Blog
De Aztec Combo: Paddo's & Cacao
3 min

De Aztec Combo: Paddo's & Cacao

3 min

Theobroma cacao, het hoofdingrediënt in chocolade, wordt niet voor niets "voedsel van de goden" genoemd. Het heeft prachtige, verlichtende effecten, zeker wanneer het wordt gemixt met een snufje magie.

Intuïtief weten we het: Chocolade geeft ons een goed gevoel. We associëren chocolade van nature al met sensueel genot, liefde en plezier, wat niet beter gerepresenteerd kan worden via de veelvoorkomende hartvorm van chocolade pralines. Maar het is niet bekend dat achter dit mild verlichtende en bevredigende stukje suiker, een boon schuilgaat met krachtige, psychoactieve effecten.

Standaard melkchocolade uit de supermarkt bevat zeer kleine hoeveelheden cacao en daarnaast heeft de cacao diverse heftige industriële processen ondergaan om het glanzend en onberispelijk te maken. Zelfs de meeste, commercieel verkrijgbare, pure chocolade is gemaakt van gealkaliseerde chocola, verhit tot hoge temperaturen en geperst met tonnen hydraulische druk. In de zoektocht om de perfecte chocola te maken, die lang houdbaar is, zijn helaas de meeste psychoactieve bestanddelen vernietigd.

Daarom willen we sterk aanraden om te proberen wat rauwe en hele cacaobonen te pakken te krijgen, voor de pure, echte cacao ervaring. Zorg ervoor dat de bonen hun schil nog bevatten. Je kunt deze vaak vinden in de meeste ecologische winkels.

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Magic Mushroom-Chocolade?

Magische cacao

Magische cacao

De psychoactieve effecten van cacao gaan geweldig samen met die van paddo's of truffels en kunnen worden gecombineerd in een truffel-/paddothee om een zeer aangenaam, magisch chocoladedrankje te maken. Het is een combinatie, die al duizenden jaren door de Azteekse stammen in Centraal-Amerika wordt gebruikt, vanwege de synergetische effecten. De cacao maakt de effecten van de paddo's meer intens, maar er is meer aan de hand.

Cacao wordt op zichzelf beschouwd als een leraar plant en zal, wanneer deze in voldoende hoeveelheden wordt geconsumeerd, een zeer uitgesproken gemoedstoestand opwekken. Cacao brengt warmte en luchthartigheid, het laat je lachen en geeft een goed gevoel, net zoals chocolade dat doet, maar veel sterker. Zowel magische truffels als paddo's hebben invloed op de manier waarop onze serotonine receptoren werken: Ze zullen onze stemming positief verbeteren.

Banisteriopsis caapi is cacao geen sterke MAOI, maar zal in voldoende hoeveelheden wel een mild MAOI effect produceren, die zeker verantwoordelijk is voor een deel van de synergie tussen cacao en magische truffels. De MAO-remmers, gevonden in cacao, zorgen ervoor dat meer serotonine en neurotransmitters tegelijkertijd door de hersenen circuleren, waardoor gevoelens van geluk en vreugde worden versterkt.

Onthoud dat dit ook het ontstaan van de trip zal vertragen, dus bereid je goed voor. Combineer nooit cacao met een andere MAOI het kan een zeer onplezierige ervaring leveren en dit komt deels door de cafeïne, die veel harder zal inslaan.

Anandamine
Anandamine is een natuurlijke cannabinoïde, die voorkomt in het lichaam en ook in cacao. Het wordt vaak de "geluk neurotransmitter" genoemd en lijkt het meest op THC, die gevoelens van ontspanning en geluk opwekt.

Fenylethylamine (PEA)
PEA is een chemische stof, die door de hersenen wordt geproduceerd wanneer we verliefd zijn. Deze stof vinden we ook in cacao. Het versterkt de gevoelens van liefde, empathie en medeleven. Ook is het de bouwsteen voor vele psychedelische stoffen; Mescaline is bijvoorbeeld 3,4,5-Trimethoxyfenethylamine.

Historisch bewijs

Historisch bewijs

Cacao wordt al duizenden jaren gekweekt en geoogst in Centraal-Amerika. Het stond in hoog aanzien bij de inheemse Azteken, zowel als voedsel als geestverruimend middel. Daarom was cacao voorbehouden aan de hogere rangen van de maatschappij, waar het werd gebruikt door de Azteekse aristocraten en priesters.

Cacao werd gezien als goddelijk cadeau van de vredige god Quetzalcoatl, het gevederde serpent. Als gevolg hiervan had cacao veel religieuze betekenis en werd het vaak samen met paddo's geconsumeerd tijdens religieuze ceremonies, een traditie die in de regio nog steeds door velen wordt uitgevoerd. Veel oude Azteekse drinkbekers zijn tijdens archeologische expedities gevonden. Ze tonen het rituele gebruik van cacao en hoe dit werd gebruikt in religieuze ceremonies.

Het gebruik van cacao met je magic truffels/paddo's

Het gebruik van cacao met je magic truffels/paddo's

Om je eigen paddo's cacao drankje te maken heb je wat rauwe cacaobonen nodig, van hoge kwaliteit, onbehandeld met de schil er nog op. Het proces lijkt sterk op het maken van een uitgebreide warme chocomelk, maar met de toevoeging van paddo's/magic truffels.

Om te beginnen, moet je een paddothee als basis maken:

 1. Snijd je paddo's/magic truffels in kleine stukjes. Hoe kleiner hoe beter, omdat dit het oppervlaktegebied zal vergroten, waardoor de thee beter trekt.

 2. Verwarm wat water. Het moet heet zijn, maar niet koken.

 3. Plaats je truffels in een kom en giet het water eroverheen.

 4. Laat het mengsel ongeveer 10-15 minuten trekken, waarbij je af en toe roert.

 5. Zeef de paddothee in een beker.

Nu heb je de basis gemaakt en kan je de cacao bereiden. Verwacht niet de smaak van chocomelk uit de winkel; je zult worden teleurgesteld. Traditionele en rauwe cacaodrankjes, zeker in deze hoeveelheden, smaken niet heel lekker, zelfs niet met veel zoetstoffen. Wij vinden dat je het moet leren waarderen.

 1. Allereerst, selecteer je 30-50 bonen per persoon. Stop deze in een grote, stevige plastic zak en mep ze aan stukken met bijvoorbeeld een stuk hout.

 2. Gooi de geplette bonen op een bord of bakplaat. Zoek een föhn en blaas hiermee, op de laagste stand, over de bonen. De luchtstroom zal de lichtere schil wegblazen, maar de zwaardere stukken boon blijven op het bord.

 3. Nu kun je de geschilde bonen tot fijn poeder vermalen in een koffiemolen. Maal niet langer dan 15 seconden per keer, anders zal er teveel hitte worden opgebouwd. Het is beter om 3 of 4 keer te malen totdat je een fijn poeder hebt.

 4. Deze stap is optioneel, maar zal de thee verbeteren. Na de koffiemolen, zullen de bonen niet superfijn zijn, dus je kunt ervoor kiezen nog verder te malen met een stamper en een vijzel, als je deze hebt. Na 20 minuten en wat hard werken, houd je een behoorlijk fijne pasta over.

 5. Op dit moment zal je paddothee afgekoeld zijn naar ongeveer 30-40 graden, wat een ideale temperatuur is om de twee elementen te combineren. Mix de paddothee en de cacaopasta en roer goed door.

 6. Als je de smaak aankan, is het tijd om te genieten! Anders voeg je wat zoetmiddel naar keuze toe om het meer drinkbaar te maken, maar vermijd geraffineerde suiker.

Het drankje is behoorlijk papperig, maar verrassend genoeg vonden we het niet zwaar op de maag. Na een korte tijd ben je goed op weg naar een, met cacao verbeterde, trip. Goede reis!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Onderzoek Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken