Blog
Psilocybe Galindoi: Vlees Der Goden
4 min

Psilocybe Galindoi: Vlees Der Goden

4 min

Psilocybe galindoi is een sterke psychedelische paddenstoel die volgens spirituele tradities te scharen is onder de noemer "Vlees der Goden". Beleef als een Mazateek de aanbidding voor Moeder natuur en ontdek meer over dit fascinerende organisme.

Paddo's en truffles zijn eigenlijk afkomstig van hetzelfde organisme. Paddo's zijn de vruchtlichamen die boven de grond groeien en truffles ontwikkelen zich ondergronds. Beide bevatten psilocybine en psilocine. Ook zijn de twee verbindingen allebei verantwoordelijk voor het opwekken van een psychedelische ervaring bij consumptie.

De eerste bestemming van onze spirituele reis behelst info over de geschiedenis, oorsprong en classificatie van de galindoi paddenstoel. Dit brengt ons bij de Mazateken, een inheemse Mexicaanse stam uit de staat Oaxaca, ten zuiden van Mexico-Stad. Tal van Mazateekse tradities gaan gepaard met entheogenen. Deze stoffen vormen een klasse van psychoactieve substanties die spiritualiteit opwekken.

PSILOCYBE GALINDOI: IDENTIFICATIE

Het gaat hier doorgaans om planten en organismen die, als je ze naar binnen werkt, je visie op de wereld ontwikkelen en verbeteren. Een van de populaire soorten entheogenen is de Psilocybe galindoi. Dit is een krachtig psychedelicum. De paddenstoelen zijn gevonden op de enorme grasvlakten net ten zuiden van Guadalajara, Mexico.

Je herkent de paddenstoel aan verschillende karakteristieken:

  • Een belvormig hoedje van 1,5-2cm
  • Kleuren die uiteenlopen van geelachtig bruin als hij nog vocht bevat tot strokleurig na het drogen
  • De steel is meestal 5-6,5cm lang met een diameter van ongeveer 1-2mm
  • De lamellen zijn bruin met een witachtig randje

Voorheen werd gedacht dat de galindoi een species op zich was. Nader onderzoek door de dochter van paddo-expert dr. Gastón Guzmán heeft echter uitgewezen dat het een variëteit van Psilocybe mexicana is. Dr. Guzmán heeft belangrijk werk verricht op het gebied van Psilocybe paddo's. Hij was een invloedrijke persoon wiens werk we straks nader bespreken.

Gerelateerd artikel

Psilocybine VS. Psilocine: De Verschillen

GALINDOI TRUFFLES (SCLEROTIA)

Galindoi Truffles (Sclerotia)

Zoals we reeds hebben opgemerkt, zijn paddo's en truffles afkomstig van hetzelfde organisme. Het enige verschil is dat truffles onder het bodemoppervlak zitten en in de aarde groeien. Als de weersomstandigheden verslechteren en de paddenstoelen doodgaan, gaat het sclerotium (de technische term voor truffel) soms in sluimerstand tot de omstandigheden verbeteren.

Doorgaans geven we de voorkeur aan truffles voor het beleven van psychedelica. Niet omdat ze sterker zijn, maar omdat ze onvoorstelbaar makkelijk te kweken zijn. Zeker als je de hulp inschakelt van een kweekset.

ZELF KWEKEN

Ze komen dan wel van nature voor in Mexico, maar je hoeft niet af te reizen naar subtropische oorden om truffles te gaan kweken. In plaats daarvan heb je alleen maar een redelijk warme plek, zonder direct zonlicht en een maand of wat geduld nodig.

Voor het ultieme gebruiksgemak zijn kant-en-klare kits, zoals deze, ideaal. Zowel geschikt voor ervaren als aspirant kwekers. Een verpakking bevat drie verschillende klassen truffles - de bovenvermelde galindoi, mexicana en tampanensis. Beginners beginnen meestal met mexicana; psychonauten met veel vlieguren schakelen vaak direct de Psilocybe tampanensis in. Onze geliefde galindoi bevindt zich in de middenmoot.

Zamnesia Magic Truffel KweeksetBekijk Product

Zodra je de kweekset hebt ontvangen, zet je het bakje truffles op een warm plekje (22-23°C), waar geen direct zonlicht komt. Het deksel moet vrij van obstructies zijn voor voldoende luchtstroming en je hoeft alleen maar te wachten tot ze gaan groeien. De bakjes zijn al geënt en de datum hiervan staat op het deksel. Idealiter wacht je 13-20 weken, maar laat ze gerust wat langer staan. Als je de truffles langer laat doorgroeien, oogst je er ook meer. Wanneer de tijd rijp is, haal je alles uit het bakje en bewaar je ze in de koelkast.

EFFECTEN

Effecten

Je weet nu meer over de herkomst en hoe makkelijk galindoi truffles te kweken zijn. Maar heb je weleens een psychedelische trip beleefd? Iedereen beleeft dit op een andere manier, maar wat Psilocybe truffles betreft, mag je ervan uitgaan dat alle soorten ongeveer dezelfde effecten opwekken.

Een aantal effecten:

  • Verstoord tijdsgevoel
  • Geluid, met name muziek, manifesteert zich als gestalten en vormen
  • Gevoel alsof je buiten je lichaam treedt
  • Objecten lijken te bewegen of te verwringen
  • Visioenen of gelijksoortige diepzinnige ervaringen
  • Veranderd perspectief op situaties

De basis voor het beheersbaar houden van je allereerste Psilocybe trip is het innemen van de juiste dosering psychedelica. Gelukkig hebben we daar ook een solide oplossing voor.

Gerelateerd artikel

Hoe Werken Magic Truffels?

DOSERING

Doseren is geen nattevingerwerk. Met de juiste kennis neem je een afgewogen beslissing over de hoeveelheid truffles die je zou moeten gebruiken. De kwantiteit is bepalend voor de heftigheid van je trip. Als je er veel van naar binnen werkt, is je trip intenser en houdt deze langer aan. We gaan ervan uit dat je inmiddels truffles tot je beschikking hebt, waarbij je nog maar één ding hoeft te weten - hoeveel je ongeveer weegt.

Als je tussen de 68-90kg weegt, kom je met de volgende richtlijnen een heel eind. Weeg je minder, consumeer dan minder. Weeg je iets meer, neem dan wat meer. Je ervaart dat het inschatten van de beste hoeveelheid een kwestie van vallen en opstaan is.

Richtlijnen dosering:

• 1 gram

De uitgelezen instapdosering voor mensen die graag kennis willen maken met psychedelische substanties. Deze dosering is lichtelijk euforisch en je voelt je gelukkig en vol levenslust. Trek de voordeur achter je dicht en wandel de vrije natuur in; daar openen zich magische poorten die je levensinstelling resetten.

• 4 gram

Een schepje erbovenop. Je voelt je euforisch, maar je verliest de connectiviteit tussen lichaam en geest. Reken op hallucinaties. Geluiden dienen zich aan als objecten en je tijdsgevoel is volkomen ontregeld.

• 8 gram

Je ervaart vlagen van levendige, kleurrijke hallucinaties. Het voelt alsof tijd en ruimte constant omwentelen - dit is mogelijk wat overweldigend als je door het stadscentrum gaat wandelen. Je neemt een kijkje in je binnenste en leert andere kanten van jezelf kennen.

• 12+ gram

Je geest onttrekt zich helemaal aan je bewustzijn. Je reist door meerdere lagen van de realiteit. Gedachten en emoties voelen aan alsof ze nauw verweven zijn met de ruimte. Gebruik deze hoeveelheid niet in je uppie. Regel een tripsitter die over je waakt.

Om van het nattevingerwerk af te komen, is ook onze paddo calculator heel handig. Het is dan wel geen exacte wetenschap, maar geeft je een goed idee van de aanbevolen hoeveelheid. Bepaal je lichaamsgewicht, vink de juiste zaken aan en onze paddo calculator berekent de dosering voor je - appeltje eitje!

Gerelateerd artikel

De Beste Manieren Om Paddo's Te Gebruiken

DE ONTDEKKER VAN GALINDOI: DR. GUZMÁN

Al deze diepzinnige onthullingen zijn te danken aan de inmiddels overleden dr. Guzmán. Hij heeft zijn hele leven ten dienste gesteld aan het onderzoeken van Psilocybe paddenstoelen. Zijn wieg stond in Xalapa, Mexico, en alles wat we over de aldaar voorkomende paddo's weten, is het resultaat van zijn werk. Hij heeft onder meer de volledige systematische indeling van de geschiedenis en scheikundige samenstelling van paddenstoelen met psilocybe bestudeerd, wat 350 wetenschappelijke artikelen en negen boekwerken heeft opgeleverd.

Een van de meest fantastische bronnen voor nieuwsgierige psychonauten is "The Genus Psilocybe". Het is op te vragen via academische websites en tot op de dag van vandaag de beste informatiebron over alles wat met hallucinogenen te maken heeft, ondanks dat het pas in 1983 is geschreven. Dr. Guzmán heeft niet alleen Psilocybe galindoi ontdekt, maar meer dan 100 van de paddo's die we tegenwoordig kennen. Verdrietig genoeg is hij in 2016 overleden, maar de internationale psychonauten gemeenschap beschouwt hem als de grondlegger van de paddocultuur.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Producten Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken