Blog
Magic Mushroom-Chocolade
3 min

Hoe Maak Je Magic Mushroom-Chocolade?

3 min

Magic mushrooms zijn geweldig, maar smaken niet echt lekker. Gelukkig kun je dat veranderen door ze met chocolade te combineren! Lees verder en ontdek hoe je zelf magic mushroom-chocolade kunt maken en hoe je met rauwe cacao de effecten kunt verbeteren.

Magic mushroom-chocolade is precies wat de naam doet vermoeden: chocolade geïnfuseerd met magic mushrooms. Het is makkelijk te maken en smaakt ook nog eens lekker. Zowel de bereiding als het gebruik ervan geven dus voldoening! Bovendien kun je de effecten van de magic mushrooms nog versterken met rauwe cacao.

In dit artikel leggen we je uit hoe je dit allemaal doet!

Psilocybine en hitte: een waarschuwing

Psilocybine en hitte: een waarschuwing

Voordat we beginnen, moeten we je eerst waarschuwen dat magic mushrooms en hitte niet goed samengaan.

Bij een temperatuur van 70°C begint psilocybine namelijk al af te breken. Als je iets met magic mushrooms of truffles wilt maken, is het dus belangrijk om daar niet boven te komen. Of het nu om thee, chocolade of pizza gaat: boven deze temperatuur loop je het risico dat je de ervaring verpest.

Een makkelijke manier om dit te voorkomen, is door het kookgedeelte eerst te doen en de paddo's pas aan het eind toe te voegen als alles is afgekoeld. In het geval van thee laat je het water dus eerst wat afkoelen en voeg je daarna de shrooms toe. Als je met chocolade werkt, moet je de chocola eerst smelten en de paddo's pas toevoegen als je het vuur hebt uitgezet.

Gerelateerd artikel

Psilocybine VS. Psilocine: De Verschillen

Kan cacao de effecten van magic mushroom-chocolade verbeteren?

Onbewerkte, rauwe cacao is een milde MAOI. In combinatie met magic mushrooms kan het daarom de effecten verlengen en versterken. Met een sterkere MAOI is dit tamelijk onaangenaam, maar met cacao kan het wel aantrekkelijk zijn.

Dit is wellicht de reden dat de Azteken in Centraal- en Zuid-Amerika cacao en Psilocybe cubensis combineerden tot wat ook wel bekendstaat als de 'Aztec combo'.

De meeste chocolade bevat bewerkte cacao waar geen MAOI meer in zit. Dus als je deze stof in je magic mushroom-chocolade wilt, kun je overwegen om aan het eind, samen met de paddo's, nog wat rauwe cacao toe te voegen.

Hoe maak je magic mushroom-chocolade?

Hoe maak je magic mushroom-chocolade?

Nu we dit alles behandeld hebben, is het tijd om de methode uit te leggen. Paddochocolade is vrij makkelijk te maken en een heerlijke manier om magic mushrooms te consumeren!

Ingrediënten

 • Kurkdroge magic mushrooms
 • Chocoladereep (welke je het lekkerst vindt)
 • Rauwe, onbewerkte cacao (optioneel)

Materiaal

 • Grote steelpan
 • Glazen of metalen schaal
 • Roerlepel
 • Scherp mes of koffiemolen
 • Chocoladevormen of een bakplaat met antiaanbaklaag
 • Snoep- of alcoholthermometer (optioneel)

Gerelateerd artikel

Hoe Droog Je Paddo's?

Werkwijze

Werkwijze

 1. Zorg eerst dat je magic mushrooms goed gedroogd zijn.

 2. Gebruik een scherp mes of koffiemolen om de magic mushrooms fijn te maken. Hoe fijner, hoe beter.

 3. Verbrokkel de chocolade in een glazen of metalen schaal.

 4. Giet wat water in een steelpan en plaats hier vervolgens de glazen of metalen schaal op om een au bain-marie te creëren. Zorg dat er minstens 2,5cm tussen het water en de onderkant van de schaal zit.

 5. Zet de steelpan op middelhoog vuur en breng het water aan de kook. Tijdens het opwarmen begint de stoom de chocolade erboven te verhitten tot het smelt. Roer er voorzichtig doorheen met een lepel of hittebestendige spatel.

  Alternatief: als je het bovenstaande te omslachtig vindt, kun je de schaal met chocolade ook op een lage stand in de magnetron opwarmen. Houd het wel goed in de gaten, want chocola kan makkelijk verbranden als je het te lang in de magnetron laat staan.

 6. Nadat de chocolade helemaal gesmolten is, moet het even afkoelen. Onthoud dat het minder dan 70°C moet zijn. Gebruik een snoepthermometer of alcoholthermometer als je echt zeker wilt weten of de temperatuur goed is.

 7. Zodra de chocolade wat afgekoeld is, maar nog steeds vloeibaar, voeg je de fijngesneden of gemalen magic mushrooms toe. Indien gewenst, kun je nu ook de rauwe cacao toevoegen.

 8. Roer het chocolademengsel door, zodat de paddenstoelen (en cacao) gelijkmatig verdeeld worden.

 9. Giet het voorzichtig in de chocoladevormen en zet deze in de koelkast om het af te laten koelen en uit te laten harden.

 10. Wanneer je magic mushroom-chocolade uitgehard is, is het tijd om te genieten!

Kun je chocolade met magic truffles maken?

Ja, dat is mogelijk. Het maakt niet uit of je magic mushrooms of truffles gebruikt, zolang ze maar 100% droog zijn. De actieve stoffen in beide zijn exact hetzelfde en daarom hebben ze ook dezelfde effecten.

Hoe moet je magic mushroom-chocolade doseren?

Het doseren van magic mushroom-chocolade is eigenlijk heel simpel. Het enige wat je hoeft te doen, is verzekeren dat er in elke portie magic mushroom-chocolade een normale dosis magic mushrooms zit.

Bijvoorbeeld: als je een magic mushroom-chocoladereep maakt om met zijn tweeën te delen, verdeel dan twee doses magic mushrooms gelijkmatig door de gesmolten chocolade. Een halve reep staat dan gelijk aan ongeveer één dosis.

Toch kan het moeilijk zijn om te zorgen dat alles goed verdeeld wordt. Doe daarom rustig aan met je eerste dosis, vooral als je nog niet gewend bent aan de impact van psilocybine. Misschien bevat een portie toch meer dan de bedoeling was, waardoor je sterkere effecten ervaart dan verwacht. Zolang je de magic mushrooms goed vermaalt en erdoorheen roert, moet dit echter niet zo'n probleem zijn. Maar ga bij het doseren hoe dan ook altijd voorzichtig te werk!

Paddo DoseringscalculatorBereken

Hoelang blijft magic mushroom-chocolade goed?

Helaas kunnen we hier geen eenduidig antwoord op geven. Het hangt vooral van de chocolade af. Als je de chocola afgesloten op een koele en donkere plaats bewaart, blijven de psychoactieve kwaliteiten minstens een jaar behouden. Het goede nieuws is dat oude chocolade meestal niet heel schadelijk is, maar alleen wat minder lekker smaakt.

Magic mushroom-chocolade maken: zo moeilijk is het niet

Magic mushroom-chocolade maken: zo moeilijk is het niet

Zoals je ziet, is het ongelooflijk makkelijk om magic mushroom-chocolade te maken. Naast de magic mushrooms heb je er niets bijzonders voor nodig. Er is dus eigenlijk geen reden om het niet eens te proberen (tenzij je niet van chocolade houdt).

Houd er overigens rekening mee dat het bovenstaande recept slechts een basis is, dus voel je vrij om er je eigen draai aan te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van wat gedroogde vruchten en noten in je chocolade? Of zout en karamel? Wat je ook doet, wees altijd voorzichtig en geniet ervan!

Max Sargent
Max Sargent
Max schrijft al meer dan tien jaar en is de afgelopen jaren in de cannabis- en psychedelische journalistiek beland. Hij heeft allerlei artikelen geschreven voor bedrijven als Zamnesia, Royal Queen Seeds, Cannaconnection, Gorilla Seeds, MushMagic en nog veel meer. Hij heeft dus een brede ervaring in deze branche.
Producten Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken