paddenstoelen wordt van oudsher gebruikt voor vanwege de hallucinerende effecten.

Onze Interessante Producten

Paddo Kweeksets

De voordelen van het mycelium kunnen in hun habitat geobserveerd worden. Dat kan iedereen zelf thuis ook doen. Hier volgen enkele producten waarmee je eenvoudig en veilig thuis zelf bosjes paddo's kweekt. Zorg goed voor je kleine verrukkelijke lekkernijen.

Zamnesia Grow Kit: dit eenvoudige pakket bevat alles wat je nodig hebt om verse paddo's te oogsten. Het bestaat uit perliet, vermiculiet en een substraat dat gekoloniseerd is met Psilocybe cubensis. Het bevat tevens een filterzak, voor optimale kweekomstandigheden. Word zelfvoorzienend en kweek zelf thuis je eigen paddo's.

Paddo Grow Kit Fresh Mushroom: heeft alleen water, aandacht, verzorging en wat tijd nodig. Deze kant-en-klare kit bevat een met paddo's gekoloniseerd substraat. Nog nooit was het zo eenvoudig om zelf psychedelische paddo's te kweken. De Fresh Mushroom kits zijn ontwikkeld om de beste kweekomstandigheden te garanderen. Er zit een handleiding bij, handig voor zowel de beginnende als de ervaren kweker.

Supa Gro Grow Kit: haal deze mycelium paddo kweekset maar in huis. De kit bevat Psilocybe cubensis en 1,2 liter zuiver mycelium. De oogst is gegarandeerd overvloedig. De Supa Gro wordt geleverd met een eigen zak die zorgt voor de beste kweekomstandigheden voor schimmel. Water en tijd is alles wat je nodig hebt. Het kweken van je eigen paddo's heb je zo onder de knie.

Magic Truffels kweken: magic truffles kun je eenvoudig zelf thuis kweken. Deze kweekset bevat drie verschillende soorten. Er is dus een ruime keus voor elke trip. Voor het kweekgemak volg je gewoon de instructiehandleiding. Je kunt zonder hard ploeteren en zwoegen van je eigen zelfgekweekte psychedelische ervaring genieten. Geduld en water; dat is alles.

• De buitenkweek: kweek buiten, daar vind je de natuur! Met deze kweekset kweek en oogst je de beste hoeveelheid van de paddo Psilocybe azurescens. Volg gewoon de instructiehandleiding en zorg voor de beste kweekcondities voor een maximale opbrengst. Vul de open plekken in je tuin op met een beetje magie en wonderbaarlijke schoonheid.

Magic Truffels Kweken

Chris Kimpel

Geschreven door: Chris Kimpel
Chris is werkzaam in de medicinale cannabisindustrie en een doorgewinterde cannabis liefhebber uit Amerika. Met veel ijver streeft Chris ernaar deel uit te maken van de discussie over cannabis-educatie en legalisering.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Research Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken