Blog
Microdosering Schema's Voor Magic Truffles
4 min

Microdosering Schema's Voor Magic Truffles

4 min

Microdosing bestaat al een tijdje en steeds meer gebruikers zijn er lovend over. Dit geldt ook voor microdosing van magic truffles. Hier verkennen we vier populaire microdosering schema's en geven we tips over hoe je het meeste uit je ervaring met microdosing kunt halen.

Microdosing van magic truffles is zeker niet alleen voor rijke yuppen weggelegd, maar biedt een reeks mogelijke voordelen voor iedereen. Of je nu op zoek bent naar een potentiële energieboost, meer productiviteit of betere focus, psilocybine truffles hebben genoeg in petto voor je als je deze voordelen wilt ervaren zonder psychedelische effecten te voelen. Maar hoe pak je dit aan? In dit artikel ontdek je de verschillende schema's voor microdosing van magic truffles.

Waarom zou je magic truffles microdoseren?

Waarom Zou Je Magic Truffles Microdoseren?

We benoemden al enkele mogelijke voordelen van microdosing van magic truffles, maar waarom zou je het überhaupt willen doen? Normaal gesproken gebruik je magic truffles en magic mushrooms voor een bijzondere psychedelische ervaring. Hiervoor moet je echter een behoorlijk grote dosis nemen.

In kleinere hoeveelheden zijn de effecten van psilocybine veel minder psychedelisch. In plaats daarvan bieden ze een breed scala aan potentiële voordelen die een boost aan je dagelijks leven kunnen geven. Uiteraard zal ieders ervaring verschillen, dus sommigen zullen microdosing effectiever vinden dan anderen.

Psilocybine truffles secuur doseren kan op het eerste gezicht wat ingewikkeld lijken en misschien word je zelfs nerveus bij het idee. Wees gerust, wij helpen je een handje. Zamnesia heeft een superhandige doseringscalculator waarmee je de dosis kunt verfijnen. Daarnaast hebben we speciale, gebruiksklare microdosing packs met vooraf bepaalde doses in ons assortiment.

Gerelateerd artikel

Microdoseren Van Psychedelica En Cannabis

Schema's om magic truffles te microdoseren

Er bestaan verschillende manieren voor microdosing van magic truffles. Het internet staat vol artikelen en forums met talloze technieken, trucs en beweringen over hoe en wanneer je het beste kunt microdoseren. Hieronder behandelen we vier populaire microdosering schema's, zodat je zelf kunt bepalen welke het beste bij jouw wensen en leefstijl past.

4-3 methode

De 4-3 methode staat ook wel bekend als het Stamets-protocol, genoemd naar de beroemde mycoloog Paul Stamets. Deze techniek behelst het nemen van een microdosering 's morgens vroeg gedurende een periode van vier dagen en vervolgens drie dagen overslaan. Het Stamets-protocol moedigt ook aan om psilocybine met Lion’s Mane en vitamine B3 te combineren voor mogelijke extra gezondheidsvoordelen. Het is de bedoeling dat je op de drie dagen dat je geen truffles neemt wel Lion’s Mane blijft gebruiken. Wat betreft dosering kun je onderstaande hoeveelheden aanhouden:

 • 0,5–1g magic truffles
 • 50–200mg Lion’s Mane
 • 100–200mg vitamine B3

1-1 methode

Bij de 1-1 methode hanteer je een schema van ‘één dag wel, één dag niet’. Deze methode is ongetwijfeld het meest geschikt voor ervaren microdoseerders. Doorgaans moet je dit regime ongeveer 4 tot 8 weken volgen. Daarna neem je een pauze van 2 tot 4 weken, waarna je van voren af aan begint. Deze pauze is bedoeld om je tolerantie te resetten. Dit is essentieel omdat het regelmatig gebruik van magic truffles zonder noemenswaardige rustperiode zal resulteren in afnemende effecten. De dosering voor deze methode is hetzelfde als de 4-3 methode, maar zonder toevoeging van Lion’s Mane of vitamine B3.

 • 0,5–1g magic truffles

7-7 methode

Bij de 7-7 methode gebruik je zeven dagen lang een microdosering magic truffles, gevolgd door een pauze van zeven dagen. Vervolgens begint de cyclus opnieuw. Dit is niet de beste methode voor beginners die voorzichtig kennis willen maken met het gevoel dat de truffles kunnen opwekken. Ben je inmiddels wel wat gewend, en wil je graag je focus en energie in de loop van de week vergroten? Dan is deze methode wellicht iets voor jou. Net als bij de 4-3 methode combineren veel gebruikers hun dosis magic truffles met vitamine B3 en andere, niet-psychedelische paddenstoelen zoals chaga, Lion’s Mane of reishi voor extra voordelen. Onderstaande dosis zijn een goede leidraad:

 • 0,5–1g magic truffles
 • 50–200mg chaga (of andere paddenstoel)
 • 100–200mg vitamine B3

1-2 methode

De laatste methode op onze lijst is de 1-2 methode. Dit microdosing schema is ideaal voor beginners en is een zeer populaire methode om magic truffles te gebruiken. Deze methode staat ook wel bekend als het Fadiman Protocol, vernoemd naar de pionier van de psychedelische industrie James Fadiman. Hierbij neem je een microdosering op de eerste dag, waarna je twee dagen vrij neemt, en weer opnieuw begint. Houd deze routine 4 tot 8 weken aan, gevolgd door een rustperiode van 2 tot 4 weken. De dosis is grotendeels hetzelfde als bij de hierboven genoemde schema's.

 • 0,5–1g magic truffles

Tips voor microdosing van magic truffles

Je ziet het: er bestaat er geen 'one-size-fits-all' benadering voor het microdoseren van magic truffles. Vele wegen leiden naar Rome, maar doorgaans wordt aangenomen dat een lage microdosering ongeveer 0,25-0,5g bedraagt voor verse truffles en 0,1g voor gedroogde truffles. Voor een grotere microdosering moet je denken aan rond de 1 à 2g voor verse truffles en 0,6g voor gedroogde truffles. Ben je een beginner in de wereld van psychedelica? Neem dan het zekere voor het onzekere en begin met een lagere dosis om te zien wat voor effect het op je heeft.

Meestal nemen gebruikers hun microdosering in de ochtend. Dit is omdat de mogelijke voordelen, zoals een toename van de energie, laat in de avond niet altijd even handig zijn. Zorg ervoor dat je je eerste dosis inneemt op een dag waarop je niet werkt. Hierdoor kun je eventuele effecten ervaren en, indien nodig, je dosis wat bijstellen. Daarbij moet je routinematig te werk gaan. Wijk nooit af van het schema, want anders kun je je voortgang bij elke cyclus niet goed volgen. Over het bijhouden van je voortgang gesproken: noteer in een dagboek alle effecten die je ervaart.

Geef je de voorkeur aan de methode met gedroogde truffles? Vermaal deze dan eerst en stop ze in capsules. Verse truffles kun je gewoon kauwen en doorslikken. Gelukkig bieden we bij Zamnesia ook secuur gedoseerde microdosing packs voor truffles aan. Doseren van verse truffles wordt zo een fluitje van een cent.

Paddo DoseringscalculatorBereken

Risico van microdosing met magic truffles

Hoewel magic truffles niet verslavend zijn en geen ernstige nadelige effecten veroorzaken, zijn er enkele potentiële risico's verbonden aan microdosing van psilocybine, waaronder:

 • misselijkheid
 • hoofdpijn
 • vermoeidheid

Een van de grootste risico's bij microdosing van truffles is het nemen van een te hoge dosis. Dit kan leiden tot een veel intensere ervaring dan je oorspronkelijk voor ogen had. Begin dus altijd met een lage dosis en bouw geleidelijk op.

Het staat buiten kijf dat zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven zich niet aan microdosing van magic trufles moeten wagen. Mensen met ernstige gezondheidsproblemen dienen altijd eerst hun huisarts of andere medische professional te raadplegen voordat ze beginnen met microdosing.

Ervaar microdosing zelf

Ervaar Microdosing Zelf

Microdosing van magic truffles wint steeds meer aan populariteit. Dat is ook niet zo gek, want steeds meer mensen zweren bij de verschillende potentiële voordelen. Je hoeft het alleen nog maar zelf te ervaren. Kies een methode die het beste bij jouw leefstijl past, kies geschikte magic truffles en houd je strak aan het schema. Vind alles wat je nodig hebt op het gebied van magic mushrooms en truffles in de Zamnesia shop en kies uit de beste kweeksets, microdosing packs en accessoires.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken