Blog
Hoe Kies Je De Juiste Magic Mushroom Kweekset
4 min

Hoe Kies Je De Juiste Magic Mushroom Kweekset

4 min

Thuis magic mushrooms kweken, kan behoorlijk moeilijk zijn. Gelukkig is deze taak veel gemakkelijker met onze kweeksets! Het enige dat je nu hoeft te doen, is er een te kiezen. We helpen je daar graag bij.

Het is niet altijd even makkelijk om magic mushrooms te vinden, of dat nu in de natuur of op straat is. Maar stel nu dat je ze eenvoudig thuis kunt kweken. Nou, dat kan dus gewoon!

Met magic mushroom kweeksets kun je thuis psilocybine paddenstoelen kweken, ook als je nog geen ervaring hebt. Sterker nog, bepalen welke kweekset het meest geschikt is, kan wel eens het moeilijkste deel van het proces zijn. In dit artikel bespreken we wat een magic mushroom kweekset precies is. Vervolgens doen we enkele aanbevelingen om jou te helpen bepalen welke magic mushrooms je thuis wilt kweken.

Wat is een magic mushroom kweekset?

Wat Is Een Magic Mushroom Kweekset?

Magic mushroom kweeksets lijken misschien te mooi om waar te zijn. En als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is dat vaak ook het geval. Gelukkig is dit niet op magic mushrooms van toepassing. Want nadat je online een set hebt besteld, geniet je enkele weken later van een groot aantal magic mushrooms!

Deze paddo kweeksets zijn zeer geschikt voor beginners en zijn een makkelijke, probleemloze manier om overvloedige oogsten te produceren.

Alle sets bevatten een medium (zoals planten aarde nodig hebben) dat al volledig gekoloniseerd is met mycelium. Mycelium is het ondergrondse schimmelnetwerk waaruit paddenstoelen groeien om zich voort te planten.

Als je thuis psilocybine paddestoelen kweekt, is de succesvolle kolonisatie van een medium door het mycelium juist het lastigste deel. Dit proces kan dan ook maanden in beslag nemen. Bij magic mushroom kweeksets is al dit zware werk al voor je gedaan. Je hoeft ze alleen maar te openen, water te geven en te laten groeien!

Gerelateerd artikel

Hoe Oogst Je Meerdere Flushes Met Een Paddo-Kweekset?

Heb je nog meer materiaal nodig?

Heb Je Nog Meer Materiaal Nodig?

Hoewel het proces heel simpel is, moet je nog steeds voorzichtig zijn en je paddenstoelen tijdens hun groei goed verzorgen. Gelukkig is dit voor iedereen goed te doen.

Magic mushroom kweeksets zorgen grotendeels voor zichzelf. Je moet alleen zorgen dat ze vochtig, warm en steriel blijven.

Daarvoor heb je het volgende nodig:

De warmtemat gebruik je om de kweekset op een optimale temperatuur van 23°C te houden. Bij deze temperatuur groeit Psilocybe cubensis namelijk het beste. Een heat guard is niet per se nodig, maar helpt wel voorkomen dat de onderkant van je kit te warm wordt.

Met uitzondering van de plantenspuit zijn de overige benodigdheden bedoeld om je kweekset schoon te houden. Hoewel volledig gekoloniseerde kweeksets tamelijk robuust zijn, kunnen ze nog steeds besmet worden door schimmels en bacteriën. Voor goede oogsten is het belangrijk dat je je materiaal zo schoon mogelijk houdt.

Met de plantenspuit houd je de luchtvochtigheid hoog in de bijgeleverde zak (of kweekzak). Het is de bedoeling dat je de binnenkant van deze zak een of twee keer per dag licht besproeit. Een hoge luchtvochtigheid bevordert namelijk de groei van cubensis.

Hoe kies je de juiste magic mushroom kweekset?

Hoe Kies Je De Juiste Magic Mushroom Kweekset?

Hieronder vind je een beknopt overzicht van onze kweeksets, oplopend van minst tot meest intens. De sterkte is echter niet de enige doorslaggevende factor voor een kweekset. Zo zijn sommige soorten ongelooflijk simpel om te kweken, terwijl andere een stuk moeilijker zijn. Van de ene soort krijg je enorme oogsten, van de andere een stuk minder. Los van de sterkte, lijken bepaalde paddenstoelen zelfs een iets andere impact te hebben, hoewel dit wordt betwist.

Golden Teacher Grow Kit (Zamnesia)

Golden Teacher magic mushrooms zijn echte klassiekers. Ze zijn ook heel geliefd, want deze paddenstoelen zijn gemakkelijk te kweken, bieden verschillende effecten en zijn niet al te sterk. En dat hij bovenaan deze lijst staat, betekent niet dat de soort geen intense trip opwekt. Integendeel!

Deze kweeksets zijn populair vanwege het feit dat ze makkelijk groeien, overvloedige oogsten leveren en geweldig zijn voor beginners. Heb je nog geen of maar weinig ervaring met magic mushrooms? Dan zit je met Golden Teacher (de naam is veelzeggend) altijd goed.

Supa Gro Kit 100% Mexican (Supa Gro)

Mexican cubensis is een van de beroemdste soorten magic mushrooms ter wereld. Net als Golden Teacher is deze soort populair vanwege de veelzijdige effecten, zonder ongewenste verrassingen. Bovendien is het een soort die weelderig groeit. Mexican is iets sterker dan Golden Teacher en kan een sterke trip opwekken. Desondanks kunnen beginners er nog steeds mee uit de voeten.

PES Amazonian Grow Kit (Zamnesia)

PES Amazonian cubensis is afkomstig uit het Amazone regenwoud. Deze paddenstoel wordt erg hoog, met golvende hoeden waar kleine puntjes op verschijnen. De high wordt vaak omschreven als fysiek en moedigt je aan om in beweging te komen en misschien zelfs een dansje te wagen.

Deze paddo's wekken een gelukzalig gevoel op, maar bieden nog steeds een sterke trip. Daarmee zijn ze erg geschikt voor mensen die een stapje verder willen gaan. De soort groeit hard, wordt vrij hoog en levert meerdere flushes met gulle oogsten op.

McKennaii Grow Kit (Zamnesia)

McKennaii magic mushrooms zijn misschien wel de sterkste paddo's ter wereld. In elk geval worden ze gerekend tot de sterkste cubensis-soorten die er beschikbaar zijn. De magic mushrooms blijven klein en compact, maar een kolonie bevat er wel een enorm aantal van. Dankzij hun snelle en krachtige groei, zit het met zowel de hoeveelheid als de sterkte dus wel goed.

Wees voorzichtig met McKennaii, of je nu wel of geen ervaring hebt met magic mushrooms. Maar als je een extreem sterke trip wenst, stelt deze soort niet teleur!

Copelandia Hawaiian Grow Kit (Copelandia)

Panaeolus cyanescens, of Copelandia Hawaiian, wordt gezien als de sterkste magic mushroom ter wereld. In tegenstelling tot de andere soorten op deze lijst, is het geen cubensis. Daarom groeien deze paddenstoelen ook op een andere manier en op een ander kweekmedium.

Tenzij je een ervaren tripper bent en iets speciaals wilt proberen, zijn deze kweeksets misschien niet de ideale keuze. Ze zijn namelijk niet alleen bijzonder sterk, maar ook een stuk kwetsbaarder dan de cubensis kweeksets. Dat kan het moeilijk maken om er goede resultaten mee te behalen.

Als je het kweken ervan wel aandurft, kun je je borst natmaken voor een onvoorstelbare trip.

Tips om de juiste magic mushroom kweekset te kiezen

Tips Om De Juiste Magic Mushroom Kweekset Te Kiezen

Om de juiste magic mushroom kweekset te kopen, moet je rekening houden met twee belangrijke factoren.

Allereerst dien je een idee te hebben van wat je uiteindelijk verwacht. Begin je pas net aan je psychedelische ontdekkingsreis, of heb je al aardig wat ervaring en zoek je iets speciaals? Als je dat weet, kun je beter bepalen welke soort geschikt is voor je. Een kleine waarschuwing voor mensen die nauwelijks of geen ervaring hebben: zelfs de zwakste soorten paddo's kunnen een ongelooflijke trip teweegbrengen. Onderschat ze dus niet!

Nu je je wensen voor je ervaring hebt vastgesteld, moet je de paddenstoelen nog kweken. Hoe makkelijk moet dit proces zijn? Als je een beginner bent, kun je het beste voor een betrouwbare kit gaan. Zoek je echt iets bijzonders en ben je ervaren in het kweken van magic mushrooms? Overweeg dan een meer uitdagend project.

Kortom, zorg dat de kweekset bij je wensen en vaardigheden past.

Gerelateerd artikel

Handleiding Voor Supa Gro 100% Mycelium Kit

Begin vandaag nog met het kweken van magic mushrooms

Begin Vandaag Nog Met Het Kweken Van Magic Mushrooms

Met ons uitgebreide assortiment kweeksets is het kweken van magic mushrooms zo makkelijk als het maar kan. Zelfs met de meer ingewikkelde soorten kun je goede resultaten behalen. De truc is om de eenvoudige instructies in de handleiding goed te volgen. De temperatuur en luchtvochtigheid zijn allesbepalend voor de groei van magic mushrooms. Een koude, droge kweekset is niet vruchtbaar, maar een warme en vochtige kit wel! Verder zul je merken dat hygiëne de sleutel is tot een succesvolle kweek van magic mushrooms!

De bovenstaande lijst is een beknopt overzicht. In onze Paddoshop vind je nog veel meer geweldige paddo kweeksets.

Paddoshop

Onze Paddoshop biedt een ruim assortiment aan magic truffels, paddokweeksets, sporen prints en meer.

View category

Max Sargent
Max Sargent
Max schrijft al meer dan tien jaar en is de afgelopen jaren in de cannabis- en psychedelische journalistiek beland. Hij heeft allerlei artikelen geschreven voor bedrijven als Zamnesia, Royal Queen Seeds, Cannaconnection, Gorilla Seeds, MushMagic en nog veel meer. Hij heeft dus een brede ervaring in deze branche.
Producten Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken